Liity verkostomme!

Rintasyöpä

Maailman Cancer Day: Miten tuhansia ihmishenkiä voitaisiin pelastaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

T-lymfosyyttien ja syöpäsolujen, SEMJotkut 1.7 miljoonaa eurooppalaista kuolee edelleen syöpään joka vuosi, joten se on toiseksi yleisin kuolinsyy Euroopassa. Koska jopa 40% tapauksista voidaan estää, helmikuun 4-päivässä pidettävä maailman syöpäpäivä on hieno tilaisuus muistuttaa ihmisiä siitä, kuinka tuhannet henget voidaan pelastaa, nimittäin asianmukaisella ehkäisyllä, varhaisella havainnoinnilla, oikean hoidon ja hoidon saannilla.

Kansainvälisen syöpätutkimusviraston mukaan rintasyöpä, eturauhassyöpä, paksusuolen syöpä ja keuhkosyöpä ovat kuolevintapauksia. Tärkeimmät syöpäsairauksien riskitekijät ovat liiallinen alkoholin ja tupakan kulutus, ylipaino, hedelmien ja vihannesten vähäinen saanti, fyysinen passiivisuus ja altistuminen syöpää aiheuttaville aineille. Syövän vastainen eurooppalainen säännöstö on keksitty 12 yksinkertaisia ​​vinkkejä syöpäriskin vähentämiseksi.

EP: n jäsenet tukevat myös taistelua syöpää vastaan. S & D-ryhmän romanialainen Maria Grapini sanoi lehdistötilaisuudessa "Statement on World Cancer Day": "Tiedämme, että terveys kuuluu kansalliseen toimivaltaan, mutta EP on yhtenäinen taistelemaan rinnakkain potilaiden kanssa. Kehotan kaikkia jäsenvaltioita seuraamaan Euroopan komission esimerkkiä ja laatimaan virallisen keskustelutaulukon päättäjien ja potilaiden välillä sen varmistamiseksi, että myös kansallisella tasolla syöpäpotilaiden ääni kuuluu asianmukaisesti. "

Mainos

Elisabetta Gardini, EPP-ryhmän italialainen jäsen, sanoi: "Maailma kamppailee nyt syöpää vastaan ​​eri tavoin, erityisesti investoimalla ennaltaehkäisyyn, mutta sota on vielä voittamatta. Miljoonilla kansalaisillamme ei vieläkään ole pääsyä perusterveydenhuoltoon. Vastauksena tähän hätätilanteeseen yli 110 EP: n jäsentä kaikista poliittisista puolueista kiinnittää huomiota Euroopan syöpäpotilaan Bill of Rights -ohjelmaan syöpähoidon ja hengenpelastavien hoitojen saatavuuden helpottamiseksi. "

Mainos

Rintasyöpä

EU: n terveyspäällikkö: gynekologisen syövän hoidon saatavuus vaihtelee suuresti EU: ssa

Julkaistu

on

Naisten syöpähoitopalvelujen ja -hoitojen saatavuudessa on suuri eriarvoisuus kaikkialla EU: ssa, totesi blokin terveyspäällikkö, joka korosti Euroopan voittavan syöpäsuunnitelman merkitystä näiden erojen kuromisessa.

Terveyskomissaari Stella Kyriakides sanoi, että on tarpeen "rikkoa hiljaisuus" ja puhua avoimesti gynekologisista syövistä. 

Hänen mukaansa EU: n on "varmistettava, että kaikki naiset kaikkialla EU: ssa saavat tukea, heillä on pääsy seulontaan ja rokotuksiin, heidän tarvitsemaansa tietoon ja monialaiseen hoitoon".

Mainos

Hänen toivonsa ovat jatkuneet Eurooppalyö syöpäsuunnitelman, jonka on tuotava ”todellista muutosta”. 

"Tätä Euroopan kansalaiset odottavat meiltä. Ja uskon myös, että meillä ei ole oikeutta epäonnistua. Meillä on mahdollisuus ja meidän on tartuttava siihen ”, Kyriakides sanoi.

EurooppaVuonna 2020 laadittu Beating Cancer Plan -sovellussuunnitelma käsitteli koko taudin reittiä ennaltaehkäisystä hoitoon tavoitteenaan tasata korkealaatuisen hoidon, diagnoosin ja hoidon saanti kaikkialla.

Mainos

Eriarvoisuus koko blokissa

Syövän havaitsemiseen ja hoitoon pääsy vaihtelee kuitenkin tällä hetkellä suuresti eri ryhmissä. 

Euroopan syöpäpotilaskoalition (ECPC) johtaja Antonella Cardone sanoi, että seulontaohjelmat johtavat merkittävään ilmaantuvuuden ja kuolleisuuden vähenemiseen, mutta "seulonnassa on suuria eroja EU: n eri jäsenvaltioiden välillä".

Tämä tarkoittaa, että monia naisia ​​ei diagnosoida riittävän ajoissa, kun tauti on edelleen hoidettavissa ja "usein parantettavissa".

Suurin ilmaantuvuus kaikkien naisten syöpien joukossa on Rintasyövän, joka on 88% naisten syöpätapauksista. 

Mutta pääsy seulontaan, joka auttaa syöpää havaitsemaan varhaisessa vaiheessa riskiryhmissä, vaihtelee jäsenvaltioiden välillä 6-90 prosentista. Kohdunkaulan syövän seulonta riskiryhmille vaihtelee EU: ssa 25-80%.

"Nämä tilastot edustavat […] varhaista havaitsemista, mikä johtaa varhaiseen hoitoon ja pelastettuihin henkiin. Tai myöhäinen havaitseminen, joka johtaa usein menetettyyn ihmiseen ”, Kyriakides sanoi. Noin 40% syöpätapauksista on ehkäistävissä tehokkaiden syövän ehkäisystrategioiden avulla. 

Komissaari lisäsi, että EU: n syöpäsuunnitelman tarkoituksena on tarjota Rintasyövän seulonta 90 prosentille ihmisistä, jotka täyttävät sen vuoteen 2025 mennessä. "

Tämän lisäksi uudet EU: n suuntaviivat Rintasyövän seulontadiagnoosi on viimeistelemässä ja se käynnistetään kesäkuun lopussa.

Useiden vuosien jälkeen myös paksusuolen ja kohdunkaulan syöpää koskevat ohjeet olisi julkaistava. 

Niiden pitäisi "johtaa parempaan seulontaan ja diagnoosiin, parempaan naisille tiedottamiseen ja tietoisuuteen sekä parempaan koulutukseen terveydenhuollon työntekijöille", Kyriakides sanoi.

Hoito ja havaitseminen ovat myös epätasa-arvoisia jäsenvaltioiden välillä. 

Esimerkiksi eloonjäämisaste hoidon jälkeen Rintasyövän vaihtelevat 20 prosenttia EU-maissa. 

”Olen päättänyt, että kaikilla potilailla on samat hoitomahdollisuudet riippumatta siitä, missä he asuvat Euroopan unionissa. Syöpäsuunnitelman tarkoituksena on tukea tätä tavoitetta ", Kyriakides sanoi ja lisäsi, että potilaille tarjotaan" psykologisia, sosiaalisia, ravitsemuksellisia, seksuaalista neuvontaa ja kuntoutusohjelmia ".

Lisää tehtävää naisten syövän torjumiseksi

Havaitseminen ja hoito eivät ole suunnitelman ainoat osat, jotka keskittyvät erityisesti naisiin. 

Ihmisen papilloomavirus on toinen kohde. Se aiheuttaa kohdunkaulan syövän, joka on toiseksi yleisin syöpä 15-39-vuotiaiden naisten keskuudessa.

Kyriakides sanoi, että tavoitteena on "poistaa ihmisen papilloomavirusten aiheuttama kohdunkaulan syöpä rokottamalla vähintään 90% tyttöjen EU: n kohdepopulaatiosta vuoteen 2030 mennessä". 

Romana Jerković, Kroatian sosialistinen Euroopan parlamentin jäsen ja syöpää käsittelevän työryhmän jäsen, totesi, että vaikka kohdunkaulan syöpä on ehkäistävissä immunisaatiolla, ihmisen papilloomavirusta vastaan ​​annettavat rokotukset ovat huolestuttavan alhaisia ​​joissakin Euroopan maissa. On aika, että jäsenvaltiot päättävät ponnistelunsa ja varmistavat, että kohdeväestö rokotetaan.

Kyriakides lisäsi, että suunnitelma käsittelee myös ”syöpää selviytyneiden kohtaamia haasteita”. 

"Tavoitteenamme on käynnistää" parempaa elämää syöpäpotilaille "-aloitteet, mukaan lukien virtuaalisen eurooppalaisen syöpäpotilaiden digitaalisen keskuksen luominen. Tämä tukee potilastietojen vaihtoa ja eloonjääneiden terveydentilan seurantaa ”, hän sanoi. 

Jerković korosti myös digitalisaation ja paremman tiedonhallinnan merkitystä. 

"Parempi ja nopeampi tietojen ja tietojen vaihto voi olla hengenpelastustekijä jonkun hoidossa", hän sanoi ja lisäsi, että eurooppalaisella terveystietotilalla on valtava rooli syöpäpotilaiden terveystietojen saannissa. 

sra Urkmez, The European Network of Gynecological Cancer Advocacy Groups (ENGAGe) edellinen varapuheenjohtaja, varoitti, että vaikka EurooppaSyöpäsuunnitelma käsittelee ongelmat hyvin, "se on helpompi sanoa kuin tehdä". Hän korosti yhtenäisyyden säilyttämisen tärkeyttä ”kun on kyse tällaisista tavoitteista”.

EurooppaSyöpäsuunnitelman rahoituksella on 4 miljardia euroa, mukaan lukien 1.25 miljardia euroa tulevasta EU4Health-ohjelmasta.

Continue Reading

Rintasyöpä

Euroopan syövänsuunnitelma voi olla "pelinvaihtaja" tappavan taudin torjunnassa

Julkaistu

on


Joka vuosi 3.5 miljoonalla ihmisellä diagnosoidaan syöpä EU: ssa ja 1.3 miljoonaa kuolee siihen. Yli 40% syöpätapauksista on estettävissä. Ilman näiden suuntausten kääntymistä siitä tulee johtava kuolinsyy EU: ssa, kirjoittaa Martin Banks.

Euroopan parlamentin syövän torjuntaa käsittelevä erityisvaliokunta valmistelee parhaillaan omaa raporttinsa vastauksena EU: n uuden ennaltaehkäisyä koskevan syöpäsuunnitelman suosituksiin.

EU: n mukaan Euroopan on lopetettava syöpä jälkeensä hyökkäämällä siihen lähteellä. 

Mainos

Siksi vuoden 2021 alkuun on leimattu merkittävä virstanpylväs: Euroopan lyöntisyöpäsuunnitelman käynnistäminen.

Syöpäsuunnitelma on Ursula von der Leyenin komission lippulaiva EU: n terveyspolitiikassa. Euroopan parlamentti vastasi tähän tavoitteeseen perustamalla erityisvaliokunnan kehittämään konkreettisia toimia syövän torjumiseksi. 

Avain tähän ovat syöpäsuunnitelman ennaltaehkäisyn pilariin sisältyvät toimenpiteet. EU sanoo, että mahdolliset ennaltaehkäisyn puutteet on tunnistettava ja korjattava pikaisesti lainsäädännöllisin toimin. 

Mainos

Yksi eräiden hallitusten koko Euroopassa toteuttamista toimenpiteistä on ns. "Synnivero" -politiikka parempien valintojen edistämiseksi, vaikka jotkut epäilevät, ovatko ne todella toimineet.

Useimmat ovat yhtä mieltä siitä, että syöpäsuunnitelman onnistuminen riippuu ymmärryksestä, toimiiko sääntely ja mitä muuta voidaan tehdä. 

EU-suunnitelma oli keskiviikkona keskiviikkona järjestetyn erityisen virtuaalikokouksen keskipiste, johon osallistuivat parlamentin jäsenet ja joukko asiantuntijoita.

Verkkokeskustelun pääpuhujana toimi EPP: n jäsen Irlannista, sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnan jäsen Deirdre Clune.

Clune on myös parlamentin viime syksyllä perustetun erityisen syöpäkomitean jäsen, joka valmistelee parlamentin oman raportin ja vastauksen komission syöpäsuunnitelmaehdotuksiin. 

Viime vuonna se kuuli elämäntapakysymyksiä, tupakan kulutus mukaan lukien.  

Hän sanoi: "Suunnitelmana on vähentää kulutusta voimakkaasti vuoteen 2040 mennessä esimerkiksi verotuksen, koulutuksen ja tavallisten pakkausten avulla. Syöpää koskevat tilastot ovat karkeita ja ne kertovat oman tarinansa, mutta paljon voidaan tehdä käytännön tasolla esimerkiksi verotuksen kautta.

"Kyllä, kohtaamme monia työntöjä komission ehdotusten joukosta, esimerkiksi vähentämällä punaisen lihan syömistä. Mutta asia on, että meidän on keskityttävä ehkäistäviin syöpiin. "

Euroopan lyöntisyöpäsuunnitelma näyttää ehdottavan synniverolähestymistapaa erityisesti alkoholin ja ruokavalion osalta. Irlanti on aikaisemmin ollut liikkeellepaneva voima tätä koskevassa lainsäädännössään kansanterveysalkoholilakilla ja nyt sokeriveroilla, mutta jotkut väittävät, että tämä näyttää aiheuttaneen taaksepäin köyhimpien yhteisöjen kärsimän eniten.

Kysyttäessä, onko hän sitä mieltä, että tämä on oikea lähestymistapa, meppi sanoi: "Syntivero on aina arkaluontoinen asia, mutta myös koulutus on osa tätä. En missään tapauksessa ole varma, että vain köyhimmät yhteisöt ovat kärsineet eniten. Mutta vaikka sinulla on korkeammat alkoholiverot, sinun on silti tehtävä paljon sellaisten asioiden suhteen kuin edullisten tuotteiden myynti, esimerkiksi 3 tarjousta yhden tarjouksen hinnasta, joita vastaan ​​on nyt säädetty.

"Mutta on sanottava, että kaikki tällaiset asiat ainakin lisäävät yleistä tietoisuutta alkoholin vahingoista ja kulutuksesta ja auttavat ehkä estämään ihmisiä jälkeään ajattelemasta näitä asioita. Hyväksyn, että tuomaristo on edelleen poissa (synniverosta) ).

Hän lisäsi: "Kriisin aikana on tehty enemmän juomista yksityisesti kotona ja korotettu verotus voi olla tehokasta, olipa kyse alkoholista tai tupakasta."

EPP: n jäsen, sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnan jäsen Tomislav Sokol sanoi olevansa "yllättynyt" saadessaan tietää, että jopa 40 kpl syöpiä on estettävissä.

Hän sanoi: "Suurin ongelma on tupakka, jossa 27 prosenttia syöpäkuolemista johtuu tupakasta verrattuna 4 prosenttiin alkoholin vuoksi.

”Tämä on valtava määrä, joten se on meille ensisijainen tavoite.

”Eurooppalainen syöpäsuunnitelma on ensimmäinen järjestelmällinen asiakirja, joka yrittää kattaa kaiken tämän ja jossa painotetaan voimakkaasti myös ennaltaehkäisyä. se on iso askel eteenpäin.

"Suunnitelma on erittäin kunnianhimoinen, esimerkiksi tavoitteena on, että tupakkaa käytetään alle 1 kpl vuoteen 2040 mennessä."

Kroatialainen jäsen sanoi: "Mutta tupakan ja alkoholin verotuksen on oltava paljon korkeampi. Tämä on hopeamalli. Mutta eturyhmien tulee saada suuri vastareaktio saada kaikki mukaan.

Haittojen vähentämistä koskevista kysymyksistä hän sanoi, että vaihtoehtoiset tupakkatuotteet olivat "enemmän tai vähemmän sijoitettu samaan koriin verotuksen korottamiseksi kuin savukkeet.

"Mutta tämä on erimielistä, koska Euroopan komissio on ottanut yleisesti negatiivisen kannan vaihtoehtoisiin tuotteisiin."

Hän lisäsi: ”Siitä huolimatta suuri osa tieteellisistä todisteista ja asiantuntijat eivät jaa jaa tällaista negatiivisuutta. He sanovat, että haittojen vähentämistoimenpiteet voivat auttaa, kun taas yhteisöjen tuomioistuimen mukaan haittojen vähentämisen vaikutuksista ei ole varmuutta. Meidän on annettava kuluttajille todellinen valinta, mutta uskon, että suunnitelma on hyvä lähtökohta näille keskusteluille. "

Hän sanoi, että erityinen syöpäkomitea valmisteli parhaillaan raporttia ennaltaehkäisystä ja erityistä tutkimusta höyrystämisestä.

Saksalainen jäsen Michael Gahler, tapahtuman isännän kengururyhmän puheenjohtaja, kuvasi syöpäsuunnitelmaa "kunnianhimoiseksi", mutta että se oli "terveyden ensisijainen tavoite".

Keskustelua valvonut parlamentin jäsen sanoi: "Syöpä todennäköisesti vaikuttaa jopa 40 prosenttiin meistä, joten tämä on erittäin vakava asia. WHO: n mukaan 30-40 "syöpää on estettävissä, ja on selvää näyttöä siitä, että se voi auttaa paljon, kun ihmiset muuttavat elämäntyyliään. Siksi meidän on investoitava innovaatioihin, jotka auttavat ihmisiä muuttamaan elämäänsä sekä julkisella että yksityisellä eri alojen on otettava tässä yhteinen vastuu.

"Kansalaisten tulisi olla motivoituneita valitsemaan säännöllinen liikunta ja välttämään päihteiden väärinkäyttöä, olipa kyse sitten alkoholista tai tupakasta. Tämä on mielestäni parempi kuin esimerkiksi ottaa käyttöön synnivero tai vain kertoa ihmisille, mitä ei pidä tehdä.

"Meidän pitäisi noudattaa tieteellistä lähestymistapaa - se auttaa meitä."

Komissaari Margaritis Schinasin kabinettipäällikkö Despina Spanou varoitti: "Tämä (syöpäsuunnitelma) tulee olemaan aihe hallitusten ja EU: n välisistä jännitteistä, mutta nämä jännitteet ovat lieventyneet viime vuosina, koska ihmiset ovat halukkaampia puhumaan elämäntavasta Mutta suunnitelma ei myöskään käsittele vain ennaltaehkäisyä, vaan hoitoa, diagnosointia ja syöpäelossa olevia.

"Kunnianhimoinen tavoite on tupakattomalle Euroopalle, ja tämäkin aiheuttaa jännitteitä. Hallituksen toimenpiteitä voi olla monia, mutta lopulta tarvitsemme koulutetun kuluttajan, joka ymmärtää, miksi tupakan kulutus on haitallista.

”Suoraan sanottuna tupakalla ei ole minulle järkeä: se on riippuvuus ja sitä on torjuttava kovalla linjalla. Meidän on käsiteltävä tätä sen ytimessä: diagnoosi ja hoito. "

Tohtori Nuno Sousa, kansallisen onkologisten sairauksien ohjelman apulaisjohtaja, Portugalin terveyden pääosasto, sanoi: "Elämäntapamuutokset voivat edistää merkittävää muutosta syövän kasvussa, mutta tämä käy ilmi vasta 5-10 vuoden aikana . Aiempien ja nykyisten toimenpiteiden avulla tupakan kulutuksen hillitsemiseksi pitäisi olla etenemissuunnitelma tuleville ehdotuksille.

"Verotus ei ole ainoa asia, ja on tärkeää tutkia myös esimerkiksi tupakkatuotteiden markkinoinnin hallintaa. Tätä mallia on noudatettava. Koulutus on myös avain - jos annamme kuluttajalle tietoa eri etujen eduista ja haitoista tupakkatuotteisiin, voimme tehdä muutoksia ilman verotuksen lisäämistä. "

Portugalin tupakoinnin torjuntaa koskeva laki näyttää kannustavan riskien ja haittojen vähentämistä tupakoinnin ja vaihtoehtojen käytön yhteydessä, kun perinteiset menetelmät eivät toimi. Tämä näyttää kuitenkin olevan ristiriidassa syöpäsuunnitelman kanssa, jossa tarkastellaan höyryn säätelyä (jonka Yhdistynyt kuningaskunta ja Ranska ovat molemmat sanoneet auttavan tupakoinnin lopettamisessa).

Portugalin suunnitelman mukaan terveydenhuoltopalvelujen, riippumatta niiden oikeudellisesta luonteesta, kuten terveyskeskukset, sairaalat, klinikat, lääkäritoimistot ja apteekit, olisi edistettävä ja tuettava kansalaisten terveydelle annettavaa tietoa ja koulutusta tupakoinnin ja ehkäisyn ja tupakoinnin lopettamisen merkitys.

Sousalta kysyttiin Q- ja A-istunnoissa Portugalin vastauksista syöpäsuunnitelmaan ja tuetaanko se komission lähestymistapaa synniveroihin.

Hän vastasi: "Lähestymistavamme tulee olemaan yhdenmukainen komission suosituksen kanssa, toisin sanoen, ettei höyrystämiseen tai muuhun tupakan kulutukseen pitäisi olla varaa. Se on myös osa kansallista tupakoinnin torjuntaohjelmaa. Siinä todetaan myös, että tupakavaihtoehtoja ei pitäisi nähdä vähemmän haitallisina. "

Toinen puhuja oli Thomas Hartung, Johns Hopkinsin yliopiston Bloombergin kansanterveyskoulusta.

Baltimoren linkin kautta häneltä kysyttiin syöpäsuunnitelman "aukoista" ja siitä, pitäisikö haittojen vähentämiseen kiinnittää enemmän huomiota.

Hartung, joka on komission poissaolovapaalla, sanoi, että vertaamalla näitä kahta järjestelmää EU ja Yhdysvallat olivat "mielenkiintoisia" ja lisäsi: "Toivon, että EU: n suunnitelmassa tarkastellaan myös sitä, mitä tässä tapahtuu Yhdysvalloissa ja muualla. . ”

Hän sanoi: "Yksinkertaisesti sanottuna ihmiset pelkäävät kemikaaleja, mutta hyvä uutinen on, että tämä alkaa muuttua."

Hänen mukaansa WHO sanoo, että 40% syöpistä johtuu ympäristöstä ja tupakka aiheuttaa miljardin varhaisen kuoleman tällä vuosisadalla. Jos joku alkaa tupakoida 1-vuotiaana, hän elää kymmenen vuotta vähemmän kuin ne, jotka eivät.

Hän uskoo, että savukkeet voivat olla mahdollinen "pelinvaihtaja" sanomalla, että tällaisilla tuotteilla on vain 3-5%: n syöpäriski.

”Tupakka on edelleen riskialtis tuote, mutta jos jotkut voivat höyrystymällä päästä irti tupakointituloksesta hyvänä seurauksena, se on hyvä.

”Tunnettu ongelma on lasten höyrystäminen, vaikka onkin parempi kokeilla e-cigaretteja kuin todellinen asia. Menetin isäni keuhkosyöpään, joten en ole mikään näistä tuotteista fani. "

Hän sanoi, että e-savukkeiden maut olivat ”yksi suurimmista ongelmista”, varsinkin kun niitä on niin paljon - 7,700 erilaista makua. Toinen asia on lisäaineet, hän sanoi: "Siksi meidän on testattava makuja kaikkien mahdollisten riskien tunnistamiseksi.

"Syöpäsuunnitelmassa on vahva mahdollisuus, mutta meidän on tehtävä se huolellisesti."

Continue Reading

Rintasyöpä

#EAPM - Ilmastonmuutos on yksi asia, arvoisa puhemies - muutokset syövän hoidossa ovat toinen…

Julkaistu

on

Rakasta heitä tai kumartakaa heitä, vasemmalta, oikealta ja keskustasta toimivat poliitikot ovat olennainen osa maisemaa kaikilla tärkeillä kansalaisten asioilla, kirjoittaa European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) -toimitusjohtaja Denis Horgan.

Mitä tahansa voi tehdä viimeaikaisista uutisista, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei enää usko, että ilmastonmuutos on "huijaus", kun tutkijat antavat lopullisen kehotuksen pysäyttää nousevat lämpötilat, hän sanoo edelleen, että asiantuntijoilla on "poliittinen ohjelma" .

No, ei kaikki? Ja tämä kuuluu terveydenhuollon laaja-alaisuuteen, vaikka kaikki osapuolet pyrkivät löytämään innovaatioita ja yksilöllistä lääketieteellistä hoitoa terveydenhoitojärjestelmiin, koska niillä kaikilla on mahdollisuus tehdä työtä.

Jokainen asiaan liittyvän sääntelyn osa ei välttämättä aina sovi kaikille, mutta kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että yhteistyön rinnalla on välttämätöntä, jos haluamme saada parasta nopeasti muuttuvasta tiedosta potilaiden hyödyksi.

Tätä taustaa vasten monet syöväntutkijat kokoontuvat ESMO-kongressissa, joka tänä vuonna tapahtuu Münchenissä (19-23 lokakuu). Euroopan mukautettu lääketieteellinen liitto (EAPM) on jälleen mukana, ja vuosittainen onkologian konferenssi pidetään muutama viikko ennen EAPM: n omaa tapahtumaa Milanossa marraskuun lopulla. (Katso linkkiä ohjelmaan.)

Kaksi tapaamista tapahtuu silloin, kun terveysteknologian arviointi (HTA) täyttää kaikkien mieli. Itse asiassa viime viikolla EAPM ja sen assosioitunut Bulgarian Precision and Personalized Medicine (BAPPM) -liittouma pitivät tärkeän tapahtuman HTA: n tulevaisuudesta.

Konferenssi esitteli ja keskusteli HTA: n erityispiirteistä yksilöllisten lääketieteellisten tuotteiden, kohdehoidon, kumppanivikodiagnostiikan sekä innovatiivisten lääketieteellisten tuotteiden osalta henkilökohtaiseen hoitoon.

Reaaliaikaiset tiedot ja päivämäärän jakaminen 

Yksi monista tärkeistä aiheista, joista ESMO keskustelee Münchenissä, on reaalimaailman tietojen käyttö satunnaistettujen kliinisten tutkimusten perinteisten todisteiden täydentämiseksi, ja EAPM on jo edennyt tältä osin, kun hän on voittanut MEGA: lla tärkeän voiton. aloite. MEGA tarkoittaa miljoonan Euroopan genomiliittoa, ja 16 maata hyväksyi sen yhteisellä julkilausumalla huhtikuussa 2018. Se lähentää tärkeintä tavoitetta saada EU: n ja kansalliset päättäjät mukaan, jotta he ymmärtäisivät ja muokkaavat menestyvän maiseman. genomiikan ja siihen liittyvien tekniikoiden käyttöönotto terveydenhuollossa.

MEGA oli merkittävä sitoumus, jonka mukaan jäsenvaltioiden halukkaat liittoutuma, Euroopan komission rinnalla, liittyisivät lääketieteelliseen tutkimukseen EU: n tasolla tapahtuviin geneettisiin tietopankkeihin.

Allekirjoittajat sopivat tekevänsä yhteistyötä "kohti vähintään yhden miljoonan genomin tutkimushankkeen rakentamista, jota 2022 käyttää EU: ssa".

Vaikka genomisekvensointi on alkanut viedä kliiniseen hoitoon, parantaa harvinaisten geneettisten sairauksien potilaiden diagnoosia ja hoitoa ja alkaa vaikuttaa syöpädiagnoosiin ja terapioiden kerrostumiseen, on olemassa useita keskeisiä haasteita genomiksen ja siihen liittyvien tekniikoiden soveltamisen varmistamiseksi niin että lähivuosina pystymme täysin ymmärtämään yksilöllisen lääketieteen mahdollisuuksia. Näistä keskustellaan ESMO: ssa sekä EAPM-tapahtumassa muutama viikko myöhemmin.

Todelliset reaalidatavat tiedot lupaavat tehostaa ja tehostaa tehokkaasti kaikkia lääkkeiden kehittämiseen ja hyödyntämiseen liittyviä prosesseja, tutkimuksesta ja kehityksestä, sääntelypätöksestä, hinnoista ja korvauksista päättää lääketieteellisessä käytössä.

Tosielämän tietojen täyden potentiaalin hyödyntäminen vaatii kuitenkin "oppivan terveydenhuoltojärjestelmän", joka perustuu sähköisiin terveystietoihin ja muihin kerättyihin terveystietoihin. Tämä mahdollistaisi reaalimaailman tietojen jatkuvan syöttämisen järjestelmään ja täydentäisi satunnaistettujen kliinisten tutkimusten perinteistä näyttöä.

Terveydenhuollon järjestelmien on kuitenkin oltava valmiita tietojen keräämiseen liittyvässä tekniikassa käyttämällä menetelmää, jossa analysoidaan tietoja ottaen huomioon esimerkiksi henkilötietojen suoja, suostumus, etiikka ja tietojen käyttö.

Immunoterapiaan ... 

Karolinska Institutetin Nobelin yleiskokous myönsi tässä kuussa 2018 Nobel-palkinnon fysiologiassa tai lääketieteessä yhdessä James P. Allisonin ja Tasuku Honjon kanssa. Palkinto annettiin "niiden löytämiseksi syöpähoidosta negatiivisen immuunisäätelyn estämisellä".

Kiihdyttämällä immuunijärjestelmän luontainen kyky hyökätä tuumorisoluja parilla on luotu uusi periaate syövän hoidolle.

Yli 100-vuodilla tutkijat yrittivät harjoittaa immuunijärjestelmää syövän torjunnassa, mutta kliinisen kehityksen edistyminen oli vaatimatonta.

Immuunikohdan hoito on nyt mullistanut syövän hoidon ja muuttanut perusteellisesti tapaa, jolla syöpää voidaan hallita. Allison ja Honjo ovat innoittaneet pyrkimyksiä yhdistää erilaisia ​​strategioita vapauttaa jarruja immuunijärjestelmään tavoitteena poistaa kasvain soluja vielä tehokkaammin.

Suuri määrä tarkastuspisteiden hoitokokeita on parhaillaan käynnissä useimpia syöpätyyppejä vastaan, ja uusia tarkistuspisteproteiineja testataan tavoitteina.

Kohdennettu huumeiden siirto 

Kohdennettuja lääkkeitä pitkälle edennyt syöpä siirtyy erikoistuneilta yksiköiltä entistä yhteisöllisempään asetukseen näinä päivinä. Lähes 25% potilaista, joilla on kehittynyt syöpä, jota hoidetaan Comprehensive Cancer Care Network -keskuksissa Yhdysvalloissa, saavat innovatiivisia lääkkeitä, jotka sopivat DNA-mutaatioihin kasvaimissaan.

Tämä saavutus raportoidaan ESMO: n kongressissa, ja se osoittaa, että "huipputarkkuuslääketiede levittyy hyvin erikoistuneista syöpäyksiköistä muihin terveydenhuollon palveluihin, joten useammat potilaat voivat hyötyä missä heitä kohdellaan", sanoo tapahtuman järjestäjät.

EAPM seuraa asioita tiiviisti ja seuraa omassa kongressissaan monia tärkeitä tapahtumia, jotka ovat syntyneet ESMO 2018: sta Saksassa. Yksi asia on jo selvä, ilmasto on varmasti muuttumassa syövän hoidossa.

Voit rekisteröityä EAPM-kongressille, klikkaa tästä ja nähdä ohjelma Klikkaa tästä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa