Euroopan tuki humanitaarinen toiminta

dc38bce0-277d-43cf-aa46-77350a94f5eaJoka vuosi 19 elokuuta humanitaarisen avun päivä havaitaan muistoksi uhrien hyökkäys YK Bagdadin päämajaan (Irak) in 2003 joka aiheutti kuoleman 22 henkilöä mukaan lukien YK: n erityisedustajaa Irakissa Sergio Vieira de Mello .

Euroopan unioni - komissio ja jäsenvaltiot - on maailman suurin humanitaarisen avun antaja. EU työtä tällä alalla on ylivoimainen tuki Euroopan kansalaisten: yhdeksän kymmenestä sanoa on tärkeää, että EU: n varat humanitaarista apua mukaan viimeisimmän Eurobarometri-tutkimuksen.

Euroopan komissio auttoi 124 miljoonaa ihmistä yli 90 maita 2013 ja tänä vuonna se jatkaa auttaa niitä eniten tarvitseville, mukaan lukien konfliktien uhreille Syyriassa, Keski-Afrikkalainen tasavalta ja Etelä-Sudan, eloonjääneet luonnonkatastrofien Aasiassa , ne vaikuttavat ruokaturvaan Sahelin ja haavoittuvien väestöryhmien loukkuun "unohtanut" kriiseistä, kuten ahdinko Kolumbian pakolaisia ​​tai konfliktin Kachin Myanmarissa / Burmassa.

Komissio toimittaa humanitaarista apua niille, jotka tarvitsevat sitä eniten yhdessä yli 200 humanitaaristen järjestöjen, myös kansalaisjärjestöjen ja kansainvälisten järjestöjen, YK ja Punaisen Ristin. Kautta solidaarisuus Euroopan kansalaisten, tuhansia avustustyöntekijöiden tuovat apua ja toivoa konfliktien uhrien ja luonnonkatastrofit. Esteettömän ja turvallisen pääsyn uhrien on välttämätöntä pelastamaan niitä tarvitseville.

Hyökkäykset kasvussa

Hyökkäykset humanitaarisia työntekijöitä useammin kuin koskaan. Vuonna 2013, 454 avustustyöntekijää pahoinpideltiin vuonna ennätysmäärä hyökkäyksiä. Yli kolmannes (155) uhreista kuoli (päivämäärä aidworkersecurity.org vuodesta 15 heinäkuu 2014).

Kansallisen henkilöstön ovat tärkein tavoite on vain yksi kuudesta uhrien luokiteltu kansainvälisten avustustyöntekijöiden (2013 data).

Yhä useammat työntekijät joutuvat epävarmassa tilanteessa ja vaarassa väkivaltaisen hyökkäyksen. Työ humanisteja on tullut vaarallisempi ja sen seurauksena miehet, naiset ja lapset tarvitsevat ovat vaarassa saada vähemmän tai ei lainkaan apua. Tuhannet haavoittuvia ihmiset voidaan jättää ilman elintärkeitä tukea, jos epävarmuus voimia avustusjärjestöjen keskeyttää toiminnan tai vetäytyä vaarallisia alueita.

Afganistan johtaa pöytään 400 vaaratilanteiden välillä 1997 ja 2013 - kaksinkertainen määrä toisen maan luettelossa, Somalia.

Viimeaikaiset esimerkit hyökkäykset humanitaarisia työntekijöitä

Puolivälistä lähtien 2010 kuukausittain poikkeuksetta humanisteja on pahoinpidelty in Afganistan. Tämän vuoden kesäkuussa, kahdeksan kansalaisjärjestöjen deminers kuoli ja kolme loukkaantui työskennellessään neutraloivat miinakenttä.

In somalia Joulukuussa 2013, neljä lääkäriä (kolme Syyrian ja yksi somali) tapettiin aseistetut pyssymiehiä matkoilla klinikalle. Kaksi henkivartijat tapettiin ja Syyrian lääkäri ja Somalian lääkäri haavoittui samassa hyökkäys.

Vuonna Jonglei valtiossa Etelä-Sudan Tammikuussa kolme kansallista avustustyöntekijää kuoli aseistautunut ryhmä, joka ryöstetty YK ja kansalaisjärjestöjen tiloissa.

Vaikka ei sisälly joukossa kymmenen maissa taulukosta ilmenee, Keski-Afrikan tasavalta on viime aikoina tullut yksi kaikkein vaarallisimmista maista toimia varten humanisteja. Turvallisuustilanne on heikentynyt vuodesta puolivälistä 2013. Tämän vuoden huhtikuussa, kolme humanisteja kuoli aseellisten entinen Séléka jäsenten tapaamisessa yhteisön johtajat keskustelemaan sairaanhoidon ja pääsy. Viisitoista muita ihmisiä, kaikki paikalliset päälliköt, tapettiin myös.

Hyökkäyksistä avustustyöntekijöiden jatkuvat Syyria. Lähes 60 humanitaarista työntekijää on kuollut vuodesta 2011. Huoli turvallisuudesta humanitaaristen henkilöstö ja toiminnot pysyvät peräti koskaan kaikissa osissa Syyrian kanssa hyökkäyksiä ambulansseja ja YK ajoneuvojen ja sieppaukset avustustyöntekijöiden.

Kansainvälinen humanitaarinen oikeus

Humanitaariset työntekijät eivät ota puolta - ne auttavat niitä, jotka tarvitsevat apua riippumatta kansallisuuteen, uskontoon, sukupuoleen, etniseen alkuperään tai poliittisen.

Hyökkäykset humanitaarisen henkilöstö rikkoo kansainvälistä humanitaarista oikeutta (IHL), joka täsmennetään vastuut valtioiden ja ei-valtiollisten osapuolten aseellisen selkkauksen aikana peruskysymysten osalta, mukaan lukien oikeus saada humanitaarista apua, siviilien suojelu mukaan lukien lääketieteelliset ja avustustyöntekijöiden ja pakolaisten suojelun, naisten ja lasten. IHL sitoo kaikkia valtioita ja ei-valtiollisten toimijoiden ristiriita, mutta se on yhä rikki.

Euroopan unioni voimakkaasti edistää noudattaen kansainvälisen humanitaarisen oikeuden. Euroopan komissio rahoittaa koulutusta kansainvälisen humanitaarisen oikeuden siviili- ja sotilashenkilöstön harjoittavat EU: n kriisinhallintaoperaatioihin. Esimerkiksi 2013 EU Training Mission Mali (EUTM).

Euroopan humanitaarisia ennätys

Eurooppa on pitkä ja ennenkin humanitaarisen palvelua ja on syntyi monien maailman tunnettu avustusjärjestöjen.

EU: n jäsenvaltiot ovat aina mukana ja lahjoitti anteliaasti uhrien tukemiseksi hätätilanteissa.

Euroopan unioni kokonaisuudessaan on antanut humanitaarista apua yli 40 vuotta. Vuonna 1992 se loi Euroopan yhteisön humanitaarisen avun toimiston (ECHO) "varmistaa nopeampi ja tehokkaampi interventio". Helmikuussa 2010 ECHO tuli pääosasto humanitaarisen avun ja pelastuspalvelun ja Kristalina Georgieva nimitettiin ensimmäisen kansainvälisestä yhteistyöstä, humanitaarisesta avusta ja kriisien.

Vuoden sen nykyisen toimeksiannon Euroopan komissio on tukenut yli 120 miljoonaa joutuneet ihmisen aiheuttamien ja luonnonkatastrofien vuosittain. Tämä on saatu aikaan vähemmällä kuin 1% koko EU: n vuosibudjetti - runsaat € 2 per EU: n kansalaista.

Lisätietoja

Solidaarinen Action
Tietosivulla kansainvälistä humanitaarista oikeutta
SELVITYS / 14 / 238: Humanitaarisen avun päivä 2014: lausunto EU-komissaari Kristalina Georgieva
Verkkosivusto Euroopan komission humanitaarisen avun ja pelastuspalvelun osasto (ECHO)
Verkkosivut Kansainvälinen yhteistyö, humanitaarinen apu ja kriisinhallintatoimet komissaari Kristalina Georgieva

Tunnisteet: , , , , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Afrikka, EU, EU, Ulkoisen avun, Ihmisoikeudet, Humanitaarinen apu, Humanitaarinen rahoitus, Politiikka, Maailma, Humanitaarisen avun päivä