Liity verkostomme!

Talous

EU tehostaa humanitaarista apua € 156 miljoonaan 2015 vastaamaan kasvaviin tarpeisiin Sahelin alueella

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kuulon ehdokkaista komission Euroopan parlamentissaEuroopan unioni myöntää 156 miljoonaa euroa humanitaarista rahoitusta vuonna 2015 Sahelin alueelle, jossa lähes 20 miljoonaa ihmistä ei tiedä, mistä seuraava ateria tulee ja yli 5 miljoonaa lasta kärsii akuutista aliravitsemuksesta. Yhdistynyt kuningaskunta osallistuu Euroopan unionin rahoittamiseen Sahelille 45 miljoonalla eurolla alueen humanitaarisiin haasteisiin vastaamiseksi.

Tästä uudesta avusta on ilmoittanut EU: n humanitaarisen avun ja kriisinhallinnan komissaari Christos Stylianides (kuvassa), joka on tällä hetkellä Senegalissa ja aikeissa vierailla Malissa.

"Sahel on maailman köyhin alue, ja sen on jatkossakin oltava ensisijainen prioriteettimme. Meidän on estettävä akuutti aliravitsemus ja elintarviketurvan puuttuminen normaaliksi Länsi-Afrikassa", komissaari Stylianides sanoi. "Henkien pelastaminen on ensisijainen tavoite. Samalla meidän on puututtava aliravitsemuksen taustalla oleviin syihin ja investoitava kestävän kehityksen politiikkaan, jotta" nolla nälkä "-tavoite saavutettaisiin seuraavan 20 vuoden aikana. Paikallisyhteisöjen sietokyvyn vahvistaminen tulevaisuuden sokit ovat edelleen keskeinen prioriteetti. "

Mainos

EU: n humanitaarinen apu Sahelin menee useita keskeisiä tavoitteita tänä vuonna:

  • € 32m auttaa uhrien avuksi aliravitsemuksen ja turvallisuus kriisin Mali;
  • € 8m käytetään auttamaan sisältävät elintarvike- ja turvallisuutta kriisi Nigeriassa;
  • € 35m menee Chad puuttua aliravitsemus ja auttaa kasvava määrä pakolaisia ​​lähtöisin Keski-Afrikkalainen tasavalta (CAR);
  • € 4.4m tuki aliravittuja ihmisiä ja pakolaisia ​​CAR Kamerunissa;
  • € 20.6m käytetään tukemaan kumppaneita, jotka toimivat alueellisella tasolla Länsi-Afrikassa voidaan torjua elintarvikkeisiin epävarmuutta ja aliravitsemusta;
  • Loput varoista (€ 56m) kattaa aliravitsemuksen ja ruoka-apua muualla Sahelin maiden (Senegal, Mauritania, Burkina Faso, Niger, Gambia).

 

Tausta

Mainos

Tämä vuosi tulee olemaan erittäin vaikea monille Sahelin alueen ihmisille. Kuivuus vuoden 2014 jälkipuoliskolla on vaarantanut sadonkorjuun ja voi lisätä elintarvikkeiden hintojen epävakautta, mikä tekee köyhimmistä vieläkin vaikeampia ostaa ruokaa. Tämän monimutkaistavat Pohjois-Malin ja Nigerian konfliktit sekä epidemioiden, kuten Ebola, tuhkarokko ja kolera, uhka.

Samaan aikaan, Sahelin alueella on vielä tuoreessa muistissa neljän peräkkäisen elintarvikkeet ja ravitsemus kriisit (2005, 2008, 2010 ja 2012). Kasvava humanitaariset tarpeet vaativat sekä massiivisia hätäavun ja toimenpiteitä, joilla puututaan perussyihin elintarvikkeiden epävarmuuden ja aliravitsemukseen ja sietokyvyn köyhimpien ihmisten. Euroopan unioni on osaltaan luomiseen AGIR, maailmanlaajuinen liitto parantaa vastustuskykyä Länsi-Afrikassa, joka on asettanut itselleen "Zero nälkä" tavoitteensa 2032.

Vuoden 2014 alusta lähtien Euroopan komissio on myöntänyt yli 350 miljoonaa euroa Sahelin kriisistä kärsivien ihmisten auttamiseen. Lisäksi komissio ja jäsenvaltiot koordinoivat toimiaan Sahelin turvallisuuden ja kehityksen suhteen uuden toimintasuunnitelman avulla, joka on määrä esittää maaliskuun 2015 loppuun mennessä. Toimintasuunnitelma vahvistaa EU: n pyrkimyksiä edistää hyvää hallintotapaa, ihmisoikeudet ja demokratia, koulutus radikalisoitumisen estämiseksi, rajojen ja maahanmuuttokysymysten hallinnoimiseksi ja nuorten vaikutusmahdollisuuksien edistämistä koskevien aloitteiden tukemiseksi.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa