Liity verkostomme!

Ebola

Liberian presidentti: "10 vuoden kuluttua haluamme puolet kaikista presidenteistä olevan naisia"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ellen Johnson SirleafLiberian presidentti Ellen Johnson Sirleaf (kuvassa) vaati tyttöjen lisäkoulutusta ja esitti aikomuksensa tehdä maasta ebolavapaa 15. huhtikuuta mennessä parlamenttivierailun yhteydessä. Johnson Sirleaf tapasi 4. maaliskuuta EP: n puheenjohtajan Martin Schulzin ja osallistui myös AKT: n ja EU: n yhteiseen parlamentaariseen edustajakokoukseen liittyvään kokoukseen. Hän löysi myös aikaa kertoa meille maansa taistelusta Ebolaa vastaan ​​ja sanomastaan ​​tämän vuoden kansainväliseksi naistenpäiväksi.

Mikä on tämänhetkinen tilanne Ebola Liberian?

Tänään ei ole ollut uusia tapauksia seitsemän tai kymmenen päivän ajan. Mielestämme olemme toteuttaneet tarvittavat toimenpiteet. Mutta tiedämme myös, että emme voi olla tyytymättömiä ja että Liberia ei ole täysin vapaa ebolasta, ennen kuin kahdella muulla kärsivällä maalla on samanlainen menestys ja pystymme saamaan tapausten määrän nollaan. Toivomme saavuttaa tämän 15 päivän kuluessa. Tavoitteenamme on XNUMX. huhtikuuta.

Mainos

Tämän lisäksi aiomme laittaa talouden elpyminen meidän alueellisen ohjelman, koska kaikki taloutemme on vaikuttanut Ebola. Näissä ohjelmissa liittyä paitsi rakentamisesta terveydenhuoltojärjestelmä, mutta myös meidän infrastruktuuria, koulutusta ja maataloudessa. Yksityinen sektori tulee olemaan tärkeä tavoite meidän talouden elpymistä.

Tänä viikonloppuna vietämme kansainvälistä naistenpäivää, ja parlamentin pääaihe on tänä vuonna naisten ja tyttöjen vaikutusmahdollisuuksien lisääminen koulutuksen avulla. Mikä on mielipiteesi tästä naisena ja Liberian presidenttinä?

Olen erittäin vahva puolestapuhuja tytön koulutukseen. Kun annoin viesti meidän parlamentissa tammikuussa sanoin, että hallitus aikoo laatia politiikkaa, joka antaa ilmaisen koulutuksen kaikille tytöille lukioon, koska säilyttäen tyttöjen koulutuksen jälkeen lukiossa on aina ongelma. Osana juhlallisuuksia kansainvälinen naistenpäivä, aion vaativat enemmän tukea tyttöjen koulutusta ja uskon oma kokemus on hyvä esimerkki.

Mainos

Kuinka monta naispresidenttiä haluaisit nähdä tulevina vuosina?

Jos seuraavana vuonna saisimme kaksi tai kolme, olisin onnellinen. Mutta kymmenen vuoden kuluttua haluamme, että puolet maailman presidentistä on nainen.

Ebola

Rokote #Ebolaa vastaan ​​- Komissio myöntää uudet myyntiluvat

Julkaistu

on

Euroopan komissio teki 1. heinäkuuta päätöksen myyntilupien myöntämisestä Janssen-yhtiölle, Johnson & Johnson -yhtiölle, Ebola-rokotetta varten. Lupa myönnettiin yhdessä kuukaudessa, mikä lyhensi päätöksentekoprosessin ajoitusta puoleen, mikä osoittaa edelleen komission sitoutumisen asettaa kansanterveyden suojelu etusijalle.

Uutta Ebola-rokotetta, joka koostuu kahdesta komponentista, nimeltään Zabdeno ja Mvabea, oli kehitteillä komission tuella. Tämä päätös seuraa Euroopan lääkeviraston (EMA) suositusta, joka on arvioinut rokotteen hyödyt ja riskit.

Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides sanoi: "Tämä on toinen Ebola-rokote, jonka komissio hyväksyy alle vuodessa, ja vahvistaa jälleen kerran, että EU on edelleen eturintamassa maailmanlaajuisessa pyrkimyksessä pelastaa ihmishenkiä tältä virukselta. Tiedämme hyvin hyvin koronaviruskriisistä, että virukset eivät kunnioita rajoja - toisten terveyden suojeleminen suojelee kaikkien terveyttä. "

Tutkimuskomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Voimme olla iloisia siitä, että olemme tukeneet Ebola-rokotteen kehittämistä EU: n rahoituksella yhteistyössä Euroopan lääkealan kanssa Innovatiiviset lääkkeet -aloitteen puitteissa. Ebola-aloitteet tuottavat nyt hedelmää. Tämä osoittaa jälleen kerran yhteistyön ja eurooppalaisen t & k-johtajuuden voiman torjua maailmanlaajuisia terveysuhkia. "

Mainos

Kuten EMA selitti, kun se suositeltu Viime helmikuussa hyväksytyn immuunijärjestelmän kykyä reagoida virukseen Zabdeno- ja Mvabea-rokotusten jälkeen tutkittiin yhteensä 3,367 XNUMX aikuisella, nuorella ja lapsella, jotka osallistuivat viiteen kliiniseen tutkimukseen Euroopassa, Afrikassa ja Yhdysvalloissa.

Rokotteen kehittäminen on tulosta useiden hankkeiden tiukasta työstä, joita on rahoitettu runsaan 130 miljoonalla eurolla Innovatiiviset lääkkeet -aloite (IMI), jota tukee osittain EU: n tutkimus- ja innovaatio-ohjelma, Horizon 2020. Noudattaen kokonaisvaltaista lähestymistapaa, EBOVAC 12 että 3, hankkeet arvioivat Ebola-rokoteohjelman turvallisuutta ja siedettävyyttä kliinisissä tutkimuksissa Euroopassa ja Afrikassa.  EBODAC projekti kehitti viestintästrategian ja työkalut uusien Ebola-rokotteiden hyväksymisen ja käyttöönoton edistämiseksi. Lopuksi EBOMAN projekti keskittyi rokotteen kehittämisen ja valmistuksen nopeuttamiseen.

Tausta

Mainos

Lääkkeen hyväksyntä keskitetyssä menettelyssä on kaksivaiheinen prosessi, johon osallistuvat Euroopan lääkevirasto (EMA) ja komissio. EMA arvioi lääkkeiden hyötyjä ja riskejä ja antaa suosituksia komissiolle, joka tekee lopullisen oikeudellisesti sitovan päätöksen siitä, voidaanko lääkettä markkinoida EU: ssa.

Tämä päätös annetaan yleensä laillisessa määräajassa, joka on 67 päivää EMA: n tieteellisestä lausunnosta (Zabdenon ja Mvabea osalta päivämäärä oli 28. toukokuuta). Tämä vaihe sisältää muun muassa tuoteohjeiden kääntämisen kaikille EU: n kielille ja neuvotteluita jäsenvaltioiden kanssa. Kansanterveydellisten etujen vuoksi komissio on nopeuttanut tätä prosessia ja hyväksynyt lääkkeen noin kuukaudessa, toisin sanoen lyhentämällä päätöksentekoprosessille kuluvaa aikaa puoleen.

Rokotteiden arviointikertomus julkaistaan EMA: n verkkosivusto.

IMI rahoittaa laaja-alaisia ​​tutkimusyhteistyöhankkeita, jotka kokoavat yhteen akateemiset ja teolliset kumppanit sekä potilaat ja muut sidosryhmät.

Marraskuussa 2014 IMI reagoi erittäin nopeasti Ebolan Länsi-Afrikan puhkeamiseen osoittamalla 280 miljoonaa euroa kattavalle ehdotuspyynnölle monenlaisten haasteiden ratkaisemiseksi ebola-tutkimuksessa, mukaan lukien rokotteiden kehittäminen, kliiniset tutkimukset, varastointi ja kuljetus sekä diagnostiikka. IMI: n ensimmäiset hankkeet Ebola + -ohjelma aloitettiin jo tammikuussa 2015 ja useat keskittyivät Janssen-rokoteohjelman kehittämiseen. Vuodesta 2014 lähtien IMI on rahoittanut 12 Ebolaa ja siihen liittyviä sairauksia koskevaa hanketta, joiden kokonaisbudjetti on yli 300 miljoonaa euroa.

Lisätietoja

EU: n toimet ebolan torjumiseksi

EU: n tuki Ebolaan tutkimus  

EMA ja Ebola

 

Continue Reading

Ebola

#Ebola - EU ilmoittaa uusista varoista valmiuksien vahvistamiseksi #Burundissa

Julkaistu

on

Ebola-virustaudin puhkeaminen Kongon demokraattisessa tasavallassa jatkaa leviämistä maan itäosissa, ja sen leviämisriski naapurimaihin on suuri.

Euroopan unioni vahvistaa Burundille antamaansa apua 465,000-eurolla vahvistaakseen edelleen maan viranomaisten ja avustusjärjestöjen ebolavalmiutta koskevia toimenpiteitä.

Humanitaarisen avun ja kriisinhallinnasta vastaava komissaari Christos Stylianides, joka on myös EU: n Ebola-koordinaattori, sanoi: "Ebolaviruksen torjumiseksi meidän ei tarvitse vain käsitellä Kongon demokraattisen tasavallan kärsineitä tapauksia, vaan myös lisätä pyrkimyksiämme estää taudin leviämistä naapurimaihin, kuten Burundi. Siksi Euroopan unioni tukee maassa käynnissä olevia ebolavalmistetoimia, mukaan lukien infektioiden ehkäisy ja torjunta. On tehtävä kaikki mahdollinen, jotta vältetään tappavan viruksen leviäminen edelleen. "

Mainos

Uusi EU: n rahoitus myönnetään Maailman terveysjärjestön kautta, ja se vahvistaa Ebolan koordinointi-, seuranta- ja reagointikykyä Burundin riskialueilla, lähellä Kongon demokraattisen tasavallan rajaa. Tämä uusi rahoitus täydentää nykyistä taloudellista tukea EU: n meneillään oleville ponnisteluille ebolan seurannassa ja kansalaisjärjestöjen ja YK: n kautta tapahtuvan tietoisuuden lisäämisessä.

Lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos
Continue Reading

Ebola

#Ebola - EU tarjoaa lisäksi 30 miljoonaa euroa Kongon demokraattisen tasavallan taudinpurkauksen torjumiseksi

Julkaistu

on

EU osallistuu vielä 30 miljoonan euron humanitaariseen rahoitukseen Ebolan torjuntaa varten Kongon demokraattisessa tasavallassa. Toinen kuolemaan johtava Ebolan taudinpurkaus on toistaiseksi väittänyt, että yli 1,700 asuu maassa, joka jo on joutunut vakavaan humanitaariseen tilanteeseen. Rahoitusilmoitus tuo EU: n humanitaarisen avun kokonaismäärän Ebolan torjuntaan 47 miljoonaan euroon 2018: n jälkeen, jolloin nykyinen puhkeaminen julistettiin.

Humanitaarisen avun ja kriisinhallinnan komissaari Christos Stylianides, joka on myös EU: n Ebola-koordinaattori, sanoi: "Taistelu epidemian torjumiseksi Kongon demokraattisessa tasavallassa on ratkaisevassa vaiheessa. EU lisää huomattavasti apuaan ihmishenkien pelastamiseksi ja uusien infektioiden estämiseksi. Tarjoamme uutta tukea Kongon demokraattisen tasavallan viranomaisille, Maailman terveysjärjestölle ja paikan päällä oleville humanitaarisille kumppaneille. Olemme myös täydessä solidaarisuudessa eturiviin reagoivien kanssa, jotka vaarantavat henkensä taudin torjumiseksi. "

Uusi EU-rahoitus lisää tukea seuraaville:

Mainos
 • Tartuntojen ehkäisy- ja torjuntatoimenpiteet;
 • yhteistyö paikallisyhteisöjen kanssa niiden vastauksen hyväksymisen edistämiseksi, mukaan lukien tartunnan ehkäisemistoimenpiteet, pääsy terveydenhoitoon sekä turvalliset ja arvokkaat hautaamiset, ja
 • tuki Ebola-pelastajille ja heidän perheilleen.

Laajemman huonontuneen humanitaarisen kriisin taustalla EU: n tuki kattaa myös kiireelliset humanitaariset tarpeet Ebolan aiheuttamilla ja korkean riskin alueilla tarjoamalla ruokaa, ravitsemusta sekä terveyspalvelujen ja puhtaan veden saatavuutta.  

Ebola-vastaus Kongon demokraattisessa tasavallassa tapahtuu haastavassa turvallisuus-, poliittisessa ja yhteiskunnallisessa tilanteessa. Konfliktit, suuri väestön liikkuvuus, heikko terveydenhuoltojärjestelmä ja yhteisön epäluottamus estävät edelleen Ebola-vastatoimien toimia maassa.

Tausta

Mainos

Vaikka Ebola-virusepidemia Kongon demokraattisessa tasavallassa on edelleen rajoittunut Pohjois-Kivun ja Iturin itäisiin provinsseihin, vahvistettujen tapausten määrä on lisääntynyt huhtikuun 2019 jälkeen, kun Beni, Butembo ja Katwa ovat tärkeimmät kuormittajat. Maailman terveysjärjestön riskiarvioinnin mukaan taudin kansallisen ja alueellisen leviämisen riski on edelleen erittäin korkea, kun taas leviämisen riski alueen ulkopuolella on pieni. Gomassa, Kongon demokraattisen tasavallan itäosan pääporttikaupungissa, havaittiin tapaus 14. heinäkuuta 2019, ja Ugandaan saapui kolme heijastustapausta kesäkuun alussa 2019.

Maailman terveysjärjestö julisti ebola-kriisin kansainvälisesti huolestuttavaksi kansanterveyden hätätilanteeksi 17 heinäkuussa 2019. Sen nopea riskinarviointi julkaistu 19 heinäkuussa 2019, tautien ehkäisyn ja valvonnan eurooppalainen keskus päätteli, että Ebola-viruksen kulkeutumisen ja leviämisen riski EU: n / ETA: n alueella on edelleen erittäin pieni.

Kuinka EU auttaa ebola-taistelussa:

 • Elokuusta 2018 on antanut 47m: n suuruista humanitaarista apua Kongon demokraattisen tasavallan avustusjärjestöille, jotka osallistuvat Ebolan vastaiseen toimintaan Ebolan aiheuttamilla tai korkean riskin alueilla.
 • EU: n käytön asettaminen saataville Humanitaarinen lentoliikenne, ECHOn lento, auttamaan humanitaarisia työntekijöitä kentällä kuljettamalla henkilöstöä ja laitteita Ebolan kärsineille alueille. Tähän mennessä on suoritettu yli 110 tällaista lentoa;
 • Kongon demokraattisessa tasavallassa olevien EU: n humanitaaristen terveysasiantuntijoiden osallistuminen toiminnan koordinointiin;
 • tukemalla EU: n pelastuspalvelumekanismin, koulutusta korkean teknologian eristysyksiköiden käytöstä humanitaaristen työntekijöiden lääketieteellisessä evakuoinnissa. Norja toimitti kuusi tällaista eristysyksikköä mekanismin kautta Ebolan vastaukselle;
 • taloudellinen tuki Ebola-rokotteiden kehittämiselle sekä Ebola-hoitojen ja diagnostisten testien tutkimukselle (saatu EU: n rahoitus vuodesta 160 alkaen 16.25 miljoonaa euroa ja 2014 miljoonaa euroa vuodesta XNUMX);
 • - Kongon demokraattisen tasavallan terveysalan tukeminen kehitysyhteistyöohjelman avulla (180 miljoonaa euroa 11: stäth Euroopan kehitysrahasto 2014-2020). Helmikuusta 2019 lähtien EU tukee lähes 6 miljoonalla eurolla ilmaisten terveyspalvelujen tarjoamista kuuden kuukauden ajan kahdeksalla Ebola-tautia sairastuneella alueella nykyisen Ebolan vastaussuunnitelman puitteissa.
 • perusti yhteistyössä Maailman terveysjärjestön kanssa mekanismin terveydenhuollon ja humanitaarisen avun työntekijöiden lääketieteelliseen evakuointiin hoitoa varten EU: ssa, ja
 • tuetaan ebolan ennaltaehkäisy- ja valmiustoimia naapurimaissa ebolan kärsineille Kongon demokraattisen tasavallan alueille. Vuodesta 2018 lähtien EU on myöntänyt Ugandaan, Etelä-Sudaniin, Ruandaan ja Burundiin yli 3.6 miljoonaa euroa vahvistaakseen nopean havaitsemisen ja reagoinnin toimenpiteitä Ebola-tapauksiin heikkenemisen yhteydessä.

Lisätietoja

esitteessä: Kongon demokraattisessa tasavallassa Ebola: EU: n vastaus Ebola-epidemiaan

Kuva tarina: Ei lääkäreitä, mutta EU: n ebola-vastauksen etulinjassa

Lehdistötiedotteet: EU: n humanitaarinen apu Ebolan torjumiseksi Kongon demokraattisessa tasavallassa2019 Humanitaarinen rahoitus Ebolan ehkäisyyn ja varautumiseen Ugandassa ja Etelä-Sudanissa

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa