Liity verkostomme!

Blogspot

Lausunto: Farewell, Crimea libre

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

2008-08-09-Ukraina-Yalta-Livadia-palatsi-207-front-ulko-ommeltuLivadian palatsi Krimillä, tsaari Nikolai II: n entinen koti ja Yhdysvaltain presidentin Theodore Rooseveltin unelmakoti

Länsi on julistanut tulevan Krimin tulevaisuutta ja Sevastopolin kaupungin asemaa koskevan 16. maaliskuuta järjestettävän kansanäänestyksen "laittomaksi". Äskettäisessä Ukrainan kriisille omistetussa Brysselissä pidetyssä ylimääräisessä EU: n valtionpäämiesten neuvostossa liittokansleri Angela Merkel selitti, että Krimin kansanäänestys on valmisteltu huonosti, se toteutetaan kiireellisesti ja ilman hallituksen kuulemista, joten se ei ole pätevä.

Kaikki rinnakkaisuudet tulevan Skotlannin syyskuun äänestyksen kanssa pidetään merkityksettöminä. Kritiikillä yhteistyön puuttumisesta Kiovan uuden itse julistaman hallituksen kanssa ei ole paljon järkeä, ei vain siksi, että se on itse julistettu, vaan myös siksi, että väkivalta ja verenvuodat ovat tahranneet sen nousun. Laillinen presidentti joutuu pakkosiirtolaisuuteen, ja jopa ne, jotka ovat samaa mieltä hänen asemastaan, myöntävät hänen auktoriteettinsa olevan lähellä nollaa.

Mainos

Krimin pääministeri Sergei Aksyonov on selittänyt kansanäänestysohjelman nopean vauhdin johtuvan provokaation vaarasta ja tarpeesta välttää Maidanin aukion tragedian toistuminen. Mistä tahansa motiivista huolimatta, päivämäärät eivät muuta olennaista: Neuvostoliiton kommunistisen puolueen pääsihteerin Nikita Hrushevin Urkanian kansalaisille tarjoama lahja oli helppo lahjoittaa vuonna 1954, mutta se ei ole helppo palauttaa. Niemimaan kahden miljoonan asukkaan mielipide ei paina tarpeeksi voimakkaasti voittaakseen nykyisten ja nykyisten vallassa olevien poliittisten seikkailijoiden kapinalliset nykyisen poliittisen konjunktuurin yhteydessä.

Kansanäänestyksen ympärillä olevat jännitteet kasvavat, kun Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) EJK-operaatio, joka yritti päästä Krimiin, pysäytettiin aseiden toimesta - huono merkki, koska se sulkee kansanäänestyksen kansainvälisen tunnustamisen perspektiivin. Hylkääminen saattoi päätökseen väkivallan ja verenvuodatuksen Maidan-aukiolla, jossa sekä ihmiset että Venäjän ja lännen välinen luottamus tapettiin.

Krimissä sijaitsevan sotilastukikohdan Belbekin lentokentän myrsky sai kuvan täydelliseksi, mikä antoi Kremlille perustelut syyttää länsiä "värillisten" vallankumousten viennistä.

Mainos

Samaan aikaan venäläiset verkkokäyttäjät pelaavat uhkapelien määrää vanhaan Venäjän maakuntaan, jota kutsuttiin Tavricheskayan maakunnaksi vuoteen 1917 asti, mikäli se liittyy Venäjän federaatioon. Se oli aikoinaan ylellinen lomakeskus, jota suositsi tsaari Nicolas II, viimeinen Romanov, joka oli iloinen saadessaan kodin Livadian palatsissa. Yhdysvaltojen presidentti Theodore Roosevelt, puoli vuosisataa myöhemmin, oli yhtä viehättävä sijainnista, ja hän ilmoitti haluavansa muuttaa sinne "eläkeensä".

Aikaisemmin Venäjän imperiumin kaikkein maineikkain maakunta ja myöhemmin suosittu keinona kommunistisen eliitin edustalle, Krimin hurma osoittautui käännekohdaksi Gorbatšoville, joka kaatui vallankaappaus lomalla siellä.

Krim putosi Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen - väkiluku väheni melkein puoli miljoonaa, kun lomakohteen maine heikkeni, kykenemätön kilpailemaan kansainvälisesti ilman investointeja ja kykenemätön tarjoamaan työpaikkoja heikossa paikallisessa taloudessa, mikä pahensi sen kaatumista armosta. Kulttuuriset ongelmat kuitenkin peittivät taloudelliset vaikeudet: Aksjonov on muistuttanut maanmiehiään Krimin "toisen luokan" asemasta Ukrainassa.

Kansanäänestyksessä päätetään kahdesta vaihtoehdosta - liittyminen Venäjään tai autonomian palauttaminen Ukrainan sisällä. Krimille, jolla on rikas historiallinen menneisyys, valitettavasti itsenäisyys ei ole enää vaarassa. Siitä voi tulla Mustanmeren Malta, itäisen ja länsimaisen sivilisaation yhdistelmä. Valitettavasti Maidan-aukion sniperit tappoivat itsenäisyysnäkökulman - verenvuodon riski on edelleen korkea ja työnsi krimiläiset Kremlin syliin valmistautuen vaihtamaan vapautensa autoritaariseen vakauteen.

Maidanin vallankumous on ajanut väestöä kohti Venäjän imperiumin muinaisten rajojen palauttamista. Myöhemmin Krimin asemasta on tullut toinen sui generis kuten Kosovo. Odottamaton törmäys Ukrainan integroitumisen yhteydessä EU: hun.

 

 

Anna van Densky

 

 

Anna van Densky

Venäjä

EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duuman vaaleja

Julkaistu

on

Venäjä [nid: 114228]

”Meidän on uudistettava Euroopan politiikka Venäjää kohtaan. Meidän on estettävä Venäjän uhat, pidätettävä Venäjän puuttuminen EU: hun ja sen naapurustoon ja tuettava strategisesti Venäjän demokraattisia voimia. Meidän on työskenneltävä olettamuksella, että muutos on mahdollista tässä maassa ja että "demokratia ensin" on ensimmäinen tehtävämme suhteissamme Venäjään. Venäjä voi olla demokratia ”, sanoi EPP: n Euroopan parlamentin jäsen Andrius Kubilius ennen 14. syyskuuta pidettävää täysistuntoa EU: n ja Venäjän poliittisten suhteiden tulevaisuudesta.

Parlamentin mietinnössä, jonka Kubilius on laatinut ja josta äänestetään tänään (15. syyskuuta), korostetaan, että Euroopan on osallistuttava Moskovan kanssa yhteistä etua koskeviin kysymyksiin, kuten asevalvontaan, rauhanrakentamiseen, maailmanlaajuiseen turvallisuuteen tai ilmastonmuutokseen. Tällaisen yhteistyön olisi kuitenkin ehdottomasti oltava ehdollinen Kremlin halukkuudesta kunnioittaa ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä lakeja. ”Yhteistyö tietyillä erityisaloilla ei saisi johtaa myönnytyksiin EU: n arvoihin eikä koskaan jättää huomiotta seurauksia kumppaneillemme. Tarvitsemme lisää rohkeutta ottaa vahva kanta Kremlin hallintoa kohtaan ihmisoikeuksien puolustamiseksi. Meidän on varmistettava, että mahdolliset lisäsuhteet Kremlin kanssa riippuvat Putinin halusta lopettaa hyökkäykset, sortot ja pelottelut Venäjällä ja sen ulkopuolella ”, Kubilius korosti.

Mainos

Mietinnössä korostetaan lisäksi, että EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duumaa ja keskeyttämään maan osallistuminen kansainvälisiin parlamentaarisiin kokouksiin, myös Euroopan neuvoston kokouksiin, jos tällä viikolla Venäjän parlamenttivaalit tunnustetaan petoksiksi. ”Venäjän ihmisillä on oltava valintaoikeus, kuten minkä tahansa muun demokraattisen maan ihmisillä. Kun tärkeimmät oppositiotoimijat ja Venäjän hallitsevan puolueen vastustajat ovat vankilassa tai kotiarestissa, vaihtoehtoja ei ole. Kremlin jatkuva tukahduttaminen kaikkiin opposition ehdokkaisiin, vapaaseen mediaan tai kansalaisjärjestöön heikentää vaalien legitiimiyttä ja oikeudenmukaisuutta. Toistamme, että oppositiojohtaja Aleksei Navalny sekä kaikki ne, jotka tukivat häntä rauhanomaisten mielenosoitusten aikana, on vapautettava ”, Kubilius totesi.

Mainos
Continue Reading

Saksa

Saksan vihreiden puoluejohtaja puolustaa liittokansleri-ehdokasta

Julkaistu

on

By

Saksan vihreiden puolueen johtajat Robert Habeck ja Annalena Baerbock, myös vihreiden liittokansleri-ehdokas, kuuntelevat NABU-yhdistyksen johtajaa Christian Unseltia, kun he kävelevät Biesenthaler-altaan luonnonsuojelualueen nummilla esiteltyään välittömän ilmastonsuojeluohjelman Biesenthal lähellä Bernaua, Koillis -Saksa 3. elokuuta 2021. Tobias Schwarz/Pool REUTERSin kautta

Saksan vihreiden johtaja sunnuntaina (8. elokuuta) puolusti puolueen liittokansleri-ehdokasta ensi kuun liittovaltiovaaleissa ja harhautti ehdotuksia, joiden mukaan hänen pitäisi korvata hänet sen jälkeen, kun hän oli tehnyt kalliita virheitä, kirjoittaa Paul Carrel, Reuters.

Ekologit nousivat lyhyesti äänestyksissä ohittaakseen liittokansleri Angela Merkelin konservatiivisen blokin sen jälkeen, kun he olivat nimenneet Annalena Baerbockin (kuvassa) liittokansleri -ehdokkaaksi huhtikuussa, mutta ovat sen jälkeen heikentyneet.

Baerbockin virheiden aiheuttama kampanja on sisällyttänyt virheitä ansioluetteloonsa ja skandaalin joulubonusmaksusta, jota hän ei ilmoittanut parlamentille. Baerbock on myös sanonut, että seksistinen valvonta pidättelee häntä. Luettu lisää.

Mainos

"Rouva Baerbock sopii liittokanslerin virkaan, ja meidän tehtävämme on varmistaa, että vihreät ovat vahvoja", puolueen johtaja Robert Habeck kertoi ZDF: lle haastattelussa.

Kysyttäessä, pitäisikö vihreiden korvata Baerbock hänen kanssaan liittokansleri -ehdokkaana, Habeck vastasi: "Ei, se ei ole keskustelu."

Vihreiden surun lisäämiseksi puolue suljetaan pois Saarlandin osavaltion vaalista 26. syyskuuta järjestettävissä kansallisissa vaaleissa, koska alueellisten ehdokkaiden valinta on epäsäännöllistä sisäisen riidan vuoksi.

Mainos

"Vihreiden kampanjassa oli muutamia ongelmia, mutta ... odotan innolla elokuuta ja syyskuuta", sanoi Habeck, joka on puolueen johtaja Baerbockin kanssa. "Kaikki on mahdollista."

Aiemmin sunnuntaina julkaistu mielipidemittaus osoitti, että vasemmistolaiset sosiaalidemokraatit (SPD) vetäytyvät vihreiden kanssa 18 prosentilla Merkelin konservatiivien jälkeen 26 prosentilla. Merkel, joka on ollut vallassa vuodesta 2005, aikoo erota vaaleista. Lue lisää.

INSA: n kysely osoitti, että hypoteettisessa suorassa äänestyksessä liittokanslerista SPD -ehdokas Olaf Scholz oli 27%: n kannalla. Konservatiivinen Armin Laschet vaipui 14 prosenttiin, yhden pisteen edellä Baerbockia, 13 prosentilla.

Vihreät esittivät tiistaina "hätätilanteen ilmastonsuojeluohjelman", jonka tarkoituksena on palauttaa kampanjansa. Lue lisää.

Continue Reading

Euroopan vihreä sopimus

Pienituloiset perheet ja keskiluokan kotiomistajat eivät saa maksaa Green Dealista, sanoo EPP

Julkaistu

on

EPP-ryhmä haluaa, että Euroopasta tulee ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä. "Tämä kauaskantoinen talouksien ja yhteiskuntien muutos on tehtävä älykkäästi, koska haluamme torjua ilmastonmuutosta innovoinnilla, kilpailukyvyllä ja eurooppalaisilla työpaikoilla. Haluamme Muunna tarvittava muutos mahdollisuudeksi. Haluamme hiilidioksidipäästöjen poistamisen, ei teollistamisen! Haluamme paitsi asettaa tavoitteita myös löytää paras tapa Euroopalle saavuttaa nämä tavoitteet kiinnittäen erityistä huomiota vetyyn ja joissakin tapauksissa, kaasu siirtymäteknologiana ", sanoi EPP-ryhmän talous- ja ympäristöasioista vastaava varapuheenjohtaja Esther de Lange.

Hänen lausuntonsa tulee ennen Euroopan komission esittelyä ns. Fit for 55 -paketista, joka on mammuttipaketti energia- ja ilmastolakeista ja jonka tarkoituksena on muuttaa 55 prosentin hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoite konkreettisiksi uusiksi säännöiksi liikenteelle, teollisuudelle, rakennuksille ja rakennuksille. muilla aloilla.

"Meidän on oltava hyvin tarkkaavaisia ​​siitä, kuka maksaa Green Deal -laskun. Suurimman laskun eivät voi maksaa pienituloiset perheet, keskiluokan kotiomistajat tai maaseutualueiden autonomistajat ilman julkista liikennettä", lisäsi de Lange, selittää, että PPE-ryhmä haluaa uskottavan sosiaalisen välineen lämmitys- ja liikkuvuusköyhyyden torjumiseksi jäsenvaltioissa ja niiden välillä.

Mainos

EPP-ryhmä haluaa edistää puhtaita autoja. "Haluamme asettaa etusijalle puhtaiden ajoneuvojen, sähköisen liikkuvuuden ja päästöttömien polttoaineiden kehittämisen. Emme halua, että keskustelu autojen hiilidioksidipäästöistä muuttuisi uudeksi ideologiseksi taisteluksi dogmeista. Euroopan autoteollisuuden on säilytettävä maailmanlaajuinen kilpailukykynsä ja sen on pysyttävä Puhtaiden autojen teknologiajohtajat ja suuntaajat Euroopalle ja muulle maailmalle. Paljon riippuu myös latausinfrastruktuurin käyttöönotosta. PPE-ryhmä vaatii siksi komission säännöllistä raportointia tässä saavutetusta edistyksestä ja sen vaikutuksista Hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteet ", de Lange totesi.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa