Oxfam: World loukkuun "myrkyllinen kolmio", joka tuo voitto muutaman ennen kestävän tulevaisuuden kaikille

P-59a09c63-2f99-4492-8e54-11f9514fe5dcIhmiset ympäri maailmaa ovat loukussa "myrkyllinen kolmio", joka koostuu lyhyen aikavälin sijoittajia, arka hallitusten ja fossiilisten polttoaineiden yritysten, joka uhkaa nostaa maapallon lämpötilan, laskemisesta 400 miljoonaa ihmistä uhkaa nälän ja kuivuuden 2060, Oxfam varoittaa tänään (17 lokakuu).

Oxfamin uusi raportti Elintarvikkeiden, fossiilisten polttoaineiden ja Filthy Finance osoittaa, että tämä "myrkyllinen kolmio" tuki 674 miljardin dollarin kulutusta fossiilisiin polttoaineisiin 2012: ssa - tällä fossiilisten polttoaineiden tuottajilla on tällä hetkellä käytössä oleva XXXIX miljardin dollarin määräinen kehitys, jolla kehitetään teollisuutta seuraavan vuosikymmenen aikana. Investoinnit fossiilisiin polttoaineisiin tukevat verotusta, valtion kannustimia ja arviolta $ 6 triljoonaa tuettia vuosittain suoraan teollisuudelle tai maksaa niistä aiheutuvat sosiaaliset, terveydelliset ja ympäristövahingot.

Fossiilisten polttoaineiden yritykset ja niiden toimialajärjestöt käyttää vähintään € 44m vuodessa edunvalvontaa EU: n toimielimiin Brysselissä ja he huomaavat, jos niiden viimeisin törsätä on onnistunut, kun Euroopan valtionpäämiehet sopivat EU 2030 ilmasto- ja energiapaketti ensi viikolla. Nykyinen ehdotus päästöjen leikkaa tavoitteena 40% vastaa suosituksen BusinessEurope, yksi voimakas liike aulat EU: ssa. Tämä alittaa leikata vähintään 55% asiantuntijat sanovat tarvitaan, jos Eurooppa aikoo osallistuu tasapuolisesti ilmastonmuutoksen torjuntaan. Oxfam sanoo Euroopan johtajien on torjua painostus fossiilisesta teollisuus ja sopia paketin, joka sitoutuu tähän, sekä energiansäästö vähintään 40 prosenttia ja tehostaa kestävän uusiutuvan energian käyttöä vähintään 45 prosenttia energialähteiden käytössä.

Oxfamin apulaisjohtaja ajosta & Kampanjat Natalia Alonso sanoi: "EU-johtajien täytyy jättää itsekästä vaatimukset fossiilisten polttoaineiden jättiläisiä ja sopivat, politiikkaa, joka auttaa estämään edelleen ilmasto kaaos. Mikä on tällä hetkellä pöydällä on häpeämättömästi riitä pysäyttämään ilmastonmuutosta raivaus elämään.

"EU: n johtajien olisi varmistettava, että solidaarisuusrahastoja Puolan ja muiden Itä-Euroopan maat eivät viime kädessä tukemaan hiiltä, ​​ja sen sijaan auttaa maita vieroittaa itseään pois kivihiilen riippuvuus."

Fossiiliset polttoaineet ovat tärkeimmät osallinen ilmastonmuutoksessa, joka vastaa 80 prosenttia hiilidioksidipäästöistä, mikä terveys, omaisuus, ruoka, yritysten ja talouskasvu vaarassa. Alentamatta jättäminen fossiilisten polttoaineiden laittaa maailman raiteilleen lämpenevän välillä 4 ºC 6ºC loppuun mennessä vuosisadan. Lämpeneminen tällä vauhdilla jättäisi jopa 400 miljoonaa maailman köyhimmistä vaarassa vaikean nälän ja kuivuuden 2060.

”Hallitukset ja sijoittajat tarvitsevat kiireellisesti siirtämään varoja uusiutuvien ja puhtaiden vaihtoehtoja. Tämä ei ainoastaan ​​tarjoa hyvää, kestävää sijoitusmahdollisuuksia mutta asettaa meidät tietenkin puuttua ilmastonmuutoksen uhan kanssa kiireellisesti, että sekä tieteen ja ihmiset ympäri maailmaa kysyntä ”, lisäsi Alonso.

Vain viidesosa hiilivarantojen hallussaan listattujen yritysten pörsseissä voi koskaan polttaa välttää lämpenemistä yli 2 ºC, lämpötilarajalle sopivat kaikkien hallitusten YK. Oxfam sanoo, että sijoittaminen fossiiliset polttoaineet on puutteellinen, koska tämä osuu voittojen onko asetus otetaan käyttöön vai ei. Epäonnistuminen käyttöön valtion sääntelyn satuttaa talouksien hallitukset joutuvat kattamaan ilmastonmuutoksen ja haittojen yrityksiä - jotka tuntevat jo kärsimään. Unilever, esimerkiksi kertoo se menettää € 300million ($ 415m) vuosittain, koska sään ääri. Asetus, joka rajoittaa lämmittämisen 2 ºC voisi nähdä kertauksen $ 300 miljardia fossiilisten polttoaineiden varojen rikkoen "hiilen kuplan" ja jättää säästäjien ja pitkän aikavälin sijoittajia pois taskusta.

Teknologian edistyminen merkitsee sitä, että uusiutuvien energialähteiden ja puhtaan energian kilpailukyky on heikkoa, vaikka viisi kertaa vähemmän tukea. On arvioitu, että se maksaisi $ 44 triljoonaa dollaria siirtymällä maailmanlaajuiseen puhtaaseen energiaan 2050: llä ja ylimääräiset ylimääräiset kustannukset ylittäisivät yli $ 115 trillion, mikä säästettäisiin käyttökustannuksiin, koska se ei enää tarvitse maksaa polttoainetta. Aurinko- ja tuulivoimateollisuuden sektorit voisivat luoda 6.3 miljoonaa ja 2.1 miljoonaa työpaikkaa eri puolilla maailmaa ja parantaa energiatehokkuutta voisi vähentää hintoja ja kulutusta. Muutos parantaisi myös energian omavaraisuutta.


Oxfam sanoo EU hallitusten on:

· Sopimus EU: n 2030-ilmasto- ja energiapaketista, jossa sitova tavoite vähentää päästöjä vähintään 55%: lla ja sitovia tavoitteita kestävän uusiutuvan energian osuuden lisäämiseksi energiasekoituksessa 45 prosenttiin asti ja energiankäytön vähentämiseksi vähintään 40%: lla.
· Sitoutuvat asteittain vähentämään fossiilisten polttoaineiden päästöjä ja ottamaan käyttöön kaikkien uusiutuvien energialähteiden kestävän käytön asteittain jo vuosisadan jälkipuoliskolla, kun kehittyneet maat johtavat tapaa ja tarjoavat tarvittavan tuen kehitysmaille.
· Siirrä investointinsa likaiselta energialta uusiutuviin energialähteisiin, energiatehokkuuteen ja varmistamalla, että köyhimmät ihmiset eivät jätä energiaa.
· Pyrkikää fossiilisten polttoaineiden valmistajille avoimempaan lobbaustoimintaan
· Sitoudu maailmanlaajuisen rahoitusjärjestelmän ilmastolliseen tarkasteluun tarkastelemalla riskejä, lisäämällä avoimuutta ja tarjoamalla pääomaa vähähiilisiin investointeihin.

Samaan aikaan, yksityisellä sektorilla, Oxfam vaatii:
· Fossiiliset polttoaineet ja energiaintensiiviset yritykset aikovat siirtää ja monipuolistaa liiketoimintamallejaan hiilidioksidipäästöjä varten ja tulla osaksi ratkaisua
· Sijoittajat siirtävät investointinsa fossiilisista polttoaineista vähähiiliseen kehitykseen, ilmastoriskiin ja haasteisiin, jotka harjoittavat hiilidioksidipäästöjä.
· Muut yritykset, joiden toiminta on vaarassa ilmastonmuutoksen takia, mukaan lukien elintarvike- ja juomayritykset, hallitusten painostuksesta kunnianhimoiselle globaalille toiminnalle sekä haastamalla tilannetta hyötyvät yritykset, mukaan lukien fossiilisten polttoaineiden yritykset ja lobbaajat.

Tunnisteet: , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Ilmastonmuutos, ympäristö, EU, Lausunto, Oxfam, Maailma