Liity verkostomme!

Blogspot

West tarvitsee uudenlaisen pelotteen, joka kohdistuu Venäjän heikkoudet

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Lough, John 4_0By John Lough (kuvassa) Associate Fellow, Venäjä ja Eurasia-ohjelma, Chatham House
Länsimaat heräävät siihen, että Venäjän Krimin tarttuminen on paljon enemmän kuin Ukrainan alueellisen koskemattomuuden loukkaaminen. Sen toimet ovat luoneet vakavan uhan Euroopan turvallisuudelle, ja kriisi ei ole kaukana siitä, kun Moskova on itse päättänyt päättää Ukrainan tulevaisuudesta.

Viimeaikaiset tapahtumat Ukrainassa ovat osoittaneet, että länteen vallitseva pelotevaikutusmalli ei voi rajoittaa venäläistä käyttäytymistä Euroopan välittömässä läheisyydessä. Sen ydinvoima-ainetta ei tässä tapauksessa ollut merkitystä.

Huolimatta Venäjän väitteistä, että Nato on sotilaallinen uhka sen turvallisuudelle, tämä oletettu uhka ei estänyt sitä tarttumasta Krimiin ja kertomaan lännestä lopettamasta Ukrainassa. Moskova on laskenut oikein, että länsimaiset johtajat eivät reagoi sotilaallisesti kriisiin, koska he eivät uhkaisi sotaa Venäjän kanssa. Kuitenkin absurdi heidän puheenvuoronsa uusnatsisista, jotka käyvät mellakassa Krimissä, Venäjän johtajat eivät olleet kosketuksissa todellisuuteen.

Läntisen politiikan päättäjien on nyt tunnistettava strategiset vaihtoehdot, joilla Venäjää estetään jatkamasta Ukrainan epävakautta ja ryhtymään samankaltaisiin toimiin muualla sen reuna-alueella.

Mainos

Toistaiseksi on tullut vain taktinen vastaus. Yhdysvaltain ja EU: n viisumikielto ja varojen jäädyttäminen presidentti Vladimir Putinin sisäpiirissä ja Venäjän Krimin seikkailusta vastuussa oleville yksilöille ovat ensimmäisiä merkkejä länsimaiden halusta rangaista Venäjää ja rajoittaa sen käyttäytymistä Ukrainassa. Yhdysvaltojen suhteet Venäjään vähemmän vaikuttavat siihen, että Yhdysvallat on vauhdissa. Vertailun vuoksi EU: n 28-jäsenet kamppailivat väistämättä yksimielisesti.

Vaikka prosessi on alkanut, vaikutelma on edelleen, että länsimaat pelaavat kiinni ja että strateginen aloite on edelleen Moskovassa. Tilanteen kääntämiseksi heidän on päätettävä lyhyellä aikavälillä, aikovatko ne todella taata Ukrainan itsenäisyyden ja estää Venäjää sanelemasta sen olemassaolon ehtoja.

Tätä varten heidän on arvioitava, että Ukrainan poliittiset johtajat voivat koota yhteen johtamaan maata kriisistä ennen kuin ne sitoutuvat tukemaan prosessia. Valitettavasti ei ole kyse siitä, että Ukrainan poliitikot voivat saada kiinni yhteiskunnan odotuksista tarjota vaadittua johtajuutta.

Mainos

Tähän tarkoitukseen tarvittava aika vaatii kaksi välitöntä toimenpidettä: ensinnäkin hätätilanteessa taloudellisten resurssien tarjoaminen talouden elvyttämiseksi ja toiseksi se, että ukrainalaisille annetaan tilaa päättää itse, miten heidän maansa hallitaan.

Tämä lähestymistapa voi kuitenkin toimia vain, jos on olemassa uskottava pelotevaikutus, joka houkuttelee Moskovaa epävakauttamaan Ukrainaa. Venäjä on jo esittänyt pysähtyneisyytensä, sanomalla, että maan pitäisi olla epäjohdonmukainen, sen ei pitäisi tehdä assosiaatiosopimusta EU: n kanssa, ja sen pitäisi hallita itseään liittovaltion mallilla, joka mahdollistaa sen alueiden merkittävän itsenäisyyden. Tämä on tapa tehdä maasta hallitsematon ja riistää se itsenäisyydestään.

Jotta Ukraina saisi mahdollisuuden ryhmittyä uudelleen Maidanin vallankumouksen jälkeen, länsimaiden on saatava Venäjää suostumaan takaisin ja pudottamaan nämä olosuhteet.

Venäjä ei ole vielä ottanut uutta Ukrainan hallitusta vastaan ​​taloudellisia välineitä, joita se käytti viime vuonna menestyksekkäästi useiden valitun kauppasaarron avulla, jotta presidentti Viktor Janukovitš ei olisi allekirjoittanut assosiaatiosopimusta EU: n kanssa. Ukrainan itäiset alueet eivät ole Krimmaa, ja Venäjä ei pysty kuorimaan niitä samalla tavalla. Se säilyttää kuitenkin selkeästi kapasiteetin ajan myötä paikallisten eliittien tahdon pysyä linjassa Kiovan keskushallinnon kanssa.

Näiden paineiden selvittämiseksi länsimaiden on pakotettava Moskova tekemään valintoja. Tämä edellyttää uuden heijastuksia koskevan pelotteen muodon luomista. Vaikka Venäjällä on kilpailuetua länteen nähden Ukrainassa ja sen suuressa osassa sen käytössä olevia poliittisia, taloudellisia ja sotilaallisia vipuja, sen pysyvä talous perustuu edelleen voimakkaasti hyödykkeiden vientiin ja erittäin alttiina kestävälle taloudelliselle paineelle. Voidakseen saavuttaa vetovoiman Venäjän päätöksentekijöiden kanssa lännen on annettava uskottava uhka aiheuttaa vakavia ja kestäviä vahinkoja Venäjän taloudelle.

Sanat ovat tärkeitä. Tähän mennessä strategisen varoittamisen sanastoa ei ole käyty keskusteluissa siitä, miten nykyistä kriisiä hallitaan. Jos läntiset johtajat haluavat vaikuttaa Moskovan käyttäytymiseen, heidän on löydettävä kielirekisteri, joka ylittää "pakotteet" ja "mahdolliset kohdennetut toimenpiteet" todellisen strategisen tarkoituksen ilmaisemiseksi. Moskovalle lähetettävän viestin on täsmennettävä, että Länsi voitti Neuvostoliiton taloudellisesti ja on valmis ottamaan käyttöön lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin politiikkoja Venäjän talouden heikentämiseksi, jos se edelleen heikentää Euroopan turvallisuutta.

Venäjä

EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duuman vaaleja

Julkaistu

on

Venäjä [nid: 114228]

”Meidän on uudistettava Euroopan politiikka Venäjää kohtaan. Meidän on estettävä Venäjän uhat, pidätettävä Venäjän puuttuminen EU: hun ja sen naapurustoon ja tuettava strategisesti Venäjän demokraattisia voimia. Meidän on työskenneltävä olettamuksella, että muutos on mahdollista tässä maassa ja että "demokratia ensin" on ensimmäinen tehtävämme suhteissamme Venäjään. Venäjä voi olla demokratia ”, sanoi EPP: n Euroopan parlamentin jäsen Andrius Kubilius ennen 14. syyskuuta pidettävää täysistuntoa EU: n ja Venäjän poliittisten suhteiden tulevaisuudesta.

Parlamentin mietinnössä, jonka Kubilius on laatinut ja josta äänestetään tänään (15. syyskuuta), korostetaan, että Euroopan on osallistuttava Moskovan kanssa yhteistä etua koskeviin kysymyksiin, kuten asevalvontaan, rauhanrakentamiseen, maailmanlaajuiseen turvallisuuteen tai ilmastonmuutokseen. Tällaisen yhteistyön olisi kuitenkin ehdottomasti oltava ehdollinen Kremlin halukkuudesta kunnioittaa ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä lakeja. ”Yhteistyö tietyillä erityisaloilla ei saisi johtaa myönnytyksiin EU: n arvoihin eikä koskaan jättää huomiotta seurauksia kumppaneillemme. Tarvitsemme lisää rohkeutta ottaa vahva kanta Kremlin hallintoa kohtaan ihmisoikeuksien puolustamiseksi. Meidän on varmistettava, että mahdolliset lisäsuhteet Kremlin kanssa riippuvat Putinin halusta lopettaa hyökkäykset, sortot ja pelottelut Venäjällä ja sen ulkopuolella ”, Kubilius korosti.

Mainos

Mietinnössä korostetaan lisäksi, että EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duumaa ja keskeyttämään maan osallistuminen kansainvälisiin parlamentaarisiin kokouksiin, myös Euroopan neuvoston kokouksiin, jos tällä viikolla Venäjän parlamenttivaalit tunnustetaan petoksiksi. ”Venäjän ihmisillä on oltava valintaoikeus, kuten minkä tahansa muun demokraattisen maan ihmisillä. Kun tärkeimmät oppositiotoimijat ja Venäjän hallitsevan puolueen vastustajat ovat vankilassa tai kotiarestissa, vaihtoehtoja ei ole. Kremlin jatkuva tukahduttaminen kaikkiin opposition ehdokkaisiin, vapaaseen mediaan tai kansalaisjärjestöön heikentää vaalien legitiimiyttä ja oikeudenmukaisuutta. Toistamme, että oppositiojohtaja Aleksei Navalny sekä kaikki ne, jotka tukivat häntä rauhanomaisten mielenosoitusten aikana, on vapautettava ”, Kubilius totesi.

Mainos
Continue Reading

Saksa

Saksan vihreiden puoluejohtaja puolustaa liittokansleri-ehdokasta

Julkaistu

on

By

Saksan vihreiden puolueen johtajat Robert Habeck ja Annalena Baerbock, myös vihreiden liittokansleri-ehdokas, kuuntelevat NABU-yhdistyksen johtajaa Christian Unseltia, kun he kävelevät Biesenthaler-altaan luonnonsuojelualueen nummilla esiteltyään välittömän ilmastonsuojeluohjelman Biesenthal lähellä Bernaua, Koillis -Saksa 3. elokuuta 2021. Tobias Schwarz/Pool REUTERSin kautta

Saksan vihreiden johtaja sunnuntaina (8. elokuuta) puolusti puolueen liittokansleri-ehdokasta ensi kuun liittovaltiovaaleissa ja harhautti ehdotuksia, joiden mukaan hänen pitäisi korvata hänet sen jälkeen, kun hän oli tehnyt kalliita virheitä, kirjoittaa Paul Carrel, Reuters.

Ekologit nousivat lyhyesti äänestyksissä ohittaakseen liittokansleri Angela Merkelin konservatiivisen blokin sen jälkeen, kun he olivat nimenneet Annalena Baerbockin (kuvassa) liittokansleri -ehdokkaaksi huhtikuussa, mutta ovat sen jälkeen heikentyneet.

Baerbockin virheiden aiheuttama kampanja on sisällyttänyt virheitä ansioluetteloonsa ja skandaalin joulubonusmaksusta, jota hän ei ilmoittanut parlamentille. Baerbock on myös sanonut, että seksistinen valvonta pidättelee häntä. Luettu lisää.

Mainos

"Rouva Baerbock sopii liittokanslerin virkaan, ja meidän tehtävämme on varmistaa, että vihreät ovat vahvoja", puolueen johtaja Robert Habeck kertoi ZDF: lle haastattelussa.

Kysyttäessä, pitäisikö vihreiden korvata Baerbock hänen kanssaan liittokansleri -ehdokkaana, Habeck vastasi: "Ei, se ei ole keskustelu."

Vihreiden surun lisäämiseksi puolue suljetaan pois Saarlandin osavaltion vaalista 26. syyskuuta järjestettävissä kansallisissa vaaleissa, koska alueellisten ehdokkaiden valinta on epäsäännöllistä sisäisen riidan vuoksi.

Mainos

"Vihreiden kampanjassa oli muutamia ongelmia, mutta ... odotan innolla elokuuta ja syyskuuta", sanoi Habeck, joka on puolueen johtaja Baerbockin kanssa. "Kaikki on mahdollista."

Aiemmin sunnuntaina julkaistu mielipidemittaus osoitti, että vasemmistolaiset sosiaalidemokraatit (SPD) vetäytyvät vihreiden kanssa 18 prosentilla Merkelin konservatiivien jälkeen 26 prosentilla. Merkel, joka on ollut vallassa vuodesta 2005, aikoo erota vaaleista. Lue lisää.

INSA: n kysely osoitti, että hypoteettisessa suorassa äänestyksessä liittokanslerista SPD -ehdokas Olaf Scholz oli 27%: n kannalla. Konservatiivinen Armin Laschet vaipui 14 prosenttiin, yhden pisteen edellä Baerbockia, 13 prosentilla.

Vihreät esittivät tiistaina "hätätilanteen ilmastonsuojeluohjelman", jonka tarkoituksena on palauttaa kampanjansa. Lue lisää.

Continue Reading

Euroopan vihreä sopimus

Pienituloiset perheet ja keskiluokan kotiomistajat eivät saa maksaa Green Dealista, sanoo EPP

Julkaistu

on

EPP-ryhmä haluaa, että Euroopasta tulee ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä. "Tämä kauaskantoinen talouksien ja yhteiskuntien muutos on tehtävä älykkäästi, koska haluamme torjua ilmastonmuutosta innovoinnilla, kilpailukyvyllä ja eurooppalaisilla työpaikoilla. Haluamme Muunna tarvittava muutos mahdollisuudeksi. Haluamme hiilidioksidipäästöjen poistamisen, ei teollistamisen! Haluamme paitsi asettaa tavoitteita myös löytää paras tapa Euroopalle saavuttaa nämä tavoitteet kiinnittäen erityistä huomiota vetyyn ja joissakin tapauksissa, kaasu siirtymäteknologiana ", sanoi EPP-ryhmän talous- ja ympäristöasioista vastaava varapuheenjohtaja Esther de Lange.

Hänen lausuntonsa tulee ennen Euroopan komission esittelyä ns. Fit for 55 -paketista, joka on mammuttipaketti energia- ja ilmastolakeista ja jonka tarkoituksena on muuttaa 55 prosentin hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoite konkreettisiksi uusiksi säännöiksi liikenteelle, teollisuudelle, rakennuksille ja rakennuksille. muilla aloilla.

"Meidän on oltava hyvin tarkkaavaisia ​​siitä, kuka maksaa Green Deal -laskun. Suurimman laskun eivät voi maksaa pienituloiset perheet, keskiluokan kotiomistajat tai maaseutualueiden autonomistajat ilman julkista liikennettä", lisäsi de Lange, selittää, että PPE-ryhmä haluaa uskottavan sosiaalisen välineen lämmitys- ja liikkuvuusköyhyyden torjumiseksi jäsenvaltioissa ja niiden välillä.

Mainos

EPP-ryhmä haluaa edistää puhtaita autoja. "Haluamme asettaa etusijalle puhtaiden ajoneuvojen, sähköisen liikkuvuuden ja päästöttömien polttoaineiden kehittämisen. Emme halua, että keskustelu autojen hiilidioksidipäästöistä muuttuisi uudeksi ideologiseksi taisteluksi dogmeista. Euroopan autoteollisuuden on säilytettävä maailmanlaajuinen kilpailukykynsä ja sen on pysyttävä Puhtaiden autojen teknologiajohtajat ja suuntaajat Euroopalle ja muulle maailmalle. Paljon riippuu myös latausinfrastruktuurin käyttöönotosta. PPE-ryhmä vaatii siksi komission säännöllistä raportointia tässä saavutetusta edistyksestä ja sen vaikutuksista Hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteet ", de Lange totesi.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa