Liity verkostomme!

Etusivu

Juutalaisryhmät tuomita julkilausuma Iranin ylin johtaja soittamalla holokaustin todellisuuden "epävarma"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

48476_detail_khameneiKirjailija: Maud Swinnen

Puhuminen suurelle joukolle viime viikolla Iranin koillisosassa Mashhadissa ajatollah Khamenei (Kuvassa) väitti, että natsien tekemä järjestelmällinen kuuden miljoonan juutalaisen murha "ei ollut varma".    

Anti-Defamation League (ADL) ja Maailman juutalaiskongressi (WJC) tuomitsivat Iranin ylimmän johtajan ajatollah Ali Khamenein lausunnon, jossa hän väitti suuren kansallisen puheenvuoron aikana, että holokaustin historiallinen todellisuus on "tuntematon", ja kyseenalaisti. jos se "todella tapahtui".

Mainos

Hän tuomitsi myös länsimaat, jotka pitävät sananvapautta "punaisena viivana", mutta asettavat rajoituksia holokaustin keskusteluun. Ajatollah Khamenei antoi lausuntoja Persian uudenvuoden Nowruzin yhteydessä.

Iranin koillisosassa Mashhadissa käydyn suuren joukon puheissa ajatolla Khamenei väitti, että natsien tekemä järjestelmällinen kuuden miljoonan juutalaisen murha ei ollut "varmaa".

"Holokausti on tapahtuma, jonka todellisuus on epävarma, ja jos se tapahtui, on epävarmaa, miten se tapahtui", hän sanoi. Khamenei on kutsunut holokaustia "myytiksi" monta kertaa aiemmin. Hän käytti myös viittausta holokaustiin kritisoidakseen läntisiä hyökkäyksiä Iranin teokraattiseen hallintoon.

Mainos

"Euroopassa kukaan ei uskalla puhua holokaustista", Khamenei sanoi. "He puolustavat intohimoisesti punaisia ​​viivojaan. Kuinka he odottavat meidän jättävän huomiotta punaiset viivat, jotka perustuvat vallankumouksellisiin ja uskonnollisiin vakaumuksiimme?"

Hän lisäsi: '' mielipiteen ilmaiseminen holokaustista tai sen epäileminen on yksi suurimmista synneistä lännessä. "

ADL: n kansallinen johtaja Abraham H. Foxman sanoi lausunnossaan: "Ei ole sattumaa, että Iranin korkein johtaja valitsi vuoden tärkeimmän kansallisen osoitteensa kyseenalaistaakseen holokaustin. Hänen viestinsä on, että käynnissä olevista ydinneuvotteluista huolimatta Iran käy Vahva sen radikaaliselle ideologialle, mukaan lukien holokaustin kieltäminen, ja muille ääri-ääri-antisemitistisille ja Israel-vastaisille näkemyksille sekä jatkuvalle tuelleen maailman terrorille, mikä käy ilmi siitä, että Israel on hiljattain takavarikoinut Gazan alueelle tarkoitettuja Iranin aseita.

"Jälleen kerran Iranin johtajan holokaustin kieltävä injektio osoittaa maailmalle, kuinka tällainen syvällä viha on Iranin ruorissa. Olemme nähneet, että ajatolla on puhunut kiivaasti vihamielisesti juutalaisia ​​kohtaan aikaisemmin muissa kansallisissa tilaisuuksissa Iranissa ja nämä lausunnot jälleen kerran osoittavat tämän järjestelmän kiihkoilun ja tekopyhyyden '', Foxman lisäsi.

Juutalaisten maailmankongressin presidentti Ronald S. Lauder kysyi ajatollah Khamenei'n lausuntojen jälkeen, voiko maailma luottaa Iranin presidentin Hassan Rouhanin "viehätyshyökkäykseen".

"Kun maat kiirehtivät ottamaan takaisin väitetysti maltillisemman Iranin takaisin maailman yhteisöön ja tekemään sen kanssa liiketoimintaa, heidän tulisi muistaa, että se ei ole uusi Iran, vaan sama Iran, jolla on uudet kasvot", Lauder sanoi.

Ajatollah Khamenein sanat ovat erehtymättömiä: hän kiistää holokaustin tapahtuneen. Iranin on luovuttava holokaustin kieltämisestä, ääriliikkeistä ja kiihkoilusta, jos maailma haluaa uskoa käytökseensä ja aikomuksiinsa. Siihen saakka lännen on oltava erittäin varovainen suhtautuessaan Teheraniin '', Lauder sanoi.

Joulukuussa 2013 Khamenein Facebook- ja Twitter-sivut merkitsivät ranskalaisen holokaustin kieltävän Roger Garaudyn oikeudenkäynnin vuosipäivää hänen vuoden 1996 kirjassaan, jossa holokaustia kutsuttiin "kuuden miljoonan myytiksi", ja ylistystä Garaudylle kuin "ranskalaiselle". #Muslimivastustaistelija ”.

Kesäkuussa 2013 Ayatollahin Facebook-sivu sisälsi viestin, joka esitti visuaalisen esityksen klassisesta antisemitistisestä salaliittoteoriasta, joka koskee juutalaisten valvontaa Yhdysvaltojen hallituksessa.

Iranin johtajat antavat säännöllisesti antisemitistisiä lausuntoja; Iranin tiedotusvälineissä on antisemitistisiä sarjakuvia, ja hallituksen hallitsema Lehdistön TV-kanava lähettää antisemitististä ja Israelin vastaista propagandaa.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa