Maailmanlaajuinen kauppa yhä tukossa, EU: n vuosittainen sanoo

| Marraskuu 17, 2014 | 0 Kommentit
Rakentaminen ja Euroopan karttaTaipumus asettaa kauppaa rajoittavia toimenpiteitä edelleen vahva keskuudessa EU: n kauppakumppaneita, ruokkii jatkuva epävarmuus maailmantaloudessa. Nämä ovat tärkeimmät tulokset Euroopan komission vuosittainen raportti protektionismia julkaistu tänään (17 marraskuu).

"Olen pahoillani nähdä, että monet maat katsovat yhä protektionismia voimassa politiikan väline. Tämä menee selvästi vastaan ​​G20 sitoutumista pidättyä asettamasta kaupan rajoitukset ja poistaa olemassa olevia. Protektionismi vahingot arvoketjujen; kaupan avoimuus on mitä me tarvitsemme, jos haluamme säilyttää elpyminen käynnissä, varsinkin aikoina maailmantalouden ja poliittinen epävakaus, "sanoo kauppakomissaari Cecilia Malmström. "Kuten myöntänyt huippukokouksessa Brisbane, G20 jäsenten on nyt antaa todellista näyttöä heidän kollektiivisen sitoutumisen avoimuuteen kaupassa."

Vuonna 13 kuukauden kertomuksen kattaman, G20 jäsenten ja muiden keskeisten EU: n kauppakumppaneiden hyväksyi yhteensä 170 uutta kauppaa epäystävällinen toimenpiteistä. Maat, jotka ovat ottaneet eniten tällaiset toimenpiteet olivat Venäjä, Kiina, Intia ja Indonesia. Samaan aikaan, vain 12 ennestään kaupan esteitä on poistettu. Tämä tarkoittaa, että sadat protektionististen toimenpiteiden alun jälkeen talouden taantuma haittaavat edelleen maailmankaupan huolimatta G20 sitoutumista.

Useita toimenpiteitä sovellettava rajalla ja nopeasti estäen kauppa -already korkea viime vuonna - jatkoivat nousuaan, Venäjän soveltamalla eniten yksittäisiä vaikuttavia toimenpiteitä tuontiin. Uusia viennin rajoituksia on myös kasvanut, suuntaus, joka on erityisen huolestuttavaa. Kaikki maat ovat riippuvaisia ​​toistensa luonnonvaroja ja tällaiset käytännöt voivat olla haitallisia vaikutuksia maailman raaka-arvoketjuihin.

Maat turvautuivat useammin syrjivää sisäistä verotusta, teknisiä määräyksiä tai lokalisoinnin vaatimuksia suojata markkinoitaan ulkomaiselta kilpailulta. Kiina esitteli eniten tällaisia ​​toimenpiteitä.

Sijoittajat ja palveluntarjoajien myös edelleen vaikuttaa rajoitukset pääsy ulkomaisille markkinoille. Lopuksi taipumus rajoittaa ulkomaisten yritysten osallistumista julkisiin tarjouskilpailuihin edelleen vahva, erityisesti Yhdysvalloissa.

Tietoja Report

11th raportti mahdollisesti kauppaa rajoittavia toimenpiteitä keskittyy välisenä aikana 1 kesäkuu 2013 ja 30 kesäkuu 2014 ja kattaa 31 EU: n tärkeimpien kauppakumppanien: Algeria, Argentiina, Australia, Valko-Venäjä, Brasilia, Kanada, Kiina, Ecuador, Egypti, Intia, Indonesia, Japani, Kazakstan, Malesia, Meksiko, Nigeria, Pakistan, Paraguay, Filippiinit, Venäjä, Saudi-Arabia, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Sveitsi, Taiwan, Thaimaa, Tunisia, Turkki, Ukraina, USA, ja Vietnam.

Euroopan komissio julkaisee vuosittain kertomus kartoittaa noudattaminen anti-protektionistiset sitoumusta G20 maiden marraskuussa 2008. EU on lujasti sitoutunut lupausta tuolloin. Raportti täydentää havainnot 2013-2014 seurantaraportit liikkeeseen yhdessä WTO, UNCTAD ja OECD.

G20 pidetyn huippukokouksen 15 ja 16 marraskuu 2014 Brisbanessa vahvisti, että torjunta protektionismin oli ydin sitoutumista G20.

Lisätietoja

Yhdestoista raportti mahdollisesti kauppaa rajoittavia toimia
Lisätietoa EU: n politiikan markkinoiden avaamiseksi
Komissaari Cecilia Malmström viserrys

Tunnisteet: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Talous, EU, Euroopan komissio, Trade, Kauppasopimukset, Maailma