Liity verkostomme!

Konfliktit

EU: n vastaus Ebola puhkeamisen Länsi-Afrikassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Christos StylianidesLänsi-Afrikka on edessään suurin ja monimutkaisin Ebola-epidemia muistiin. Guinea, Liberia ja Sierra Leone ovat eniten kärsivien maiden. Yli 22 900 ihmistä on saanut tartunnan, yli 9 200 heistä on kuollut.

Euroopan unioni on ollut aktiivinen vastauksena Ebola merihätään alusta. Se on saanut liikkeelle kaikki käytettävissä olevat poliittiset, taloudelliset ja tieteelliset resursseja auttaa sisällä, ohjaus, hoitoon ja lopulta voittaa Ebola. Lokakuussa 2014 Eurooppa-neuvosto nimittää Christos Stylianides (kuvassa), EU: n komission humanitaarisen avun ja kriisinhallinnan, kuten EU Ebola-koordinaattori.

Komissaarit Christos Stylianides, Vytenis Andriukaitis ja Neven Mimica ovat vierailleet kärsineissä maissa vuoden 2014 lopulla vahvistamaan EU: n tukensa taudin torjunnalle ja ilmoittamaan tukitoimenpiteistä.

Mainos

Euroopan unioni järjestää 3. maaliskuuta 2015 korkean tason konferenssin Ebola-epidemiasta. Tarkoitus on kaksinkertainen: ensinnäkin kartoittaa meneillään olevat hätätilanteet ja mukauttaa ne tilanteen kehittyvään tilanteeseen, mikä johtaa taudin hävittämiseen; toiseksi suunnitella pitkällä aikavälillä ja tukea kärsineiden maiden elpymistä ja sietokykyä, mukaan lukien niiden terveydenhuoltojärjestelmien kehittäminen. Tapahtuman puheenjohtajina toimivat EU, Guinea, Sierra Leone ja Liberia, Yhdistyneet Kansakunnat, Afrikan unioni ja Länsi-Afrikan valtioiden talousyhteisö (ECOWAS).

Taloudellinen tuki

EU: n rahoitusosuus epidemian torjumiseksi on yli 1.2 miljardia euroa. Tähän sisältyy jäsenvaltioiden ja Euroopan komission rahoitus.

Mainos

Komissio on antanut yli € 414 miljoonaa taudin torjumiseksi, joka kattaa hätätoimenpiteet sekä pitkäaikaista tukea.

Humanitaarinen apu

Maaliskuusta 2014, Euroopan komissio on myöntänyt yli € 65m humanitaarista rahoitusta puuttua kiireellisimmät. Nämä varat kanavoidaan humanitaaristen kumppanijärjestöjen, kuten MSF, International Federation of Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten, IMC, Pelastakaa Lapset, IRC, Alima, WFP: n humanitaarisen Air Service, UNICEFin ja WHO. EU tuki edistää epidemian valvontaan, diagnostiikkaan, hoitoon ja lääkintätarvikkeita; käyttöönotto lääkärit ja sairaanhoitajat ja koulutusta terveydenhuollon työntekijöiden tietoisuuden keskuudessa ja edistämällä turvallista hautaukset.

kehitysapu

Sen lisäksi, että EU: n nykyisten ja kahdenvälisten kehityskumppanuuksien komissio myöntää yli € 210m kehitys- ja varhainen elpyminen apua. Suurin osa tästä rahaa annetaan vakauttaa maita ja auttaa niitä toipumassa kriisistä ja sen jälkeen.

Lisäksi EU oli jo osaltaan vahvistaa terveydenhuoltojärjestelmiä maissa, joihin ennen puhkeamista, osana pitkän aikavälin tukea, ja ohjaa nyt olemassa olevat ohjelmat kohti Ebola ponnisteluja ja kriisin yhteydessä.

Budjettitukea annetaan Guinealle, Liberialle ja Sierra Leonelle, jotta ne voivat tarjota kiireellisesti tarvittavia julkisia palveluja - erityisesti terveydenhuoltoa - ja myös lieventää epidemian taloudellisia vaikutuksia.

Kehitysrahoitusta käytetään myös muiden tärkeiden alueiden, kuten terveydenhuolto, koulutus, vesi ja sanitaatio, vahvistamiseen. Ajatuksena on helpottaa sujuvaa siirtymistä humanitaarisesta vaiheesta toipumiseen ns. "Hätäavun, kuntoutuksen ja kehityksen yhdistämisen" (LRRD) lähestymistavan avulla.

Kolme siirrettäviä laboratorioita, käyttöön Guinea ja Sierra Leone, auttamaan viruksen ja koulutusta terveydenhuollon työntekijöille. Labs voi käsitellä jopa 70 näytteitä joka päivä, seitsemän päivää viikossa. neljäs liikkuva laboratorio, EUWAM-Lab, vakaampi ja omavaraisia, lähtee Guinea maaliskuun alussa.

Lisäksi EU tukee Afrikan unionin lääketieteellinen tehtävä Länsi-Afrikassa, Edistää maksaa siviili-, sotilas- ja hoitohenkilökunta. Tämä on toistaiseksi sallittu kattamaan ensimmäisen 90 lääketieteen ammattilaiset ja tukihenkilöstö, ja tämän jälkeen lisätä henkilöstön kokonaismäärä noin 150 ihmisiä.

EU yhtäläisesti pyrkii vahvistamaan varautumista epidemian. EU on tukenut kansallisten suunnitelmien kuudessa maassa noin 10.6 M € ja on esimerkiksi:

- Auttoi Ebola-hoitoyksikön kunnostamisessa ja varustamisessa Norsunluurannikon keskussairaalassa

- Auttoi tarjoamaan vesi- ja sanitaatio-ohjelmaa, joka sisälsi hygieniaviestejä ebolan ehkäisystä Guinea Bissaussa

- Perustetaan Burkina Fasoon laitos kansallisen valmiussuunnitelman tukemiseksi

Lääketieteellinen tutkimus

Euroopan komissio on tukenut nopeasti ja voimakkaasti kiireellistä Ebola-tutkimusta mahdollisuuksista hoitoja, rokotteiden ja diagnostisten testien lähes € 140m Horisontti 2020, EU: n tutkimus- ja innovaatiorahoitusohjelma.

ensimmäinen € 24.4m lähetettiin rahoittaa viittä hanketta, jotka näyttävät kehittää mahdollisia rokotteita ja lääkkeitä vastaan ​​Ebola ja kääntämään tuloksensa saatavilla olevista hoidoista. Työ näistä hankkeista aloitettiin lokakuussa 2014, ja jotkut ovat jo alkaneet tuottaa tuloksia sovelletaan nykyiseen puhkeamiseen. Useimmat lupaavasti, EU-rahoitteisessa REACTION projekti ilmoitti äskettäin rohkaisevia todisteita siitä Favipiravir, viruslääke, on tehokas hoito vastaan ​​varhain Ebola tautia (Faktasivu). Lisätietoja EU-rahoitteisia hankkeita löytyy tällä EU tutkimus Ebola verkkosivuilla.

Lisäksi Euroopan komissio ja Euroopan lääketeollisuus rahoittavat kahdeksan tutkimushanketta rokotteiden ja pika-diagnostisten testien kehittämisestä, jotka ovat avain nykyisen Ebola-kriisin voittamiseen. Nämä hankkeet toteutetaan Innovative Medicines Initiative (IMI) -ohjelman uudessa Ebola + -ohjelmassa, ja niitä rahoitetaan yhteensä 215 miljoonalla eurolla, josta 114 miljoonaa euroa tulee Horisontti 2020 -ohjelmasta.

EU tukee myös kliinistä tutkimusta Ebola kautta Euroopan kehitysmaiden välisen kliinisten tutkimusten yhteistyöohjelman (EDCTP), yhteistä panosta Euroopan ja Saharan eteläpuolisen Afrikkalainen maita kehittämään lupaavia hoitoja köyhyyteen liittyviä sairauksia, kuten malariaa, HIV / AIDS, ja tuberkuloosi . EDCTP äskettäin lisätyt Ebola tähän luetteloon ja käynnisti kutsu kehittää uusia diagnostisia työkaluja näihin sairauksiin. Lisäksi komissio on kehottanut EDCTP saada varoja osallistuvien valtioiden lisäämään EDCTP talousarviota 2014 ja 2015 sekä koordinoida asiaan tutkimustoimintaa.

Ebolan taudinpurkaus osoittaa, että tarvitaan nopeaa tutkimusta ja innovaatioita terveyskriisien yhteydessä. Tässä yhteydessä Euroopan komissio ja muut suuret rahoittajat ovat äskettäin perustaneet tartuntatautivalmiuden globaalin tutkimusyhteistyön (GloPID-R), joka helpottaa koordinoidun hätätutkimuksen aloittamista 48 tunnin kuluessa merkittävän uuden tai uudelleen puhkeaminen.

Hätäapua ja asiantuntemuksen

Osana koordinoidun vastauksen, EU on antanut hätäapua ja lähettää asiantuntijoita kärsivissä maissa. EU pelastuspalvelumekanismi helpottaa toimitus aineellista tukea jäsenvaltioilta. He ovat antaneet siirrettäviä laboratorioita, hoitopaikoista, ambulanssit ja kenttäsairaalat. EU on järjestänyt logistista tukea myös useita tuneiden lentokuljetuksiin toimintaa ja tukee käyttöönottoa laivaston alusten kuljettaa hätäapua, jonka jäsenvaltiot, kuten elintarvikeapua, lääketieteen sarjat, puhdas peitot ja klooria sanitations. EU humanitaarisen avun asiantuntijoille asiantuntijat vaarallisia tauteja, on lähetetty kolmelle eniten maissa.

sairaankuljetuslentoihin       

Kansainvälinen terveydenhuollon työntekijät ovat selkäranka vastaus Ebola-epidemia. Tueksi mobilisointi ja suojelua, EU on perustanut sairaankuljetuslentoihin järjestelmä. Jäsenvaltiot ovat kapasiteettia saatavilla tämän.

Medevac järjestelmä varmistaa evakuointi varustetulle sairaalalle Euroopassa kansainvälisille terveydenhuollon työntekijöille ja muille viruksen diagnosoiduille EU: n kansalaisille. WHO esittää evakuointipyynnöt komission terveysosastolle (PO SANTE), joka tunnistaa EU: n jäsenvaltioissa käytettävissä olevat lääketieteelliset palvelut EU: n varhaisvaroitus- ja reagointijärjestelmässä (EWRS) tapahtuvan viestinnän avulla. Kuljetusta Eurooppaan koordinoi sitten ERCC. Tähän mennessä yhteensä 21 henkilöä, jotka kärsivät ebolasta tai joilla on ollut suuri altistuminen virukselle, on evakuoitu lääketieteellisesti Eurooppaan.

Varautuminen EU

Riski Ebola suurelle yleisölle EU: ssa on hyvin alhainen. Viruksen tarttuminen edellyttää suoraa kosketusta oireinen potilaan kehon nesteiden. Lisäksi EU: lla on erittäin korkeat terveydenhuollon infrastruktuurit ja ennaltaehkäisevää hoitoa. Tästä huolimatta on olemassa pieni mahdollisuus yksilöiden EU: hun saapuvien mahdollisten Ebola-virus-infektio.

Koska puhkeaminen Ebola, komissio ja jäsenvaltiot ovat työskennelleet valmiuksien ja koordinoinnin riskienhallinnan tiiviissä yhteistyössä Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskuksen (ECDC) ja WHO.

EU: n varhaisvaroitus- ja reagointijärjestelmä lääketieteellisiä hätätilanteita varten on ollut käytössä koko epidemian ajan vaihtaakseen tietoja jäsenvaltioiden välillä. EU: n jäsenvaltiot ja komissio yhdistävä EU: n terveysturvakomitea (HSC), joka on saanut ECDC: n ja WHO: n panoksen, on kokoontunut säännöllisesti koordinoimaan ebolan ehkäisyä ja valmiutta. Se on toteuttanut toimia jäsenvaltioiden valmiuksien parantamiseksi ja laatinut luettelot käytettävissä olevista Ebola-varoista, jotka voidaan jakaa, mukaan lukien korkean turvallisuuden laboratoriot, sairaalakapasiteetti ja lääketieteelliset evakuointilaitteet. HSC on myös kehittänyt menettelyt ebolasta kärsivien kansainvälisten terveydenhuollon työntekijöiden lääketieteellisen evakuoinnin järjestämiseksi hoitoon Euroopassa; toimitti matkailijoille tietoja kaikilla EU: n kielillä ja tarkasteli lentoasemien ja terveysviranomaisten menettelyjä mahdollisten Ebola-tapausten käsittelystä.

Lisäksi komissio on käynnistänyt '' Ebola Communication Platform for Clinicians '' - verkkofoorumin, joka mahdollistaa nopean tietojenvaihdon Ebola-virustaudin hoidosta ja ehkäisystä. Alusta kokoaa yhteen EU: n sairaalat ja lääkärit, jotka on tunnustettu ebolan hoidon viitekeskuksiksi.

Advocacy, koordinointi ja diplomaattinen ulottuvuus

Vuodesta kriisin puhjettua EU on ollut jatkuvassa yhteydessä Yhdistyneiden Kansakuntien, avustusjärjestöjen maahan, hallitukset alueella sekä alueellisten järjestöjen kuten Afrikkalainen unionin ja ECOWAS.

Nimittämisestä Eurooppa-neuvoston sellaisen EU Ebola koordinaattori, Komissaari Christos Stylianides, pyritään varmistamaan, että EU: n toimielimet ja jäsenvaltiot toimivat koordinoidusti keskenään ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Tätä varten EU Ebola Task Force on perustettu ja se kokoontuu kolme kertaa viikossa, joka kokoaa yhteen jäsenvaltioiden, komission yksiköiden, Euroopan ulkosuhdehallinnon (EUH) edustajia sekä YK: n, Punaisen Ristin ja kansalaisjärjestöjen kanssa.

Belgia

British Legion etsii tarinaa toisen maailmansodan uhrien takana

Julkaistu

on

Kaksi toisen maailmansodan Blitzkriegin aikana tapettua brittiä lepää kauniilla flaamilaisella Peutien hautausmaalla lukemattomien belgialaisten entisten taistelijoiden joukossa. Ison-Britannian entinen toimittaja Dennis Abbott laittoi hiljattain ristit hautoihin brittiläisen kuninkaallisen legioonan puolesta marraskuussa pidetyn aselevon muistojuhlaviikon aikana.

Mutta hän etsii myös vastauksia.

Mitä nämä kaksi nuorta brittiläistä poikaa todella tekivät Peutiella? Ja ennen kaikkea: keitä ovat Lucy ja Hannah, kaksi belgialaista naista, jotka pitivät hautaansa vuosia?

Mainos

Abbott on asunut Belgiassa 20 vuotta. Hän on entinen toimittaja mm. Sun että Päivittäinen peili Lontoossa ja toimi myöhemmin Euroopan komission tiedottajana. Hän on myös Royal Royal Legion -järjestön, hyväntekeväisyysjärjestön jäsen, joka kerää rahaa tukemaan kuninkaallisen laivaston, Britannian armeijan ja kuninkaallisten ilmavoimien palvelevia ja entisiä palvelevia jäseniä sekä heidän perheitään.

Yksi heidän tehtävistään on myös pitää yllä muistoa vapaudestamme kuolleista. Todellakin, Abbott oli Irakin brittiläisten joukkojen reservisti vuonna 2003.

"Vuosittaisen aselevon muistojuhlan yhteydessä tutkin tarinoita, jotka liittyivät Belgian taisteluun toukokuussa 1940", Abbott sanoo. "Löysin kahden brittiläisen sotilaan haudat Grenadier Guardsista Peutie'sta. He ovat Leonard 'Len' Walters ja Alfred William Hoare. He molemmat kuolivat yöllä 15. - 16. toukokuuta. Len oli tuskin 20 ja Alfred 33. Minä olin utelias, miksi heidän viimeinen lepopaikkansa oli kylän hautausmaalla eikä yhdellä suurista sotahautausmaista Brysselissä tai Heverlessä.

Mainos

"Löysin brittiläisestä provinssilehdestä artikkelin, jossa selitettiin, että kaksi sotilasta haudattiin ensin paikallisen linnan - oletettavasti Batenborchin - alueelle ja vietiin sitten kylän hautausmaalle."

Abbott lisäsi: "Tapaus ei anna minun mennä. Olen tutkinut, kuinka sotilaat päätyivät Peutielle. Ilmeisesti Grenadierin vartijoiden 1. pataljoona taisteli Belgian 6. rykmentin Jagers te Voetin rinnalla. Mutta missään ei ole erityistä mainintaa Saksan hyökkäys Peutieta vastaan ​​löytyy.

"Belgian ja Ison-Britannian joukot taistelivat takavartiotoimintaa asteittaisessa vetäytymisessä Bryssel-Willebroekin kanavan takana ja sitten Kanaalin rannikolle.

"Näyttää siltä, ​​että Peutie oli Jagers te Voet -rykmentin divisioonan päämaja. Oletan, että rykmentin henkilökunta ja brittiläiset vartijat saattoivat olla majoitettuja Batenborchin linnassa. Linna oli siis saksalaisten kohde.

"Oliko Walters ja Hoare vartioineet paikkaa? Lähetettiinkö he Jagers te Voetin luokse varmistamaan takavartija tasaisella vetäytymisellä kohti Dunkirkia? Vai erotettiinko he rykmentistä taistelujen aikana?"

"Muistokiven päivämäärä, 15.-16. Toukokuuta 1940, on myös outo. Miksi kaksi päivämäärää?

"Epäilen, että he kuolivat yöllä vihollisen ammusten aikana tai Luftwaffen yön hyökkäyksen seurauksena. Sodan kaaoksessa ei voida sulkea pois myöskään sitä, että he olivat "ystävällisen tulen" uhreja. "

Abbott on myös havainnut, että kaksi Peutien naista, Lucy ja Hannah, huolehtivat Lenin ja Williamin haudoista vuosia.

"Se kiehtoo minua. Millainen oli heidän suhde kaatuneisiin sotilaisiin? Tiesivätkö he heidät? Luulen, että Lucy kuoli. Kysymys kuuluu, onko Hannah vielä elossa. Heidän sukulaisensa todennäköisesti elävät edelleen Peutie'ssa. Tietääkö kukaan enemmän? joku on asettanut kauniita krysanteemeja. "

Continue Reading

Konfliktit

Nuorten jalkapallon rauhanaloite Georgian konfliktialueelle

Julkaistu

on

Georgiassa laajalti ylistetty rauhanaloite on vetonut vetoomuksen elintärkeisiin uusiin investointeihin. Georgian konfliktialueella toteutettua kansainvälistä rauhanprojektia on kehuttu auttamaan kaikkien osapuolten sovinnossa kiistassa, jota kutsutaan Euroopan unohdetuksi sodaksi. Pitkän aikavälin rauhan saavuttamiseksi alueelle käynnistettiin kunnianhimoinen projekti jalkapalloinfrastruktuurin perustamiseksi Gorin kunnan konfliktialueelle.

Aloitteen kärjessä on Giorgi Samkharadze, alun perin jalkapallotuomari (kuvassa keskellä), joka on nyt vedonnut kansainvälisiin lahjoittajiin auttamaan suunnitelmiensa rahoittamisessa.

Hän sanoi: "Hankkeemme on osittain rahoittanut useat liikeyritykset, mutta se ei todellakaan riitä hoitamaan tehtäviämme. Päinvastoin, tilanne pahensi, jännitteet vain lisääntyvät konfliktin alusta lähtien. "

Mainos
Georgian ja Etelä-Ossetian joukkueet

Georgian ja Etelä-Ossetian joukkueet

Muutamalta sijoittajalta on toistaiseksi kerätty noin 250,000 XNUMX dollaria, ja tämä on mennyt viemäröintiin ja keinotekoiseen pikiin, mutta lisää lahjoittajien investointeja tarvitaan kiireellisesti, jotta hänen ehdotuksensa toteutuisivat. Tukea on saanut myös EU: n ja Georgian yritysneuvosto, ja Samkharadze toivoo, että apua voidaan saada sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta.

Georgian parlamentti on saanut tukea edelleen hyväntekeväisyysjärjestölle, joka on kirjoittanut avoimen kirjeen ja vetoanut investointeihin, joita pidetään elintärkeänä paikallisena rauhanaloitteena.

Georgian parlamentti on asettanut etusijalle kansainvälisen rauhanprojektin Ergneti, joka laadittiin valtion asiakirja etsimään avunantajaorganisaatioita, varoja, joita tarvitaan konfliktialueella olevien lasten kehittämiseen tarkoituksenmukaisen infrastruktuurin avulla ja rauhan järjestelmällisen kehityksen edistämiseksi urheilu ja kulttuuri.

Mainos
Giorgi Samkharadze kertoo rauhanprojektista

Giorgi Samkharadze kertoo rauhanprojektista

Parlamentin Euroopan integraatiokomitean puheenjohtajan, Georgian vanhemman kansanedustajan David Songulashvilin kirjoittamassa kirjeessä suositellaan voimakkaasti hanketta, joka hänen mukaansa "koskettaa Georgian ja Tshinvalin alueen yhteiskuntien sovintoa - Georgialle erittäin tärkeä asia, samoin kuin sen kansainväliset kumppanit. "

Hänen mukaansa nykyisen projektin kehittäminen "helpottaisi ihmisten välistä yhteyttä, vuoropuheluprosesseja ja nuorten sovittelua hallintorajan molemmin puolin".

Hän kirjoittaa, että komitea "uskoo vakaasti siihen, että tämän hankkeen tavoitteet ja odotetut tulokset ovat todella sopusoinnussa maan kehityksen länsisuunnan kanssa, koska konfliktien rauhanomainen ratkaisu ja alueellinen koskemattomuus kansainvälisesti tunnustetuilla rajoilla ovat arvoja, jotka me ja kansainväliset kumppanimme ovat vahvasti sitoutuneita. "

Songulashvili vahvistaa parlamentin tuen hankkeelle ja suosittelee Samkharadzea "arvokkaaksi potentiaaliseksi kumppaniksi".

Hän toteaa lopuksi: "Toivomme todella, että tämä projekti kehittyy ja etenee maan etujen mukaisesti."

Cupin finaalijuhlat!

Cupin finaalijuhlat!

Samkharadze kertoi tälle sivustolle olevan tyytyväinen Georgian parlamentin väliintuloon ja lisäsi: "Georgia on parlamentaarisen hallinnon maa, ja kun Georgian parlamentti ja Euroopan integraatiokomitea tukevat tällaista kansainvälistä rauhanhanketta, toivon, että Euroopan komissio aikoo on pakko tarjota projektillemme taloudellista tukea. "

Hän sanoi toivovansa nyt EU: lta "käytännön apua" aloitteelle.

Hänen mukaansa tällaiset ponnistelut ovat entistä tärkeämpiä, koska alueen jännitteet ovat lisääntyneet viime aikoina huolestuttavasti.

Ergneti on yksi lukuisista kylistä, jotka sijaitsevat hallinnollisen rajan (ABL), Georgian ja Tskhinvalin alueen tai Etelä-Ossetian välisen rajauksen vieressä. Georgian ja Venäjän sodan jälkeen elokuussa 2008 ABL: ään asennettiin piikkilanka-aitoja, jotka estivät ihmisten ja tavaroiden vapaata liikkuvuutta.

Aiemmin EU on kiittänyt projektin ponnisteluja, mutta toivotaan, että tämä tuki muuttuu taloudelliseksi tueksi.

Georgian televisiot ovat lähettäneet uutisia projektista, kun taas Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Euroopan parlamentin johto ovat lähettäneet tukikirjeitä.

Samkharadze sanoi: "Tämä kansainvälinen rauhaprojekti vaatii sijoittajien käytännön osallistumista"

 

Giorgi Samkharadze antaa ottelun jälkeisiä TV-haastatteluja

Giorgi Samkharadze antaa ottelun jälkeisiä TV-haastatteluja

Yksi ilmeinen menestys on tähän mennessä ollut väliaikaisen jalkapallostadionin rakentaminen paikallisten käyttöön, joka sijaitsee 300 metrin päässä Ergnetin väliaikaisesta rajaviivasta. Äskettäin järjestettiin ystävällinen jalkapallo-ottelu, joka koostui konfliktialueelta tulleista paikallisista. Se tapahtui lähellä Ossetian rajaa ja 300 sadan metrin päässä Tskhinvalista, ja osallistuneiden paikalliset perheet hakasivat kaikki maksamaan tapahtuman järjestämiskustannukset.

Itse tapahtuma oli erittäin symbolinen, ja samoin se tapahtui elokuussa - katkera, vaikkakin lyhyt, sota alkoi elokuussa 2008. Paikallishallinnon ja Georgian EU: n tarkkailuvaltuuskunnan (EUMM) edustajat olivat läsnä.

Samkharadze sanoi: "He kertoivat meille monia lämpimiä seurakuntia ja kannustivat meitä kaikkia jatkamaan toimintaansa."

Hän kertoi EU Reporterille, että tavoitteena on nyt koordinoida eri kumppaneiden kanssa "rakentaa tarvittava infrastruktuuri konfliktialueelle, jotta nuoret saadaan mukaan urheiluun ja kulttuuritoimintaan".

Hän lisää: "Kaikilla tapahtumilla on oltava hyvä infrastruktuuri ja opettajille ja lapsille suotuisa ympäristö, jotta emme menettäisi heidän nyt vallitsevaa innostustaan ​​vaan kehittyvät parempaa tulevaisuutta etsimään."

Ergenti vahingoittui vakavasti vuonna 2008 ja kylän läpi kulkee väliaikainen jakolinja.

"Siksi", hän lisää, "siksi meidän on luotava hyvä infrastruktuuri kaikille. Emme halua sotaa, päinvastoin, olemme sitoutuneet rauhaan. "

Hän lisää: "Olemme eri ammattien edustajia, jotka ovat sitoutuneet yhteen suureen tavoitteeseen - sekä nuorten että työllisyyden kehittämiseen konfliktialueella."

Pitkällä aikavälillä hän haluaa nähdä muiden urheilulajien ja aktiviteettien, kuten rugby, yleisurheilu sekä kulttuuri-, taiteellinen ja uskonnollinen tapahtuma.

 

Cupin esittely

Cupin esittely

"Kaikkiin tällaisiin tapahtumiin on oltava hyvä infrastruktuuri ja urheilu- ja kulttuuritapahtumien opettajille ja lapsille suotuisa ympäristö, jotta emme menettäisi nykyistä innostustaan ​​vaan kehittyisivät etsimään parempaa tulevaisuutta", hän toteaa.

Hänen johtamansa jännittävä - vain yhdellä hehtaarilla maata oleva - projekti auttaa hänen mukaansa edelleen edistämään ossetialaisten ja georgialaisten välistä sovintoa sekä naapuruston läheisten kylien kehittämistä.

Alue lumena on aiheuttanut jännitteitä Neuvostoliiton hajoamisesta lähtien. Lyhyen sodan jälkeen Venäjän ja Georgian välillä vuonna 2008 Moskova tunnusti myöhemmin Etelä-Ossetian itsenäiseksi valtioksi ja aloitti läheisempien suhteiden prosessin, jota Georgia pitää tehokkaana annektiona.

Noin 20% Georgian alueesta on Venäjän federaation käytössä, eikä Euroopan unioni tunnusta Venäjän miehittämiä alueita.

Lapset konfliktin molemmilta puolilta jalkapallo yhdistää

Lapset konfliktin molemmilta puolilta jalkapallo yhdistää

Ennen sotaa monet Ergnetissä asuvat ihmiset myivät maataloustuotteitaan läheisen, nyt miehitetyn alueen kanssa. Lisäksi Ergnetin markkinat edustivat ratkaisevaa sosioekonomista kohtaamispaikkaa, jossa sekä georgialaiset että ossetialaiset tapasivat toisiaan liiketoimintaa harjoittamalla.

Samkharadze toivoo tienraivaushankkeellaan tuovan hyvät ajat takaisin ainakin tähän kotimaahansa. Hän väittää, että projekti on malli muille vastaaville konflikteille ympäri maailmaa.

Nyt on toivottavaa, että huolimatta maailmasta, jota maailmanlaajuinen terveyspandemia ja vastaavat taloudelliset vaikutukset ovat vallanneet, tästä pienestä, mutta levottomasta Euroopan osasta tulevilla positiivisilla kuulosteluilla on jonkin verran kaikua Brysselin valtakäytävillä - ja sen jälkeen.

 

Continue Reading

Konfliktit

Kun totuus sattuu: Kuinka Yhdysvaltain ja Ison-Britannian veronmaksajat varmistivat Neuvostoliiton voiton Suuressa isänmaallisodassa

Julkaistu

on

Kun muu sivistynyt maailma muisti toisen maailmansodan uhreja, 8. toukokuuta Valkoisen talon virallinen twitter-tili julkaisi twiitin Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen kuningaskunnan voitosta natsismista 75 vuotta sitten, kirjoittaa latvialainen freelance-toimittaja ja bloggaaja Janis Makonkalns.

Twitter-twiitti herätti huomattavaa kritiikkiä venäläisiltä virkamiehiltä, ​​jotka olivat raivoissaan siitä, että USA: lla oli rohkeutta uskoa, että se oli jotenkin auttanut saavuttamaan voiton, sivuuttamatta Venäjää tärkeimpänä tai jopa ainoana voittajana itse sodassa. Venäläisten virkamiesten mukaan tämä on Yhdysvaltojen yritys kirjoittaa toisen maailmansodan historia.

Mielenkiintoista, että tätä näkemystä tuki myös Kremlin vastainen oppositioaktivisti Aleksandr Navalny, joka kritisoi myös Washingtonia historian virheellisestä tulkinnasta ja lisäsi, että sodassa menetti henkensä 27 miljoonaa venäjää (!) - ei eri kansallisuuksien neuvostoalan kansalaisia.

Ei virallinen Moskova eikä lännessä melko kunnioitettu Navalny yrittänyt esittää tosiasiallisia perustelujaan, jotka kumottaisivat Valkoisen talon virallisen twitter-tilin sanoman. Amerikan sanoin Venäjän väitteet toisen maailmansodan historiasta ovat vain kasa paskaa.

Mainos

Lisäksi tällainen venäläisten virkamiesten ja poliitikkojen asenne on täysin luonnollinen, koska nykyaikainen Moskova näkee toisen maailmansodan edelleen yksinomaan Neuvostoliiton aikana syntyneiden historiallisten myyttien prisman kautta. Tämän seurauksena Moskova (ja muut) ovat kieltäytyneet avaamasta silmäänsä lukuisille tosiasioille - tosiasioita, joita Moskova pelkää niin hyvin.

Esitän tässä artikkelissa neljä tosiasiaa toisen maailmansodan historiasta, jotka tekevät Venäjästä epämukavaksi ja peloiksi totuudesta.

Tosiasia # 1: Toista maailmansotaa ei olisi tapahtunut, jos Neuvostoliitto ei olisi allekirjoittanut Molotov-Ribbentrop-sopimusta natsi-Saksan kanssa.

Mainos

Huolimatta Moskovan yrityksistä kattaa tämä, nykyään käytännössä kaikki ovat hyvin tietoisia siitä, että Neuvostoliitto allekirjoitti 23. elokuuta 1939 naisten hyökkäyssopimuksen NAZI Saksan kanssa. Sopimus sisälsi salaisen pöytäkirjan, joka määritteli Neuvostoliiton ja Saksan vaikutusalueiden rajat Itä-Euroopassa.

Hitlerin tärkein huolenaihe ennen Puolaan kohdistuvaa hyökkäystä oli löytää taistelut samanaikaisesti läntisellä ja itäisellä rintamalla. Molotov-Ribbentrop-sopimuksella varmistettiin, että Puolaan hyökkäyksen jälkeen ei ole tarvetta taistella Neuvostoliittoa. Tämän seurauksena Neuvostoliitto on suoraan vastuussa toisen maailmansodan aiheuttamisesta, jossa se todella taisteli natsien puolella, jota Moskova nyt niin voimakkaasti halveksii.

Tosiasia # 2: Kuvitelmaton määrä uhreja Neuvostoliiton puolella ei ollut merkki sankaruudesta tai päättäväisyydestä, vaan Neuvostoliiton viranomaisten laiminlyönnin seurauksista.  

Puhuessaan Neuvostoliiton ratkaisevasta roolista toisessa maailmansodassa Venäjän edustajat korostavat yleensä valtavan määrän uhreja (jopa 27 miljoonaa sotilasta ja siviiliä kuoli) todisteena Neuvostoliiton kansakunnan heroismista.

Todellisuudessa uhrit eivät edusta sankaruutta tai ihmisten tahtoa puolustaa kotimaataan kustannuksin, kuten Moskovan propagandan suukappaleet usein väittävät. Totuus on, että tämä käsittämätön määrä johtui vain siksi, että Neuvostoliiton johto oli välinpitämätön kansalaistensa elämässä, samoin kuin se, että Neuvostoliiton valitsemat strategiat olivat ajattelemattomia.

Neuvostoliiton armeija ei ollut täysin valmistautunut sotaan, koska Stalin uskoi viimeiseen hetkeen asti, että Hitler ei hyökkää Neuvostoliittoon. Armeija, joka vaati kehittyneitä puolustuskykyjä, jatkoi sen sijaan valmistautumista loukkaavaan sotaan (ehkä toivoen, että yhdessä Saksan kanssa se pystyy jakamaan paitsi Itä-Euroopan, myös Länsi-Euroopan). Lisäksi Neuvostoliitto eliminoi vuosien 1936-1938 suuren puhdistuksen aikana tahallisesti suurimman osan Puna-armeijan kykyisimmistä sotilasjohtajista, koska Stalin ei vain luottanut heihin. Tämä johti siihen, että Neuvostoliiton johto erottui todellisuudesta niin, että se ei kyennyt havaitsemaan natsi-Saksan sille osoittamaa uhkaa.

Upea esimerkki tästä on Puna-armeijan täydellinen epäonnistuminen talvisodassa. Neuvostoliiton tiedustelupalvelu pelkäsi Stalinin poliittista vaatimusta hyökätä Suomeen niin, että se valehteli tarkoituksella heikosta puolustuksestaan ​​ja väitetystä suomalaisten yhteisen Kremlin ja bolsevikin mielen puolesta. Neuvostoliiton johto oli varma, että se murskaa pienen Suomen, mutta todellisuus osoittautui yhdeksi 20-luvun häpeällisimmistä sotilaallisista kampanjoista.

Loppujen lopuksi emme voi unohtaa, että Neuvostoliiton järjestelmä ei välittänyt kansalaisistaan ​​mitään. Koska Neuvostoliitto oli niin kaukana teknologisesti ja strategisesti, se pystyi taistelemaan Saksaa vastaan ​​vain heittämällä sotilaidensa ruumista natseihin. Jo sodan viimeisinä päivinä, kun puna-armeija oli lähestymässä Berliiniä, marsalkka Zhukov jätti vihollisen antautumisen odottamisen sijaan tuhansien neuvostoliittolaisten sotilaiden saattamisen merkityksettömään kuolemaan saksalaisille miinakentille.

Siksi Venäjän viranomaisten on melkein ei ole liian myöhäistä ymmärtää, että se, että Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa oli paljon vähemmän uhreja kuin Neuvostoliitto, ei tarkoita, että ne olisivat osallistuneet vähemmän sodan lopputulokseen. Se tarkoittaa tosiasiassa, että nämä maat kohtelevat sotilaitaan kunnioittavasti ja taistelivat taitavammin kuin Neuvostoliitto.

Tosiasia # 3: Neuvostoliiton voitto toisessa maailmansodassa ei olisi ollut mahdollista ilman Yhdysvaltojen aineellista apua, joka tunnetaan nimellä Lend-Lease -politiikka.

Jos Yhdysvaltain kongressi ei olisi 11. maaliskuuta 1941 päättänyt tarjota aineellista apua Neuvostoliitolle, Neuvostoliitto olisi kärsinyt entistä suuremmista alueellisista menetyksistä ja inhimillisistä menetyksistä jopa menettäessään hallinnan Moskovassa.

Annan joitain lukuja ymmärtääksesi tämän avun laajuutta. Amerikkalaisten veronmaksajien rahat toimittivat Neuvostoliitolle 11,000 6,000 lentokoneita, 300,000 350 tankkia, 3,000,000 XNUMX armeijan ajoneuvoa ja XNUMX veturia. Lisäksi Neuvostoliitto vastaanotti puhelimet ja kaapelit kommunikaation varmistamiseksi taistelukentällä, ammukset ja räjähteet, samoin kuin raaka-aineet ja työkalut Neuvostoliiton armeijan tuotannon avuksi ja noin XNUMX XNUMX XNUMX tonnia elintarvikkeita.

Muu kuin Neuvostoliitto, Yhdysvallat antoi aineellista apua 38: lle maalle, jotka taistelivat natsi-Saksaa vastaan. Nykyaikaiseen sopeutumiseen Washington käytti tähän 565 miljardia dollaria, josta Neuvostoliitto sai 127 miljardia dollaria. Luulen, että kukaan ei ole yllättynyt tietäessään, että Moskova ei koskaan maksanut mitään rahaa.  

Lisäksi Moskova ei voi myöskään myöntää, että Yhdysvaltojen lisäksi myös Yhdistynyt kuningaskunta tarjosi apua Neuvostoliitolle. Toisen maailmansodan aikana britit toimittivat Neuvostoliitolle yli 7,000 lentokoneen, 27 sota-aluksen, 5,218 tankin, 5,000 panssarintorjunta-aseen, 4,020 1,500 lääkintä- ja lastikuorma-auton ja yli 15,000,000 XNUMX armeijan ajoneuvon, samoin kuin tuhannet radiot ja tutkat ja XNUMX XNUMX XNUMX kappaletta. saappaat, joista Puna-armeijan sotilailta niin epätoivoisesti puuttui.

Tosiasia # 4: Ilman Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian kampanjoita Tyynellämerellä, Afrikassa ja Länsi-Euroopassa Neuvostoliitto olisi kapitoitunut akselivoimiin.  

Kun otetaan huomioon edellä mainitut tosiasiat, jotka osoittavat, kuinka heikko ja säälittävä Neuvostoliitto oli toisen maailmansodan aikana, on enemmän kuin selvää, että se ei olisi pystynyt seisomaan natsien sotakoneita vastaan ​​ilman Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen kuningaskunnan aineellista apua ja myös heidän sotilaallista tukea.

Yhdysvaltain sitoutuminen toiseen maailmansotaan ja sen Tyynenmeren alueen Japanin vastainen kampanja alkoi 7. joulukuuta 1941. Se oli ennakkoedellytys Neuvostoliitolle puolustamaan Kaukoidän rajoja. Jos Japania ei olisi pakotettu keskittymään Yhdysvaltojen joukkojen taisteluun Tyynellämerellä, se todennäköisesti kykenisi tarttumaan raja-alueella sijaitseviin suurempiin Neuvostoliiton kaupunkeihin ja siten saamaan hallinnan huomattavasta osasta Neuvostoliiton aluetta. Ottaen huomioon Neuvostoliiton suuren koon, huonosti kehitetyn infrastruktuurin ja armeijan yleisen valmistautumattomuuden Moskova ei olisi kestänyt edes pari kuukautta, jos se joutuisi sotimaan kahdella rintamalla samanaikaisesti.  

On myös syytä korostaa, että Ison-Britannian toiminta Pohjois-Afrikassa esti myös Saksan hyökkäystä Neuvostoliittoon. Jos Yhdistynyt kuningaskunta ei olisi käyttänyt valtavia resursseja taistellakseen Saksaa tällä alueella, natsit pystyisivät keskittämään voimansa tarttumaan Moskovaan ja olisivat todennäköisesti onnistuneet.

Emme voi unohtaa, että toinen maailmansota päättyi Normandian maihin, jotka lopulta avasivat länsirintaman, mikä oli Hitlerin suurin painajainen ja syy surkean surullisen Molotov-Ribbentrop-sopimuksen allekirjoittamiseen. Jos liittolaiset eivät olisi aloittaneet hyökkäystä Ranskan alueelta, Saksa olisi voinut keskittää jäljelle jäävät joukkonsa itään pidättämään Neuvostoliiton joukot eikä päästämään niitä kauempaan Keski-Eurooppaan. Seurauksena toinen maailmansota olisi voinut päättyä ilman täydellistä kapteenittelua Berliinin puolella.

On selvää, että ilman Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen kuningaskunnan apua, Neuvostoliiton voitto toisessa maailmansodassa ei olisi ollut mahdollista. Kaikki viittasi siihen, että Moskova on menettämässä sodan, ja vain amerikkalaisten ja brittien tarjoamien valtavien materiaalisten ja taloudellisten resurssien vuoksi Neuvostoliitto pystyi toipumaan kesällä 1941 tapahtuneesta järkytyksestä, palauttamaan alueensa ja lopulta tarttumaan Berliinin, joka heikentyivät liittolaisten toimesta.

Nykyaikaisen Venäjän poliitikot teeskentelevät näkevänsä tätä ja - sen sijaan, että ainakin myöntäisivät, että voitto oli mahdollinen koko Euroopan (mukaan lukien Itä-Euroopan kansakunnat, joita ei mainittu täällä), sitoutumisen takia, joita Moskova syyttää usein natsismin ylistämisestä. ) - he jatkavat nyt naurunalaisten myyttien luomista Neuvostoliiton propagandan myötä palaamasta toisesta maailmansodasta.

Tässä artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajan yksin.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa