EU iskee kattavan kauppasopimuksen tekemiseksi Itä Afrikkalainen yhteisön

AfrikkaOn 16 lokakuuta neuvottelijoiden EU ja Itä-Afrikkalainen yhteisö (EAC) valmiiksi uusi kattava talouskumppanuussopimus (EPA) molempien alues.

Sopimus antaa yrityksille oikeusvarmuutta ja avata pitkän aikavälin näkymät vapaa ja rajoittamaton pääsy EU: n markkinoille tuotteita Burundi, Kenia, Ruanda, Tansania ja Uganda.

"Itä Afrikkalainen yhteisön alueella erottuu dynamiikkaa, ja tavoite kehittää yhtenäisenä alue. Kattava kumppanuussopimus olemme juuri saavuttaneet on paras tapa, jolla voimme tukea EAC toiveet, " sanoi kauppakomissaari Karel De Gucht. "Olemme tehneet kaksi muuta kehityshakuisia kumppanuuksia Afrikkalainen alueilla tänä vuonna. Se on lähde minun henkilökohtaista tyydytystä myös nähdä Itä-Afrikassa hyötyvät mahdollisuuksia Eurooppa haluaa tarjota. Toivon, että nämä talouskumppanuussopimukset allekirjoitetaan ja toteutetaan pian. "

Uusi kattava EPA luodaan uusi ja vakaa perusteita EU-EAC kauppasuhteita. Itä Afrikkalainen maiden voivat nyt keskittyä parantamaan niiden taloudellista suorituskykyä murehtimatta mahdollinen menetys täysin tulleista kiintiövapaa pääsy Euroopan markkinoille, koska niiden parantaminen tila. Kaikki EAC jäsenet, vähiten kehittyneitä tai kehittyneempiä, hyötyvät samasta ennustettavissa ja yhtenäinen kaupan järjestelmään.

Noudattamaan sääntöjä Maailman kauppajärjestön, EAC sitoutuneiden maiden osuuden lisäämiseksi niiden verovapaan tuonnin 80% tulevina 15 vuosina. Koska EAC tulliliitto tuontitullit on jo alhainen, absorboivat EPA on toteuttamiskelpoinen hanke. Myös silloin, kun EAC maat ovat valmiita myöntämään kauaskantoisempia myönnytyksiä Euroopan tärkeimpien kilpailijoiden, EU voi vaatia näitä samoja parannuksia. EU ja EAC ovat saavuttaneet tasapainoisen lopputuloksen viennin veroista.

Beyond tullien poistamisesta, sopimus kattaa tärkeitä asioita, kuten tavaroiden vapaata liikkuvuutta, yhteistyötä tulli ja verotus, ja kaupan suojakeinoja, jotka peilaavat vaivaa EAC vahvistaa tulliliiton ja perustaa tehokkaan sisäisen markkinoida. Tämä on EU: n konkreettisin panos tukemaan alueellista tavoitteita EAC.

Sopimus, joka parafoitiin tänään kaikkien neuvottelijoiden aikoo nyt esitetään hyväksyttäväksi mukaan kotimainen menettelyt kunkin kumppanin.

Tausta

Itäinen Afrikkalainen yhteisö (EAC) koostuu Burundi, Kenia, Ruanda, Tansania ja Uganda. Kaikki EAC jäsenet, lukuun ottamatta Keniassa ovat vähiten kehittyneet maat YK: n mukaan luokitusta. Nykyinen kehitysnäkymät osoittavat kuitenkin ne voi onnistua jättämään tämän ryhmän suhteellisen lähitulevaisuudessa.

Maantieteellisesti ja taloudellisesti homogeeninen ryhmä on vahvasti sitoutunut alueellista yhdentymistä, ja lopullisena tavoitteena tulla liittovaltioksi. EAC perustettiin yhteinen ulkoinen tariffi 2005, poistetaan tullit alueen sisäisen kaupan, ratifioinut yhteismarkkinat protokollaa kuin on 2010 ja viimeksi otti askeleita kohti saavuttamiseen kauaskantoisia rahaliitossa.

Vuonna 2007, Itä-Afrikkalainen yhteisö valmiiksi puitesopimuksen tullienpoistoluokkaan, josta tuli perusta kattavan talouskumppanuussopimuksen, parafoitu 16 lokakuussa.

Vuonna 2013, Koko kaupan EU: n ja Itä-Afrikkalainen yhteisö oli € 5.8 miljardiin. EU tuonti EAC ovat arvoltaan € 2.2 miljardia ja koostuvat pääosin kahvia, leikkokukat, tee, tupakka, kalaa ja vihanneksia. Vienti EU: sta EAC, lähinnä koneet ja mekaaniset laitteet, laitteet ja osat, ajoneuvojen ja lääkkeiden määrä € 3.5bn.

Lisätietoja
EU: n suhteet Itä Afrikkalainen yhteisön
Talouskumppanuussopimukset

Tunnisteet: , , , , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Afrikka, EU, Euroopan komissio, Kauppasopimukset, ammattiliitot, Maailma