Liity verkostomme!

EU

Ukraina konflikti korostaa tarvetta YK palata rauhanturvaajan roolin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

sergeyUkrainan ja muualla vallitseva katkera konflikti korostaa YK: n kiireellisen tarpeen palata perinteiseen rauhanturva-asemaansa ja "täydelliseen kansainväliseen" vuoropuheluun.

Tämä on keskeinen viesti, joka syntyy kansainvälisestä kokouksesta, joka merkitsee historiallisen Jaltan konferenssin 70-vuotispäivää.

"Jalta-45: Menneisyys, nykyisyys, tulevaisuus" oli omistettu "Hitlerin vastaisen koalition" johtajien - Joseph Stalinin, Franklin Rooseveltin ja Winston Churchillin - merkittävälle kokoukselle.

Mainos

Se pidettiin samaan aikaan konferenssin kanssa, kun "iso kolme" kokoontui 4.-11. Helmikuuta 1945 kartoittamaan Euroopan toisen maailmansodan jälkeistä tulevaisuutta.

Jälleen kerran Krimin lomakohde Jalta ja Livadiyan palatsi, tsaarien vanha kesäpalatsi, olivat paikan päällä.

Tuon seitsemän päivän kokouksen aikana 70 vuotta sitten kolme sotajohtajaa tekivät suunnitelmia Saksan lopullisesta tappiosta ja kohtalosta ja tekivät keskeisiä päätöksiä, jotka muokkaavat maailman historiaa koko 20-luvulle ja sen jälkeen.

Mainos

Rauha ja sovinto olivat myös teemana vuoden 2015 konferenssissa, jonka järjesti Kansainvälinen rauhanrahastoyhdistys, kansalaisyhteiskunnan kehittämissäätiö ja historiallisten näkymien säätiö.

Kahden päivän kansainväliseen foorumiin osallistui 130 politologia, poliitikkoa ja kansalaisjohtajaa 23 maasta, ja se käsitti 25 esitystä aiheuttaen vilkasta ja näyttöön perustuvaa keskustelua.

Venäjän parlamentin alahuoneen puhemies Sergey Naryshkin (kuvassa) kehotti länsiä "lopettamaan Krimin käytön vastakkainasetteluna" ja lisäsi: "Toivon, että tällaiset kansainväliset keskustelut edistävät keskinäistä ymmärrystä ja länsimaiset kumppanimme lopulta lopeta Krimin käyttö vastakkainasetteluna. "

Naryshkin, joka on myös Venäjän historiallisen seuran johtaja, sanoi, että vain "avoin ja oikeudenmukainen" vuoropuhelu saattaisi lopettaa nykyisen "epäluottamuksen kierteen" Euroopassa ja "lopettaa provokaatiot ja yksipuoliset toimet".

Hän sanoi: "Ainoa tapa päästä epäluottamuksen kierteestä on aloittaa avoin ja oikeudenmukainen vuoropuhelu todellisista kiireellisistä ongelmista ja todellisista eikä väitetyistä uhista Euroopan turvallisuudelle ja lopettaa myös provokaatiot ja yksipuoliset toimet."

Muita tieteellisen konferenssin puhujia oli Tatjana Zdanoka, Latvian vihreiden puolueen Euroopan parlamentin jäsen, joka sanoi: "Sodanjälkeisen sukupolven on taisteltava historiallisen totuuden puolesta, vaikka minun on sanottava, että tämä taistelu on yhä kovempaa."

Lisäpanoksen antoi Alain Guyot, ranskalainen kansalaisyhteiskunnan ryhmä Le Roue-Europe, joka varoitti, että "sodan Euroopan ovilla" tällaisten tapahtumien "arvokas" panos ei saa pysähtyä tässä.

Hänen vaatimuksensa kansainvälisen "rauhankonferenssin" järjestämisestä osittain vastasi osanottajien ylivoimaisesti hyväksymän päätöslauselman sanamuotoa.

Siinä todetaan, että Churchillin, Rooseveltin ja Stalinin seitsemän vuosikymmentä sitten tekemät kauaskantoiset päätökset olivat luoneet "luotettavan ja vankan arkkitehtuurin", joka perustuu johtavien maailmanvaltojen vaikutukseen.

Tästä sopimuksesta oli tullut tärkeä maamerkki diplomaattisessa historiassa ja liittolaisten yhteistyön "peruspiste" toisen maailmansodan aikana.

Lyhyesti sanottuna lisätään kuitenkin, että toisen maailmansodan jälkeinen kansainvälisten suhteiden järjestelmä ja Euroopan turvallisuusrakenne oli sittemmin "tuhottu".

Foorumin painopiste oli niissä prosesseissa, jotka olivat "stimuloineet" tätä romahtamista ja "kansainvälisten suhteiden yleistä jännitystä".

 

Tämän vuoksi päätöslauselmassa vaaditaan sen vuoksi paluuta "Yhdistyneiden Kansakuntien hallitsevaan rauhanturva-asemaan, täydelliseen kansainväliseen vuoropuheluun ja yksinapaisen maailmamallin hylkäämiseen".

 

Se tuomitsee myös "yritykset herättää kaikenlaisia ​​ajatuksia natsismista", korostaa sodanjälkeisen liittoutuman "ajantasaisuutta ja merkitystä" ja vaatii vuosittaista kansainvälistä "kunniapäivää" sen tunnustamiseksi, mahdollisesti 25 huhtikuu, päivä, vuonna 1945, jolloin Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen joukot tapasivat Elbe-joen lähellä, lähellä Torgaua Saksassa, mikä oli tärkeä askel kohti sodan loppua.

 

Tämä idästä etenevän Neuvostoliiton ja lännestä etenevän amerikkalaisen välinen kontakti tarkoitti sitä, että nämä kaksi valtaa olivat tosiasiallisesti leikkaaneet Saksan kahtia.

 

Kansainvälisen yhteisön tulisi päätöslauselman mukaan "Jaltan hengessä" pyrkiä lisäksi "vilpittömään yhteistyöhön ja rakentavaan vuoropuheluun".

 

Ennen vuoden 1945 kokousta oli jo päätetty, että Saksa jaetaan alueille, joita Neuvostoliitto, Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Ranska miehittävät ja hallinnoivat. Oli myös sovittu, että kun liittoutuneiden joukot saapuvat Saksaan, saksalainen sotakone ja armeija puretaan.

 

Historiallisessa kokouksessaan liittoutuneiden johtajat olivat yhtä mieltä siitä, että heidän ainoa velvollisuutensa Saksaa kohtaan oli tarjota vähimmäismäärä, jotta maan väestö voisi selviytyä tappion jälkeen. Nämä säännökset näyttivät heijastavan sitä, että ensimmäisen maailmansodan lopusta oli saatu tärkeitä opetuksia - että Saksan kukistaminen, rankaiseminen ja sitten hylkääminen johtaisi todennäköisesti pitkäaikaiseen kaunaan ja kostoon.

 

Ennen konferenssia Roosevelt ja Churchill sopivat tapaavansa Maltan alustavia keskusteluja varten, ja kuten Churchill tunnetusti ilmoitti Yhdysvaltain presidentille osoittamassaan viestissä: "Älkäämme enää hämmentykö! Maltasta Jaltaan! Anna kenenkään muuttua! "

 

Kansainvälisen rauhan säätiöiden liiton (IPFA) puheenjohtaja Anatoly Karpov sanoi, että 70-vuotisjuhlan vuoksi viime viikon Jaltassa pidetty konferenssi oli erityisen ajankohtainen ja lisäsi: "Vuoden 1945 sopimuksista tuli hyvä esimerkki kolmen suurvallan vuorovaikutuksesta pyrkimällä rauhanomaiseen rinnakkaiseloon. "

 

Hän lisäsi: "Maailma on kokenut sen jälkeen paljon muutoksia, mukaan lukien nationalismin kasvu ja kansallisten valtioiden häiriöt."

 

Vuoden 1945 Jaltan konferenssi oli todennäköisesti liittoutuneiden sodan aikaisen yhteistyön korkean veden merkki, ja tämän tunnustuksena Livadian palatsin edessä paljastettiin muistomerkki kolmelle maailman johtajalle "Jalta-45: Menneisyys, nykyisyys, tulevaisuus" "

 

Monumentti nimeltä "Iso kolme" on kymmenen tonnin patsas ja venäläisen kuvanveistäjän Zurab Tseretelin teos.

 

Se on sopiva muistomerkki niille erittäin historiallisille tapahtumille helmikuussa 1945.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa