Liity verkostomme!

Talous

TTIP: Valokeilassa arkaluonteisten asioiden Euroopan parlamentin julkisessa kuulemistilaisuudessa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

NGE -1043000268 - © - CHROMORANGE / Bernd EllerbrockEU: n ja Yhdysvaltojen neuvottelut TTIP-vapaakauppasopimuksesta jatkuvat. Kauppa, jonka odotetaan luovan uusia työpaikkoja ja vauhdittavan taloutta Atlantin molemmin puolin, koskee arkaluonteisia kysymyksiä, etenkin sijoittajan ja valtion välisten riitojenratkaisusääntöjä. Kansainväliset kauppa- ja oikeudellisten asioiden komiteat pitivät 27. tammikuuta yhteisen julkisen kuulemistilaisuuden valaistuaan asioihin.

Kuulemistilaisuuden puheenjohtajana olivat Euroopan parlamentin jäsenet Pavel Svoboda (EPP, Tšekki) ja Bernd Lange (S&D, Saksa), oikeudellisten asioiden ja kansainvälisten kauppakomiteoiden puheenjohtajat.

ISDS

Mainos

Sijoittajavaltioiden välinen riitojenratkaisu on mekanismi, jolla sijoittajat voivat pyrkiä valvomaan tiettyjen kansainvälisten velvoitteiden täyttämistä hallituksissa (esimerkiksi syrjinnän, pakkolunastuksen tapauksissa ilman korvausta tai epäoikeudenmukaisesta kohtelusta).

Nämä säännöt tarjoavat vähimmäisvaatimukset. Maailman suurimpana sijoittajana ja tämän mekanismin pääkäyttäjänä EU: n kannalta on tärkeää, että järjestelmä toimii hyvin, Euroopan komission mukaan.

Kuulemistilaisuudessa puhuneet asiantuntijat olivat yhtä mieltä siitä, että vaikka ISDS voi olla tehokas tapa ratkaista riitoja, tarvitaan parannuksia, mukaan lukien avoimuuden lisääminen, selkeämmät välitysmenettelyjen säännöt ja pääsy ISDS: ään.

Mainos

Sääntelyyn liittyvät näkökohdat

TTIP: n tarkoituksena on poistaa tullit sekä muut kaupan esteet kuin tulli, kuten tekniset rasitteet. Tarkoituksena on myös tiettyjen vastaavien sääntöjen vastavuoroinen tunnustaminen. Komissio vakuuttaa kuitenkin, että tämä ei tarkoita yhdenmukaistamista tai EU: n normien alentamista.

Esimerkiksi Yhdysvaltojen ja EU: n erilaisten turvallisuussääntöjen vuoksi autoissa voi olla erityyppisiä valoja tai turvavöitä kohdemarkkinoista riippuen.

Jos näitä turvallisuussääntöjä pidettäisiin vastaavina, koska ne eivät vaikuta EU: n tai Yhdysvaltojen yleisiin ajoneuvoturvallisuusstandardeihin, tuotannon muutoksia ei tarvita, selitti Erik Jonnaert, Euroopan autovalmistajien liiton pääsihteeri.

Seuraavat vaiheet

Seuraava TTIP-neuvottelukierros pidetään Brysselissä 2. – 6. Helmikuuta. Kun TTIP-sopimus on tehty, Euroopan parlamentin on hyväksyttävä se ennen sen voimaantuloa.

Parlamentti valmistelee parhaillaan TTIP-neuvottelujen väliarviointia, ja mietinnöstä voitaisiin äänestää toukokuussa.

Lisätietoja:

Kokouksen nauhoittaminen

Ohjelma ja luettelo puhujista istunnossa

EU: n ja Yhdysvaltojen välinen kauppasopimus: Julkaistut asiakirjat valaisevat panoksia (21.1.2015)

TTIP seuraavat vaiheet (03.12.2014)

Haastattelu Bernd Langen kanssa (22.1.2013)

Kauppakomitean keskustelu uusista suosituksista TTIP-neuvotteluille (22.1.2015)

LinkedIn-keskustelu TTIP: stä

Euroopan parlamentin TTIP-tutkimuspalvelu

Infografiikat ulkomaankaupasta

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa