Liity verkostomme!

Euroopan parlamentin vaaleissa

Euroopan parlamentti pyysi tutkimaan väitteitä korruptoituneita puolalaisia ​​veroviranomaisia ​​vastaan

SHARE:

Julkaistu

on

IMG_1654Martin Pankit
Äskettäin valittua Euroopan parlamenttia pyydetään tutkimaan "poliittisesti motivoituneen" puolalaisen veropoliisin ja oikeusviranomaisten väitettyä väärinkäyttöä ennalta ehkäiseviin pidätystoimenpiteisiin.

Entinen Ison-Britannian Eurooppa-ministerin mukaan käytäntö aiheuttaa "vakavaa vahinkoa" puolalaisille yrityksille ja maan kansainväliselle imagolle.

Muutos on seurausta Euroopan unionin siirtotyöläisten vastahyökkäyksestä, jossa populistiset nationalistiset poliittiset puolueet ovat nousseet Euroopassa.

Puolueet, kuten Front National Ranskassa ja UKIP Iso-Britanniassa, olivat äänestyskannan kärjessä kampanjoidessaan maahanmuuttajavirtauksia vastaan.

Näihin kuuluu puolalaisia ​​työntekijöitä, jotka väitetään olevan kykenemättömiä löytämään työtä Puolassa paikallisten byrokratioiden "yritystoiminnan vastaisen vihamielisyyden" takia, joiden sanotaan olevan yhteydessä veropoliisiin, oikeusviranomaisiin, paikallisiin tiedotusvälineisiin ja poliitikkoihin. Tämä salaperäinen verkko tunnetaan nimellä Uklad puolaksi.

Transparency International ja Euroopan neuvosto ovat jo tuominneet ennaltaehkäisevien pidätysten käytön ihmisten pidättämiseksi ja vangitsemiseksi ilman syytteitä.

Nyt parlamentin jäseniä, mukaan lukien uudet puolalaiset varajäsenet, pyydetään tutkimaan ongelma ja antamaan suosituksia Euroopan komissiolle neuvoa ja tarvittaessa Varsovaa vastaan, jotta puolalaiset yritykset voivat toimia normaalisti "pelkäämättä yrittäjyyttä tukahduttavia poliittisesti motivoituja ryöstöjä ja pidätyksiä. Puola."

Mainos

Aihe on konferenssin aihe Brysselin lehdistöklubi 9 heinäkuussa.

Kirjeitä lähetetään myös puolalaisille, saksalaisille ja englantilaisille parlamentin jäsenille ja Puolan tiedotusvälineille.

Väitteet ovat nousseet esiin Marek Kmetkon tapauksen (kuvassa), puolalaissyntyinen liikemies.

Puolan veropoliisi aloitti tutkinnan Kmetkossa ja syytti vaimoaan rahanpesusta, joka hänen mukaansa oli "vain poliittinen hyökkäys minua vastaan".

Syyskuussa 2010 Wroclawin syyttäjänvirasto pyysi Saksan poliisia tutkimaan Kmetkoja ja heidän koulutytärsä väitetyn rahanpesun vuoksi.

Saksan poliisi teki pyynnön ja määräsi etsinnät kaikista Kmetko-tileistä ja papereista, joita hänellä oli pääkonttorissaan Berliinissä. Mutta he eivät löytäneet mitään ja kirjoittivat, että tapaus oli lopetettu. Myös Wrocławin osavaltion syyttäjä lopetti asian.

Mutta syyttäjäviranomaiset Wroclawissa jatkoivat.

Kmetkon yrityksiä kasvatettiin ja yksi naisista, jotka he pidättivät loppuvuodesta 2013, oli Dagmara Natkaniec. Hän asuu Berliinissä 14-vuotiaan tyttärensä Sandran kanssa, joka käy paikallista saksalaista koulua. Hän työskentelee Kmetkossa, mutta hänellä ei ole toimeenpanovastuuta eikä tietoa hänen toiminnastaan ​​Puolassa.

Kmetko sanoi: "Siitä huolimatta hänet pidätettiin ja hänen tyttärensä on ollut useita kuukausia ilman äitiä. Hän on valmis antamaan takuita ja ilmoittautumaan asiaankuuluville poliisiviranomaisille ja palaamaan äitinsä tehtäviin, mutta Wroclawin syyttäjä kieltäytyy tästä humanitaarisesta eleestä. "

Puolan oikeusministeriön luvut osoittavat, että vuosina 2001–2007 tuomioistuimet hyväksyivät noin 90 prosenttia syyttäjän tutkintavankeutta koskevista hakemuksista.

Lakiasiaintoimisto Clifford Chancen mukaan syyttäjät ja tuomioistuimet määräävät tutkintavankeuden automaattisesti "antamatta riittäviä perusteluja".

Strasbourgissa sijaitsevan Euroopan neuvoston ja Transparency Internationalin kaltaiset järjestöt ovat aiemmin sanoneet, että Puolan veropoliisijärjestelmä toimii "Euroopan unionin normaalin lain ja järjestyksen rajojen ulkopuolella".

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on myös kritisoinut Puolaa määräämästä kohtuuttoman pitkää tutkintavankeutta eikä toimittanut riittäviä perusteluja sille, miksi tätä pidetään välttämättömänä.

Tämä heijastaa huolta, jonka huippuyksikkö on esittänyt vuonna 2007 antamassaan päätöslauselmassa, jossa Puolaa kannustetaan ryhtymään toimiin "järjestelmällisen ongelman ratkaisemiseksi tutkintavankeuden liian pitkään".

TI-lähde sanoi: "Liikemiehiä voidaan pitää ennaltaehkäisevissä pidätyksissä kuukausia kerrallaan ilman syytteitä, jotta heidän liiketoimintansa tuhoutuisivat kokonaan, kun johtajat mätänevät vankilassa. Kohde on hyvin selvä pakottaa rahaa yrityksiltä riippumatta siitä, laillisesti tai ei, ja varmistaa, että veropoliisi saa oman yksityisen leikkauksensa. "

Puolan veroviranomaisia ​​on myös syytetty 8-10 prosentin leikkauksesta saamastaan ​​rahasta niiltä, ​​jotka on todettu syyllisiksi verojen maksamatta jättämisestä.

Kaksi Sandra Natkaniecia ja Kmetkoa koskevaa tapausta on ottanut vastaan ​​Ison-Britannian entinen Eurooppa-ministeri Denis MacShane, joka sanoi: "Tämä on keskeneräinen tarina, ja äskettäin valittua Euroopan parlamenttia pyydetään tutkimaan Kmetkon tapausta."

"Yksi asia on varma, että kun Kmetko on selviytynyt kommunistisen byrokratian paineesta ja sitten eräistä korruptoituneimmista ja maineikkaimmista poliittis-byrokraattisista käytännöistä, joita Puolassa oli esillä ensimmäisellä kaudella 1990-luvun kommunismin loputtua, Kmetko on päättänyt olla luovuttaa."

MacShane lisäsi: "Panostus on laajempi. Koko muun Euroopan on saatava Puolan talous kukoistamaan ja kasvamaan. Miljoonien puolalaisten oli etsittävä työtä Länsi-Euroopan maista ja heidän saapumisestaan ​​joukkoon, koska heidän liiketoimintaympäristönsä oma maa on niin vihamielinen dynaamisille yrittäjille, on herättänyt suurta jännitystä ja kaunaa muissa EU: n jäsenvaltioissa, joiden kansalaiset vastustavat niin monien ulkomaalaisten saapumista ja tulvat työmarkkinoille halvemmilla työntekijöillä.

"Tämä on johtanut siihen, mitä Saksan valtiovarainministeri kutsuu" fasismiksi "Ranskassa, ja uudelle muukalaisvihamieliselle ja Euroopan-vastaiselle poliittiselle liikkeelle Britanniassa, joka saattaa vielä onnistua järjestämään kansanäänestyksen, joka vie Ison-Britannian EU: sta.

"Puolan viranomaisten on varmistettava, että Puolaa ei enää pidetä yrittäjiensä vihollisena."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa