Liity verkostomme!

Blogspot

Lausunto: Krimin kansanäänestysvalinnat eivät ole lainkaan vaihtoehtoa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

140227-simferopol-crimea-jsw-822a_2d094fb3240074be9bfd28e0d8000d67By Keir Giles, Kansainvälisen turvallisuuden ja Venäjän sekä Eurasia-ohjelman apulaiskumppani, Chatham House
Suunniteltu Krimin tulevaa asemaa koskeva kansanäänestys on tuomittu laittomana ja pätemättömänä. Mutta vaikka se olisi laillista, Krimin äänestäjille esitetyt kaksi vaihtoehtoa eivät tarjoa heille mitään mahdollisuutta jättää Venäjän hallintaa.

Tällä hetkellä 16. maaliskuuta suunniteltu kansanäänestys pyytää Krimin äänestäjiä valitsemaan liittymisen Venäjään vai paluun Krimin vuoden 1992 perustuslakiin ja pysyvän nimellisesti osana Ukrainaa. Jotkut tiedotusvälineet ovat esittäneet toisen vaihtoehdon paluuta tilanteeseen ennen kuin Venäjän joukot ottivat niemimaan hallintaansa; itse asiassa se on kaikkea muuta.

Krimin vuoden 1992 perustuslaki hyväksyttiin kuumeisen hajauttamiskierroksen aikana välittömästi Neuvostoliiton päättymisen jälkeen, ja se poistettiin pian sen jälkeen. Sanoilla, joilla on pitkät muistot, löytyy kylmää, se viittaa Krimin tasavaltaan "Neuvostoliittoon" ja kuvailee sitä suvereeniksi kokonaisuudeksi, joka myöntää Ukrainalle vain sellaisia ​​valtuuksia, jotka sen mielestä sopivat. Toisin sanoen tämän perustuslain palauttaminen olisi askel kohti näennäistä itsenäisyyttä Venäjän valvonnassa. Jos se hyväksytään, Krimin tapahtumat kuvastaisivat edelleen Venäjän yhteenottoa Georgian kanssa vuonna 2008 sekä Abhasian ja Etelä-Ossetian 'itsenäisten' yksiköiden perustamista.

Niillä kansalaisilla, jotka olivat tyytyväisiä siihen, että Krim pysyi osana Ukrainaa samalla perusteella kuin se on ollut viimeiset 20 vuotta, ei ole ääntä tässä kansanäänestyksessä. Kolmas vaihtoehto ei ole käytettävissä.

Mainos

Vaikutukset Ukrainaan

Paikalliset venäläismieliset viranomaiset ovat ilmoittaneet mieltymyksistään äänestäjille muun muassa raa'an mainostaulukampanjan avulla, jossa esitetään yksinkertainen valinta kahden Krimin välillä: toinen on Venäjän lipun päällä, toinen piikkilanka ja hakaristi. Venäläismielisten jengien, jotka kuvaavat itseään 'itsepuolustusyksiköiksi', jotka partioivat ja mahdollisesti miehittävät äänestyspaikkoja, pelottelulla on todennäköisesti myös merkittävä rooli Krimin asukkaiden suostuttelemisessa äänestystapaan. Mutta tosiasiassa kumpikin tulos tästä kansanäänestyksestä olisi laajalti hyväksyttävä Venäjälle.

Maantiede sanelee, että Venäjän hallinnan vakiinnuttaminen Krimiin, joko osana Venäjää tai nimellisesti itsenäistä, asettaa Ukrainalle vakavia haasteita sekä turvallisuuden että talouden kannalta. Ukrainan haavoittuvuus Venäjän jatkokoulutukselle lisääntyy. Krimistä peräisin oleva kannaksella pääsee maalle Ukrainan mantereelle, joka on rajoitettu ja helposti puolustettavissa. Mutta Venäjän joukkojen laajamittainen ja jatkuva vahvistaminen Krimissä yhdistettynä Mustanmeren laivaston rajoittamattomaan liikkumisvapauteen tekee Ukrainan rannikkoalueista muualla paljon alttiimpia Venäjän sotatoimille tulevaisuudessa.

Itse asiassa Ranskan Venäjälle toimittamat Mistral-luokan helikopterialustat ovat voimakkaita välittäjiä juuri tämäntyyppiselle toiminnalle. Keskellä Krimin kriisiä ensimmäinen Venäjälle rakennettu alus aloitti merikokeet 6. maaliskuuta venäläisen miehistön ollessa jo koulutuksessa Ranskassa.

Mainos

Venäjän ylimääräiset joukot Krimillä tuodaan suurelta osin Kerch-salmen yli. Kapea vesiväylä jakaa Itä-Krimin Etelä-Venäjältä. Tämän salmen hallitseminen on erittäin merkittävää, ja siitä on ollut aikaisempia kiistoja maiden välillä. Mutta kun molemmat rannat ovat nyt venäläisten käsissä, Azovinmerestä tulee käytännössä Venäjän järvi. Toisin sanoen Venäjällä on nyt täysi valvonta kaikkien itäisen Ukrainan satamien, myös Mariupolin tärkeimmän sataman, pääsystä merelle. Tämä antaa Venäjälle vielä enemmän taloudellisia ja muita vipuvaikutuksia maan itäosissa vallitseviin olosuhteisiin ja tukee Venäjän tavoitetta, jonka mukaan Ukrainaa ei voida hallita ilman Venäjän suostumusta ja yhteistyötä.

näkymät

Krimin venäläiset viranomaiset kiirehtivät saattamaan kansanäänestyksen läpi. Päivämäärää on jo viety eteenpäin kahdesti, ja tällä hetkellä kiertävä vitsi sanoo, että "kansanäänestyksen viimeisin päivämäärä on juuri ilmoitettu - se oli eilen". Tämä on osa Venäjän pyrkimystä ylläpitää aloitetta, pitää länsi takaosassa ja esitellä maailmalle a tapahtunut tosiasia ennen minkään merkittävän reaktion tai pelotteen käyttöönottoa.

Tässä yhteydessä Yhdysvaltojen ja muiden länsimaiden (vaikka kaikki länsimaiset asiantuntijatkaan) hylkäämä kansanäänestys on rauhoittavaa. Toistaiseksi tämä lievittää pelkoa siitä, että tulosta voidaan käyttää kasvoja pelastavana perusteena Venäjän Krimin hallinnan hyväksymiselle ja jälleen kerran Venäjän armeijan käytölle naapuria vastaan.

Mutta kysymys Venäjän toiminnan laillisuudesta on tärkeä, mutta sillä on vain vähän vaikutusta Venäjän hallintaan Krimissä. Lisäksi tapahtumat saattavat silti helposti ohittaa nykyiset huolenaiheet. Krimin tilanne on edelleen erittäin herkkä. Kiitos ympäröivien ukrainalaisten sotilaiden äärimmäisen itsekurin ja kärsivällisyyden Venäjän armeijan saarton ja venäläisten tukemien jengien toistuvien hyökkäysten vuoksi, Ukrainan asevoimat eivät ole vielä ampuneet. He tietävät, että heti kun tämä tapahtuu, Venäjän kostotoimet ovat välittömiä, ylivoimaisia ​​ja julmia.

Venäjä

EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duuman vaaleja

Julkaistu

on

Venäjä [nid: 114228]

”Meidän on uudistettava Euroopan politiikka Venäjää kohtaan. Meidän on estettävä Venäjän uhat, pidätettävä Venäjän puuttuminen EU: hun ja sen naapurustoon ja tuettava strategisesti Venäjän demokraattisia voimia. Meidän on työskenneltävä olettamuksella, että muutos on mahdollista tässä maassa ja että "demokratia ensin" on ensimmäinen tehtävämme suhteissamme Venäjään. Venäjä voi olla demokratia ”, sanoi EPP: n Euroopan parlamentin jäsen Andrius Kubilius ennen 14. syyskuuta pidettävää täysistuntoa EU: n ja Venäjän poliittisten suhteiden tulevaisuudesta.

Parlamentin mietinnössä, jonka Kubilius on laatinut ja josta äänestetään tänään (15. syyskuuta), korostetaan, että Euroopan on osallistuttava Moskovan kanssa yhteistä etua koskeviin kysymyksiin, kuten asevalvontaan, rauhanrakentamiseen, maailmanlaajuiseen turvallisuuteen tai ilmastonmuutokseen. Tällaisen yhteistyön olisi kuitenkin ehdottomasti oltava ehdollinen Kremlin halukkuudesta kunnioittaa ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä lakeja. ”Yhteistyö tietyillä erityisaloilla ei saisi johtaa myönnytyksiin EU: n arvoihin eikä koskaan jättää huomiotta seurauksia kumppaneillemme. Tarvitsemme lisää rohkeutta ottaa vahva kanta Kremlin hallintoa kohtaan ihmisoikeuksien puolustamiseksi. Meidän on varmistettava, että mahdolliset lisäsuhteet Kremlin kanssa riippuvat Putinin halusta lopettaa hyökkäykset, sortot ja pelottelut Venäjällä ja sen ulkopuolella ”, Kubilius korosti.

Mainos

Mietinnössä korostetaan lisäksi, että EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duumaa ja keskeyttämään maan osallistuminen kansainvälisiin parlamentaarisiin kokouksiin, myös Euroopan neuvoston kokouksiin, jos tällä viikolla Venäjän parlamenttivaalit tunnustetaan petoksiksi. ”Venäjän ihmisillä on oltava valintaoikeus, kuten minkä tahansa muun demokraattisen maan ihmisillä. Kun tärkeimmät oppositiotoimijat ja Venäjän hallitsevan puolueen vastustajat ovat vankilassa tai kotiarestissa, vaihtoehtoja ei ole. Kremlin jatkuva tukahduttaminen kaikkiin opposition ehdokkaisiin, vapaaseen mediaan tai kansalaisjärjestöön heikentää vaalien legitiimiyttä ja oikeudenmukaisuutta. Toistamme, että oppositiojohtaja Aleksei Navalny sekä kaikki ne, jotka tukivat häntä rauhanomaisten mielenosoitusten aikana, on vapautettava ”, Kubilius totesi.

Mainos
Continue Reading

Saksa

Saksan vihreiden puoluejohtaja puolustaa liittokansleri-ehdokasta

Julkaistu

on

By

Saksan vihreiden puolueen johtajat Robert Habeck ja Annalena Baerbock, myös vihreiden liittokansleri-ehdokas, kuuntelevat NABU-yhdistyksen johtajaa Christian Unseltia, kun he kävelevät Biesenthaler-altaan luonnonsuojelualueen nummilla esiteltyään välittömän ilmastonsuojeluohjelman Biesenthal lähellä Bernaua, Koillis -Saksa 3. elokuuta 2021. Tobias Schwarz/Pool REUTERSin kautta

Saksan vihreiden johtaja sunnuntaina (8. elokuuta) puolusti puolueen liittokansleri-ehdokasta ensi kuun liittovaltiovaaleissa ja harhautti ehdotuksia, joiden mukaan hänen pitäisi korvata hänet sen jälkeen, kun hän oli tehnyt kalliita virheitä, kirjoittaa Paul Carrel, Reuters.

Ekologit nousivat lyhyesti äänestyksissä ohittaakseen liittokansleri Angela Merkelin konservatiivisen blokin sen jälkeen, kun he olivat nimenneet Annalena Baerbockin (kuvassa) liittokansleri -ehdokkaaksi huhtikuussa, mutta ovat sen jälkeen heikentyneet.

Baerbockin virheiden aiheuttama kampanja on sisällyttänyt virheitä ansioluetteloonsa ja skandaalin joulubonusmaksusta, jota hän ei ilmoittanut parlamentille. Baerbock on myös sanonut, että seksistinen valvonta pidättelee häntä. Luettu lisää.

Mainos

"Rouva Baerbock sopii liittokanslerin virkaan, ja meidän tehtävämme on varmistaa, että vihreät ovat vahvoja", puolueen johtaja Robert Habeck kertoi ZDF: lle haastattelussa.

Kysyttäessä, pitäisikö vihreiden korvata Baerbock hänen kanssaan liittokansleri -ehdokkaana, Habeck vastasi: "Ei, se ei ole keskustelu."

Vihreiden surun lisäämiseksi puolue suljetaan pois Saarlandin osavaltion vaalista 26. syyskuuta järjestettävissä kansallisissa vaaleissa, koska alueellisten ehdokkaiden valinta on epäsäännöllistä sisäisen riidan vuoksi.

Mainos

"Vihreiden kampanjassa oli muutamia ongelmia, mutta ... odotan innolla elokuuta ja syyskuuta", sanoi Habeck, joka on puolueen johtaja Baerbockin kanssa. "Kaikki on mahdollista."

Aiemmin sunnuntaina julkaistu mielipidemittaus osoitti, että vasemmistolaiset sosiaalidemokraatit (SPD) vetäytyvät vihreiden kanssa 18 prosentilla Merkelin konservatiivien jälkeen 26 prosentilla. Merkel, joka on ollut vallassa vuodesta 2005, aikoo erota vaaleista. Lue lisää.

INSA: n kysely osoitti, että hypoteettisessa suorassa äänestyksessä liittokanslerista SPD -ehdokas Olaf Scholz oli 27%: n kannalla. Konservatiivinen Armin Laschet vaipui 14 prosenttiin, yhden pisteen edellä Baerbockia, 13 prosentilla.

Vihreät esittivät tiistaina "hätätilanteen ilmastonsuojeluohjelman", jonka tarkoituksena on palauttaa kampanjansa. Lue lisää.

Continue Reading

Euroopan vihreä sopimus

Pienituloiset perheet ja keskiluokan kotiomistajat eivät saa maksaa Green Dealista, sanoo EPP

Julkaistu

on

EPP-ryhmä haluaa, että Euroopasta tulee ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä. "Tämä kauaskantoinen talouksien ja yhteiskuntien muutos on tehtävä älykkäästi, koska haluamme torjua ilmastonmuutosta innovoinnilla, kilpailukyvyllä ja eurooppalaisilla työpaikoilla. Haluamme Muunna tarvittava muutos mahdollisuudeksi. Haluamme hiilidioksidipäästöjen poistamisen, ei teollistamisen! Haluamme paitsi asettaa tavoitteita myös löytää paras tapa Euroopalle saavuttaa nämä tavoitteet kiinnittäen erityistä huomiota vetyyn ja joissakin tapauksissa, kaasu siirtymäteknologiana ", sanoi EPP-ryhmän talous- ja ympäristöasioista vastaava varapuheenjohtaja Esther de Lange.

Hänen lausuntonsa tulee ennen Euroopan komission esittelyä ns. Fit for 55 -paketista, joka on mammuttipaketti energia- ja ilmastolakeista ja jonka tarkoituksena on muuttaa 55 prosentin hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoite konkreettisiksi uusiksi säännöiksi liikenteelle, teollisuudelle, rakennuksille ja rakennuksille. muilla aloilla.

"Meidän on oltava hyvin tarkkaavaisia ​​siitä, kuka maksaa Green Deal -laskun. Suurimman laskun eivät voi maksaa pienituloiset perheet, keskiluokan kotiomistajat tai maaseutualueiden autonomistajat ilman julkista liikennettä", lisäsi de Lange, selittää, että PPE-ryhmä haluaa uskottavan sosiaalisen välineen lämmitys- ja liikkuvuusköyhyyden torjumiseksi jäsenvaltioissa ja niiden välillä.

Mainos

EPP-ryhmä haluaa edistää puhtaita autoja. "Haluamme asettaa etusijalle puhtaiden ajoneuvojen, sähköisen liikkuvuuden ja päästöttömien polttoaineiden kehittämisen. Emme halua, että keskustelu autojen hiilidioksidipäästöistä muuttuisi uudeksi ideologiseksi taisteluksi dogmeista. Euroopan autoteollisuuden on säilytettävä maailmanlaajuinen kilpailukykynsä ja sen on pysyttävä Puhtaiden autojen teknologiajohtajat ja suuntaajat Euroopalle ja muulle maailmalle. Paljon riippuu myös latausinfrastruktuurin käyttöönotosta. PPE-ryhmä vaatii siksi komission säännöllistä raportointia tässä saavutetusta edistyksestä ja sen vaikutuksista Hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteet ", de Lange totesi.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa