Oxfam: World loukkuun "myrkyllinen kolmio", joka tuo voitto muutaman ennen kestävän tulevaisuuden kaikille

P-59a09c63-2f99-4492-8e54-11f9514fe5dcIhmiset ympäri maailmaa ovat loukussa "myrkyllinen kolmio", joka koostuu lyhyen aikavälin sijoittajia, arka hallitusten ja fossiilisten polttoaineiden yritysten, joka uhkaa nostaa maapallon lämpötilan, laskemisesta 400 miljoonaa ihmistä uhkaa nälän ja kuivuuden 2060, Oxfam varoittaa tänään (17 lokakuu).

Oxfamin uusi raportti Elintarvikkeiden, fossiilisten polttoaineiden ja Filthy Finance osoittaa, että tämä "myrkyllinen kolmio" tuettu summista $ 674 miljardia fossiilisista polttoaineista 2012 - tällä nykyistä tahtia, $ 6 biljoonaa tullaan käyttämään fossiilisten polttoaineiden yrityksiä kehittämään alan seuraavan vuosikymmenen aikana. Investoinnit fossiilisten polttoaineiden rekennettiin keitos verohelpotuksia, valtion kannustimia ja arviolta $ 1.9 biljoonaa tukien vuodessa menee suoraan teollisuudelle tai maksaa sosiaali-, terveys- ja ympäristöhaittoja ne aiheuttavat.

Fossiilisten polttoaineiden yritykset ja niiden toimialajärjestöt käyttää vähintään € 44m vuodessa edunvalvontaa EU: n toimielimiin Brysselissä ja he huomaavat, jos niiden viimeisin törsätä on onnistunut, kun Euroopan valtionpäämiehet sopivat EU 2030 ilmasto- ja energiapaketti ensi viikolla. Nykyinen ehdotus päästöjen leikkaa tavoitteena 40% vastaa suosituksen BusinessEurope, yksi voimakas liike aulat EU: ssa. Tämä alittaa leikata vähintään 55% asiantuntijat sanovat tarvitaan, jos Eurooppa aikoo osallistuu tasapuolisesti ilmastonmuutoksen torjuntaan. Oxfam sanoo Euroopan johtajien on torjua painostus fossiilisesta teollisuus ja sopia paketin, joka sitoutuu tähän, sekä energiansäästö vähintään 40 prosenttia ja tehostaa kestävän uusiutuvan energian käyttöä vähintään 45 prosenttia energialähteiden käytössä.

Oxfamin apulaisjohtaja ajosta & Kampanjat Natalia Alonso sanoi: "EU-johtajien täytyy jättää itsekästä vaatimukset fossiilisten polttoaineiden jättiläisiä ja sopivat, politiikkaa, joka auttaa estämään edelleen ilmasto kaaos. Mikä on tällä hetkellä pöydällä on häpeämättömästi riitä pysäyttämään ilmastonmuutosta raivaus elämään.

"EU: n johtajien olisi varmistettava, että solidaarisuusrahastoja Puolan ja muiden Itä-Euroopan maat eivät viime kädessä tukemaan hiiltä, ​​ja sen sijaan auttaa maita vieroittaa itseään pois kivihiilen riippuvuus."

Fossiiliset polttoaineet ovat tärkeimmät osallinen ilmastonmuutoksessa, joka vastaa 80 prosenttia hiilidioksidipäästöistä, mikä terveys, omaisuus, ruoka, yritysten ja talouskasvu vaarassa. Alentamatta jättäminen fossiilisten polttoaineiden laittaa maailman raiteilleen lämpenevän välillä 4 ºC 6ºC loppuun mennessä vuosisadan. Lämpeneminen tällä vauhdilla jättäisi jopa 400 miljoonaa maailman köyhimmistä vaarassa vaikean nälän ja kuivuuden 2060.

”Hallitukset ja sijoittajat tarvitsevat kiireellisesti siirtämään varoja uusiutuvien ja puhtaiden vaihtoehtoja. Tämä ei ainoastaan ​​tarjoa hyvää, kestävää sijoitusmahdollisuuksia mutta asettaa meidät tietenkin puuttua ilmastonmuutoksen uhan kanssa kiireellisesti, että sekä tieteen ja ihmiset ympäri maailmaa kysyntä ”, lisäsi Alonso.

Vain viidesosa hiilivarantojen hallussaan listattujen yritysten pörsseissä voi koskaan polttaa välttää lämpenemistä yli 2 ºC, lämpötilarajalle sopivat kaikkien hallitusten YK. Oxfam sanoo, että sijoittaminen fossiiliset polttoaineet on puutteellinen, koska tämä osuu voittojen onko asetus otetaan käyttöön vai ei. Epäonnistuminen käyttöön valtion sääntelyn satuttaa talouksien hallitukset joutuvat kattamaan ilmastonmuutoksen ja haittojen yrityksiä - jotka tuntevat jo kärsimään. Unilever, esimerkiksi kertoo se menettää € 300million ($ 415m) vuosittain, koska sään ääri. Asetus, joka rajoittaa lämmittämisen 2 ºC voisi nähdä kertauksen $ 300 miljardia fossiilisten polttoaineiden varojen rikkoen "hiilen kuplan" ja jättää säästäjien ja pitkän aikavälin sijoittajia pois taskusta.

Teknologian kehitys tarkoittaa, että uusiutuvien ja puhdas energia ovat kilpailukyvyn, vaikka sai viisi kertaa vähemmän tukia. On arvioitu, se maksaisi $ 44 biljoonaa siirtyä maailmanlaajuisesti puhdasta energiaa 2050, jossa muita etupainotteisesti maksaa enemmän kuin kattaa yli $ 115 triljoonaa säästyisi käyttökustannuksia, koska ei enää tarvitse maksaa polttoainetta. Aurinko- ja tuulienergian aloilla voisi luoda 6.3 miljoonaa 2.1 miljoonaa työpaikkaa vastaavasti ympäri maailmaa ja parantaa energiatehokkuutta voitaisiin alentaa hintoja ja kulutusta. Siirtymä parantaisi myös energiaomavaraisuutta.


Oxfam sanoo EU hallitusten on:

· Sovi EU 2030 ilmasto- ja energiapaketti, joka sisältää sitovan tavoitteen vähentää päästöjä vähintään 55% ja sitovat tavoitteet lisätä osuutta kestävien uusiutuvien energialähteiden energialähteiden yhdistelmässä jopa 45% ja vähentää energiankulutusta vähintään 40%.
· Sitoutuminen vaiheittain fossiilisten polttoaineiden päästöjä, ja vaiheittain kestävän uusiutuvan energian kaikille varhain jälkipuoliskolla vuosisadan teollisuusmaiden kanssa tietä ja antaa tarvittavaa tukea kehitysmaita seuraamaan.
· Shift sijoituksensa likainen energia uusiutuvien energianlähteiden, energiatehokkuutta ja varmistaa, että köyhimmät ihmiset eivät jää jäljessä päästä energiaa.
· Push fossiilisten polttoaineiden yritysten avoimempia niiden edunvalvontaa toimintaa
· Sitouduttava ilmastonkestävää maailmanlaajuisen rahoitusjärjestelmän tarkastelemalla riski, lisäämällä avoimuutta ja tarjota pääomaa vähähiilisen investointeihin.

Samaan aikaan, yksityisellä sektorilla, Oxfam vaatii:
· Fossiilisten polttoaineiden ja energiaa käyttäviä yrityksiä suunnitella siirtämään ja monipuolistaa liiketoimintamallit omaksua vähähiilistä tulevaisuutta ja tulla osa ratkaisua
· Sijoittajat siirtämään sijoituksensa fossiilisista polttoaineista vähähiilistä kehitystä, tekijä ilmaston riski ja haaste yrityksille, jotka harjoittavat high-hiiltä strategioita.
· Muut yritykset, joiden toiminta on vaarassa ilmastonmuutoksen takia, kuten ruokaa ja juomaa yritysten painaa hallitusten kunnianhimoisia maailmanlaajuisia toimia, ja haastaa yritykset kuten fossiilisten polttoaineiden yritysten ja edunvalvojat, jotka hyödyttävät nykytilaan.

Tunnisteet: , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Ilmastonmuutos, ympäristö, EU, Lausunto, Oxfam, Maailma