Liity verkostomme!

Talous

Puhe Komissaari Vella 2015 Euroopan Circular Economy konferenssi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Karmenu VellaKarmenu Vella - ympäristöasioista, meriasioista ja kalastuksesta vastaava komissaari

Ministerit,

Viranomaiset,

Mainos

Hyvät naiset ja herrat,

Kiitos kutsusta puhua tässä konferenssissa.

Aloitan ihanteellisen määritelmän Circular Economy;

Mainos

Pyöreä talous, lähes mitään ei mene hukkaan. Uudelleenkäyttö ja remanufacturing on yleinen käytäntö, ja kestävyys on rakennettu kangas että yhteiskunta. On vähemmän jätettä käsitellä, ja lisää syntyy rajallisista resursseista. Uusi teknologia loi sitten vahvistaa kilpailuasemaa maailmannäyttämöllä.

Haasteena on sijoittaa Euroopan unionin eturintamassa tästä kehityksestä.

Eilen puhuin ympäristöraportin käynnistämisessä. Se sanoo hyvin selvästi, että resurssitehokkuuteen liittyvät lyhyen aikavälin suuntaukset ovat rohkaisevia. Tämä on suurelta osin hyvää strategista ajattelua ja hyvää eurooppalaista politiikkaa. Mutta menestyksen pitäisi rohkaista valppautta eikä itsetyytyväisyyttä.

Mitä enemmän katson kahta puolta - ympäristöä ja taloutta -, sitä vakuuttuneemmaksi minusta tulee, että eteenpäin on integroida resurssitehokkuus täysin tapaan, jolla teemme liiketoimintaa Euroopassa.

Tiedämme miksi pyöreä talous on hyvä idea. Tällä hetkellä Euroopassa on edelleen lukittu lineaariseksi tuotantoketjun joka on voimavaroja. Saamme resurssit ja sitten hävitä ne jätteenä.

Täysi potentiaali ja arvo menetetään. Mutta maailmassa, jossa maailman väestöstä nousee yli 200 000 päivittäin, kaikki kysyntää, joka asettaa maalla, vedessä, elintarvike-, rehu-, kuitu-, raaka-aineiden ja energian, tämä ei ole enää kestävää.

2050: llä tarvitsemme kolme kertaa enemmän resursseja kuin tällä hetkellä käytämme. Ruoan, rehujen ja kuitujen kysyntä kasvaa 70%: lla. Kuitenkin yli puolet ekosysteemeistä, joista nämä resurssit ovat riippuvaisia, on jo heikentynyt tai niitä käytetään niiden luonnollisten rajojen ulkopuolella.

Ja "ekosysteemi" on ehkä avainsana. Tarvitsemme teollisuusjärjestelmämme käyttäytyvän paljon enemmän kuin ekosysteemi. Ekosysteemissä yhden lajin tuhlaaminen on resurssi toiselle. Meidän on kalibroitava uudelleen, jotta yhden teollisuuden tuotoksesta tulee automaattisesti panos toiseen.

Tarkastellaan erityisesti komission kiertotalouspakettia.

Komissio pyrkii esittämään uuden, kunnianhimoisemman, 2015-ohjelman loppupuolella järjestetyn pyöreän talouspaketin, jonka tarkoituksena on muuntaa Euroopan kilpailukykyisemmäksi resurssitehokkaaksi taloudeksi, joka koskee jätteiden lisäksi useita taloudellisia aloja.

Muistakaamme kuitenkin, että kiertotalouden käsite on ollut olemassa 1960-luvulta lähtien; ensin kutsutaan "avaruusmiehen" taloudeksi, niin kutsutuksi, koska kaikki avaruusaluksella olevat on käytettävä uudelleen, sitten "kehdosta kehtoon" ja nyt kiertotalous. Tämä on pitkän aikavälin käsite, ja tarvitsemme vähän aikaa saadaksemme oikean pitkän aikavälin poliittisen vastauksen.

Päätös vetäytyä jäte lainsäädäntöehdotuksen perustui tarpeeseen vastaamaan paremmin sen painopisteiden kanssa uuden komission. Komissio on päättänyt toteuttaa perusteellinen pohdinta siitä, miten tavoitteeseen pyöreä talouden pääsee tehokkaammin, joka on täysin yhteensopiva työllisyyden ja kasvun toimintasuunnitelman.

Jatkuvasti etenevän jätehuolto on edelleen ensisijainen tavoite on tietenkin kautta kannustetaan ja tuetaan jätteiden vähentäminen sekä laadukkaan erottaminen ja teho. Jälkimmäinen varmistaa, että resurssit pysyä ympyrän ja ovat saatavilla myöhempää käyttöä varten.

Jätteitä ei onnistunut yhtä hyvin kuin se voisi olla. Vuonna 2012 jätteen kokonaismäärä EU: n tuotanto oli 2,5 miljardia tonnia, keskimäärin 5 tonnia asukasta kohti vuodessa. Tästä kokonaismäärästä ainoastaan ​​pienen osan koko 36% oli kierrättää tehokkaasti. Suurin osuus, 37%, oli yksinkertaisesti lähetetään hävitettäväksi joko kaatopaikalle tai mailla. Toisin sanoen, noin 1620 miljoonaa tonnia jätettä katosi EU: n taloudelle. Menettää tämän materiaalin tarkoittaa, että merkittävä kasvun ja kilpailukyvyn potentiaalia ei hyödynnetä kehittämällä uudelleenkäytön / kierrätyksen teollisuus EU: ssa.

Getting maksimiarvo varoista edellyttää toimia kaikissa elinkaaren tuotteita.

Tarvitaan kierrätystaloutta prosessit heijastuu raaka aineen tuotteen suunnittelun, valmistuksen ja tavaroiden ja kautta lisääntyvä käyttö uusioraaka-aineista.

Tuotteet, jotka kestävät kauemmin, on pidempi takuu, tai tulevat korjausoppaat ja varaosat auttaisi tässä mielessä.

Jakelu ja kulutustavaroiden on oltava osa tätä prosessia.

Puhua Maritime ja kalastus- puolella minun salkku;

Liian paljon muovijätettä, joka voitaisiin kierrättää, ja olla arvokas resurssi, päätyy mikro-muovit merillämme.

Korjaus ja uudelleenkäyttöä järjestelmiä olisi edistettävä.

Ja meidän pitäisi pystyä luomaan aidot kierrätysmarkkinat.

Kun komissio uudelleen käsiteltäväksi paketti, sisältää uuden lainsäädäntöehdotuksen jätteistä tavoitteet huomioon ottaen tulon jo antanut meille aikana julkisen kuulemisen, ja neuvoston ja parlamentin, erityisesti esittämät monet, että edellinen jäte ehdotus tarvitsi olla maakohtaisia.

Mutta muistakaamme yksi asia. Kiertokirjeessä Economy transformaatio mittakaavassa meillä on mielessä ei koskaan synny pelkästään seurauksena lainsäädäntöä. Tarvitaan yhdistettyä lähestymistapaa, jossa älykäs sääntely on sekoitettu markkinaehtoisten välineiden, innovaatio ja kannustimia. Nämä olisivat annettava yrityksille, myös pk konkreettisia välineitä ja kannustimia siirtymistä pyöreä talouteen.

Haluamme antaa selvästi positiivinen signaali odottaville investoida pyöreä taloudessa. Ennen kaikkea määräytyy yksityisen sektorin sääntelyvarmuutta. Selkeys edistää investointeja ja edistää työllisyyttä. Työpaikkojen luomiseen mahdollisuuksia pyöreä talous ei pidä aliarvioida.

Finanssikriisistä huolimatta, että ympäristötuotteiden ja -palvelujen alalla työllisyys kasvoi edelleen viime vuosina, mistä 3 ja 4.2 miljoonaa työpaikkaa (2002-2011), jossa 20% kasvu lamavuosina (2007- 2011). Myös laajeneva maailmanmarkkinoilla vihreän teollisuuden, tarjoavat merkittäviä vientimahdollisuuksia.

Ja se on linjaa meidän on seurattava tulevaisuudessa. Viimeaikaiset arviot osoittavat, miten lisätään luonnonvarojen tuottavuutta 30% vuoteen 2030 voisi lisätä BKT lähes 1%, samalla luodaan yli kaksi miljoonaa työpaikkaa enemmän kuin alla tavalliseen tapaan. Jätteiden vähentäminen, ekologinen suunnittelu, uudelleenkäyttö ja vastaavia toimenpiteitä voitaisiin saada nettosäästöt € 600 miljardia euroa eli 8% vuotuisesta liikevaihdosta, yrityksille EU: ssa, ja vähentää vuotuinen kasvihuonekaasupäästöjen 2-4%.

Komissio aikoo edelleen edistää ekoinnovointia ja investointeja puhtaisiin teknologioihin kehittääkseen pyöreän talouden. Euroopan strategisesta investointisuunnitelmasta laaditussa valmistelukertomuksessa korostetaan resurssitehokkuuden merkitystä ja yksilöidään se yhtenä tärkeimmistä tavoitteista. Tämän pitäisi olla vankka tuki ekoinnovaatiohankkeille, jotka täydentävät aktiivisesti huomattavaa tukea, joka on jo saatavilla Euroopan rakennerahastojen ja sijoitusrahastojen kautta.

Uusi lähestymistapa on kaksinkertainen:

Ensin tietenkin esittää uuden lainsäädäntöehdotuksen jätteistä tavoitteista. Tämä uusi ehdotus käyttää asiantuntemusta jo saanut olla maan herkkä. Haluan vakuuttaa teille, että pidämme EU: n laajuinen tavoitteet kierrätykseen tasoilla.

Menestyksemme mitataan sillä, kuinka hyvin politiikkaa toteutetaan paikan päällä. Joten meidän on asettaa älykäs, realistiset tavoitteet ja keskittyä täytäntöönpanoon.

Toiseksi sulkea että ympyrä, tulemme laatimaan kaikki lisätoimia pyöreä talouteen. Se harkitsee kahta seikkaa:

- yläjuoksulla: In tuotannon ja käytön vaiheessa, ennen kuin tuotteista tulee jätettä; ja

- myötävirtaan: sen jälkeen, kun tuotteet eivät enää ole jätteet, tarkastellaan, mitä voidaan tehdä rohkaisemaan ja kehittämään kierrätettyjen tuotteiden markkinat.

Työ tämän puolet ympyrän vie koota suunnitelman, jossa tunnistamme mitä voidaan tehdä nopeasti, ja mitä meidän pitäisi ehdottaa myöhemmin.

Molemmat näkökohdat - jätteen tavoitteiden tarkastelu ja tiekartan - kokoontuvat ennen tämän vuoden loppua. Toivottavasti samaa mieltä, että tämä on varsin laaja ja kunnianhimoinen ohjelma.

Mutta emme aloita tyhjästä. Eurooppa on jo laaja valikoima sääntöjä ja välineet, joilla edistetään pyöreä talouteen: esimerkiksi alueella päästöjä, jätteitä tai kemikaaleja. Jos tuote sisältää vaarallisia aineita, esimerkiksi sitä ei voi kierrättää korkea laatu.

Muistutan teitä ympäristötilannetta koskevasta raportista. Vuodesta 2050 meidän on kaksinkertaistettava ponnistelumme resurssitehokkuuden edistämiseksi. Eurooppa on edelleen paikka, jossa taitotasot ovat korkeita, mutta resurssit ovat pohjassa. Innovaatiot ja yrittäjyys ovat Euroopan passi turvalliseen tulevaisuuteen.

Haluamme saada Euroopan jälleen kasvamaan. Keskustelemme huomenna neuvostossa ympäristöministerien kanssa eurooppalaisen ohjausjakson viherryttämisestä ja EU: n resurssitehokkuussuunnitelmasta. Resursseihin ja ympäristöön kohdistuvat paineet ovat yksi neljästä tärkeimmästä tekijästä, jotka voivat haitata kasvua pitkällä aikavälillä. Tämä kävi ilmi Eurooppa 2020 -strategian tarkastelustamme.

Suurten taloutta koskevien lähestymistapojen kanssa on merkittäviä säästöjä.

Pyöreä talous, voi edistää edelleen tavoitteita Energy unionin ja ilmastopaketin.

Se voi olla välitön vaikutus ympäristöön;

Olen vakuuttunut, että kääntämällä aidosti kierrätys yhteiskunta me ole ainoastaan ​​ympäristölle, vaan myös itse.

Joten Luotan teihin tuoda heijastus eteenpäin. Kuten mainitsin, me kuulee laajalti ennen valitsemalla sopivimman työkaluja.

Sinun panoksesi tähän prosessiin on erittäin arvokasta ja, kuten aina, haluan kuunnella kaikkia näkemyksiä.

Kiitos huomiota.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa