Liity verkostomme!

Kiina

Ongelmiin Kiinan talous

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

chineji

Kun viimeaikainen taloudellinen data osoittaa pehmeän alkuvuosi, on kasvava ennakointi enemmän pro-kasvu toimenpiteitä valmisteilla. Mutta miten jäähdytys talouden puututtava käynnissä olevan vuosittain lainsäädännöllisiä ja poliittisia neuvoa istuntoja, ja missä määrin talouden takaisin höyryä, edelleen suurin kysymys. Global Times käsittelee neljä keskeisiä asioita Kiinan talouden.

Pidätti hidastuminen

Mainos

Yhdessä matalamman virallisen BKT: n kasvutavoitteen kanssa vuodelle, "rentouttava raha- ja finanssipolitiikka" vahvistetaan Kansankongressin istunnossa kasvun vakauttamiseksi, Wang Taon johtamat UBS Securities -ekonomistit totesivat tutkimuksessa ilmoita sähköpostitse Global Timesille maanantaina.

Siitä huolimatta vuoden 2015 julkisen talouden alijäämä on todennäköisesti 2.5 prosenttia suhteessa BKT: hen, mikä on kasvua noin 2.1 prosenttiin vuonna 2014 suunnitellusta, ekonomistit ennustivat. He sanoivat, että rahapolitiikan jatkomuutokset "pitävät laajan rahan ja luoton kasvun vakaana".

Viimeisimmässä markkinavakuutusyrityksessä maan keskuspankki, Kiinan keskuspankki (PBC), ilmoitti lauantaina toisesta koronlaskusta lähes kolmessa kuukaudessa, juuri ennen NPC: n ja National National Bankin kahden istunnon avaamista. Kiinan kansan poliittisen neuvoa-antavan konferenssin (CPPCC) komitea tiistaina.

Mainos

Jos helmikuun tiedot, jotka sisältävät inflaatioluvut tarkoitus paljastetaan noin maaliskuun 10 heikkoja, toinen laajapohjainen varantovelvoitettaan suhde (RRR) cut todennäköisesti tapahtuu maaliskuussa, Barclays Capital ekonomistit johdolla Chang Jian kertoi Global Times maanantaina.

Mitä asuntomarkkinat joille on mukautusehdotusta viime vuoden aikana, analyytikot myös pelattiin pitkin pelkoja että asuntosektorin voi liukua 2015.

Irtoaminen toimenpiteet mukaan lukien uusimmat koronlasku varmasti auttaa vähentämään asuntolainat, Xia Dan, analyytikko Bank of Communications Shanghai, kertoi Global Times.

Lähikuukausina, valtion voi jatkaa säätämistä rahapolitiikkaa ja leikkaa myyntiveroa käytettyjä kodeissa lisätä kiinteistömarkkinat, Xia sanoi. Hän lisäsi, että kiinteistöalalla todennäköisesti nauttia rebound alkaa kolmannella neljänneksellä.

Silti liiallista huomiota rahan keventämistoimenpiteisiin tulisi välttää, Nanjingiin perustuvan konglomeraatin Sanpower Groupin perustaja ja puheenjohtaja Yuan Yafei kertoi toimittajille tiistaina CPPCC: n, maan kärjessä olevan, 12. kansallisen komitean kolmannen istunnon avajaisissa. poliittinen neuvoa-antava elin.

Painopisteen tulisi olla innovaatioihin suuntautuneessa taloudessa "uuden normaalin" keskellä hitaammin mutta korkealaatuisemmalla kasvulla, sanoi myös CPPCC: n jäsen Yuan.

Taloudelliset uudistukset syventää

Vaikka joukko uudistuksia odotetaan tänä vuonna, alueilla, jotka sisältävät vapaakauppa-alueille, eläkkeet ja sairausvakuutus, ja valtion omistama sektori, rahoitusmarkkinoiden sääntelyn purkaminen on edelleen painopiste.

Sen merkkinä nousevan pyritty helpottamaan säännösten rahoitusalalla, viimeisin koronlasku julkisti keskuspankin yhdessä enemmän pelivaraa pankkeihin asettamisessa talletuskorkoja. Alku sunnuntaina kattoon talletuskorkoja että rahoituslaitokset voivat tarjota nostettiin 1.2 kertaa vertailuarvo 1.3 kertaa.

Tilanne heijastelee meneillään korko vapauttaminen, taloustieteilijät klo ANZ Banking Group kertoi Global Times.

Suuret valtion omistamat liikepankit, kuten Industrial and Commercial Bank of China, Agricultural Bank of China ja Bank of China, ovat asettaneet talletuskorot at 1.1 kertaa vertailuarvo jälkeen koronlasku ilmoitus, kun taas jotkut pienet pankit kuten Bank of Nanjingin ja evergrowing Bank ovat sopeutuneet talletuskorkojen jotta 1.3 kertaa vertailuarvo.

Lisäksi enemmän toimenpiteitä odotetaan edelleen avaamaan pääomamarkkinoilla.

Yksi odotettua liikkuu voisi olla potentiaalia käynnistää pörssin liittämisen välillä Shenzhen ja Hongkong vaihtaa jonkin aikaa 2015, mallinnettu Shanghai-Hong Kong Stock Connect järjestelmään. Laajentunut nykyisten Shanghai-Hong Kong Stock Yhdistä sisältää enemmän tuotteita ja omaisuusluokkiin harkitaan myös.

Ympäristönsuojelu

Kärsivät usein savusumun, kiinalaiset nyt tärkeämpi asia ympäristölle eikä pelkkiä talouskasvua.

Virallinen uutisportaali people.com.cn toteutettiin online-kyselyyn tammikuun lopulla saada selville, mitä netizens odottaa tulevan kaksi istuntoa NPC ja CPPCC keskustelisivat.

Yli 3.7 miljoonaa osallistujaa lehdistön aika, tutkimus osoitti, että ympäristönsuojelun seitsemänneksi joukossa 10 kysymyksiä, jotka koskevat heitä eniten.

Kiina on ilmoittanut, että se noudattaa terveellisempiä taloudellista kasvua teollisuuden rakennemuutoksen ja parantaminen.

Kiina tekee pyrkimykset vähentää fossiilisten polttoaineiden kulutusta ja edistää puhtaan hiilen teknologiaa, Kiinan Li Keqiang sanoi World Economic Forumin kokouksessa tammikuussa huomata, että puhdas hiili on markkinoilla on suuri potentiaali.

Kiinan pitäisi lisätä investointeja ympäristönsuojelun aloilla, jotka voivat osoittautua uuden kasvun veturi, Xu Hongcai, johtaja, Department of Information mukaan Kiina Center for International Economic pörssiin, Peking-pohjainen aivoriihi, kertoi Global Times maanantaina (2 maaliskuu).

Yrittäjät ovat myös huolissaan päästöjen vähentämiseksi tehtailla. Zong Qinghou, perustaja ja puheenjohtaja Kiinan juomien jättiläinen Hangzhou Wahaha Group, antaa ehdotuksen NPC istuntoon hallita paremmin maksaminen ympäristönsuojelun maksuja.

Yritykset joutuvat maksamaan saastumisen maksuja mutta eivät tiedä, miten nämä maksut käytetään ympäristön suojelemiseksi, Zong sanoi ehdotus toimitettu Global Times sunnuntaina. Hän lisäsi, että erikoistuneempia tutkimusta saastumisen lähteistä, kuten autojen päästöjä, tarvitaan kohdennettuja ratkaisuja otettava.

Asetus internet rahoituksen

+ Internet talous kukoistaa 2014, asetus syntymässä teollisuus on tullut huolenaihe.

Päivittäistä elämää huomattavasti helpottaneiden verkkomaksutyökalujen lisäksi vertaisverkkoalustat (P2P) ja Internet-pankit ovat myös herättäneet paljon huomiota. P2P-lainat ovat kehittyneet nopeasti vuoden 2011 lopusta lähtien osana maan sääntelemätöntä varjopankkijärjestelmää.

Vuodesta lopussa 2014 on ollut noin 1,600 P2P alustoja Kiinassa yli 900 niitä käynnistettiin 2014 yksin, uutiset portaali people.com.cn ilmoitetaan tiistaina.

Mutta P2P-lainojen toimintaan liittyvän oikeudellisen epäselvyyden vuoksi maksukyvyttömyystodistuksista ja petoksista on tullut yleisiä, ja markkinatoimijat toivovat selkeää sääntelyä alan kehityksen varmistamiseksi.

"Odotamme, että säännökset julkaistaan ​​pian oikeudenmukaisen markkinaympäristön takaamiseksi", Wei Wei, Pekingissä toimivan P2P-yrityksen JimuBoxin perustaja, kertoi tiistaina Global Timesille.

Hän totesi myös, että vaikka joitakin epäonnistumisia, P2P luotonanto voi auttaa rakentamaan parempaa luotto-järjestelmän ja antaa tukea pienille ja keskisuurille yrityksille.

Kiina Zhi Gong Party, yksi kahdeksasta ei-kommunististen puolueiden Kiinassa, ehdottaa CPPCC sisällyttää Internet rahoitusta varainhoitoasetusta järjestelmä, Peking-pohjainen sanomalehti Securities Daily raportoi maanantaina.

Internet rahoitus alustoja ja tuotteet olisi sisällytettävä koko asetus verkosto muodostuu keskuspankin, Kiina Banking Regulatory Commission, Kiina Securities Regulatory Commission, Kiina vakuutus Regulatory Commission, sekä paikallisia taloudellisia sääntelyviranomaisten ehdotuksen mukaan.

Ehdotuksessa suositeltiin myös "negatiivisen luettelon" lähestymistapaa kertomalla, mitkä ovat kiellettyjä tarjouksessa riskien vähentämiseksi ja markkinoiden vapauden turvaamiseksi.

Kiina

Kilpailu: EU, Yhdysvallat ja Kiinan kansantasavalta osallistuivat viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulun sääntelyhuippukokoukseen

Julkaistu

on

EU: n, Yhdysvaltojen ja Kiinan kansantasavallan korkeat virkamiehet osallistuivat 7. syyskuuta viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulkualan sääntelyhuippukokoukseen. Osallistujia olivat kilpailun ja merenkulkuviranomaisten edustajat, jotka ovat vastuussa kansainvälisen linjaliikenteen sääntelystä maailman suurimmilla linjaliikennekaistoilla.

Huippukokouksessa käsiteltiin alakohtaista kehitystä koronaviruspandemian alkamisen jälkeen, mukaan lukien kansainvälisen konttikuljetusalan kohtaamat haasteet ja merenkulun toimitusketjujen laajemmat kysymykset. Osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että pandemia esitti varustamoiden, satamien ja logistiikkapalvelujen toimijoille poikkeuksellisia haasteita reiteillä EU: hun ja EU: sta sekä muualla maailmassa.

He vaihtoivat näkemyksiä lainkäyttöalueidensa toteuttamista toimista sekä tulevaisuuden näkymistä ja näkymistä, mukaan lukien mahdolliset toimet toimialan kestävyyden lisäämiseksi. Huippukokous järjestetään kahden vuoden välein ja se on foorumi kolmen viranomaisen välisen yhteistyön edistämiseksi. Seuraava huippukokous pidetään vuonna 2023 Kiinassa.

Mainos

Continue Reading

Kiina

Uudistetaan joustavampi YK -järjestelmä Taiwanin kanssa

Julkaistu

on

Yli 200 miljoonan tartunnan ja yli 4 miljoonan kuoleman ja laskemisen jälkeen COVID-19-pandemia on riehunut ympäri maailmaa. Tämä on luonut syvästi tuhoisan sosioekonomisen vaikutuksen yhteenliitettyyn maailmaan ilman, että käytännössä maita säästyy. Pandemia on häirinnyt maailmanlaajuista kauppaa, pahentanut köyhyyttä, vaikeuttanut koulutusta ja vaarantanut sukupuolten tasa -arvon. kirjoittaa Jaushieh Joseph Wu, ulkoministeri, Kiinan tasavalta (Taiwan) (kuvassa alla).

Kun monet maat varautuvat toiseen viruksen piikkiin erittäin tarttuvan Delta -muunnelman innoittamana, maailma odottaa Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) tehostavan kokonaisvaltaisia ​​toimia kriisin ratkaisemiseksi, paremman elpymisen varmistamiseksi ja kestävän rakentamisen varmistamiseksi. Tämä on pelottava tehtävä, joka vaatii kaikki kädet kannella. Maailmanlaajuisen elimen on aika toivottaa Taiwan, arvokas ja kelvollinen kumppani, joka on valmis auttamaan.  

Viime kuukausien aikana Taiwan, kuten monet muut maat, on käsitellyt COVID-19-tapausten nousua lähes vuoden menestyksen jälkeen viruksen hillitsemisessä. Siitä huolimatta se otti tilanteen hallintaan ja tuli entistä valmiimmaksi työskentelemään liittolaisten ja kumppanien kanssa pandemian aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi. Taiwanin tehokas vastaus pandemiaan, sen nopea kapasiteetin laajentaminen vastaamaan maailmanlaajuista toimitusketjun kysyntää ja sen merkittävä apu kumppanimaille ympäri maailmaa osoittavat, että Taiwanilla ei ole pakottavia syitä toimia rakentavassa roolissa YK -järjestelmä.

Mainos

Kuitenkin Kiinan kansantasavallan (Kiinan) painostuksen alaisena YK ja sen erikoisjärjestöt hylkäävät edelleen Taiwanin vedoten vuoden 1971 YK: n yleiskokouksen päätöslauselmaan 2758 (XXVI) tämän poissulkemisen oikeusperustaksi. Mutta päätöslauselman kieli on kristallinkirkas: siinä käsitellään vain Kiinan edustusta YK: ssa; ei mainita Kiinan väitettä Taiwanin suvereniteetista, eikä se valtuuta Kiinaa edustamaan Taiwania YK -järjestelmässä. Tosiasia on, että Kiina ei ole koskaan hallinnoinut Taiwania. Tämä on todellisuus ja status quo Taiwanin salmen molemmin puolin. Taiwanin kansaa voi edustaa kansainvälisellä näyttämöllä vain heidän kansansa valitsema hallitus. Vertaamalla päätöslauselman kielen väärin Pekingin "yhden Kiinan periaatteeseen", Kiina pakottaa mielivaltaisesti poliittiset näkemyksensä YK: lle.

Absurdi ei lopu tähän. Tämä poissulkeminen estää myös Taiwanin kansalaisyhteiskunnan osallistumisen. Taiwanilaisten passinhaltijoilta evätään pääsy YK: n tiloihin sekä kiertueille että kokouksille, kun taas taiwanilaiset toimittajat eivät voi saada akkreditointia kattamaan YK: n tapahtumat. Ainoa syy tähän syrjivään kohteluun on heidän kansalaisuutensa. Taiwanin kansalaisyhteiskunnan jäsenten estäminen YK: sta torjuu monenvälisyyden ihanteen, rikkoo YK: n perusperiaatteita ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittamisen edistämisestä ja vaikeuttaa YK: n yleisiä pyrkimyksiä.

Taiwan on avustanut kumppanimaita ympäri maailmaa kuuden vuosikymmenen ajan. YK: n toimintaohjelman 2030 hyväksymisen jälkeen se on keskittynyt auttamaan kumppaneita saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet ja viime aikoina osallistumaan pandemianvastaisiin toimiin ja toipumiseen. Samaan aikaan Taiwan on kotona saavuttanut tavoitteensa muun muassa sukupuolten tasa-arvon, puhtaan veden ja sanitaation sekä hyvän terveyden ja hyvinvoinnin osalta. Innovatiiviset, yhteisöpohjaiset ratkaisumme hyödyntävät julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksia koko yhteiskunnan hyväksi.

Mainos

- Maailman onnellisuusraportti 2021, julkaissut Sustainable Development Solutions Network, sijoitti Taiwanin onnellisimmaksi Itä -Aasiassa ja 24. sijalle maailmassa. Sijoitus osoittaa, miten maan ihmiset suhtautuvat saamaansa sosiaaliseen tukeen, ja heijastaa suurelta osin maan kestävän kehityksen tavoitteiden täytäntöönpanoa. Taiwan on valmis välittämään kokemuksensa ja työskentelemään maailmanlaajuisten kumppaneidensa kanssa rakentaakseen paremman ja kestävämmän tulevaisuuden kaikille.

Samaan aikaan, kun maailma kuulee ilmastonmuutosta koskevia toimia ja hiilidioksidipäästöjen saavuttamista vuoteen 2050 mennessä, Taiwan suunnittelee aktiivisesti etenemissuunnitelmaa kohti tavoitetta ja on laatinut erityislainsäädäntöä tämän prosessin helpottamiseksi. Ilmastonmuutos ei tunne rajoja, ja yhteiset ponnistelut ovat välttämättömiä, jos haluamme kestävän tulevaisuuden. Taiwan tietää tämän ja pyrkii parhaisiin tapoihin muuttaa hiilidioksidin vähentämisen haasteet uusiksi mahdollisuuksiksi.

YK: n pääsihteeri António Guterres korosti tämän vuoden kesäkuussa antamassaan valavalassa, että COVID-19-pandemia on paljastanut yhteisen haavoittuvuutemme ja yhteytemme. Hän sanoi, että YK, valtiot ja ihmiset, joita se palvelee, voivat hyötyä vain muiden tuomisesta pöytään.

Kumppanien kieltäminen, joilla on kyky osallistua, on moraalinen ja aineellinen menetys maailmalle, kun pyrimme toipumaan paremmin yhdessä. Taiwan on hyvä voima. Nyt on aika tuoda Taiwan pöytään ja antaa Taiwanin auttaa.

Continue Reading

Kiina

EU: n ja Taiwanin suhteet: Mepit pyrkivät lujittamaan kumppanuutta

Julkaistu

on

Keskiviikkona (1. syyskuuta) hyväksymässään uudessa mietinnössä ulkoasiainvaliokunnan jäsenet kannattavat tiiviimpiä suhteita ja vahvempaa kumppanuutta EU: n ja Taiwanin välillä EU: n yhden Kiinan politiikan ohjaamana, DISASTER.

He pitävät myös Taiwania keskeisenä EU: n kumppanina ja demokraattisena liittolaisena Intian ja Tyynenmeren alueella, joka edistää sääntöihin perustuvan järjestyksen ylläpitämistä alueen suurvaltojen kiristyvän kilpailun keskellä.

Valmistele maaperä uudelle kahdenväliselle investointisopimukselle

Mainos

Yhteistyön tehostamiseksi tekstissä korostetaan tarvetta aloittaa pikaisesti "vaikutusten arviointi, julkinen kuuleminen ja laajuuden määrittäminen" EU: n ja Taiwanin kahdenvälisistä investointisopimuksista. Mepit korostavat kauppa- ja taloussuhteiden merkitystä osapuolten välillä, myös monenvälisyyttä ja Maailman kauppajärjestöä koskevissa asioissa, 5G: n kaltaisessa tekniikassa, kansanterveydessä sekä olennaisessa yhteistyössä kriittisten tarvikkeiden, kuten puolijohteiden, parissa.

Syvä huoli Kiinan sotilaallisesta painostuksesta Taiwaniin

Toisaalta mietinnössä ilmaistaan ​​vakava huolenaihe Kiinan jatkuvasta sotilaallisesta taistelusta, painostuksesta, hyökkäysharjoituksista, ilmatilan loukkauksista ja Taiwanin vastaisista disinformaatiokampanjoista. Se kehottaa EU: ta tekemään enemmän näiden jännitteiden poistamiseksi ja Taiwanin demokratian ja saaren aseman turvaamiseksi tärkeänä EU: n kumppanina.

Mainos

Mepit vaativat, että Kiinan ja Taiwanin välisiin suhteisiin tehtävät muutokset eivät saa olla yksipuolisia eivätkä vastoin Taiwanin kansalaisten tahtoa. Ne muistuttavat myös jyrkästi Euroopan vaurauden ja Aasian turvallisuuden välisestä suorasta yhteydestä ja seurauksista Euroopalle, jos konflikti ulottuu selvästi talousalueen ulkopuolelle.

Teksti, jossa käsitellään myös monia muita EU: n ja Taiwanin suhteisiin liittyviä näkökohtia ja suosituksia, äänestetään nyt täysistunnossa. Se hyväksyttiin äänin 60 puolesta, 4 vastaan ​​ja 6 tyhjää.

”Euroopan parlamentin ensimmäinen mietintö EU: n ja Taiwanin suhteista antaa vahvan signaalin siitä, että EU on valmis parantamaan suhteitaan avainkumppanimme Taiwanin kanssa. Komission on nyt lujitettava EU: n ja Taiwanin suhteita ja jatkettava kattavaa tiiviimpää kumppanuutta Taiwanin kanssa. Työskentely vaikutustenarvioinnin, julkisen kuulemisen ja Taiwanin viranomaisten kanssa tehtävän kahdenvälisen investointisopimuksen (BIA) kattavuuden määrittämiseksi taloussuhteidemme syventämistä koskevien neuvottelujen valmistelemiseksi on aloitettava ennen tämän vuoden loppua ”, esittelijä sanoi. Charlie Weimers (ECR, Ruotsi) äänestyksen jälkeen.

Lisätietoja 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa