Liity verkostomme!

Talous

Parantaminen miten EU-maiden ja alueiden investoida ja hallinnoida EU: n koheesiopolitiikan varoista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

KomissioEuroopan komissio hallinnoinut 2013 EU: n talousarviovaroihin sääntöjen mukaisesti, joten parlamentin olisi myönnettävä sitä "vastuuvapauden" (hyväksyntä) kyseisenä vuonna, sanoi talousarvion valvontavaliokunnan tiistaina (24 maaliskuu). Mepit kuitenkin arvosteli suuria hallinnollisia virhenopeuksia maatalous-, alue- ja työllisyyspolitiikan menot, joka hallinnoi pääasiassa EU-maissa. Parlamentin oma johto EU-varojen 2013 hyväksyttiin myös erillisessä äänestyksessä.

Maanantaina valiokunta lykkäsi vastuuvapauden myöntämistä EU: n virastolle ja neljälle EU: n ja yksityisen sektorin uuden teknologian kumppanuudelle. Löydä lisää maanantaina äänestyksistä tätä.

Maa-, alue- ja työllisyyden menot virheitä

Mainos

Mepit totesi varauksellisesti, miten Euroopan komissio ja jäsenvaltiot onnistuivat EU-rahoitusta maatalous-, alue- ja työllisyyspolitiikkaa 2013 vedoten puutteellisesta tarkastuksia.

Vaikka komissio on oikeudellisesti vastuussa menojen yleistä, noin 80% kaikista EU: n rahoituksesta on itse asiassa hallitaan ja maksetaan paikallisesti jäsenvaltioiden ja niiden viranomaisten kanssa. Tämä menoja myöhemmin korvaa EU: ssa.

Arvioidut virhetasot - prosenttiosuus maksuista, joissa tehtiin hallinnollisia virheitä - olivat 5.2% jäsenvaltioiden hallinnoimien rahastojen ja 3.7% komission osalta. Molemmat korot ylittivät selvästi 2 prosentin rajan, jonka alapuolella Euroopan tilintarkastustuomioistuin voisi luokitella maksut virheettömiksi.

Mainos

Yleisimmät virheet olivat piittaamattomuutta sääntöjä tukikelpoisuuden ja vialliset julkisia hankintamenettelyjä.

"Käytä tai menetä"

Korkeat virhetasot jäsenvaltioissa johtuvat tehottomista tarkastuksista ja "käytä tai menetä" -asenteesta, jossa EU: n varojen käytöstä tulee ensisijainen tavoite, totesivat parlamentin jäsenet.

"Jäsenvaltiot näyttävät olevan vähemmän tarkkoja käyttäessään EU-varoja verrattuna tapaan, jolla ne käyttävät kansallista talousarvioaan", raportissa todetaan, että huonoimmat pisteet saaneet maat mainitsevat kunkin toimintalohkon virhelaskelmat. Komission tulisi keskittyä vähemmän varmistamaan, että EU: n varat käytetään ja enemmän siihen, mitä ne todella saavuttavat, suositteli komiteaa.

Vialliseksi paikalliset tiedot vääristää kuvaa siitä, miten EU: n varojen, parlamentin jäsenet vaativat pakotteet virheellisten tai väärien jäsenvaltiossa raportointia.

Ulkomaanapu epäilyksiä

Mepit arvosteli joukon komission päätöksiä ulkoasiain kenttään. Näitä olivat antaneet EU tuki turvautumatta julkisiin tarjouskilpailuihin, organisaatioiden kautta ei ehkä ole päteviä tällaiseen työhön. Toiset pyydettäessä väitteet kavaltamisesta EU tuki pakolaisleirillä Tindoufin, Algeriassa ja henkilöstön petosten Ghanassa.

Parlamentti pyytää raportoimaan Juncker Plan

Mepit pyysi komissiota esittämään kertomuksen ensi vuonna, miten hyvin € 315 miljardi "Juncker" investointisuunnitelma on toiminut työpaikkojen ja kasvun luomisessa.

Euroopan parlamentti

Menojen Euroopan parlamentin 2013 hyväksyttiin tiistaina.

Seuraavat vaiheet

Talousarvion valvontavaliokunta n suositukset äänestetään parlamentissa kokonaisuutena välillä 28 ja 30 huhtikuu. Parlamentti tekee lopullisen päätöksen lykättiin päästöjä lokakuussa.

Tausta

In vuotuinen "päästöllä" menettely, Parlamentti EU: n ainoana vastuuvapauden myöntävänä viranomaisena tarkistaa, käytetäänkö EU: n varoja sääntöjen mukaisesti. Se voi myöntää vastuuvapauden, lykätä sitä tai kieltäytyä sen myöntämisestä, mikä on institutionaalisten tilien virallisen sulkemisen edellyttämä hyväksyntämerkki.

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa