Liity verkostomme!

EU

Elintarvikkeiden turvallisuus Mepit vaativat alkuperämaamerkinnän lihan jalostettujen elintarvikkeiden

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

lihaJalostettujen elintarvikkeiden ainesosana käytetty liha, kuten lasagne, tulisi merkitä alkuperämaan mukaan, kuten nautaeläinten tuoreen lihan kohdalla, ympäristö-, kansanterveys- ja elintarviketurvallisuuskomitean jäsenet totesivat. keskiviikkona. He kehottavat Euroopan komissiota, joka julkaisi asiasta raportin vuoden 2013 lopulla, esittämään lainsäädäntöehdotuksia kuluttajien luottamuksen palauttamiseksi hevosenlihaskandaalin ja muiden elintarvikepetostapausten jälkeen.

 Päätöslauselmassa, joka hyväksyttiin äänin 48 puolesta, 15 vastaan ​​4: n pidättyessä äänestämästä, kehotetaan komissiota jatkamaan vuoden 2013 kertomustaan ​​lainsäädäntöehdotuksilla, jotta jalostetuissa elintarvikkeissa käytetyn lihan alkuperämaan ilmoittaminen olisi pakollista avoimuuden lisäämiseksi kaikkialla. elintarvikeketjuun ja tiedottamaan paremmin eurooppalaisille kuluttajille

Parlamentin jäsenet toistivat huolestumisensa elintarvikepetosten mahdollisista vaikutuksista elintarviketurvallisuuteen, kuluttajien luottamukseen ja terveyteen, elintarvikeketjun toimintaan ja maataloustuotteiden hintoihin. He korostavat, että on tärkeää palauttaa nopeasti eurooppalaisten kuluttajien luottamus.

Kuluttajien vaikutusmahdollisuuksien lisääminen

Parlamentin jäsenet huomauttivat, että Euroopan komission omassa raportissa todetaan, että yli 90% kuluttajista vastaajista pitää tärkeänä, että lihan alkuperä merkitään jalostettuihin elintarvikkeisiin. Tämä on yksi monista tekijöistä, jotka voivat vaikuttaa kuluttajien käyttäytymiseen, parlamentin jäsenet sanovat.

Vaikutus hintoihin

Parlamentin jäsenet huomauttavat myös, että arviot toimenpiteen todennäköisestä vaikutuksesta hintoihin, jotka perustuvat ranskalaisen kuluttajajärjestön Que Choisirin tutkimuksiin, eroavat suuresti komission raportissa esitetyistä ja pyytävät selkeämpää kuvaa. Arviointi olisi tehtävä yhdessä kuluttajajärjestöjen kanssa, eikä se viivästyttäisi lainsäädäntöehdotuksia, he lisäävät.

Mainos

Näiden ehdotusten pitäisi antaa eurooppalaisille yrityksille mahdollisuus toimia taloudellisesti kannattavalla tavalla ja kuluttajan ostovoiman mukaisissa olosuhteissa.

Tausta

Komissio toimitti 17. joulukuuta 2013 Euroopan parlamentille ja neuvostolle kertomuksen mahdollisista seurauksista, jotka aiheutuvat pakollisesta ainesosana käytetyn lihan alkuperämaan tai lähtöpaikan ilmoittamisesta.

Parlamentin jäsenet viittaavat arvioihin, joiden mukaan 30-50% teurastetusta lihasta jalostetaan elintarvikkeiden lihan ainesosiksi, enimmäkseen jauhetuksi lihaksi, lihavalmisteiksi ja lihavalmisteiksi.

Seuraavat vaiheet

Päätöslauselmasta on tarkoitus keskustella yhdessä suullisen kysymyksen kanssa komissiolle, ja siitä on tarkoitus äänestää täysistunnossa helmikuussa.

Lisätietoja

Kokousasiakirjat
Euroopan komission kertomus

Ympäristön, kansanterveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden komitea

UFC Que Choisir -tutkimus

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa