Liity verkostomme!

Konfliktit

Azerbaidžanin omantunnonvankien oikeudenmukainen oikeudenkäynti

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

SaSoldiersAzerbaidžanin viranomaiset pidättivät, tuomitsivat tai vangitsivat vuonna 2014 vähintään 34 toimittajaa, bloggaajia, ihmisoikeuksien puolustajia ja kansalaisyhteiskunnan aktivisteja. Hallituksen edustajien väitteet näistä pidätyksistä yhdistettynä vastaaviin kokemuksiin mielivaltaisista pidätyksistä aiempina vuosina ovat saaneet monet ihmiset pitämään näihin henkilöihin kohdistuvia syytöksiä valheellisina ja poliittisesti motivoituneina. Kaksi merkittävää asianajajaa ja ihmisoikeuksien puolustajaa ovat parhaillaan vangittuna: Intigam Alijev ja Rasul Jafarov. Heidän kokeilunsa alkoivat tammikuussa 2015.

Helsingin ihmisoikeussäätiön (HFHR), Alankomaiden Helsingin komitean (NHC) ja kansainvälisen ihmisoikeuskumppanuuden (IPHR) analyysi oikeudenkäyntimenettelyistä herättää vakavia epäilyksiä siitä, onko vastaajien perusoikeutta oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin suojattu riittävästi.

HFHR, NHC ja IPHR kehottavat kansallisia ja Euroopan hallituksia, hallitustenvälisiä elimiä ja kansainvälisiä järjestöjä vaatimaan oikeudenmukaisia ​​oikeudenkäyntejä ja kohtelua kansainvälisen oikeuden mukaisesti Intigam Alijeville, Rasul Jafaroville ja muille Azerbaidžanissa pidätetyille aktivisteille. Tällä hetkellä käytettävissä olevien tietojen perusteella voimme päätellä, että Intigam Alijev ja Rasul Jafarov ovat omantunnon vankeja eikä niitä olisi koskaan pitänyt pidättää.

Mainos

Intigam Alijevin kuulemiset ovat päättymässä

Intigam Alijev on tunnettu asianajaja ja ihmisoikeusaktivisti Azerbaidžanissa. Hän on edustanut kymmeniä hakijoita Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa Strasbourgissa, Ranskassa. Vuonna 2012 Tšekin ihmisoikeusjärjestö People in Need sai hänet Homo Homini -palkinnolla. Lokakuussa 2014 Norja Helsingin komitea myönsi Aliyeville - yhdessä muiden merkittävien Azerbaidžanin ihmisoikeusaktivistien kanssa - Andrei Saharovin vapauspalkinnon. Päällä 8 elokuu 2015Azerbaidžanin viranomaiset pidättivät hänet ja syytettiin myöhemmin laittomasta yrittäjyydestä, veronkierrosta, palvelujen väärentämisestä, väärinkäytöksistä ja viran väärinkäytöstä. Herra Alijev ja hänen puolustusryhmänsä kiistävät voimakkaasti nämä väitteet ja pitävät niitä fabrikoituna ja poliittisesti motivoituneena.

Tänään (23. maaliskuuta) on järjestetty kuusi kuulemistilaisuutta. Useat varhaisista kuulemistilaisuuksista pidettiin pienessä oikeussalissa, mikä esti monia kiinnostuneita (ulkomaisia) tarkkailijoita, ulkomaisten suurlähetystöjen henkilökuntaa, kansalaisjärjestöjä ja toimittajia osallistumasta kuulemistilaisuuksiin. Vaikka tarkkailijoilla oli paremmat mahdollisuudet myöhempiin kuulemistilaisuuksiin, oikeussali oli täynnä ja huonosti suunniteltu, mikä esti kattavan tarkkailun. Vastaaja siirrettiin kuulusteluihin käsiraudoissa ja pakotettiin matkustamaan tungosta ja huonosti tuuletetussa autossa. Kahden ensimmäisen kuulemistilaisuuden aikana Aliyev pidettiin metallihäkissä, mikä vaikeutti huomattavasti hänen kykyään kommunikoida puolustusryhmänsä kanssa.

Tuomioistuin on nyt kuullut kaikki tapauksen uhrit. Väitettyihin uhreihin kuuluu kaksi asianajajaa, jotka työskentelivät Aliyevin palveluksessa, sekä hänen kirjanpitäjänsä ja hänen sisarensa. Todistuksessaan uhrit väittivät kokeneensa moraalista vahinkoa, koska osa kansalaisjärjestön laatimista asiakirjoista sisälsi heidän väärennetyt allekirjoituksensa. Tuomioistuin hylkäsi nopeasti puolustuksen pyynnön kuulla oikeuslääketieteen asiantuntijaa näiden allekirjoitusten aitouden selvittämiseksi.

Mainos

Tuomioistuin hylkäsi vastaavasti puolustuksen esitykset, jotka koskivat Aliyevin vapauttamista oikeudenkäynnissä, hänen tutkintavankinsa muuttamista kotiarestiin tai Aliyevin vapauttamista takuita vastaan. He kieltäytyivät myös pyynnöstä järjestää kuulemistilaisuus suuremmassa oikeussalissa, mikä mahdollistaisi suuremman osanottajien läsnäolon. Samoin tuomioistuin hylkäsi kaikki puolustuksen esitykset todisteiden ja asian sisällön osalta. Tuomioistuin hylkäsi puolustuksen pyynnön pyytää pankkitiliote, jossa luetellaan kansalaisjärjestön pankkitilillä olevat toimet. Toinen hylätty ehdotus koski mahdollisuutta pyytää oikeusministeriöltä luetteloa rekisteröidyistä avustuksista. Vaikka tiedot Aliyevin apurahoista lähetettiin rekisteröintiin oikeusministeriölle, syyttäjä väittää, että tätä ei tapahtunut, ja se on pitänyt laittoman yrittäjyyden syytteen. Tässä yhteydessä Alijev ja hänen asianajajansa esittivät 10. maaliskuuta 2015 pidetyssä kuulemistilaisuudessa esityksen poliisin takavarikoiman 101 asiakirjan palauttamiseksi. Nämä asiakirjat, jotka on pidätetty puolustuksesta, ovat merkityksellisiä Aliyevin vireillä olevassa asiassa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa ja antavat todisteita siitä, että hän todella rekisteröi saamansa avustukset Azerbaidžanin oikeusministeriössä. Tuomarit ovat lykänneet päätöstä tästä "jatkokäsittelystä".

Huolimatta puolustuksen pyynnöstä selvittää herra Aliyeville esitetyt syytteet, erityisesti "laittomasta yrittäjyydestä", syyttäjä ei selittänyt, mitä vastaajan väitetyn toiminnan osa on lain mukaan laitonta. Alijevia vastaan ​​esitetyt syytteet on pidetty voimassa huolimatta siitä, että vastaaja johti rekisteröityä kansalaisjärjestöä, joka sai avustuksia useista lähteistä, mukaan lukien Azerbaidžanin osavaltio.

Oikeudenkäynnin tarkkailijat ovat huomanneet huolestuneen puolustajien eriarvoisen ja puolueellisen kohtelun tuomareiden keskuudessa. Vaikka sekä syyttäjät että tuomarit keskeyttivät säännöllisesti uhrien ja todistajien todistajanlausunnon, puolustusasianajajia nuhdeltiin saman tekemisestä. Lisäksi syyttäjän todettiin johtavan todistajaa useaan otteeseen, ja tuomarit näyttivät puolustavan uhrien puolesta. Vastustamista koskevat väitteet hylättiin lyhyesti. Lisäksi tuomarit kieltäytyivät useista kuulustelulinjoista, jotka näyttivät vahvistavan puolustuksen tapaa, ja anteeksi avaintodistajan, ennen kuin puolustus oli lopettanut kuulustelun. Nämä havainnot heikentävät menettelyjen riippumattomuutta ja puolueettomuutta.

Lisäksi oikeudenkäynnin tarkkailijat ovat huomanneet useita menettelyllisiä rikkomuksia Alijevin tapauksen kuulemistilaisuuksissa. Ensimmäinen näistä koskee metallihäkkiä, jossa kantaja pidettiin useiden kuulemistilaisuuksien aikana. Tällaisten häkkien käyttö on yleinen käytäntö joissakin Neuvostoliiton jälkeisissä valtioissa, kuten Venäjällä ja Georgiassa. Tältä osin on elintärkeää korostaa, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuin 17. heinäkuuta 2014 antamassaan päätöksessä (Svinarenko ja Slyadnev v. Venäjä), katsoi, että tämä käytäntö on epäinhimillistä ja halventavaa kohtelua. Lisäksi tuomioistuin ei ole käsitellyt mitään vastaajan esityksiä. 19. huhtikuuta 1993 antamassaan päätöksessä (Kraska vastaan ​​Sveitsi), Euroopan ihmisoikeustuomioistuin katsoi, että kansallisten tuomioistuinten tehtävänä on tutkia asianosaisten esittämät väitteet, perustelut ja todisteet asianmukaisesti. Kaikkien puolustuksen esitysten hylkääminen ja todisteiden tutkimista koskevat pyynnöt voivat merkitä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä koskevan oikeuden loukkaamista, kuten Euroopan ihmisoikeussopimuksen 6 artiklassa vahvistetaan. Aikaisempien kuulemistilaisuuksien pöytäkirjoja ei annettu puolustusasianajajille, kuten pöytäkirja saneli, ja syytetyltä ja hänen asianajajiltaan evättiin mahdollisuus riitauttaa tehokkaasti syyttäjän esittämät todisteet. Tämä herättää epäilyjä aseiden tasa-arvon periaatteen noudattamisesta. Koska kaikki todistajat on kuultu asiassa, oikeudenkäynti on päättymässä.

Rasul Jafarovin kuulemistilaisuudet: tekijä ilman uhria

Rasul Jafarov on asianajaja ja merkittävä ihmisoikeusaktivisti Azerbaidžanissa. Hän on ihmisoikeusklubin perustaja ja puheenjohtaja ja koordinoi Laula demokratiaa -kampanjaa - pyrkimystä käyttää Bakussa vuoden 2012 Eurovision laulukilpailua ympäröivää julkisuutta Azerbaidžanin ihmisoikeustilanteen valaisemiseksi. Norjalainen Helsingin komitea myönsi lokakuussa 2014 Rasul Jafaroville yhdessä muiden merkittävien Azerbaidžanin ihmisoikeusaktivistien kanssa Andrei Saharovin vapauspalkinnon. Samana vuonna hänet nimitettiin ihmisoikeustulppipalkinnolle, joka on kunnianosoitus, jonka Alankomaiden ulkoministeriö on myöntänyt rohkeille ihmisoikeuksien puolustajille, jotka edistävät ja tukevat ihmisoikeuksia innovatiivisilla tavoilla. Rasul Jafarov pidätettiin 2. elokuuta 2014 ja syytettiin myöhemmin laittomasta yrittäjyydestä, veronkierrosta ja viran väärinkäytöstä. Häntä vastaan ​​nostettiin 12. joulukuuta 2014 lisäsyytöksiä, mukaan lukien kavallus ja väärentäminen. Jos hänet tuomitaan näistä syytteistä, hänet voidaan tuomita enintään 12 vuoden vankeuteen. Jafarov ja hänen puolustusryhmänsä kiistävät voimakkaasti kaikki häntä vastaan ​​nostetut syytteet.

Ensimmäisten oikeudenkäyntikuulemisten aikana Jafarov pantiin metallihäkkiin. Hänet vapautettiin häkistä oman pyynnönsä mukaan, koska se haittasi hänen kykyään kommunikoida lakimiestensä kanssa. Tähän päivään mennessä tuomioistuin on kuullut kymmenen todistajaa. Vaikka syyttäjä katsoi, että jotkut näistä henkilöistä olivat uhreja herra Jafarovia vastaan, todistajat totesivat, että syytetty ei tuntenut itseään uhrina eikä heillä ole mitään vaatimuksia häntä vastaan. Todistustensa mukaan Jafarov maksoi heille säännöllisesti, ja kaikki taloudelliset asiakirjat olivat Azerbaidžanin lakivaatimusten mukaisia. Vastaaja kieltäytyi todistamasta oikeudenkäynnin aikana väittäen, että häntä vastaan ​​esitetyt syytteet olivat epäselviä ja että lisäselvityksiä vaadittiin ennen kuin hän pystyi kommentoimaan tapaustaan. Oikeudenkäynnin aikana syytetty ja yksi todistajista korostivat, että he olivat ilmoittaneet oikeusministeriölle Jafarovin valitsemisesta lakitietoisuus- ja suojeluyhdistyksen johtajaksi. Oikeusministeriö ei kuitenkaan koskaan antanut virallista vastausta. Myöhemmin vastaaja selitti, ettei hän rekisteröinyt saamiaan avustuksia fyysisenä henkilönä, koska siihen ei ollut laillista velvollisuutta. Seuraava kuulustelu Jafarovin tapauksessa on tarkoitus pitää 12. maaliskuuta 2015.

Jafarovin oikeudenkäyntiä tarkkailevat tarkkailijat ovat havainneet samat menettelylliset rikkomukset kuin Alijevin tapauksessa. Ensimmäinen koskee metallihäkkiä, jossa kantaja oli. Ei voida riittävällä tavalla korostaa, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuin 17. heinäkuuta 2014 antamassaan tuomiossa (Svinarenko ja Slyadnev v. Venäjä), katsoi, että tämä käytäntö on epäinhimillistä ja halventavaa kohtelua. Lisäksi 19. huhtikuuta 1993 antamassaan päätöksessä (Kraska vastaan ​​Sveitsi), Euroopan ihmisoikeustuomioistuin katsoi, että kansallisilla tuomioistuimilla on vastuu osapuolten esittämien huomautusten, perustelujen ja todisteiden asianmukaisesta tutkimisesta. Näiden periaatteiden vastainen toiminta voi johtaa loukkaamaan oikeutta oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin, kuten Euroopan ihmisoikeussopimuksen 6 artiklassa vahvistetaan. Näyttää siltä, ​​että syytetyltä ja hänen asianajajiltaan on riistetty mahdollisuus riitauttaa tehokkaasti syyttäjän esittämät todisteet. Tämä herättää epäilyjä osapuolten tasa-arvon periaatteen noudattamisesta.

Belgia

British Legion etsii tarinaa toisen maailmansodan uhrien takana

Julkaistu

on

Kaksi toisen maailmansodan Blitzkriegin aikana tapettua brittiä lepää kauniilla flaamilaisella Peutien hautausmaalla lukemattomien belgialaisten entisten taistelijoiden joukossa. Ison-Britannian entinen toimittaja Dennis Abbott laittoi hiljattain ristit hautoihin brittiläisen kuninkaallisen legioonan puolesta marraskuussa pidetyn aselevon muistojuhlaviikon aikana.

Mutta hän etsii myös vastauksia.

Mitä nämä kaksi nuorta brittiläistä poikaa todella tekivät Peutiella? Ja ennen kaikkea: keitä ovat Lucy ja Hannah, kaksi belgialaista naista, jotka pitivät hautaansa vuosia?

Mainos

Abbott on asunut Belgiassa 20 vuotta. Hän on entinen toimittaja mm. Sun että Päivittäinen peili Lontoossa ja toimi myöhemmin Euroopan komission tiedottajana. Hän on myös Royal Royal Legion -järjestön, hyväntekeväisyysjärjestön jäsen, joka kerää rahaa tukemaan kuninkaallisen laivaston, Britannian armeijan ja kuninkaallisten ilmavoimien palvelevia ja entisiä palvelevia jäseniä sekä heidän perheitään.

Yksi heidän tehtävistään on myös pitää yllä muistoa vapaudestamme kuolleista. Todellakin, Abbott oli Irakin brittiläisten joukkojen reservisti vuonna 2003.

"Vuosittaisen aselevon muistojuhlan yhteydessä tutkin tarinoita, jotka liittyivät Belgian taisteluun toukokuussa 1940", Abbott sanoo. "Löysin kahden brittiläisen sotilaan haudat Grenadier Guardsista Peutie'sta. He ovat Leonard 'Len' Walters ja Alfred William Hoare. He molemmat kuolivat yöllä 15. - 16. toukokuuta. Len oli tuskin 20 ja Alfred 33. Minä olin utelias, miksi heidän viimeinen lepopaikkansa oli kylän hautausmaalla eikä yhdellä suurista sotahautausmaista Brysselissä tai Heverlessä.

Mainos

"Löysin brittiläisestä provinssilehdestä artikkelin, jossa selitettiin, että kaksi sotilasta haudattiin ensin paikallisen linnan - oletettavasti Batenborchin - alueelle ja vietiin sitten kylän hautausmaalle."

Abbott lisäsi: "Tapaus ei anna minun mennä. Olen tutkinut, kuinka sotilaat päätyivät Peutielle. Ilmeisesti Grenadierin vartijoiden 1. pataljoona taisteli Belgian 6. rykmentin Jagers te Voetin rinnalla. Mutta missään ei ole erityistä mainintaa Saksan hyökkäys Peutieta vastaan ​​löytyy.

"Belgian ja Ison-Britannian joukot taistelivat takavartiotoimintaa asteittaisessa vetäytymisessä Bryssel-Willebroekin kanavan takana ja sitten Kanaalin rannikolle.

"Näyttää siltä, ​​että Peutie oli Jagers te Voet -rykmentin divisioonan päämaja. Oletan, että rykmentin henkilökunta ja brittiläiset vartijat saattoivat olla majoitettuja Batenborchin linnassa. Linna oli siis saksalaisten kohde.

"Oliko Walters ja Hoare vartioineet paikkaa? Lähetettiinkö he Jagers te Voetin luokse varmistamaan takavartija tasaisella vetäytymisellä kohti Dunkirkia? Vai erotettiinko he rykmentistä taistelujen aikana?"

"Muistokiven päivämäärä, 15.-16. Toukokuuta 1940, on myös outo. Miksi kaksi päivämäärää?

"Epäilen, että he kuolivat yöllä vihollisen ammusten aikana tai Luftwaffen yön hyökkäyksen seurauksena. Sodan kaaoksessa ei voida sulkea pois myöskään sitä, että he olivat "ystävällisen tulen" uhreja. "

Abbott on myös havainnut, että kaksi Peutien naista, Lucy ja Hannah, huolehtivat Lenin ja Williamin haudoista vuosia.

"Se kiehtoo minua. Millainen oli heidän suhde kaatuneisiin sotilaisiin? Tiesivätkö he heidät? Luulen, että Lucy kuoli. Kysymys kuuluu, onko Hannah vielä elossa. Heidän sukulaisensa todennäköisesti elävät edelleen Peutie'ssa. Tietääkö kukaan enemmän? joku on asettanut kauniita krysanteemeja. "

Continue Reading

Konfliktit

Nuorten jalkapallon rauhanaloite Georgian konfliktialueelle

Julkaistu

on

Georgiassa laajalti ylistetty rauhanaloite on vetonut vetoomuksen elintärkeisiin uusiin investointeihin. Georgian konfliktialueella toteutettua kansainvälistä rauhanprojektia on kehuttu auttamaan kaikkien osapuolten sovinnossa kiistassa, jota kutsutaan Euroopan unohdetuksi sodaksi. Pitkän aikavälin rauhan saavuttamiseksi alueelle käynnistettiin kunnianhimoinen projekti jalkapalloinfrastruktuurin perustamiseksi Gorin kunnan konfliktialueelle.

Aloitteen kärjessä on Giorgi Samkharadze, alun perin jalkapallotuomari (kuvassa keskellä), joka on nyt vedonnut kansainvälisiin lahjoittajiin auttamaan suunnitelmiensa rahoittamisessa.

Hän sanoi: "Hankkeemme on osittain rahoittanut useat liikeyritykset, mutta se ei todellakaan riitä hoitamaan tehtäviämme. Päinvastoin, tilanne pahensi, jännitteet vain lisääntyvät konfliktin alusta lähtien. "

Mainos
Georgian ja Etelä-Ossetian joukkueet

Georgian ja Etelä-Ossetian joukkueet

Muutamalta sijoittajalta on toistaiseksi kerätty noin 250,000 XNUMX dollaria, ja tämä on mennyt viemäröintiin ja keinotekoiseen pikiin, mutta lisää lahjoittajien investointeja tarvitaan kiireellisesti, jotta hänen ehdotuksensa toteutuisivat. Tukea on saanut myös EU: n ja Georgian yritysneuvosto, ja Samkharadze toivoo, että apua voidaan saada sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta.

Georgian parlamentti on saanut tukea edelleen hyväntekeväisyysjärjestölle, joka on kirjoittanut avoimen kirjeen ja vetoanut investointeihin, joita pidetään elintärkeänä paikallisena rauhanaloitteena.

Georgian parlamentti on asettanut etusijalle kansainvälisen rauhanprojektin Ergneti, joka laadittiin valtion asiakirja etsimään avunantajaorganisaatioita, varoja, joita tarvitaan konfliktialueella olevien lasten kehittämiseen tarkoituksenmukaisen infrastruktuurin avulla ja rauhan järjestelmällisen kehityksen edistämiseksi urheilu ja kulttuuri.

Mainos
Giorgi Samkharadze kertoo rauhanprojektista

Giorgi Samkharadze kertoo rauhanprojektista

Parlamentin Euroopan integraatiokomitean puheenjohtajan, Georgian vanhemman kansanedustajan David Songulashvilin kirjoittamassa kirjeessä suositellaan voimakkaasti hanketta, joka hänen mukaansa "koskettaa Georgian ja Tshinvalin alueen yhteiskuntien sovintoa - Georgialle erittäin tärkeä asia, samoin kuin sen kansainväliset kumppanit. "

Hänen mukaansa nykyisen projektin kehittäminen "helpottaisi ihmisten välistä yhteyttä, vuoropuheluprosesseja ja nuorten sovittelua hallintorajan molemmin puolin".

Hän kirjoittaa, että komitea "uskoo vakaasti siihen, että tämän hankkeen tavoitteet ja odotetut tulokset ovat todella sopusoinnussa maan kehityksen länsisuunnan kanssa, koska konfliktien rauhanomainen ratkaisu ja alueellinen koskemattomuus kansainvälisesti tunnustetuilla rajoilla ovat arvoja, jotka me ja kansainväliset kumppanimme ovat vahvasti sitoutuneita. "

Songulashvili vahvistaa parlamentin tuen hankkeelle ja suosittelee Samkharadzea "arvokkaaksi potentiaaliseksi kumppaniksi".

Hän toteaa lopuksi: "Toivomme todella, että tämä projekti kehittyy ja etenee maan etujen mukaisesti."

Cupin finaalijuhlat!

Cupin finaalijuhlat!

Samkharadze kertoi tälle sivustolle olevan tyytyväinen Georgian parlamentin väliintuloon ja lisäsi: "Georgia on parlamentaarisen hallinnon maa, ja kun Georgian parlamentti ja Euroopan integraatiokomitea tukevat tällaista kansainvälistä rauhanhanketta, toivon, että Euroopan komissio aikoo on pakko tarjota projektillemme taloudellista tukea. "

Hän sanoi toivovansa nyt EU: lta "käytännön apua" aloitteelle.

Hänen mukaansa tällaiset ponnistelut ovat entistä tärkeämpiä, koska alueen jännitteet ovat lisääntyneet viime aikoina huolestuttavasti.

Ergneti on yksi lukuisista kylistä, jotka sijaitsevat hallinnollisen rajan (ABL), Georgian ja Tskhinvalin alueen tai Etelä-Ossetian välisen rajauksen vieressä. Georgian ja Venäjän sodan jälkeen elokuussa 2008 ABL: ään asennettiin piikkilanka-aitoja, jotka estivät ihmisten ja tavaroiden vapaata liikkuvuutta.

Aiemmin EU on kiittänyt projektin ponnisteluja, mutta toivotaan, että tämä tuki muuttuu taloudelliseksi tueksi.

Georgian televisiot ovat lähettäneet uutisia projektista, kun taas Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Euroopan parlamentin johto ovat lähettäneet tukikirjeitä.

Samkharadze sanoi: "Tämä kansainvälinen rauhaprojekti vaatii sijoittajien käytännön osallistumista"

 

Giorgi Samkharadze antaa ottelun jälkeisiä TV-haastatteluja

Giorgi Samkharadze antaa ottelun jälkeisiä TV-haastatteluja

Yksi ilmeinen menestys on tähän mennessä ollut väliaikaisen jalkapallostadionin rakentaminen paikallisten käyttöön, joka sijaitsee 300 metrin päässä Ergnetin väliaikaisesta rajaviivasta. Äskettäin järjestettiin ystävällinen jalkapallo-ottelu, joka koostui konfliktialueelta tulleista paikallisista. Se tapahtui lähellä Ossetian rajaa ja 300 sadan metrin päässä Tskhinvalista, ja osallistuneiden paikalliset perheet hakasivat kaikki maksamaan tapahtuman järjestämiskustannukset.

Itse tapahtuma oli erittäin symbolinen, ja samoin se tapahtui elokuussa - katkera, vaikkakin lyhyt, sota alkoi elokuussa 2008. Paikallishallinnon ja Georgian EU: n tarkkailuvaltuuskunnan (EUMM) edustajat olivat läsnä.

Samkharadze sanoi: "He kertoivat meille monia lämpimiä seurakuntia ja kannustivat meitä kaikkia jatkamaan toimintaansa."

Hän kertoi EU Reporterille, että tavoitteena on nyt koordinoida eri kumppaneiden kanssa "rakentaa tarvittava infrastruktuuri konfliktialueelle, jotta nuoret saadaan mukaan urheiluun ja kulttuuritoimintaan".

Hän lisää: "Kaikilla tapahtumilla on oltava hyvä infrastruktuuri ja opettajille ja lapsille suotuisa ympäristö, jotta emme menettäisi heidän nyt vallitsevaa innostustaan ​​vaan kehittyvät parempaa tulevaisuutta etsimään."

Ergenti vahingoittui vakavasti vuonna 2008 ja kylän läpi kulkee väliaikainen jakolinja.

"Siksi", hän lisää, "siksi meidän on luotava hyvä infrastruktuuri kaikille. Emme halua sotaa, päinvastoin, olemme sitoutuneet rauhaan. "

Hän lisää: "Olemme eri ammattien edustajia, jotka ovat sitoutuneet yhteen suureen tavoitteeseen - sekä nuorten että työllisyyden kehittämiseen konfliktialueella."

Pitkällä aikavälillä hän haluaa nähdä muiden urheilulajien ja aktiviteettien, kuten rugby, yleisurheilu sekä kulttuuri-, taiteellinen ja uskonnollinen tapahtuma.

 

Cupin esittely

Cupin esittely

"Kaikkiin tällaisiin tapahtumiin on oltava hyvä infrastruktuuri ja urheilu- ja kulttuuritapahtumien opettajille ja lapsille suotuisa ympäristö, jotta emme menettäisi nykyistä innostustaan ​​vaan kehittyisivät etsimään parempaa tulevaisuutta", hän toteaa.

Hänen johtamansa jännittävä - vain yhdellä hehtaarilla maata oleva - projekti auttaa hänen mukaansa edelleen edistämään ossetialaisten ja georgialaisten välistä sovintoa sekä naapuruston läheisten kylien kehittämistä.

Alue lumena on aiheuttanut jännitteitä Neuvostoliiton hajoamisesta lähtien. Lyhyen sodan jälkeen Venäjän ja Georgian välillä vuonna 2008 Moskova tunnusti myöhemmin Etelä-Ossetian itsenäiseksi valtioksi ja aloitti läheisempien suhteiden prosessin, jota Georgia pitää tehokkaana annektiona.

Noin 20% Georgian alueesta on Venäjän federaation käytössä, eikä Euroopan unioni tunnusta Venäjän miehittämiä alueita.

Lapset konfliktin molemmilta puolilta jalkapallo yhdistää

Lapset konfliktin molemmilta puolilta jalkapallo yhdistää

Ennen sotaa monet Ergnetissä asuvat ihmiset myivät maataloustuotteitaan läheisen, nyt miehitetyn alueen kanssa. Lisäksi Ergnetin markkinat edustivat ratkaisevaa sosioekonomista kohtaamispaikkaa, jossa sekä georgialaiset että ossetialaiset tapasivat toisiaan liiketoimintaa harjoittamalla.

Samkharadze toivoo tienraivaushankkeellaan tuovan hyvät ajat takaisin ainakin tähän kotimaahansa. Hän väittää, että projekti on malli muille vastaaville konflikteille ympäri maailmaa.

Nyt on toivottavaa, että huolimatta maailmasta, jota maailmanlaajuinen terveyspandemia ja vastaavat taloudelliset vaikutukset ovat vallanneet, tästä pienestä, mutta levottomasta Euroopan osasta tulevilla positiivisilla kuulosteluilla on jonkin verran kaikua Brysselin valtakäytävillä - ja sen jälkeen.

 

Continue Reading

Konfliktit

Kun totuus sattuu: Kuinka Yhdysvaltain ja Ison-Britannian veronmaksajat varmistivat Neuvostoliiton voiton Suuressa isänmaallisodassa

Julkaistu

on

Kun muu sivistynyt maailma muisti toisen maailmansodan uhreja, 8. toukokuuta Valkoisen talon virallinen twitter-tili julkaisi twiitin Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen kuningaskunnan voitosta natsismista 75 vuotta sitten, kirjoittaa latvialainen freelance-toimittaja ja bloggaaja Janis Makonkalns.

Twitter-twiitti herätti huomattavaa kritiikkiä venäläisiltä virkamiehiltä, ​​jotka olivat raivoissaan siitä, että USA: lla oli rohkeutta uskoa, että se oli jotenkin auttanut saavuttamaan voiton, sivuuttamatta Venäjää tärkeimpänä tai jopa ainoana voittajana itse sodassa. Venäläisten virkamiesten mukaan tämä on Yhdysvaltojen yritys kirjoittaa toisen maailmansodan historia.

Mielenkiintoista, että tätä näkemystä tuki myös Kremlin vastainen oppositioaktivisti Aleksandr Navalny, joka kritisoi myös Washingtonia historian virheellisestä tulkinnasta ja lisäsi, että sodassa menetti henkensä 27 miljoonaa venäjää (!) - ei eri kansallisuuksien neuvostoalan kansalaisia.

Ei virallinen Moskova eikä lännessä melko kunnioitettu Navalny yrittänyt esittää tosiasiallisia perustelujaan, jotka kumottaisivat Valkoisen talon virallisen twitter-tilin sanoman. Amerikan sanoin Venäjän väitteet toisen maailmansodan historiasta ovat vain kasa paskaa.

Mainos

Lisäksi tällainen venäläisten virkamiesten ja poliitikkojen asenne on täysin luonnollinen, koska nykyaikainen Moskova näkee toisen maailmansodan edelleen yksinomaan Neuvostoliiton aikana syntyneiden historiallisten myyttien prisman kautta. Tämän seurauksena Moskova (ja muut) ovat kieltäytyneet avaamasta silmäänsä lukuisille tosiasioille - tosiasioita, joita Moskova pelkää niin hyvin.

Esitän tässä artikkelissa neljä tosiasiaa toisen maailmansodan historiasta, jotka tekevät Venäjästä epämukavaksi ja peloiksi totuudesta.

Tosiasia # 1: Toista maailmansotaa ei olisi tapahtunut, jos Neuvostoliitto ei olisi allekirjoittanut Molotov-Ribbentrop-sopimusta natsi-Saksan kanssa.

Mainos

Huolimatta Moskovan yrityksistä kattaa tämä, nykyään käytännössä kaikki ovat hyvin tietoisia siitä, että Neuvostoliitto allekirjoitti 23. elokuuta 1939 naisten hyökkäyssopimuksen NAZI Saksan kanssa. Sopimus sisälsi salaisen pöytäkirjan, joka määritteli Neuvostoliiton ja Saksan vaikutusalueiden rajat Itä-Euroopassa.

Hitlerin tärkein huolenaihe ennen Puolaan kohdistuvaa hyökkäystä oli löytää taistelut samanaikaisesti läntisellä ja itäisellä rintamalla. Molotov-Ribbentrop-sopimuksella varmistettiin, että Puolaan hyökkäyksen jälkeen ei ole tarvetta taistella Neuvostoliittoa. Tämän seurauksena Neuvostoliitto on suoraan vastuussa toisen maailmansodan aiheuttamisesta, jossa se todella taisteli natsien puolella, jota Moskova nyt niin voimakkaasti halveksii.

Tosiasia # 2: Kuvitelmaton määrä uhreja Neuvostoliiton puolella ei ollut merkki sankaruudesta tai päättäväisyydestä, vaan Neuvostoliiton viranomaisten laiminlyönnin seurauksista.  

Puhuessaan Neuvostoliiton ratkaisevasta roolista toisessa maailmansodassa Venäjän edustajat korostavat yleensä valtavan määrän uhreja (jopa 27 miljoonaa sotilasta ja siviiliä kuoli) todisteena Neuvostoliiton kansakunnan heroismista.

Todellisuudessa uhrit eivät edusta sankaruutta tai ihmisten tahtoa puolustaa kotimaataan kustannuksin, kuten Moskovan propagandan suukappaleet usein väittävät. Totuus on, että tämä käsittämätön määrä johtui vain siksi, että Neuvostoliiton johto oli välinpitämätön kansalaistensa elämässä, samoin kuin se, että Neuvostoliiton valitsemat strategiat olivat ajattelemattomia.

Neuvostoliiton armeija ei ollut täysin valmistautunut sotaan, koska Stalin uskoi viimeiseen hetkeen asti, että Hitler ei hyökkää Neuvostoliittoon. Armeija, joka vaati kehittyneitä puolustuskykyjä, jatkoi sen sijaan valmistautumista loukkaavaan sotaan (ehkä toivoen, että yhdessä Saksan kanssa se pystyy jakamaan paitsi Itä-Euroopan, myös Länsi-Euroopan). Lisäksi Neuvostoliitto eliminoi vuosien 1936-1938 suuren puhdistuksen aikana tahallisesti suurimman osan Puna-armeijan kykyisimmistä sotilasjohtajista, koska Stalin ei vain luottanut heihin. Tämä johti siihen, että Neuvostoliiton johto erottui todellisuudesta niin, että se ei kyennyt havaitsemaan natsi-Saksan sille osoittamaa uhkaa.

Upea esimerkki tästä on Puna-armeijan täydellinen epäonnistuminen talvisodassa. Neuvostoliiton tiedustelupalvelu pelkäsi Stalinin poliittista vaatimusta hyökätä Suomeen niin, että se valehteli tarkoituksella heikosta puolustuksestaan ​​ja väitetystä suomalaisten yhteisen Kremlin ja bolsevikin mielen puolesta. Neuvostoliiton johto oli varma, että se murskaa pienen Suomen, mutta todellisuus osoittautui yhdeksi 20-luvun häpeällisimmistä sotilaallisista kampanjoista.

Loppujen lopuksi emme voi unohtaa, että Neuvostoliiton järjestelmä ei välittänyt kansalaisistaan ​​mitään. Koska Neuvostoliitto oli niin kaukana teknologisesti ja strategisesti, se pystyi taistelemaan Saksaa vastaan ​​vain heittämällä sotilaidensa ruumista natseihin. Jo sodan viimeisinä päivinä, kun puna-armeija oli lähestymässä Berliiniä, marsalkka Zhukov jätti vihollisen antautumisen odottamisen sijaan tuhansien neuvostoliittolaisten sotilaiden saattamisen merkityksettömään kuolemaan saksalaisille miinakentille.

Siksi Venäjän viranomaisten on melkein ei ole liian myöhäistä ymmärtää, että se, että Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa oli paljon vähemmän uhreja kuin Neuvostoliitto, ei tarkoita, että ne olisivat osallistuneet vähemmän sodan lopputulokseen. Se tarkoittaa tosiasiassa, että nämä maat kohtelevat sotilaitaan kunnioittavasti ja taistelivat taitavammin kuin Neuvostoliitto.

Tosiasia # 3: Neuvostoliiton voitto toisessa maailmansodassa ei olisi ollut mahdollista ilman Yhdysvaltojen aineellista apua, joka tunnetaan nimellä Lend-Lease -politiikka.

Jos Yhdysvaltain kongressi ei olisi 11. maaliskuuta 1941 päättänyt tarjota aineellista apua Neuvostoliitolle, Neuvostoliitto olisi kärsinyt entistä suuremmista alueellisista menetyksistä ja inhimillisistä menetyksistä jopa menettäessään hallinnan Moskovassa.

Annan joitain lukuja ymmärtääksesi tämän avun laajuutta. Amerikkalaisten veronmaksajien rahat toimittivat Neuvostoliitolle 11,000 6,000 lentokoneita, 300,000 350 tankkia, 3,000,000 XNUMX armeijan ajoneuvoa ja XNUMX veturia. Lisäksi Neuvostoliitto vastaanotti puhelimet ja kaapelit kommunikaation varmistamiseksi taistelukentällä, ammukset ja räjähteet, samoin kuin raaka-aineet ja työkalut Neuvostoliiton armeijan tuotannon avuksi ja noin XNUMX XNUMX XNUMX tonnia elintarvikkeita.

Muu kuin Neuvostoliitto, Yhdysvallat antoi aineellista apua 38: lle maalle, jotka taistelivat natsi-Saksaa vastaan. Nykyaikaiseen sopeutumiseen Washington käytti tähän 565 miljardia dollaria, josta Neuvostoliitto sai 127 miljardia dollaria. Luulen, että kukaan ei ole yllättynyt tietäessään, että Moskova ei koskaan maksanut mitään rahaa.  

Lisäksi Moskova ei voi myöskään myöntää, että Yhdysvaltojen lisäksi myös Yhdistynyt kuningaskunta tarjosi apua Neuvostoliitolle. Toisen maailmansodan aikana britit toimittivat Neuvostoliitolle yli 7,000 lentokoneen, 27 sota-aluksen, 5,218 tankin, 5,000 panssarintorjunta-aseen, 4,020 1,500 lääkintä- ja lastikuorma-auton ja yli 15,000,000 XNUMX armeijan ajoneuvon, samoin kuin tuhannet radiot ja tutkat ja XNUMX XNUMX XNUMX kappaletta. saappaat, joista Puna-armeijan sotilailta niin epätoivoisesti puuttui.

Tosiasia # 4: Ilman Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian kampanjoita Tyynellämerellä, Afrikassa ja Länsi-Euroopassa Neuvostoliitto olisi kapitoitunut akselivoimiin.  

Kun otetaan huomioon edellä mainitut tosiasiat, jotka osoittavat, kuinka heikko ja säälittävä Neuvostoliitto oli toisen maailmansodan aikana, on enemmän kuin selvää, että se ei olisi pystynyt seisomaan natsien sotakoneita vastaan ​​ilman Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen kuningaskunnan aineellista apua ja myös heidän sotilaallista tukea.

Yhdysvaltain sitoutuminen toiseen maailmansotaan ja sen Tyynenmeren alueen Japanin vastainen kampanja alkoi 7. joulukuuta 1941. Se oli ennakkoedellytys Neuvostoliitolle puolustamaan Kaukoidän rajoja. Jos Japania ei olisi pakotettu keskittymään Yhdysvaltojen joukkojen taisteluun Tyynellämerellä, se todennäköisesti kykenisi tarttumaan raja-alueella sijaitseviin suurempiin Neuvostoliiton kaupunkeihin ja siten saamaan hallinnan huomattavasta osasta Neuvostoliiton aluetta. Ottaen huomioon Neuvostoliiton suuren koon, huonosti kehitetyn infrastruktuurin ja armeijan yleisen valmistautumattomuuden Moskova ei olisi kestänyt edes pari kuukautta, jos se joutuisi sotimaan kahdella rintamalla samanaikaisesti.  

On myös syytä korostaa, että Ison-Britannian toiminta Pohjois-Afrikassa esti myös Saksan hyökkäystä Neuvostoliittoon. Jos Yhdistynyt kuningaskunta ei olisi käyttänyt valtavia resursseja taistellakseen Saksaa tällä alueella, natsit pystyisivät keskittämään voimansa tarttumaan Moskovaan ja olisivat todennäköisesti onnistuneet.

Emme voi unohtaa, että toinen maailmansota päättyi Normandian maihin, jotka lopulta avasivat länsirintaman, mikä oli Hitlerin suurin painajainen ja syy surkean surullisen Molotov-Ribbentrop-sopimuksen allekirjoittamiseen. Jos liittolaiset eivät olisi aloittaneet hyökkäystä Ranskan alueelta, Saksa olisi voinut keskittää jäljelle jäävät joukkonsa itään pidättämään Neuvostoliiton joukot eikä päästämään niitä kauempaan Keski-Eurooppaan. Seurauksena toinen maailmansota olisi voinut päättyä ilman täydellistä kapteenittelua Berliinin puolella.

On selvää, että ilman Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen kuningaskunnan apua, Neuvostoliiton voitto toisessa maailmansodassa ei olisi ollut mahdollista. Kaikki viittasi siihen, että Moskova on menettämässä sodan, ja vain amerikkalaisten ja brittien tarjoamien valtavien materiaalisten ja taloudellisten resurssien vuoksi Neuvostoliitto pystyi toipumaan kesällä 1941 tapahtuneesta järkytyksestä, palauttamaan alueensa ja lopulta tarttumaan Berliinin, joka heikentyivät liittolaisten toimesta.

Nykyaikaisen Venäjän poliitikot teeskentelevät näkevänsä tätä ja - sen sijaan, että ainakin myöntäisivät, että voitto oli mahdollinen koko Euroopan (mukaan lukien Itä-Euroopan kansakunnat, joita ei mainittu täällä), sitoutumisen takia, joita Moskova syyttää usein natsismin ylistämisestä. ) - he jatkavat nyt naurunalaisten myyttien luomista Neuvostoliiton propagandan myötä palaamasta toisesta maailmansodasta.

Tässä artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajan yksin.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa