Liity verkostomme!

Kansalaisten Dialogues

EU tarkastelee Euroopan kansalaisaloitteen tulevaisuutta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

ECI kopioEU: n on tarkasteltava jonkin sen lippulaiva-politiikan, Euroopan kansalaisaloite, tulevaisuutta kansalaisten välinpitämättömän vastauksen jälkeen.

 

ECI: n avulla ihmiset voivat ehdottaa EU: n lainsäädäntöä, ja tällaiset muutokset ovat vähintään miljoona kansalaista vähintään seitsemältä jäsenvaltiolta.

Mainos

 

Vuosina 2012 ja 2013 kiinnostus järjestelmään oli suuri, ja yli 46 ECI: tä jätettiin. Mutta vain 26 rekisteröitiin, kolme onnistui eikä yksikään johtanut merkityksellisiin toimiin. Vain kolme ECI: tä on nyt "aktiivinen".

 

Mainos

Järjestelmän kolmivuotinen tarkastelu on suunniteltu huhtikuulle.

 

Viimeisimmässä Euroopan kansalaisaloitteen mukaisessa ehdotuksessa EU: ta kehotetaan ehdottamaan eurooppalaista lainsäädäntökehystä eläinkokeiden lopettamiseksi.

 

Aikana viime järjestämässä julkisessa kuulemistilaisuudessa perussopimusvaliokuntaa ja vetoomusvaliokunnan parlamentissa jotkin sidosryhmät arvostelivat ECI puutteellisena.

 

ECI-kampanjan koordinaattori Carsten Berg sanoi, että järjestelmä olisi "suunniteltava uudelleen".

 

EU komissaari Frans Timmermans myöntänyt, että ECI ei ole toiminut riittävän hyvin ja otti henkilökohtaisen vastuun sen parantamiseksi.

 

Kansalaisaloitteen käynnistämiseksi kansalaisten on muodostettava "kansalaiskomitea", jonka on oltava riittävän vanhoja EU-kansalaisia ​​äänestämään Euroopan parlamentin vaaleissa.

 

Organisaatiot eivät voi johtaa kansalaisaloitteita. Organisaatiot voivat kuitenkin edistää tai tukea aloitteita, jos ne tekevät sen täysin avoimesti.

 

Komissiolla ei ole velvollisuutta ehdottaa lainsäädäntöä seurauksena aloitteen.

 

Jos komissio päättää esittää lainsäädäntöehdotuksen, normaalissa lainsäädäntömenettelyssä käynnistymässä: komission ehdotus toimitetaan lainsäätäjälle ja jos se hyväksytään, se tulee laki.

 

Euroopan talous- ja sosiaalikomitea on järjestänyt huhtikuun puoliväliin "ECI-päivän" Brysselissä yhdessä ECI-kampanjan avustuksella.

Kansalaisten Dialogues

Kansalaisten vuoropuhelu: Nuoret keskustelevat sosiaalisen Euroopan tulevaisuudesta komissaari Schmitin kanssa ennen Porton sosiaalihuippukokousta

Julkaistu

on

Tänään (4. toukokuuta) Portugalin nuoret keskustelevat sosiaalisen Euroopan tulevaisuudesta työpaikkojen ja sosiaalisten oikeuksien komissaarin Nicolas Schmitin sekä Portugalin työ-, solidaarisuus- ja sosiaaliturvaministerin Ana Mendes Godinhon kanssa. Tapahtuma on osa Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta, kansalaisille suunnattu alhaalta ylöspäin suuntautuva harjoitus, jonka avulla eurooppalaiset voivat sanoa mielipiteensä siitä, mitä he odottavat Euroopan unionilta. Konferenssi avaa uuden polun kohti aitoa sitoutumista kansalaisiin, mikä tuo heidät EU: n päätöksenteon ytimeen. Tiistain vuoropuhelun osallistujat voivat ilmaista huolensa ja ajatuksensa sosiaalisista oikeuksista Euroopassa ja esittää poliitikoille kysymyksiä esimerkiksi työllisyydestä, koulutuksesta, yhtäläisistä mahdollisuuksista ja sosiaalisesta suojelusta.

Jopa 100 ihmistä osallistuu kansalaisten vuoropuheluun, joka käydään virtuaalimuodossa 14 h Lissabonin aikaa (15 h Brysselin aikaa). keskustelu voidaan seurata verkossa tätä että tätä (portugaliksi) ja tätä että tätä (englanniksi). Se tulee vain muutama päivä ennen Sosiaalinen huippukokous Portossa EU: n toimielinten, jäsenvaltioiden, työmarkkinaosapuolten ja kansalaisyhteiskunnan odotetaan uudistavan sitoutumisensa vahvaan sosiaaliseen Eurooppaan ja esittävän näkökulmansa oikeudenmukaiseen, osallistavaan ja kestävään toipumiseen koronaviruskriisistä. Komissio esitti Toimintasuunnitelma maaliskuussa täytäntöönpanon jatkamiseksi Euroopan Pilari sosiaalisten oikeuksien ja puututtava pandemian sosioekonomisiin seurauksiin sekä pitkän aikavälin demografisiin, yhteiskunnallisiin ja teknologisiin haasteisiin.

Mainos

Continue Reading

Kansalaisten Dialogues

Varapresidentti Katainen, #Malta, #

Julkaistu

on

Huomenna (5 maaliskuu) varapresidentti Jyrki Katainen (Kuvassa) on Vallettassa, Maltassa, missä hän tapaa Maltan pääministerin Joseph Muscatin. Hän osallistuu a Kansalaisten vuoropuhelu Euroopan tulevaisuudesta GF Abela Junior Collegessa Msidassa. Hän osallistuu myös työaamiaiselle parlamentin jäsenen Roberta Metsolan sekä liike-elämän edustajien kanssa aiheesta "Bringing Europe's Investment Plan to SME and Industry Malta". Varapuheenjohtaja osallistuu sitten työlounaaseen Maltan kehityspankin edustajien kanssa.

Continue Reading

Kansalaisten Dialogues

Komissaari Navracsics isännöi #CitizensDialogue Brysselissä #FutureOfEurope

Julkaistu

on

Maanantaina 17. joulukuuta koulutus-, kulttuuri-, nuoriso- ja urheilukomissaari Tibor Navracsics (Kuvassa) osallistuu a Kansalaisten vuoropuhelu Euroopan tulevaisuudesta. Keskustelu on osa koko päivän kestävää työpajoja, joissa eri jäsenvaltioiden kansalaiset keskustelevat näkemyksistään EU: n tulevan toiminnan painopisteistä ja kuuntelevat muiden näkemyksiä.

Aihe on Euroopan tulevaisuus, ja tulokset tulevat reippaan tie Sibiuun-prosessi, ennen johtajien huippukokousta Sibiussa, Romaniassa, toukokuussa 2019. Maanantaina Brysselissä järjestettävä tapahtuma tuo yhteen eri taustoista peräisin olevia kansalaisia ​​yhdeksästä jäsenvaltiosta. Sitä seuraa kahdeksan samanlaista työpajatyylistä tapahtumaa, kolme Brysselissä ja viisi pienemmissä kaupungeissa pääkaupunkien ulkopuolella Puolassa, Unkarissa, Italiassa, Suomessa ja Kyproksessa. Tämän viikon Eurooppa-neuvoston edessä Euroopan komissio julkaisi a väliraportti kansalaisten vuoropuheluista ja kansalaisten kuulemisesta.

Maanantain vuoropuhelua voidaan jatkaa EbS.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa