Liity verkostomme!

energia

Pelot ilmaisevat, että Obaman hallinto on valmis hyväksymään Iranin suhteen tehdyn "huonon sopimuksen" ydinvoiman kynnykseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Arak_Raskas_vesi 4Kun maailmanvallat (ns. P5 + 1) ja Iran tapaavat Sveitsissä Lausannessa kriittisiä neuvotteluja Iranin ydinohjelmasta ennen tiistain määräaika Teheranin kanssa tehtävälle sopimukselle, jolla pakotteet poistettaisiin kattavan sopimuksen vuoksi kesäkuun loppuun mennessä, Israel ja muut sopimuksen vastustajat, mukaan lukien Yhdysvaltain lainsäätäjät ja sunnin arabialaiset, pelkäävät, että Obaman hallinto on valmis hyväksymään huonon sopimuksen joka laillistaa Iranin kynnysydinvoimana.

Päivää ennen määräaikaa neuvottelijat yrittävät edelleen selvittää sopimuksen puitteita. "Iran ja maailmanvallat näyttävät kamppailevan myös kahdesta muusta kiistanalaisesta asiasta: Teheranin kyvystä tehdä tutkimusta ja kehitystä edistyneemmillä sentrifugeilla ja nopeudella, jolla Iranin vastaiset pakotteet poistetaan", sanoi asiantuntija.

"Iranin virkamiehet neuvottelujen määräajan ollessa vain kahden päivän päässä sunnuntaina perääntyivät ehdotetun ydinsopimuksen kriittisestä osasta sanoen, että he eivät ole enää halukkaita toimittamaan atomipolttoaineitaan maasta ”, New York Times kirjoitti.

Mainos

Mahdollinen sopimus, jos siitä sovitaan, näyttää jättävän Iranin huomattavalla rikastuskyvyllä (ilmoitetaan olevan 6,000 sentrifugia) eikä se ole riittävästi estetty sopimuksen asteittaiselta heikentämiseltä.

"Monet Israelissa, mukaan lukien Isaac Herzog (opposition johtaja), ymmärtävät, kuinka huono sopimus on", sanoo Tel Avivin yliopiston Moshe Dayanin Lähi-idän tutkimuskeskuksen johtaja professori Uzi Rabi. "Iran ymmärtää, että heidän olisi helpompi saada ydinaseita sopimuksella kuin ilman", hän lisää.

Joten Israel ja muut sopimuksen vastustajat pelkäävät, että pikemminkin se, että estetään Iranin polku pommiin, tämä sopimus tasoittaa tietä pommille laillistamalla Iran ydinkynnystilaksi, joka kykenee hankkimaan ydinaseita lyhyessä ajassa.

Mainos

Vaikka Israelin sotatoimet Iranin ydinlaitoksia vastaan ​​välittömästi sopimuksen jälkeen ovat erittäin epätodennäköisiä, Israel varaa mahdollisuuden käyttää voimaa lopettaakseen Iranin hankkimasta ydinaseita.

Iranin ydinohjelmaan asetettavat rajoitukset näyttävät palautuvilta, kun taas pakotusjärjestelmän palauttaminen vie paljon kauemmin.

Iranin pitämien sentrifugien määrä ja rikastetun uraanin varastot antavat joidenkin asiantuntijoiden mukaan Iranille huomattavasti alle vuoden puhkeamisajan.

Iranille ei ole asetettu vaatimuksia sen aluepolitiikasta, mukaan lukien terrorismin tukeminen. "Iran valvoo neljää Lähi-idän pääkaupunkia, Bagdadia, Beirutia, Damaskosta ja nyt Sanaaa", painotti professori Rabi, joka uskoo Teheranin tavoitteeksi rakentaa vaikutusvallan vipuja koko alueelle.

Iran vastustaa ideologisesti Israelin olemassaoloa ja sen johtajat vaativat säännöllisesti sen tuhoamista. Iranin presidentti Mohammad Rouhani on kuvannut Israelia ”syöväksi”.

Iran vastustaa aktiivisesti Israelia, maltillisia palestiinalaisia ​​ja Lähi-idän rauhanprosessia. Se asettuu radikaalien radikaalien länsimaiden ja Israelin vastaisten joukkojen johtajaksi tukemalla Assadin hallintoa, Libanonin Hezbollahia ja Gazan alueen terroristiryhmiä.

Iran aseistaa, kouluttaa ja tukee aseellisia ryhmiä, jotka toimivat Israelia ja juutalaisia ​​vastaan ​​ympäri maailmaa. Maaliskuussa 2014 Israel valloitti edistyneitä ohjuksia kuljettavan Klos-C-aluksen, jonka kantama oli 100-200 km Iranista Gazaan. Nämä raskaat ohjukset olisivat asettaneet useimmat israelilaiset kantamaan. Iranilla on jo ohjuksia, jotka pystyvät kuljettamaan ydinkärkiä, jotka voivat saavuttaa Israelin.

Jos kauppa toteutuu, Israelin on pitkällä aikavälillä kehitettävä strategisia suunnitelmia ja tiedustelutietoja Israelin tuhoon sitoutuneen ydinvoiman seuraamiseksi, estämiseksi ja hillitsemiseksi.

Israelin on myös sopeuduttava tilanteeseen, jossa muut alueen valtiot etsivät ydinaseita vastaamaan tai estämään Irania, kuten Saudi-Arabia ja Turkki.

"Tämä kauppa on selvästi avaamassa tietä Iranille vaaralliseksi alueelliseksi voimaksi, joka ei enää ole kansainvälisen valvonnan alaisuudessa, kun lapsemme ovat lukiossa. Kuinka kenellekään ei ole tullut mieleen, että jos olemme menossa kohti niin huonoa sopimusta, Iranin on pysyttävä valvonnassa niin kauan kuin tällainen hallinto on siellä vallassa? " kysyi israelilainen toimittaja Boaz Vismutt Israel Hayom.

Sähkö yhteenliitettävyys

Komissio hyväksyy Kreikan toimenpiteet PPC: n kilpailijoiden sähkön saatavuuden lisäämiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tehnyt EU: n kilpailusääntöjen nojalla oikeudellisesti sitoviksi Kreikan ehdottamat toimenpiteet, jotka mahdollistavat sen, että Kreikan valtion omistaman sähkön vakiintuneen valtion Power Corporationin (PPC) kilpailijat voivat ostaa enemmän sähköä pidemmällä aikavälillä. Kreikka toimitti nämä toimenpiteet poistaakseen vääristymän, joka johtui PPC: n yksinomaisesta pääsystä ruskohiilellä tuotetulle energialle, jonka komissio ja unionin tuomioistuimet olivat todenneet luovan epätasa-arvoiset mahdollisuudet Kreikan sähkömarkkinoille. Ehdotetut korjaustoimenpiteet raukeavat, kun nykyiset ruskohiililaitokset lakkaavat toimimasta kaupallisesti (mitä odotetaan tällä hetkellä vuoteen 2023 mennessä) tai viimeistään 31. joulukuuta 2024.

Sen maaliskuuta 2008 tehty päätöskomissio totesi, että Kreikka oli rikkonut kilpailusääntöjä antamalla PPC: lle etuoikeutetut ruskohiilen käyttöoikeudet. Komissio kehotti Kreikkaa ehdottamaan toimenpiteitä rikkomisen kilpailunvastaisten vaikutusten korjaamiseksi. Sekä unionin yleisessä tuomioistuimessa että Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa tehtyjen valitusten ja aikaisempien korjaustoimenpiteiden täytäntöönpanoon liittyvien vaikeuksien vuoksi tällaisia ​​korjaavia toimenpiteitä ei ole toteutettu toistaiseksi. Kreikka toimitti 1. syyskuuta 2021 muutetun version korjaustoimenpiteistä.

Komissio on tullut siihen tulokseen, että ehdotetuilla toimenpiteillä puututaan täysin komission vuoden 2008 päätöksessä havaitsemaan rikkomukseen, kun otetaan huomioon Kreikan suunnitelma poistaa käytöstä kaikki nykyinen ruskohiilellä tuotettu tuotanto vuoteen 2023 mennessä Kreikan ja EU: n ympäristötavoitteiden mukaisesti. Kilpailupolitiikasta vastaava johtaja Margrethe Vestager sanoi: ”Päätös ja Kreikan ehdottamat toimenpiteet mahdollistavat PPC: n kilpailijoiden suojautumisen paremmin hintavaihtelulta, mikä on elintärkeää niiden kilpailulle sähkön vähittäismarkkinoilla. tarjota kuluttajille vakaita hintoja. Toimenpiteet toimivat käsi kädessä Kreikan suunnitelman kanssa poistaa käytöstä erittäin saastuttavat ruskohiilivoimalaitoksensa estämällä näiden laitosten käyttöä täysin Euroopan vihreän sopimuksen ja EU: n ilmastotavoitteiden mukaisesti. ”

Mainos

Täydellinen lehdistötiedote on saatavana verkossa.

Mainos
Continue Reading

Biopolttoaineet

Komissio hyväksyy biopolttoaineiden verovapautuksen yhden vuoden jatkamisen Ruotsissa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ruotsin biopolttoaineiden verovapautustoimenpiteen jatkamisen. Ruotsi on vapauttanut nestemäiset biopolttoaineet energia- ja hiilidioksidiverosta vuodesta 2002 lähtien. Toimenpidettä on jo jatkettu useita kertoja, viimeksi vuonna lokakuu 2020 (SA.55695). Komissio hyväksyy tänään tekemällään päätöksellä verovapautuksen jatkamisen vielä yhdellä vuodella (1. tammikuuta-31. joulukuuta 2022). Verovapautustoimenpiteen tavoitteena on lisätä biopolttoaineiden käyttöä ja vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä liikenteessä. Komissio arvioi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen, erityisesti Suuntaviivat valtiontuelle ympäristönsuojelulle ja energialle.

Komissio totesi, että verovapautukset ovat välttämättömiä ja tarkoituksenmukaisia ​​kotimaisten ja tuontibiopolttoaineiden tuotannon ja kulutuksen stimuloimiseksi vääristämättä kohtuuttomasti kilpailua sisämarkkinoilla. Lisäksi järjestelmä edistää sekä Ruotsin että koko EU: n pyrkimyksiä saavuttaa Pariisin sopimus ja siirtyä kohti vuoden 2030 uusiutuvan energian ja hiilidioksidin tavoitteita. Elintarvikepohjaisille biopolttoaineille annettavan tuen olisi oltava edelleen rajallista Uusiutuvien energialähteiden käyttöä koskeva direktiivi. Lisäksi poikkeus voidaan myöntää vain, jos toimijat osoittavat noudattavansa kestävyyskriteerejä, jotka Ruotsi saattaa osaksi kansallista lainsäädäntöä tarkistetun uusiutuvan energian direktiivin mukaisesti. Tämän perusteella komissio päätteli, että toimenpide on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen. Lisätietoja on saatavilla komissiosta kilpailu verkkosivuilla, Valtiontukirekisterissä numerolla SA.63198.

Mainos

Continue Reading

energia

Bidenin hallinto pyrkii leikkaamaan julkisen maan aurinko- ja tuuliprojektien kustannuksia

Julkaistu

on

By

Aurinkopaneelit nähdään Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett
Aurinkopaneelit näkyvät Desert Stateline -projektissa lähellä Niptonia, Kalifornia, USA 16. elokuuta 2021. Kuva otettu 16. elokuuta 2021. REUTERS/Bridget Bennett

Bidenin hallinto aikoo tehdä liittovaltioista halvempia pääsyä aurinko- ja tuulivoiman kehittäjille sen jälkeen, kun puhdas sähköteollisuus väitti tänä vuonna edunvalvonnassa, että vuokrakorot ja -maksut ovat liian korkeita investointien saamiseksi ja voivat torpedoida presidentin ilmastonmuutosta koskevan esityksen, kirjoittaa Nichola sulhanen että Valerie Volcovici.

Washingtonin päätös tarkistaa liittovaltion maapolitiikkaa uusiutuviin energialähteisiin liittyvissä hankkeissa on osa presidentti Joe Bidenin hallituksen laajempaa pyrkimystä torjua ilmaston lämpenemistä edistämällä puhtaan energian kehittämistä ja estämällä poraus ja hiilikaivos.

"Ymmärrämme, että maailma on muuttunut siitä, kun viimeksi katsoimme tätä, ja päivityksiä on tehtävä", Janea Scott, Yhdysvaltain sisäasiainministeriön maa- ja mineraalivastaavan sihteeri, sanoi Reutersille.

Mainos

Hän sanoi, että hallinto tutkii useita uudistuksia helpottaakseen liittovaltion alueiden kehittämistä aurinko- ja tuulivoimaloille, mutta ei kertonut yksityiskohtia.

Pyrkimys helpottaa pääsyä laajoille liittovaltion alueille korostaa myös uusiutuvan energian teollisuuden kireää tarvetta uudelle viljelyalueelle: Bidenin tavoitteena on hiili -hiili -energian poistaminen vuoteen 2035 mennessä, mikä edellyttää Alankomaita suurempaa aluetta pelkästään aurinkoteollisuudelle, tutkimusyhtiön Rystad Energy mukaan.

Kyseessä on liittovaltion aurinko- ja tuulivuokrasopimusten vuokra- ja palkkiojärjestelmä, jonka tarkoituksena on pitää hinnat lähellä olevien maatalousmaan arvojen mukaisina.

Mainos

Tämän politiikan mukaisesti, jonka presidentti Barack Obaman hallinto toteutti vuonna 2016, jotkut suuret aurinkoenergiahankkeet maksavat 971 dollaria hehtaarilta vuodessa vuokria ja yli 2,000 XNUMX dollaria vuosittain megawattia tehokapasiteettia kohti.

Hyödyllinen mittakaavahanke, joka kattaa 3,000 hehtaaria ja tuottaa 250 megawattia tehoa, joka on noin 3.5 miljoonan dollarin välilehti vuosittain.

Tuuliprojektien vuokrat ovat yleensä alhaisempia, mutta kapasiteettimaksu on korkeampi kuin 3,800 dollaria liittovaltion maksuaikataulun mukaan.

Uusiutuvan energian teollisuus väittää, että sisäministeriön asettamat maksut ovat ristiriidassa yksityisten maanvuokrien kanssa, jotka voivat olla alle 100 dollaria hehtaarilta, eivätkä ne sisällä maksuja tuotetusta sähköstä.

Ne ovat myös korkeampia kuin liittovaltion vuokrat öljyn ja kaasun porausvuokrauksista, joiden hinta on 1.50 dollaria tai 2 dollaria vuodessa hehtaaria kohden, ennen kuin ne korvataan 12.5 prosentin tuotantomaksuilla, kun öljy alkaa virrata.

"Ennen kuin nämä liian raskaat kustannukset on ratkaistu, kansakuntamme todennäköisesti jää käyttämättä mahdollisuuksiaan toteuttaa kotimaisia ​​puhtaan energian hankkeita julkisilla maillamme - ja työpaikkoja ja taloudellista kehitystä", sanoi Gene Grace, yleinen neuvonantaja puhtaan energian kauppakonsernille American Clean Power Association.

Uusiutuvan energian teollisuus on historiallisesti luottanut yksityiseen pinta -alaan suurten projektien rakentamiseen. Mutta suuret katkeamattoman yksityisen maan alueet ovat vähissä, mikä tekee liittovaltion maista parhaita vaihtoehtoja tulevalle laajentumiselle.

Tähän mennessä sisäministeriö on sallinut alle 10 GW aurinko- ja tuulivoimaa sen yli 245 miljoonan hehtaarin liittovaltion maille, mikä on kolmannes siitä, mitä näiden kahden teollisuuden odotettiin asentavan maanlaajuisesti juuri tänä vuonna, Energy Information Administrationin mukaan .

Aurinkoteollisuus aloitti asiasta lobbauksen huhtikuussa, kun Large Scale Solar Association, joidenkin kansakunnan parhaiden aurinkokehittäjien - mukaan lukien NextEra Energy, Southern Company ja EDF Renewables - koalitio, jätti vetoomuksen Interior's Bureau of Land Managementille alemmat vuokrat yleishyödyllisissä hankkeissa kansakunnan rakkuloisissa aavikoissa.

Ryhmän tiedottaja sanoi, että teollisuus keskittyi alun perin Kaliforniaan, koska siellä asuu joitakin lupaavimmista aurinkoketjuista ja koska maa suurten kaupunkialueiden, kuten Los Angelesin, ympärillä oli paisunut arvioita koko maakunnille, jopa aavikon pinta -alalle, joka ei sovellu maataloudelle.

NextEran virkamiehet (NEE.N), Eteläinen (POIKA)ja EDF ei kommentoinut, kun Reuters otti yhteyttä.

Kesäkuussa Bureau alensi vuokria kolmessa Kalifornian läänissä. Mutta aurinkoenergian edustajat kutsuivat toimenpidettä riittämättömäksi ja väittivät, että alennukset olivat liian pieniä ja että megawattikapasiteetti pysyi voimassa.

Sekä aurinkoyhtiöiden että BLM: n asianajajat ovat keskustelleet asiasta puhelimissa sen jälkeen, ja lisäneuvottelut on määrä järjestää syyskuussa aurinkokonsernia edustavan asianajajan Peter Weinerin mukaan.

"Tiedämme, että BLM: n uusilla ihmisillä on ollut paljon lautasillaan", Weiner sanoi. "Arvostamme todella heidän huomioimistaan."

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa