Liity verkostomme!

EU

Fair tutkimuksissa lapsille: EP muuttaa sääntöjä luomaan vahvan EU: n laajuiset standardit

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

ChinniciKansalaisvapauksien valiokunta hyväksyi torstaina 5. helmikuuta luonnoksen EU: n säännöiksi sen varmistamiseksi, että rikoksesta epäiltyjä tai syytettyjä lapsia avustaa asianajaja kaikissa rikosoikeudenkäynnin vaiheissa missä tahansa EU-maassa. Parlamentin jäsenet varmistivat myös, että pätevä henkilöstö arvioi lapset erikseen, että heidät voidaan kuunnella ja ilmaista mielipiteensä oikeudenkäynnissä ja että heidät pidetään erillään aikuisista vangeista, jopa joissakin tapauksissa jopa 18-vuotiaana.

Arviolta miljoona lasta ottaa virallisesti yhteyttä poliisiin ja oikeuslaitokseen EU: ssa vuosittain (eli 12 prosenttia EU: n koko väestöstä, jolla on rikosoikeus). Niiden oikeudellinen suoja vaihtelee maittain. Näiden erojen vuoksi käytännössä monilla lapsilla ei ole oikeutta asianajajaan EU: ssa.

"Tämän direktiivin päätavoitteena on suojella alaikäisten oikeuksia kunnioittaen samalla oikeudenkäyntien luonnetta ja toimintaa kaikissa jäsenvaltioissa. Siinä vahvistetaan "oikeuksien luettelo" nuorille, jotka joutuvat oikeustoimiin kaikkialla EU: ssa. Tämä on iso askel eteenpäin kohti oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä lapsille ", totesi esittelijä Caterina Chinnici (kuvassa) (S&D, IT) valiokuntakeskustelussa.

Mainos

Lapsia avustaa lakimies kaikissa vaiheissa

Direktiiviluonnoksen mukaan asianajajan apu olisi pakollista lapsille kaikissa rikosoikeudenkäyntien vaiheissa missä tahansa EU-maassa. Parlamentin jäsenet lisäsivät säännöksiä tekstiin varmistaakseen, että lapsen edut otetaan aina huomioon.

Muut oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin takeet

Mainos

Parlamentin jäsenet vahvistivat lapsille Euroopan komission ehdotuksessa tarkoitettuja suojatoimenpiteitä, kuten. oikeus saada nopeasti tietoa yksinkertaisella kielellä heitä vastaan ​​esitetyistä syytteistä, menettelyn kulusta ja heidän oikeuksistaan. He lisäsivät myös erityissäännöksen heidän oikeuksestaan ​​tehokkaisiin oikeussuojakeinoihin ja seuraaviin vaatimuksiin, muun muassa:

  • pidätettynä lapsella on oikeus tavata vanhempainvastuun haltija tai muu asianmukainen aikuinen nopeasti ja joka tapauksessa ennen kuulustelua,
  • - lapsilla olisi oltava oikeus osallistua täysimääräisesti oikeudenkäyntiin, myös mahdollisuus tulla kuulluiksi ja ilmaista mielipiteensä, ja -
  • lapset on pidätettävä erillään aikuisista, ja "18 vuoden ikääntyessään heitä voidaan edelleen pidättää erillään aikuisista, ellei sen katsota olevan heidän etujensa tai muiden pidätettyjen lasten etujen mukaista olla tekemättä niin ";
  • näitä oikeuksia sovellettaisiin "riippumatta lapsen tai hänen vanhempiensa tai laillisen huoltajansa rodusta, väreistä, sukupuolesta, sukupuolisesta suuntautumisesta, kielestä, uskonnosta, poliittisista tai muista mielipiteistä, kansallisuudesta, etnisestä tai sosiaalisesta alkuperästä, omaisuudesta, vammaisuudesta, syntymästä tai muusta asemasta ".

Seuraavat vaiheet

Valiokunnan äänestys antaa esittelijälle valtuudet aloittaa neuvottelut neuvoston kanssa sopimusehdotuksesta direktiiviehdotuksesta. Kolmikantaneuvottelut parlamentin, neuvoston ja komission välillä ("kolmikantaneuvottelut") pitäisi alkaa pian.

Lisätietoja:

Valiokunnalta kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden

Tietoja lapsista oikeudenkäynneissä EU28: ssa

Maakohtaiset raportit kustakin EU: n jäsenvaltiosta

Menettely tiedostoCaterina Chinnici (S&D, IT)

Euroopan komission ehdotus suojan lisäämiseksi on ratkaiseva askel eteenpäin (06.06.2014)

Ota kiinni Video on Demand (VOD) -palvelun kautta (05.02.2015)

 

 

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa