Liity verkostomme!

Biopolttoaineet

Ympäristövaliokunta kannattaa siirtymisen kehittyneiden biopolttoaineiden

SHARE:

Julkaistu

on

Nils TorvaldsLakiluonnos cap tuotantoon perinteisiä biopolttoaineita ja nopeuttaa siirtymistä vaihtoehtoisiin, kuten merilevää ja jätteet, hyväksyttiin ympäristövaliokunta tiistaina (24 helmikuu). Sen tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä, jotka aiheutuvat kasvavista maatalousmaan käytön tuottaa biopolttoaineen.

"Tämä on ollut erittäin haastava tiedosto. Ja samalla erittäin mielenkiintoinen. Ja se on teknisesti ja teknisesti monimutkainen. Rakastan tällaista poliittista haastetta ja toivon, että saamme sen aikaan hyvissä tuloksissa kolmikantaneuvotteluissa", sanoi johtava parlamentin jäsen Nils Torvalds (ALDE, FI) (kuvassa) sen jälkeen, kun valiokunnan tarkistukset lakiluonnokseen hyväksyttiin äänin 39 puolesta, 26 vastaan ​​ja XNUMX tyhjää.

Cap ensimmäisen sukupolven biopolttoaineet

Nykyinen lainsäädäntö vaatii EU: n jäsenvaltioita varmistamaan, että uusiutuvan energian osuus on vähintään 10% energiankulutuksesta liikenteen 2020. Mutta lakiesityksen tänään hyväksytty, parlamentin jäsenet sanovat, että ensimmäisen sukupolven biopolttoaineet (viljelykasveista) ei saisi ylittää 6% lopullisesta energiankulutuksesta liikenteen 2020.

Boost kehittyneiden biopolttoaineiden

Advanced biopolttoaineiden peräisin merilevästä tai tietynlaisia ​​jätteitä, tulee vastata vähintään 1.25% energiankulutuksesta liikenteen 2020, parlamentin jäsenet sanovat.

Vähennetään epäsuoraa maankäytön muutosta

Mainos

Viljelymaan käyttö biopolttoaineiden tuottamiseen vähentää elintarvikekasvien käytettävissä olevaa pinta-alaa. Tämä lisää painetta vapauttaa enemmän maata esimerkiksi metsänhakkuiden avulla kasvamaan enemmän ruokaa - tämä prosessi tunnetaan epäsuorana maankäytön muutoksena (ILUC). Metsäkadot itsessään lisäävät kasvihuonekaasupäästöjä, mikä voi poistaa osan biopolttoaineiden käytön myönteisistä vaikutuksista.

Parlamentti pyytää niin kauan sitten kuin 2008 että ILUC tekijä, joka on otettava huomioon EU: n biopolttoainepolitiikan, joka on varattu € 10 miljardia euroa vuodessa.

Seuraavat vaiheet

Torvalds sai toimeksiannon (46 puolesta, 20 vastaan ​​ja kaksi tyhjää) aloittamaan neuvottelut Latvian puheenjohtajakauden ministerineuvoston mahdollisesta sopimukseen toisessa käsittelyssä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa