Liity verkostomme!

Talous

Euroopan parlamentin tällä viikolla: EU: n talousarviosta, Syyrian pakolaisia ​​ja talouspolitiikan koordinointi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EPEuroopan parlamentin valiokunnat käsittelevät tällä viikolla muun muassa Syyrian pakolaisten auttamista ja parempaa oikeudellista suojaa rikoksesta syytetyille nuorille, kun taas poliittiset ryhmät valmistautuvat ensi viikon Strasbourgissa pidettävään täysistuntoon. Viikko alkaa kahden päivän kokouksella Euroopan parlamentin jäsenten ja kansallisten parlamentin jäsenten kanssa kaikkialta EU: sta keskustelemaan siitä, miten budjettialan yhteistyötä voidaan parantaa.

"Euroopan parlamenttiviikkona" kutsuttu kokous merkitsee eurooppalaisen ohjausjakson alkua, johon EU osallistuu koordinoimalla kansallista talouspolitiikkaa. Siihen osallistuvat EP: n puheenjohtaja Martin Schulz, Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk.

Staffan de Mistura, Yhdistyneiden Kansakuntien ja Arabiliiton erityislähettiläs Syyriassa, vierailee maanantaina ulkoasiainvaliokunnassa keskustelemaan maan viimeisimmistä tapahtumista ja syyrialaisten pakolaisten tarvitsemasta humanitaarisesta rahoituksesta.

Mainos

Kansalaisvapauksien valiokunta äänestää torstaina 5. helmikuuta luonnoksesta rikoksesta syytettyjen tai epäiltyjen lasten paremmasta oikeudellisesta suojasta. Ehdotuksessa todetaan muun muassa, että näillä nuorilla on oltava pakollinen oikeus asianajajaan.

Budjettivaliokunta keskustelee ajatuksista EU: n rahoitustavan parantamiseksi korkean tason omia varoja käsittelevän työryhmän puheenjohtajan Mario Montin esityksen jälkeen.

Torstaina ja perjantaina kuuden parlamentin jäsenen valtuuskunta osallistuu seminaariin Ankarassa, Turkissa, jossa tapaavat Turkin, Albanian, Bosnia ja Hertsegovinan, Kosovon, Serbian ja entisen Jugoslavian tasavallan Makedonian parlamenttien jäsenet. Seminaarin tarkoituksena on vahvistaa näiden maiden välistä yhteistyötä energiavarmuuden, energiatehokkuuden ja yhteenliittämisen aloilla.

Mainos

Viikon aikana parlamentin poliittiset ryhmät valmistautuvat ensi viikon Strasbourgissa pidettävään täysistuntoon, jossa parlamentin jäsenet äänestävät muun muassa päätöslauselmista jalostettujen elintarvikkeiden lihan alkuperämaan merkitsemisestä ja Yhdysvaltain senaatin raportista kidutuksen käytöstä CIA: ssa .

Euroopan keskuspankki (EKP)

"Nainen ei ole kapeneva" - Lagarde

Julkaistu

on

Euroopan keskuspankin presidentti Christine Lagarde ilmoitti tänään parafoimalla edesmenneen Ison -Britannian pääministerin ja monetaristin Margaret Thatcherin lauseella, jota hän tuskin olisi sanonut, että "nainen ei ole suippeneva".

Rahoitusolosuhteiden ja inflaationäkymien yhteisen arvioinnin perusteella keskuspankin hallintoneuvosto on päättänyt, että pandemian hätäosto -ohjelman (PEPP) puitteissa tehdyt nettovarallisuusostot voivat jatkua, mutta maltillisemmin.  

Neuvosto päätti myös pitää korot ennallaan sanoen, että ne odottavat EKP: n ohjauskorkojen pysyvän nykyisellä tai alemmalla tasollaan, kunnes inflaatio nousee kahteen prosenttiin, mutta sallivat siirtymäkauden, jolloin inflaatio voi nousta maltillisesti tavoitteensa yläpuolelle.

Mainos

Inflaationäkymät

Lagarde myönsi, että monissa euroalueen maissa ihmiset kokevat hinnankorotuksia, mutta hän sanoi, että kun pankki "katsoo inflaation ihon alle", heidän näkemyksensä saavat heidät uskomaan, että se on 1.5% arvioidun ajanjakson loppuun mennessä.

Lagarde korosti energian hintojen vaikutusta, mutta viittasi myös hintojen nousuun, joka johtui toimitusketjun pullonkauloista, jotka liittyivät talouteen avautumiseen. Pankki arvioi tämän olevan luonteeltaan suurelta osin väliaikaista, mutta myöntää, että se voi aiheuttaa hintojen nousupaineita, jos se jatkuu odotettua kauemmin. 

Mainos

Palkkojen osalta Lagarde sanoi, että EKP ei ole vielä nähnyt todisteita merkittävästä hintojen noususta, mutta tulee olemaan tarkkaavainen tähän, koska neuvottelut käydään syksyllä. Joka tapauksessa hän odottaa palkkojen kasvavan maltillisesti ja asteittain.

Continue Reading

Brexit

Britannia ei enää ole Saksan kanssa käydyn kaupan kymmenen parhaan joukossa Brexit -pureman vuoksi

Julkaistu

on

By

Euroopan unionin, Ison -Britannian ja Saksan liput leijailevat kanslian edessä ennen Britannian pääministeri Theresa Mayn vierailua Berliinissä, Saksassa 9. huhtikuuta 2019. REUTERS/Hannibal Hanschke/Tiedostot

Britannia on menettämässä asemaansa Saksan kymmenen parhaan kauppakumppanin joukossa tänä vuonna ensimmäistä kertaa sitten vuoden 10, koska Brexitiin liittyvät kaupan esteet pakottavat Euroopan suurimman talouden yritykset etsimään liiketoimintaa muualta. kirjoittaa Michael Nienaber että Rene Wagner.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta vuoden 2020 lopussa, kun yli neljä vuotta oli riidelty avioeron ehdoista, joiden aikana yritys Saksa oli jo alkanut vähentää suhteitaan Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Tämän vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana saksalaisten brittiläisten tavaroiden tuonti laski lähes 11% vertailukaudesta 16.1 miljardiin euroon (19.0 miljardia dollaria), Reutersin tarkastamat liittovaltion tilastoviraston tiedot osoittivat.

Mainos

Vaikka Saksan tavaroiden vienti Britanniaan kasvoi 2.6% 32.1 miljardiin euroon, se ei voinut estää kahdenvälisen kaupan heikkenemistä 2.3%: lla 48.2 miljardiin euroon. EU vuonna 11.

Saksan BGA -ammattiliiton joulukuussa 2020 tekemä tutkimus osoitti, että joka viides yritys järjestelee toimitusketjuja vaihtaakseen brittiläiset toimittajat toisiin EU: ssa.

Tämä suuntaus oli yhä selvempi, vaikka brittiläiset yritykset olivat vielä huonommassa asemassa, sanoi Saksan brittiläisen kauppakamarin puheenjohtaja Michael Schmidt, mikä tekee käännöksestä ennen tämän vuoden loppua epätodennäköistä.

Mainos

"Yhä useammat pienet ja keskisuuret yritykset lopettavat kaupan (Isossa-Britanniassa) näiden (Brexitiin liittyvien) esteiden vuoksi", Schmidt sanoi Reutersille.

Ensimmäisen vuosipuoliskon jyrkkä lasku johtui myös pull-forward-vaikutuksista, ennen kuin uudet esteet, kuten tullitarkastukset, alkoivat tammikuussa.

"Monet yritykset ennakoivat ongelmia ... joten he päättivät nostaa tuontia lisäämällä varastoja", hän sanoi.

Vaikka tämä vaikutus vauhditti kahdenvälistä kauppaa viimeisellä neljänneksellä, se supisti kysyntää tämän vuoden alussa, kun taas uusien tullitarkistusten ongelmat vaikeuttivat myös kauppaa tammikuusta lähtien.

Yhdistyneen kuningaskunnan huono tulos ei johtunut vain huonosta tammikuusta, joka laski vuoden 2021 ensimmäisen kuuden kuukauden keskiarvoa.

Sekä toukokuussa että kesäkuussa kahdenvälinen tavarakauppa Saksan ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä pysyi vuoden 2019 lopun tason alapuolella-toisin kuin kaikki muut suuret saksalaiset kauppakumppanit.

"Yhdistyneen kuningaskunnan merkityksen menettäminen ulkomaankaupassa on looginen seuraus Brexitistä. Nämä ovat luultavasti pysyviä vaikutuksia", Kielissä sijaitsevan Maailman talousinstituutin (IfW) puheenjohtaja Gabriel Felbermayr sanoi Reutersille.

Tietojen erittely osoitti, että brittiläisten maataloustuotteiden tuonti Saksasta laski yli 80% ensimmäisen kuuden kuukauden aikana, kun taas lääkkeiden tuonti lähes puolittui.

"Monilla pienillä yrityksillä ei yksinkertaisesti ole varaa pitää ylimääräistä taakkaa pysyä ajan tasalla ja noudattaa kaikkia potkittuja tullisääntöjä, kuten juuston ja muiden tuoretuotteiden terveystodistuksia", Schmidt sanoi.

Mutta uudet kauppatodellisuudet olivat vahingoittaneet brittiläisiä yrityksiä jopa enemmän kuin saksalaisia ​​yrityksiä, jotka olivat tottuneempia käsittelemään erilaisia ​​tullijärjestelmiä ympäri maailmaa, koska monet olivat vieneet eri Euroopan ulkopuolisiin maihin vuosikymmenien ajan.

"Isossa -Britanniassa tilanne on erilainen", Schmidt sanoi ja lisäsi, että monet siellä olevat pienyritykset olivat vieneet pääasiassa EU: hun, joten niiden oli aloitettava tyhjästä uusien tullitarkastusten edessä.

"Monille pienille brittiläisille yrityksille Brexit merkitsi pääsyn menettämistä tärkeimmille vientimarkkinoilleen ... Se on kuin ampuisi itseään jalkaan. Ja tämä selittää, miksi Saksan tuonti Britanniasta on nyt vapaassa pudotuksessa."

Hän ilmaisi toivovansa, että osa laskusta voisi olla väliaikaista. "Yritykset ovat yleensä aina valmiita sopeutumaan nopeasti - mutta tämä vaatii aikaa."

($ 1 = € 0.8455)

Continue Reading

Maatalous

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Unkarista

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynytSzegedi tükörponty ' Unkarista suojattujen maantieteellisten merkintöjen rekisteriin (SMM). 'Szegedi tükörponty' on karppilajien kala, joka on tuotettu Szegedin alueella lähellä Unkarin etelärajaa, jossa luotiin kalalammijärjestelmä. Lammien emäksinen vesi antaa kaloille erityisen elinvoimaa ja kimmoisuutta. Näissä lampissa kasvatettujen kalojen hilseilevä, punertava ja maukas liha ja sen raikas tuoksu ilman sivumakuja voidaan katsoa johtuvan suoraan kyseisestä suolaisesta maasta.

Kalan laatuun ja makuun vaikuttavat suoraan suolaiseen maaperään muodostuneiden kalalammien järvipohjan hyvä hapensaanti. Szegedi tükörpontyn liha on proteiinipitoista, vähärasvaista ja erittäin maukasta. Uusi nimitys lisätään luetteloon 1563 tuotteesta, jotka on jo suojattu eAmbrosia tietokanta. Lisätietoja verkossa laadukkaita tuotteita.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa