Liity verkostomme!

Talouden ohjausjärjestelmä

Valtiontuki: Komissio aloittaa perusteellisen tutkimuksen osaksi Belgian ylimääräinen voitto ennakkopäätösjärjestelmän

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Par8033742Euroopan komissio on aloittanut perusteellisen tutkimuksen Belgian verosäännöksestä, jonka avulla konserniyritykset voivat vähentää merkittävästi yhteisöverovelvoitettaan Belgiassa niin sanottujen "ylimääräisten voittojen" veropäätösten perusteella. Pohjimmiltaan päätökset antavat monikansallisille yhteisöille Belgiassa mahdollisuuden vähentää yhteisöverovelvollisuuttaan "ylimääräisillä voitoilla", jotka väitetään johtuvan monikansalliseen ryhmään kuulumisesta. Tässä vaiheessa komissiolla on epäilyksiä siitä, onko verosäännös EU: n valtiontukisääntöjen mukainen, mikä kieltää tietyille yrityksille sellaisten valikoivien etujen myöntämisen, jotka vääristävät kilpailua sisämarkkinoilla. Perusteellisen tutkimuksen aloittaminen antaa asianomaisille kolmansille osapuolille mahdollisuuden esittää huomautuksia. Se ei vaikuta tutkimuksen tulokseen.

Kilpailupolitiikasta vastaava komissaari Margrethe Vestager (kuvassa) sanoi: "Belgian" ylivoitto "-verojärjestelmä näyttää antavan merkittäviä veronalennuksia vain tietyille monikansallisille yrityksille, jotka eivät olisi erillisten yritysten käytettävissä. Jos huolemme vahvistuvat, tämä yleinen järjestelmä olisi vakava kilpailun vääristymä, joka hyödyttäisi kohtuuttomasti tiettyä joukkoa monikansallisia yrityksiä. Osana pyrkimyksiämme varmistaa, että kaikki yritykset maksavat kohtuullisen osuutensa veroista, meidän on tutkittava asia edelleen. "

Tutkimuksen kohteena olevan Belgian verosäännöksen (Code des Impôts sur les Revenus / Wetboek Inkomstenbelastingen) 185 §: n 2 momentin b kohdan mukaan yrityksen veroa voidaan alentaa niin kutsutulla "ylimääräisellä voitolla". Nämä ovat belgialaisen yksikön tileille kirjattuja voittoja, joiden väitetään johtuvan monikansalliseen konserniin kuulumisesta. Vähennysten soveltamiseksi yritys tarvitsee Belgian verohallinnon ennakkohyväksynnän veropäätöksellä. Tämä järjestelmä näyttää hyödyttävän vain monikansallisia konserneja, vaikka vain Belgiassa toimivat belgialaiset yritykset eivät voi vaatia vastaavia etuja.

Mainos

Belgian viranomaisten mukaan tällä verosäännöksellä pannaan täytäntöön vain OECD: n yleinen markkinaehtoperiaate. Tässä vaiheessa komissiolla on kuitenkin epäilyjä siitä, onko tämä OECD: n periaatteen tulkinta pätevä.

Komissio on huolissaan siitä, että veropäätöksissä väitetty "ylimääräinen voitto" eli vähennykset, joita yritys voi vaatia esimerkiksi ryhmän sisäisistä synergioista tai mittakaavaetuista, yliarvioivat huomattavasti monikansallisessa ryhmässä olemisen todelliset edut. Ylivoittopäätöksen kautta myönnetyt vähennykset ovat yleensä yli 50 prosenttia veropäätöksen kattamista voitoista ja voivat joskus nousta 90 prosenttiin.

Lisäksi komission tähänastisessa arvioinnissa päädytään siihen, että Belgian "ylivoitto" -verojärjestelmää ei voida perustella kaksinkertaisen verotuksen estämisen tavoitteella. Tämä johtuu siitä, että Belgiassa tehdyt vähennykset eivät vastaa toisen maan vaatimusta verottaa samoja voittoja.

Mainos

Tutkittuaan aiempaa hallintokäytäntöä, komissio toteaa, että nämä veropäätökset annetaan usein yrityksille, jotka ovat siirtäneet merkittävän osan toiminnastaan ​​Belgiaan tai jotka ovat tehneet merkittäviä investointeja Belgiaan.

Komissio tutkii nyt edelleen päätelläkseen, ovatko sen epäilyt perusteltuja.

Tausta

Komissio tutkii tiettyjen jäsenvaltioiden verotustapojen noudattamista EU: n valtiontukisääntöjen yhteydessä tiettyjen monikansallisten yritysten aggressiivisen verosuunnittelun yhteydessä tasapuolisten toimintaedellytysten varmistamiseksi. Useat jäsenvaltiot näyttävät antavan monikansallisten yritysten hyödyntää verojärjestelmäänsä ja vähentää siten verorasitustaan.

2013-kesäkuusta lähtien komissio on tutkinut valtiontukisääntöjen nojalla jäsenvaltioiden verotuskäytäntöjä. Sisään joulukuu 2014, komissio laajensi tämän kyselyn kaikkiin jäsenvaltioihin.

On 11 kesäkuu 2014, komissio aloitti valtiontukisääntöjen mukaisesti muodolliset tutkimukset kolmessa tapauksessa: Apple Irlannissa, Starbucks Alankomaissa ja Fiat Finance & Trade Luxemburgissa. Päällä 7 lokakuu 2014, komissio aloitti uuden tutkimuksen Amazonista Luxemburgissa. Koettimet selvittävät, antavatko jäsenvaltiot tietyille yrityksille valikoivan edun verotuksen antamisen yhteydessä.

Päätösten ei-luottamukselliset versiot asetetaan saataville tapausnumeroilla SA.37667, Ja Valtiontukirekisterissä på den kilpailun verkkosivuilla kun mahdolliset luottamuksellisten tietojen julkaisuun liittyvät kysymykset on ratkaistu. Uusia julkaisuja valtiontukipäätösten Internetissä ja Euroopan unionin virallisessa lehdessä luetellaan Valtiontuki Weekly e-News.

Talouden ohjausjärjestelmä

Keskustelu käynnistyy parlamentin jäsenten ja kansallisten parlamentin jäsenten välillä aiheesta #EconomicGovernance

Julkaistu

on

Avauksessa, jota johtaa talous- ja raha-asioiden valiokunnan puheenjohtaja Irene Tinagli (tiede ja kehitys, tietotekniikka), Euroopan huippupoliitikot puhuivat taloushallinnon ja sen uudistusten toteuttamisesta.

Tinagli korosti aloja, joilla edistys on kiireellisintä ja joilla Euroopan parlamentti työskentelee, mukaan lukien pankkiliiton ja pääomamarkkinaliiton loppuun saattaminen, talouden hallinnan arkkitehtuurin uudistaminen ja erityisesti taloushallinnon lisääminen demokraattisesti vastuullisemmaksi.

Komission varapuheenjohtaja Dombrovskis ja komission jäsen Gentiloni esittelivät toimielimen suunnitelmia tarkistaa talouden hallinnan rakennetta. Euroryhmän puheenjohtaja Centeno päätti, mitä valtiovarainministerit asettavat etusijalle tulevina kuukausina. Nykyinen Ecofin-neuvoston puheenjohtaja Zdravko Marić esitteli Kroatian puheenjohtajakauden painopisteet.

Mainos

EKP: n johtokunnan jäsen Fabio Panetta esitteli myös euroalueen rahapoliittiset näkymät ja kuvaili toimia, joita EKP pitää edelleen tarpeellisina talous- ja rahaliiton (EMU) toteuttamiseksi.

Voit katsella aloittavan keskustelun täällä.

Kokous jatkuu tiistaina ja keskiviikkona parlamentin jäsenten keskusteluilla verotuksesta, rahoituspalveluista sekä köyhyyden torjunnasta ja EU: n pitkän aikavälin talousarviosta.

Mainos

Kaikki tiedot kokouksesta löytyy tätä, mukaan lukien kaikki linkit istuntojen eri verkkovirroihin. Ohjelma on tätä.

Tausta

Kuten kokous tunnetaan, Euroopan parlamentin viikko kokoaa koko EU: n, ehdokasmaiden ja tarkkailijamaiden parlamentin jäsenet keskustelemaan talous-, budjetti- ja sosiaaliasioista. Se koostuu eurooppalaisen ohjausjakson konferenssista ja parlamenttien välisestä konferenssista, joka käsittelee vakautta, taloudellista koordinointia ja hallintotapaa Euroopan unionissa.

Tavoitteena on lisätä demokraattista valvontaa EU: n taloushallinnossa ja antaa mahdollisuuden vaihtaa tietoja parhaista käytännöistä lukukauden jaksojen toteuttamisessa.

Continue Reading

Pankkitoiminta

#Cryptocurrencies: Käytä tai kieltää?

Julkaistu

on

Marraskuussa 29 bitcoin on murskannut toisen tietueen tavoittamalla $ 11 000 hinnan. Suurin digitaalinen valuutta on noussut hämmästyttävään määrään, joka on yli 1,000 prosenttia tänä vuonna. Tämä on lisännyt kryptovaluuttojen aktivointia yhteensä $ 300 miljardiin, mukaan lukien $ 161bn bitcoin-pääoma. Toiseksi suurin digitaalinen valuutta Etherium omistaa toisen $ 46bn koko osakekannasta.

Kasvavien krypto-valuuttojen kasvuvauhti liittyy suoraan digitaalisiin varainhankintakampanjoihin (alkuperäinen kolikon tarjoukset, ICO). Enemmän kuin 200 näistä tapahtui 10: n 2017-kuukausien aikana. Sijoitusten kokonaismäärä oli noin $ 3.5bn.

Mainos

Sääntelyelimet kiinnittävät enemmän huomiota, kun lohkokaupan liiketoimien määrä kasvaa sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Digitaalisten valuuttojen maailmanlaajuinen asenne vaihtelee hieman: Gibraltar, Mansaari, Caymansaaret ja Mauritius ovat kriittisten valuuttojen kehittämisen avoimia puolueita, kun taas toiset, kuten Kiina, Etelä-Korea ja Vietnam, kieltäytyvät digitaalisen rahan sisäisestä liikkeestä.

Euroopan unioni ei ole vielä kehittänyt yhteistä lähestymistapaa kriittisten valuuttojen ja ICO: n menettelyjen sääntelyyn, mutta kansalliset ja eurooppalaiset elimet pitävät yksityisten sijoittajien ja kansallisten talouksien petosten ja keinottelujen turvallisuuden kehysten kehitystä.

Ranskan keskuspankin pääjohtaja Francois Villeroy de Galhau sanoi kesäkuussa, ettei mikään julkinen laitos pysty tarjoamaan Bitcoinin luottamusta, joten ne, jotka käyttävät salausvaluuttoja tänään, tekevät niin omalla vastuullaan. Bundesbankin hallituksen jäsen Carl-Ludwig Thiele kuvaili digitaalisia valuuttoja ja Bitcoinia enemmän spekulatiivisena leikkivälineenä kuin maksutapana. Samaan aikaan Bundesbank on aktiivisesti selvittänyt maksupalvelujärjestelmän soveltamista maksujärjestelmiinsä, koska PSD2-direktiivi tulee voimaan. Alankomaiden keskuspankki, Nederlandsche Bank, luo oman salaisen valuutan nimeltä DNBcoin sisäiseen liikkeeseen, jotta se ymmärtäisi, miten se toimii ja sitten mainitaan, että estoketju voi luonnollisesti olla sovellettavissa rahoitustoimiin.

Mainos

Euroopan keskuspankin hallintoneuvoston jäsen Ewald Nowotny mainitsi marraskuussa, että lainsäätäjät ja keskuspankit keskustelevat kriittisten valuuttojen sääntelyn malleista. Varsinaiset oikeudelliset puitteet antavat ICO: n hankkeille vastaavan rahoituksen ja sijoitusten sääntelyyn. Euroopan arvopaperimarkkinaviranomainen (EAMV) korosti sijoittajiensa ja yritystensa lausuntoihin liittyviä riskejä.

"On olemassa mekanismeja, joiden avulla salaussijoittajat voivat arvioida ICO-hankkeisiin liittyviä mahdollisia riskejä. Merkittävin niistä on alkuperäinen kolikko, joka tarjoaa hankkeen arvioinnin lainsäädännön vaatimusten, mukaan lukien sellaiset direktiivit kuin 2003/71 / EY (Esitedirektiivi), 2015/849 / EP (neljäs rahanpesudirektiivi), 2004/39 / EY (rahoitusvälineiden markkinoita koskeva direktiivi - MiFID), 2011/61 / EU (vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen hoitajien direktiivi - AIFMD) ", kertoi Alexander Zaitsev, Threesixty Elements, SA -sijoitusyhtiö, joka tuo Euroopan markkinoille RAISON-tekoälypohjaisen mobiilialustan, joka on suunniteltu hoitamaan investointeja ja henkilökohtaista rahoitusta.

"Muita tekijöitä, jotka voivat hyväksyä ICO-projektin due diligence -asiakirjan, ovat asiantuntijoiden toteuttajaryhmä ja laadittu askel askeleelta toimintasuunnitelma, joka on kuvattu kattavassa valkoisessa kirjassa", lisäsi Zaitsev. "Sen lisäksi on syytä muistuttaa, että riskipääomasijoitukset liittyvät riskeihin ja hankkeet, joilla on suuria tulolupauksia lyhyessä ajassa, ovat a priori roskasidonnaisia. Kohtuullinen lähestymistapa ja perusteellinen projektitaustakatselu ovat elintärkeitä salausinvestointien turvaamiseksi."

Näin ollen kehittäjän vastuullisuus rahoitusalan sääntelykehyksissä ja ammatillinen neuvonantaja sitoutuminen ovat yksinkertaisen strategian osia, jotka takaavat eurooppalaisten ICO-hankkeiden investoinnit operatiiviseen EU: n oikeusjärjestelmään.

Kansainvälinen asiantuntijayhteisö ja digitaalisten valuuttojen markkinatoimijat olettavat, että maailmanlaajuinen suuntaus yhteisen sääntelykehityksen kehittämiseen vastaa nykyisiin tarpeisiin ja sillä voi olla ratkaiseva merkitys salaussijoittajien etujen turvaamisessa. Yhdysvaltain suurimpien kansainvälisten teknologia sijoituspalveluyritysten, US Global Investorsin toimitusjohtajan mukaan yhteiskunta luottaa pian enemmän digitaalisiin valuuttoihin: "Mitä bitcoin on tehnyt, se on herättänyt kaikki blockchain-tekniikan voimaan ( bitcoinia tukeva pääkirja, kuten sähköpostit, herättivät kaikki Internetiin. Alussa ihmiset eivät luottaneet Internetiin. "

Continue Reading

Talouden ohjausjärjestelmä

#Eurozone: Syksyn 2017 talousennuste - kasvu jatkui muuttuvassa poliittisessa tilanteessa

Julkaistu

on

Euroalueen talous on kasvamassa nopeimmin viime vuosikymmenellä, ja BKT: n kasvun ennuste on 2.2%. Tämä on huomattavasti suurempi kuin odotettiin keväällä (1.7%). Koko EU: n talous on myös voittamassa odotuksia 2.3: n voimakasta kasvua tänä vuonna (1.9%: sta keväällä).

9-marraskuussa julkaistun syksynennusteensa mukaan Euroopan komissio odottaa kasvavan edelleen sekä euroalueella että EU: ssa 2.1: ssa 2018: ssa ja 1.9%: ssa 2019issa (kevään ennuste: 2018: 1.8% euroalueella, 1.9% EU: ssa).

Koko lehdistötiedote on saatavilla kaikilla kielillä tätä.

Syksyn 2017-talousennuste on saatavilla tätä.

Mainos

Komissaari Moscovicin huomautukset ovat saatavilla tätä.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa