Liity verkostomme!

Talous

Verokilpailu olisi oltava tasapuolisia ja avoimia, sanoo parlamentin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

measures_parliament_taxpayersVeropetosten torjunnan tulisi olla EU: n ensisijainen tavoite. EU: n maiden ja Euroopan komission on oltava johtava rooli keskustellessaan veropetosten ja aggressiivisen verosuunnittelun torjunnasta OECD: ssä ja muilla asiaankuuluvilla foorumeilla, sanotaan parlamentin verotusta koskevassa päätöslauselmassa, joka äänestettiin keskiviikkona (maaliskuun 25).

Parlamentin jäsenet suhtautuvat tekstiin myönteisesti Euroopan komission 18-maaliskuussa jättämään verojen läpinäkyvyyspakettiin, mutta vaativat, että tulevina kuukausina esitetään uusia tehokkaita ehdotuksia veroparatiisien ja veropetosten torjumiseksi.

"Aggressiivisen verosuunnittelun, veronkierron ja veronkierron torjunta on yleisön huolenaiheessa. Tämä Euroopan parlamentin päätöslauselma lähettää vahvan poliittisen viestin kannattamalla välittömiä toimia verotuksen avoimuuden, verotuksen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja kasvua edistävän veropolitiikan puolesta. yritysystävällisessä ympäristössä ", sanoi Eva Kaili (S&D, EL), joka ohjasi tekstiä parlamentin läpi.

Mainos

Parlamentti vaatii verokilpailun olevan oikeudenmukaista ja avointa. Se kritisoi ankarasti jäsenvaltioita, jotka sallivat veroviranomaistensa tehdä verosopimuksia monikansallisten yritysten kanssa, vaikka verotettu toiminta tapahtuu muualla. "Salaiset veropäätökset menevät muiden maiden verojärjestelmien vahingoksi ja vääristävät vapaata kilpailua", päätöslauselmassa sanotaan.

Parlamentti suosittelee myös:

 • kansallisten verojärjestelmien yksinkertaistaminen yksilöiden ja yritysten hallinnollisen verorasituksen vähentämiseksi,
 • rajat ylittävää toimintaa haittaavien esteiden poistaminen,
 • lisää EU: n jäsenmaiden tulisi liittyä yksitoista maahan, joka ottaa käyttöön finanssitransaktioveron (FTT),
 • yhteisen yhdistetyn yhteisöveropohjan (CCCTB) käyttöönotto EU: n yrityksille ja - toisena vaiheena - myös kaikille muille yrityksille,
 • ryhtyminen toimiin haitallisten verokannustimien torjumiseksi patenttirasioista saataville tuloille (teollis- ja tekijänoikeudet),
 • parantamalla veropäätösten avoimuutta, koska ne luovat mahdollisuuksia veron välttämiseen ja verokilpailuun,
 • parantamalla kansallisten parlamenttien pääsyä veropäätösten sisältöön,
 • toimien tietyille yrityksille kohdistuvia valikoivia veroetuja vastaan
 • Euroopan komission olisi laadittava musta luettelo ennen heinäkuuta 2015 veroparatiiseista ja maista, joiden verokäytännöt vääristävät kilpailua,
 • veropetoksista tuomittujen kirjanpitäjien, lakiasiaintoimistojen ja muiden rahoitusneuvojien pankkitoiminnan tai neuvontalisenssien keskeyttäminen tai peruuttaminen,
 • - verorasituksen siirtäminen työvoimasta muihin verotustapoihin, ja -
 • alv: n kantamisen parantaminen.

Mainos

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa