Liity verkostomme!

Tietotekniikka

Innovatiivinen ja ainutlaatuinen sähköisen hallinnon järjestelmä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU-liputBrysselin konferenssissa kerrottiin, että "innovatiivisella ja ainutlaatuisella" sähköisen hallinnon järjestelmällä on mahdollisuus toistaa Euroopassa ja muualla.

Euroopan komissio on sanonut, että 38% EU-28: n väestöstä määritellään "ei-uskoviksi", toisin sanoen "järjestelmällisiksi epäluottamuksiksi" julkishallinnon rakenteista, jotka toimeenpanevan hallituksen mukaan ovat "epäonnistuneet" tehokkaiden ja avoimien julkisten palvelujen tarjoaminen kansalaisille.

Sähköistä hallintoa käsittelevä konferenssi keskiviikkona Kuulin, että yksi esimerkki "hyvistä käytännöistä" on edelläkävijäjärjestelmä Azerbaidžanissa, jossa sähköisen hallinnon järjestelmä on osoittautunut "valtavaksi menestykseksi" yli 90 prosentin tyytyväisyysasteella.

Mainos

Maailmanpankki määrittelee "sähköisen hallinnon" "sellaiseksi, että valtion virastot käyttävät tietotekniikkaa, jolla on kyky muuttaa suhteita kansalaisiin, yrityksiin ja muihin hallituksen aseisiin".

Siinä sanotaan: "Nämä tekniikat voivat palvella useita eri tarkoituksia: parantaa julkisten palvelujen tarjoamista kansalaisille, parempaa vuorovaikutusta yritysten ja teollisuuden kanssa, kansalaisten vaikutusmahdollisuuksien lisäämistä tiedon saatavuuden kautta tai tehokkaampaa valtionhallintaa."

Le Centre d'Informatique pour la Région Bruxelloisen (CIRB) järjestämässä konferenssissa sanottiin kuitenkin, että kyky käyttää teknisiä keinoja julkishallinnossa ja julkisten palvelujen tarjoamisessa "ei ole vielä vakiinnutettu" ja "näyttää siltä, ​​että Euroopassa "ICT on menettänyt osan höyrystään".

Mainos

Yksi ratkaisu, sanottiin, on julkisten palvelujen "digitalisointi", joka saattaa auttaa "digitaalisen kahtiajaon" kuromisessa.

Kokouksessa kuultiin, että jotkut ihmiset ovat edelleen epäluuloisia ns. "Sähköisen hallinnon" palveluista, mieluummin henkilökohtaiset kontaktit lomakkeiden täyttämisessä ja muiden muodollisuuksien suorittamisessa.

Joidenkin palvelujen "digitalisointia" edistävien järjestelmien menestys voi kuitenkin auttaa tekemään julkishallinnon "tehokkaammaksi ja avoimemmaksi", sanottiin.

Francesco Grillo, italialaisesta "Vision" -ajattelijasta, joka on tehnyt perusteellisen tutkimuksen nykyisistä sähköisen hallinnon järjestelmistä kaikkialla Euroopassa, kertoi konferenssille: "Tähän on valtavat mahdollisuudet, ja kaikkien hallitusten tulisi harkita sitä."

CIRB: n päämajassa pidetyssä kokouksessa esiteltiin Visionin tutkimuksen tulokset, joka kattaa useita maita, mukaan lukien Belgian, josta sanotaan toivovansa tulla "älykaupungin" johtajaksi vuoteen 2019 mennessä.

Sanottiin, että kykyä käyttää teknisiä keinoja julkishallinnossa ja julkisten palvelujen tarjoamisessa "ei ole vielä vahvistettu" ja "näyttää siltä, ​​että Euroopassa" ICT on menettänyt osan höyrystään ".

Riippumattoman hyväntekeväisyysjärjestön Visionin laatimassa raportissa todetaan: "Samanaikaisesti epäluottamus julkisiin laitoksiin kaikkialla Euroopassa on lisääntynyt dramaattisesti viime vuosina."

Euroopan komissio on sanonut, että 38 prosenttia EU-28: n väestöstä määritellään "ei-uskoviksi", toisin sanoen "järjestelmällisesti epäluuloisiksi" julkishallinnon rakenteiksi, mikä ei ole onnistunut tarjoamaan tehokkaita ja avoimia julkisia palveluja kansalaiset.

Sanottiin, että "Azerbaidžanin valtion viraston julkisten palvelujen ja sosiaalisten innovaatioiden" (ASAN) aloite, joka on kymmenen ministeriön keskus, on "toiminut erittäin onnistuneena välineenä julkishallinnon avoimuuden ja julkisten palvelujen tehokkuuden lisäämisessä. "

Osana vuonna 2012 käyttöönotettua järjestelmää maassa on yhdeksän "yhden luukun" keskusta, jotka tarjoavat monenlaisia ​​julkisia palveluja taloudellisesta neuvonnasta ajokortin tai henkilökortin uusimiseen liittyviin tietoihin.

Järjestelmä, jota konferenssissa kuvataan "innovatiiviseksi ja ainutlaatuiseksi", sisältää "matkaviestinpalvelun", josta on tähän mennessä hyötynyt yli 135,000 XNUMX kansalaista, monet syrjäisillä alueilla.

Konferenssissa kerrottiin, että yhden luukun ASAN-järjestelmä yksinkertaistaa, virtaviivaistaa, nopeuttaa ja avaa julkisia palveluja passien uusimisesta veroilmoituksiin ja yritysten perustamiseen.

ASAN-järjestelmää ovat myös kiittäneet useat kansainväliset järjestöt, mukaan lukien OECD ja Euroopan komissio, jotka tunnustivat sen merkityksen 'näkyvänä korruption vastaisena toimenpiteenä ja avoimuuden lisäämiseksi'.

Tänään (2. huhtikuuta) ASAN-keskukset toimivat Bakun alueella ja sen ympäristössä, ja yli neljä miljoonaa kansalaista on käyttänyt hyväkseen niissä tarjottuja noin 240 erilaista julkista palvelua.

Raportissa sanottiin: "Vieläkin vaikuttavampaa on se, että keskimääräisen palvelun suorituksen arvioitiin näissä keskuksissa olevan 11 minuuttia."

Järjestelmä on tyypillinen järjestelmälle, jota voidaan mahdollisesti toistaa muissa maissa, myös EU: n jäsenvaltioissa, sanoi ASANin kansainvälisten suhteiden johtaja Azad Jafarli.

"Tehokkaampien toimenpiteiden käyttöönotto julkisten palvelujen tarjoamisessa auttaa paitsi lisäämään luottamusta julkishallintoon, myös vähentämään taloudellisia kustannuksia jakelumenetelmien modernisoinnilla", hän sanoi.

"Joissakin maissa luottamus julkishallintoon on vähäistä, ja tähän olemme yrittäneet puuttua. Varmasti se on parantanut avoimuutta ja ollut myös tehokas korruption torjunnassa.

"Ajatuksena on ollut yksinkertaistaa ja tehostaa palveluita yleisölle. Parannuksia on vielä tehtävä, mutta uskon, että olemme onnistuneet siinä."

Sähköisen hallinnon palvelujen suhteellisen alikehityksen torjumiseksi Euroopassa ja myös elvyttää EU: n taloutta lisäämällä tällaisen digitaalisen tekniikan käyttöä työpaja kuuli, että Euroopan komissio on luonut niin kutsutun Euroopan digitaalistrategian, joka on yksi seitsemästä aloitteesta. Eurooppa 2020 -strategia.

Sähköisen hallinnon tehokas käyttö on yksi näistä tavoitteista, ja se mitataan digitaalisen agendan tulostaulussa sähköisestä hallinnosta, jonka komissio julkaisi vuonna 2014.

Agendan tavoitteena on varmistaa, että puolet väestöstä (50%) pystyy käyttämään sähköistä hallintoa ja 25% väestöstä pystyy palauttamaan lomakkeet sähköisesti vuoteen 2015 mennessä.

Vuonna 2013 sähköistä hallintoa käyttävän Euroopan väestön osuus oli saavuttanut 41.5%, kun se vuonna 44 oli 2012%.

Vain yhdeksän 28 maasta (Tanska, Alankomaat, Ruotsi, Suomi, Ranska, Liettua, Itävalta, Slovenia ja Belgia) ovat tällä hetkellä yli 2015 prosentin tavoitteen vuonna 50.

Romaniassa, Italiassa, Bulgariassa, Puolassa ja Unkarissa verkkopalveluja käyttää alle neljännes väestöstä.

Italiassa, Puolassa, Saksassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa Vision-raportin mukaan sähköisen hallinnon käytössä on rekisteröity "erittäin hidas muutos tai jopa lasku" viimeisen vuoden aikana.

Digitaalisen toimintaohjelman tulostaulun vuodelta 2013 sähköisen hallinnon käytöstä Euroopan maissa sanotaan, että "kansalaisten sähköisen hallinnon käyttö lisääntyy hitaammin kuin mikään muu online-sovellus ja on todellakin pysähtynyt useissa maissa.

"On selvää, että hallintokustannusten mahdollisia säästöjä tai kansalaisten mahdollisia etuja ei hyödynnetä täysin."

Vision-raportin mukaan ensimmäiset 17 maailman sähköisen hallinnon kehitysjohtajaa ovat myös 20 parhaan korruptoituneen maan joukossa (Tanskassa, Uudessa-Seelannissa, Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa on korkein asema molemmissa.

"Siten yleinen trendi osoittaa, että sähköisen hallinnon kehityksen ja korruption tason välillä on negatiivinen korrelaatio", se päättelee.

ASANin innovaatiokeskuksen johtaja Kamran Agasi toistaa kommentit laajasti ja sanoi, että monet hänen maassansa ovat nyt "luonnollisesti" taipuvaisia ​​tarjoamiinsa palveluihin.

"Emme teeskennele, että se on ratkaisu kaikkeen, mutta siitä on tullut niin menestyvä, keskus jos haluat, että otamme nyt mukaan muita palveluja, kuten yleishyödylliset palvelut, matkapuhelinyritykset ja jopa matkailupalvelut."

Azerbaidžanin EU: n suurlähettiläs Fuad Isgandarov kertoi konferenssille, että sen onnistunut ASAN-aloite voi myös auttaa "parantamaan" maan kuvaa ulkomaailmaan.

Hän sanoi: "Tämä on erittäin tärkeää. Haluamme antaa positiivisen vaikutelman maastamme ja luoda jotain uutta tulevaisuutta varten."

Tutkimuksessa visio tarkasteli myös sähköisen hallinnon käyttöä muissa maissa, mukaan lukien Iso-Britannia ja Italia.

Siinä sanotaan, että sähköisen hallinnon taso on Yhdistyneessä kuningaskunnassa "kehittyneempi, laajemmin käytetty ja saatavissa" kuin Italiassa.

Vuonna 2013 sen mukaan 21% italialaisista käytti Internetiä sähköisen hallinnon palveluissa. Tämä osoittaa nousua vuoden 19 2012 prosentista, mutta se on silti selvästi alle EU: n 41 prosentin keskiarvon. 10% kansalaisista toimitti täytetyt lomakkeet; 8% vuonna 2012, mutta huomattavasti alle EU: n keskiarvon.

Toisaalta Ison-Britannian tulokset ovat "neliössä", EU: n keskiarvon kanssa.

"Itse asiassa Isossa-Britanniassa prosenttiosuus kansalaisista, jotka käyttivät sähköisen hallinnon palveluja, ja niiden kansalaisten prosenttiosuus, jotka lähettivät täytettyjä lomakkeita vuonna 2013 (vastaavasti 41 ja 22), on selvästi lähellä EU: n keskiarvoa (vastaavasti 41 ja 21)."

Tietotekniikka

Artel vahvistaa asemaansa johtavana innovaattorina Keski -Aasiassa

Julkaistu

on

Artel Electronics LLC (Artel), Keski -Aasian johtava kodinkone- ja elektroniikkavalmistaja ja yksi Uzbekistanin suurimmista yrityksistä, vahvistaa edelleen tutkimus- ja kehitysalansa (T&K) tuodakseen asiakkailleen uusia, innovatiivisia tuotteita.

Artelin erikoistunut T & K -keskus Taškentissa on yksi Keski -Aasian laajimmista tuotantotutkimuslaitoksista. Keskuksen suunnittelijat, insinöörit ja teknikot kehittävät uutta teknologiaa edistääkseen uuden sukupolven nykyaikaisia ​​tuotteita nykyaikaiseen kotiin.

Artelin T & K-keskuksen laajentaminen on yhtiön tulevaisuuteen suuntautuvan strategian ydin. Lähitulevaisuudessa yhtiö vahvistaa omaa osaamistaan ​​työllistämällä yli 100 asiantuntijaa ja houkuttelemalla johtavia kansainvälisiä lahjakkuuksia. Keskus perustaa myös useita osastoja, jotka ovat omistautuneet tutkimusprioriteeteille, mukaan lukien automaatio ja robotiikka. Lisäksi hyödyntääkseen kansainvälisiä suuntauksia Artel tutkii T & K -keskuksen sivuliikkeiden perustamista ulkomaille, myös Turkkiin ja Kiinaan, sekä kumppanuusmahdollisuuksia teknisten yliopistojen kanssa maailmanlaajuisesti.

Mainos

T & K -keskuksella on myös keskeinen rooli Uzbekistanin seuraavan sukupolven teknikoiden, suunnittelijoiden ja insinöörien tunnistamisessa ja koulutuksessa. T & K -keskuksella on ollut pitkäaikainen yhteistyö islamilaisen Karimov Taškentin valtion teknillisen yliopiston mekatroniikan ja robotiikan laitoksen kanssa, ja tuotannon automatisointiin ja robotisaatioon keskittyvä haara toimii paikan päällä. Perustamisestaan ​​lähtien keskus on tarjonnut nykyaikaista koulutusta yli 250 nuorelle asiantuntijalle, jotka työskentelevät nyt koko Artelin toiminnan ajan. Investoimalla ja vaalimalla kotimaisia ​​kykyjä Artel kanavoi osaamiseensa, ideoihinsa ja luovuuteensa toimintaansa.

T & K -keskuksen johtaja Rustem Lenurovich sanoi: ”Artelilla tiedämme, että uusien, kehittyneiden tuotteiden ja prosessien jatkuva kehittäminen on liiketoimintamme ja kasvumme perusta. Kovalla työllämme ja innovaatiollamme sekä investoimalla energisiin nuoriin kykyihin jatkamme asiakkaidemme edistyksellisimpien laitteiden ja elektroniikan toimittamista. Odotamme innolla, että voimme vahvistaa T & K -asemaamme entisestään tulevina vuosina. ”

Artelin T & K -laitos perustettiin vuonna 2016 ja pääkeskus avattiin vuonna 2017. Keskuksen asiantuntijatiimi kehittää tekniikoita yrityksen tuotevalikoiman päivittämiseksi jatkuvasti ja tuotantoprosessien optimoimiseksi. Paikan päällä olevaa VR -laboratoriota ja pilottituotantotiloja käytetään prototyyppien luomiseen ja testaamiseen. Pelkästään vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla keskus käynnisti yli 30 hanketta. Keskus on myös äskettäin tehnyt yhteistyön Gree -yrityksen kanssa pesukone- ja ilmastointilaitteiden kehittämiseksi.

Mainos

Artel Electronics LLC valmistaa monenlaisia ​​kodinkoneita ja elektroniikkaa ja toimii kaikilla Uzbekistanin alueilla. Yhtiö vie tällä hetkellä tuotteitaan yli 20 maahan IVY -maissa ja Lähi -idässä, ja se on myös Samsungin ja Viessmannin alueellinen kumppani.

Lisätietoja tästä.

Continue Reading

Bulgaria

Itä-Euroopan tehokkain supertietokone isännöi Bulgaria. Mille se on hyvä?

Julkaistu

on

IT-jättiläinen Atos sanoi, että se on toimittanut täysin Bulgarian Sofia Tech Parkiin supertietokoneen, jonka odotetaan olevan Itä-Euroopan tehokkain tällainen laite, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

Petascale-laskentajärjestelmä auttaa suuresti Bulgarian teknisiä tavoitteita tulevina vuosina.

Supertietokoneet auttavat kehittämään tieteellisiä, julkisia ja teollisia sovelluksia eri aloilla, mukaan lukien bioinformatiikka, farmasia, molekyylidynamiikka ja mekaaninen dynamiikka, kvanttikemia ja biokemia, tekoäly, henkilökohtainen lääketiede, biotekniikka, meteorologia ja ilmastonmuutoksen torjunta.

Mainos

Supertietokonetta toimittava Atos sanoi lehdistötiedotteessa, että tietokoneen odotetaan olevan täysin toimintakelpoinen heinäkuussa 2021.

”Tämä on Itä-Euroopan tehokkain supertietokone ja auttaa hyödyntämään Bulgarian korkean teknologian tavoitteita. Atosin Tšekin tasavallan projektiryhmät ovat jo aloittaneet kokoonpanotestit ja supertietokoneen odotetaan alkavan toimia operatiivisesti heinäkuussa 2021 ”, yhtiö kertoi lehdistötiedotteessa.

Mutta tämä ei ole vain bulgarialainen, vaan myös eurooppalainen saavutus, joka hyödyttää eurooppalaista tieteellistä tutkimusta, tukee innovaatioita ja tarjoaa laajemmalle tiedeyhteisölle uusimmat tutkimus- ja kehitystyökalut.

Mainos

Supertietokoneen rahoittavat Bulgarian tasavalta ja Euroopan unionin EuroHPC JU -ohjelma. Kokonaisinvestointi on 11.5 miljoonaa euroa.

Petascale-laskentajärjestelmä Bulgariassa on samanlainen kuin muiden yliopistojen ja tutkimuskeskusten supertietokonejärjestelmät Euroopassa, kuten CINECA Italiassa, IZUM Sloveniassa, LuxProvide Luxemburgissa ja Minho Advanced Computing Center Portugalista.

Bulgariassa sijaitseva tietojenkäsittelyjärjestelmä vahvistaa siten EU: n tutkimuskapasiteettiverkostoa ja vahvistaa sen pyrkimyksiä kehittää uusia teknologia- ja tutkimuskeskuksia jäsenvaltioissa.

Continue Reading

Tietotekniikka

Euroopan suurteholaskennan yhteisyrityksen pääkonttorin vihkiminen Luxemburgiin

Julkaistu

on

Sisämarkkinakomissaari Thierry Breton vihki yhdessä Luxemburgin ulko- ja eurooppaministeri Jean Asselbornin ja talousministeri Franz Fayotin kanssa käyttöön Euroopan suurteholaskennan (EuroHPC) yhteisyrityksen pääkonttorin Luxemburgissa. Komissaari Breton sanoi: "Olen iloinen voidessani avata uuden HPC: n uuden kodin. Yli laskenta on avain EU: n digitaalisen itsemääräämisoikeuden kannalta. Suorituskykyiset tietokoneet ovat ratkaisevan tärkeitä datan kaikkien mahdollisuuksien hyödyntämiseksi - erityisesti tekoälysovelluksissa, terveystutkimuksessa ja teollisuudessa 4.0. Investoimme valtavasti tähän huipputeknologiaan, jotta Eurooppa pysyy edellä maailmanlaajuisessa teknologiakilpailussa. " Viron tehtävä EuroHPC-yhteisyritys on yhdistää eurooppalaiset ja kansalliset resurssit maailmanluokan supertietokoneiden ja -tekniikoiden hankintaan ja käyttöönottoon.

Supertietokoneet auttavat eurooppalaisia ​​tutkijoita ja teollisuutta edistämään merkittävästi esimerkiksi biotekniikkaa, henkilökohtaista lääketiedettä, ilmastonmuutoksen torjuntaa, sääennusteita sekä huumeiden ja uusien materiaalien löytämistä, joista on hyötyä kaikille EU: n kansalaisille. Komissio on sitoutunut tukemaan uusien supertietokoneiden, järjestelmien ja tuotteiden tutkimusta ja innovointia sekä edistämään tarvittavia taitoja infrastruktuurin käyttämiseksi ja maailmanluokan ekosysteemin rakentamiseksi Eurooppaan. A komission ehdotus Syyskuussa 2020 esitetyn uuden EuroHPC-yhteisyritysasetuksen tarkoituksena on mahdollistaa 8 miljardin euron lisäinvestointi EuroHPC-yhteisyrityksen työn edistämiseksi ja laajentamiseksi uuden sukupolven supertietokoneiden tarjoamiseksi ja kunnianhimoisen HPC-tutkimuksen tukemiseksi. innovaatio-ohjelmasta EU: ssa. Lisätietoja on saatavilla tässä EuroHPC-yhteisyrityksen lehdistötiedote.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa