Liity verkostomme!

EU

YK asiantuntija kehottaa Eurooppa pankkiin maahanmuuttajien liikkuvuutta takaisin valvontaan rajansa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

QATAR-TYÖOIKEUDET-AASIA-FBL-WC2022-UN"Euroopan unionin on kiinnitettävä huomiota liikkuvuuteen voidakseen palauttaa valvonnan rajojensa yli", YK: n maahanmuuttajien ihmisoikeuksia käsittelevä erityisraportoija François Crépeau (kuvassa) sanoi tänään (5. helmikuuta). 

"Status quo ei ole kestävä", Crépeau varoitti Brysselissä käydyn virallisen vierailun lopussa, joka on kolmas ja viimeinen osa hänen vuonna 2012 käynnistettyä seurantatutkimustaan ​​EU: n ulkorajojen hallinnasta. "Jatkamalla investointeja taloudelliset ja henkilöresurssit lähinnä rajojensa turvaamiseen, Eurooppa menettää jatkossakin rajojensa hallinnan. "

"Liikkuvuuden pankkitoiminta tarkoittaa, että yleistavoitteena on saada maahanmuuttajat käyttämään virallisia kanavia saapuakseen ja pysyäkseen Euroopassa", hän sanoi. "Tätä varten EU: n jäsenvaltioiden on hyväksyttävä, että maahanmuuttajia tulee jatkossakin riippumatta siitä, ja tarjottava heille kannustimia käyttämään säännöllisiä kanavia, koska ne vastaavat heidän tarpeisiinsa sekä Euroopan taloudellisiin ja sosiaalisiin tarpeisiin."

Mainos

Maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat muuttavat lähtömaidensa painostustekijöiden vuoksi, joita voivat olla sota, konfliktit, luonnonkatastrofit, vainot tai äärimmäinen köyhyys, sekä vastauksena vetovoimiin, kuten tuntemattomiin tarpeisiin EU: n työmarkkinoilla Jäsenvaltiot. "Nämä työntö- ja vetotekijät eivät todennäköisesti muutu lähitulevaisuudessa", asiantuntija sanoi.

Tällä hetkellä arvioidaan, että vuonna 2014 yli 150,000 80,000 maahanmuuttajaa ja turvapaikanhakijaa saapui Eurooppaan meritse, kun vuonna 2013 heitä oli XNUMX XNUMX.

Erityisraportoija huomautti, että EU ei voi odottaa esimerkiksi syyrialaisten asuvan Libanonissa ja Turkissa loputtomasti, ja joillakin heillä ei ole elinkelpoisia näkymiä parempaan elämään itselleen tai perheelleen, kun taas EU sitoutuu sitoutumaan mielekkääseen pakolaisten uudelleensijoittamisohjelma. "Jos heillä ei ole muuta käytettävissä, he käyttävät mahdollisuuksiaan salakuljettajien kanssa tarjotakseen tulevaisuuden itselleen ja lapsilleen, kuten monet meistä tekisivät samankaltaisissa olosuhteissa", hän sanoi.

Mainos

"Kaikki yritykset sinetöidä rajoja - kuten kansallismielinen populistinen keskustelu vaatii selvästi - epäonnistuvat edelleen massiivisesti", Crépeau korosti. ”Kansainvälisten rajojen sulkeminen on mahdotonta. Maahanmuuttajat jatkavat saapumistaan ​​kaikista pyrkimyksistä pysäyttää heidät, kauhistuttavin henkin ja kärsimyksin, jos mitään muuta ei oteta käyttöön. Italia tunnusti tämän ja on sen seurauksena käynnistänyt Mare Nostrumin etsintä- ja pelastusoperaation, josta on kiitettävä. "

"Eurooppa kamppailee siitä, miten parhaiten vastata laittomaan muuttoliikkeeseen ja tyydyttää maahanmuuttotarpeensa myrkyllisestä poliittisesta tilanteesta huolimatta. On merkkejä siitä, että se etenee hitaasti oikeaan suuntaan ”, hän sanoi ja pani merkille useita EU: n ja yksittäisten hallitusten aloitteita. Aloitteisiin kuuluu "sinisen kortin" järjestelmä, kausityöntekijöiden direktiivi; luonnos opiskelija- ja tutkijapolitiikaksi; ehdotus kokonaisvaltaiseksi lähestymistavaksi muuttoliikkeeseen Euroopan parlamentilta; muuttoliikkeen priorisointi ihmisoikeuksia ja demokratiaa koskevassa strategisessa kehyksessä ja työsuunnitelmassa, jota edistävät EU: n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja ja Euroopan komission varapuheenjohtaja Federica Mogherini; ja Frontex Tritonin etsintä- ja pelastusoperaatio, joka on pelastanut jo 17.000 XNUMX maahanmuuttajaa.

"Kaikkien näiden aloitteiden on muututtava tehokkaiksi ohjelmiksi, jotka toimivat sekä jäsenvaltioiden että maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden hyväksi - joiden ihmisoikeuksia on aina suojeltava täysin", hän painotti.

Jotta turvapaikanhakijoiden ei tarvitsisi mennä vaarallisille maa- ja merireiteille, Euroopan valtioiden olisi yhteistyössä muiden pohjoisten globaalien valtioiden kanssa pantava täytäntöön tärkeä pakolaisten uudelleensijoittamisohjelma useiden vuosien ajan, ja siinä on jakoavain vastuiden jakamiseen. EU: n muuttoliikkeestä, sisäasioista ja kansalaisuudesta vastaava komission jäsen Avramopoulos on jo vaatinut samanlaista ehdotusta, ja Ruotsin, Saksan ja Itävallan kaltaiset aloitteet ovat edelläkävijöitä.

Asiantuntija kehotti myös Eurooppaa olemaan "sulkematta silmiään laittoman maahanmuuton vetovoimiin", kuten siirtotyöläisten tuntemattomiin tarpeisiin Euroopan maanalaisilla työmarkkinoilla. "EU: n jäsenvaltioiden tulisi tunnustaa heidän todelliset työvoimatarpeet, myös matalapalkkaiseen työhön", hän totesi.

"Tämä tarkoittaa sitä, että heidän pitäisi toisaalta avata paljon enemmän säännöllisiä maahanmuuttokanavia kaikilla taitotasoilla. Toisaalta heidän on torjuttava häikäilemättömät työnantajat, jotka käyttävät hyväkseen turvapaikanhakijoiden ja asiakirjoittomien maahanmuuttajien pelkoa havaita, pidättää ja karkottaa ", erityisraportoija sanoi.

"Tällaisen politiikan yhdistäminen johtaisi pienempiin maanalaisiin työmarkkinoihin, vähemmän laittomaan rajanylitykseen, vähemmän työvoiman hyväksikäyttöä ja vähemmän maahanmuuttajien oikeuksien loukkauksia", asiantuntija totesi.

"Kehotan EU: ta ja EU: n jäsenvaltioita luomaan asteittain ihmisoikeuksiin perustuvan, johdonmukaisen ja kattavan maahanmuuttopolitiikan, joka käsittelee näitä asioita ja tekee liikkuvuudesta keskeisen voimavaran. On kehitettävä yhteinen kertomus, jossa korostetaan liikkuvuutta ja monimuotoisuutta, tunnustetaan sekä todelliset työmarkkinoiden tarpeet että maahanmuuttajien tarpeet ja joka perustuu ihmisoikeustakeisiin ja oikeussuojan saatavuuteen ", Crépeau sanoi.

Neljän päivän Brysselissä 2. – 5. Helmikuuta 2015 tekemänsä vierailunsa aikana riippumaton asiantuntija on tavannut useita rajavalvonnasta vastaavia EU: n virkamiehiä, kansainvälisiä järjestöjä ja kansalaisyhteiskunnan organisaatioita keskustelemaan EU: n rajojen monimutkaisesta hallinnasta keskittyen erityisesti veneellä saapuvien maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden kysymyksessä.

Erityisraportoija esittää kesäkuussa 2015 YK: n ihmisoikeusneuvostolle temaattisen raportin EU: n rajaturvallisuudesta.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa