Liity verkostomme!

Blogspot

Lausunto: Putin on kokenut vakavan iskun

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

_73403399_73403397By Marie Mendras Associate Fellow, Venäjällä ja Euraasiassa ohjelma, Chatham House

Takavarikoimalla nopeasti Krimin Vladimir Putin näytti näyttävän vahvaa kättä Ukrainan tulevaisuuden puolustuksessa. Mutta viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet hänen voimansa haurauden kansainvälisen tuomion ja ukrainalaisten rauhallisen päättäväisyyden edessä.

YK: n turvallisuusneuvoston 3 jäsentä tuomitsi 14. maaliskuuta Venäjän 15. maaliskuuta ennennäkemättömän voimakkaasti Ukrainan alueellisen koskemattomuuden loukkaamisesta ja sotilaallisen pelottelun käytöstä. Jopa Kiina seurasi esimerkkiä.

Venäjän suurlähettiläs Vitaly Churkin, joka on tottunut tielle turvallisuusneuvostossa, oli järkyttynyt. Churkin oli yllättävän luottavaisesti pyytänyt hätäkeskustelua Ukrainasta. Jokainen hänen väitteistään hylättiin nopeasti, koska se ei ollut hyväksyttävää kansainvälisen oikeuden kannalta tai vilpillisessä mielessä. Hän sai tiensä häpeällisesti Nyet Syyriaa koskeviin turvallisuusneuvoston päätöslauselmiin, mutta ei täällä.

Mainos

Venäjän valtio on kohdannut yhä useampien hallitusten ja monenvälisten järjestöjen kritiikkiä sen jälkeen, kun se aloitti aseellisen hyökkäyksen Krimiin. NATO, Etyj, EU ja Euroopan neuvosto ovat tuominneet Venäjän turvautumisen sotilaallisiin voimiin Krimillä. Seuraamuksista keskustellaan erittäin vakavasti. Taloudellinen ja rahoituksellinen taantuma vahingoittaa Venäjän valuuttaa, valtiovarainministeriötä ja suuryrityksiä. Kreml on törmännyt kansainvälisiin oikeudellisiin normeihin, joita se väärin uskoi voivansa tulkita omalla vapaalla tavalla Kiinan tuella.

Presidentti Putin päätti vihdoin ilmaista mielipiteensä Ukrainasta 4. maaliskuuta. Hän näytti hermostuneelta, vaikka hän puhui pienelle ja huolella valitulle nuorten toimittajien ryhmälle 'keskustelun kaltaiselle lehdistötilaisuudelle'. Hän kertoi outon tarinan sodasta, jolla hän oli uhannut kaikkia, mutta hän ei ollut koskaan aikonut käydä. Hän toisti argumentit, jotka Churkin oli jo menettänyt New Yorkissa edellisenä päivänä. Ja koska hän ei koskaan lakannut halumasta kirjoittaa lähihistoriaa, hän tuomitsi sekä Ukrainan itsenäisyyden että vuoden 2004 oranssin vallankumouksen.

Hän muutti jatkuvasti mieltään erotetun Ukrainan presidentin Viktor Janukovichin asemasta. Hän sanoi ensin, että Janukovitš oli "poliittisesti kuollut", mutta myöhemmin perusteli Venäjän armeijan "suojelun" Krimin väestölle Janukovichin oletetulla kirjallisella pyynnöllä Moskovalle 1. maaliskuuta. Tällainen tekosyy ei ole yhtä vakuuttava USA: lle ja Euroopalle päivittäin, aivan kuten Janukovych käyttää hätäisesti hyväksyttyä terrorismin vastaista lakia yrittäessään perustella käskynsä ampua Maidanissa siviilien mielenosoittajia vastaan. Nykyään Janukovitš on entinen ajoissa oleva despootti. Kremlin propaganda on palannut.

Mainos

Neuvottelut ovat nyt alkaneet vahvistaa itsensä vastakkainasettelusta. Venäjän ja Ukrainan hallitukset ovat juuri uudistaneet hauras viestintälinjan. Kiova ja Simferopol perustavat komission, joka keskustelee yhteisestä strategiasta sotilaallisen umpikujan ulkopuolella ja Krimin autonomisen tasavallan asemasta Ukrainan valtiossa. Sotahälytys ei ole vielä ohi, mutta näyttää nyt selvältä, että Moskova on vastuussa panosten nostamisesta aina aseellisen taistelun partaan, siviilien ollessa potentiaalisia uhreja. Suurin osa valtioista ja kansainväliset järjestöt ovat yhtä mieltä siitä, että Venäjän käyttäytyminen on ollut vaarallista ja että Ukrainan uusi väliaikainen hallitus on laillinen.

Nyt, kun aseellinen väkivalta vähenee, painopiste on nopea ja vankka tuki Ukrainan taloudelle ja yhteiskunnalle. Ja välttämättömänä seurauksena länsimaiden hallitusten on käytettävä aikaa auttamaan Venäjän presidenttiä säästämään kasvojaan ja pysymään hiljaa Kremlin muurien takana.

Venäjä

EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duuman vaaleja

Julkaistu

on

Venäjä [nid: 114228]

”Meidän on uudistettava Euroopan politiikka Venäjää kohtaan. Meidän on estettävä Venäjän uhat, pidätettävä Venäjän puuttuminen EU: hun ja sen naapurustoon ja tuettava strategisesti Venäjän demokraattisia voimia. Meidän on työskenneltävä olettamuksella, että muutos on mahdollista tässä maassa ja että "demokratia ensin" on ensimmäinen tehtävämme suhteissamme Venäjään. Venäjä voi olla demokratia ”, sanoi EPP: n Euroopan parlamentin jäsen Andrius Kubilius ennen 14. syyskuuta pidettävää täysistuntoa EU: n ja Venäjän poliittisten suhteiden tulevaisuudesta.

Parlamentin mietinnössä, jonka Kubilius on laatinut ja josta äänestetään tänään (15. syyskuuta), korostetaan, että Euroopan on osallistuttava Moskovan kanssa yhteistä etua koskeviin kysymyksiin, kuten asevalvontaan, rauhanrakentamiseen, maailmanlaajuiseen turvallisuuteen tai ilmastonmuutokseen. Tällaisen yhteistyön olisi kuitenkin ehdottomasti oltava ehdollinen Kremlin halukkuudesta kunnioittaa ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä lakeja. ”Yhteistyö tietyillä erityisaloilla ei saisi johtaa myönnytyksiin EU: n arvoihin eikä koskaan jättää huomiotta seurauksia kumppaneillemme. Tarvitsemme lisää rohkeutta ottaa vahva kanta Kremlin hallintoa kohtaan ihmisoikeuksien puolustamiseksi. Meidän on varmistettava, että mahdolliset lisäsuhteet Kremlin kanssa riippuvat Putinin halusta lopettaa hyökkäykset, sortot ja pelottelut Venäjällä ja sen ulkopuolella ”, Kubilius korosti.

Mainos

Mietinnössä korostetaan lisäksi, että EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duumaa ja keskeyttämään maan osallistuminen kansainvälisiin parlamentaarisiin kokouksiin, myös Euroopan neuvoston kokouksiin, jos tällä viikolla Venäjän parlamenttivaalit tunnustetaan petoksiksi. ”Venäjän ihmisillä on oltava valintaoikeus, kuten minkä tahansa muun demokraattisen maan ihmisillä. Kun tärkeimmät oppositiotoimijat ja Venäjän hallitsevan puolueen vastustajat ovat vankilassa tai kotiarestissa, vaihtoehtoja ei ole. Kremlin jatkuva tukahduttaminen kaikkiin opposition ehdokkaisiin, vapaaseen mediaan tai kansalaisjärjestöön heikentää vaalien legitiimiyttä ja oikeudenmukaisuutta. Toistamme, että oppositiojohtaja Aleksei Navalny sekä kaikki ne, jotka tukivat häntä rauhanomaisten mielenosoitusten aikana, on vapautettava ”, Kubilius totesi.

Mainos
Continue Reading

Saksa

Saksan vihreiden puoluejohtaja puolustaa liittokansleri-ehdokasta

Julkaistu

on

By

Saksan vihreiden puolueen johtajat Robert Habeck ja Annalena Baerbock, myös vihreiden liittokansleri-ehdokas, kuuntelevat NABU-yhdistyksen johtajaa Christian Unseltia, kun he kävelevät Biesenthaler-altaan luonnonsuojelualueen nummilla esiteltyään välittömän ilmastonsuojeluohjelman Biesenthal lähellä Bernaua, Koillis -Saksa 3. elokuuta 2021. Tobias Schwarz/Pool REUTERSin kautta

Saksan vihreiden johtaja sunnuntaina (8. elokuuta) puolusti puolueen liittokansleri-ehdokasta ensi kuun liittovaltiovaaleissa ja harhautti ehdotuksia, joiden mukaan hänen pitäisi korvata hänet sen jälkeen, kun hän oli tehnyt kalliita virheitä, kirjoittaa Paul Carrel, Reuters.

Ekologit nousivat lyhyesti äänestyksissä ohittaakseen liittokansleri Angela Merkelin konservatiivisen blokin sen jälkeen, kun he olivat nimenneet Annalena Baerbockin (kuvassa) liittokansleri -ehdokkaaksi huhtikuussa, mutta ovat sen jälkeen heikentyneet.

Baerbockin virheiden aiheuttama kampanja on sisällyttänyt virheitä ansioluetteloonsa ja skandaalin joulubonusmaksusta, jota hän ei ilmoittanut parlamentille. Baerbock on myös sanonut, että seksistinen valvonta pidättelee häntä. Luettu lisää.

Mainos

"Rouva Baerbock sopii liittokanslerin virkaan, ja meidän tehtävämme on varmistaa, että vihreät ovat vahvoja", puolueen johtaja Robert Habeck kertoi ZDF: lle haastattelussa.

Kysyttäessä, pitäisikö vihreiden korvata Baerbock hänen kanssaan liittokansleri -ehdokkaana, Habeck vastasi: "Ei, se ei ole keskustelu."

Vihreiden surun lisäämiseksi puolue suljetaan pois Saarlandin osavaltion vaalista 26. syyskuuta järjestettävissä kansallisissa vaaleissa, koska alueellisten ehdokkaiden valinta on epäsäännöllistä sisäisen riidan vuoksi.

Mainos

"Vihreiden kampanjassa oli muutamia ongelmia, mutta ... odotan innolla elokuuta ja syyskuuta", sanoi Habeck, joka on puolueen johtaja Baerbockin kanssa. "Kaikki on mahdollista."

Aiemmin sunnuntaina julkaistu mielipidemittaus osoitti, että vasemmistolaiset sosiaalidemokraatit (SPD) vetäytyvät vihreiden kanssa 18 prosentilla Merkelin konservatiivien jälkeen 26 prosentilla. Merkel, joka on ollut vallassa vuodesta 2005, aikoo erota vaaleista. Lue lisää.

INSA: n kysely osoitti, että hypoteettisessa suorassa äänestyksessä liittokanslerista SPD -ehdokas Olaf Scholz oli 27%: n kannalla. Konservatiivinen Armin Laschet vaipui 14 prosenttiin, yhden pisteen edellä Baerbockia, 13 prosentilla.

Vihreät esittivät tiistaina "hätätilanteen ilmastonsuojeluohjelman", jonka tarkoituksena on palauttaa kampanjansa. Lue lisää.

Continue Reading

Euroopan vihreä sopimus

Pienituloiset perheet ja keskiluokan kotiomistajat eivät saa maksaa Green Dealista, sanoo EPP

Julkaistu

on

EPP-ryhmä haluaa, että Euroopasta tulee ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä. "Tämä kauaskantoinen talouksien ja yhteiskuntien muutos on tehtävä älykkäästi, koska haluamme torjua ilmastonmuutosta innovoinnilla, kilpailukyvyllä ja eurooppalaisilla työpaikoilla. Haluamme Muunna tarvittava muutos mahdollisuudeksi. Haluamme hiilidioksidipäästöjen poistamisen, ei teollistamisen! Haluamme paitsi asettaa tavoitteita myös löytää paras tapa Euroopalle saavuttaa nämä tavoitteet kiinnittäen erityistä huomiota vetyyn ja joissakin tapauksissa, kaasu siirtymäteknologiana ", sanoi EPP-ryhmän talous- ja ympäristöasioista vastaava varapuheenjohtaja Esther de Lange.

Hänen lausuntonsa tulee ennen Euroopan komission esittelyä ns. Fit for 55 -paketista, joka on mammuttipaketti energia- ja ilmastolakeista ja jonka tarkoituksena on muuttaa 55 prosentin hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoite konkreettisiksi uusiksi säännöiksi liikenteelle, teollisuudelle, rakennuksille ja rakennuksille. muilla aloilla.

"Meidän on oltava hyvin tarkkaavaisia ​​siitä, kuka maksaa Green Deal -laskun. Suurimman laskun eivät voi maksaa pienituloiset perheet, keskiluokan kotiomistajat tai maaseutualueiden autonomistajat ilman julkista liikennettä", lisäsi de Lange, selittää, että PPE-ryhmä haluaa uskottavan sosiaalisen välineen lämmitys- ja liikkuvuusköyhyyden torjumiseksi jäsenvaltioissa ja niiden välillä.

Mainos

EPP-ryhmä haluaa edistää puhtaita autoja. "Haluamme asettaa etusijalle puhtaiden ajoneuvojen, sähköisen liikkuvuuden ja päästöttömien polttoaineiden kehittämisen. Emme halua, että keskustelu autojen hiilidioksidipäästöistä muuttuisi uudeksi ideologiseksi taisteluksi dogmeista. Euroopan autoteollisuuden on säilytettävä maailmanlaajuinen kilpailukykynsä ja sen on pysyttävä Puhtaiden autojen teknologiajohtajat ja suuntaajat Euroopalle ja muulle maailmalle. Paljon riippuu myös latausinfrastruktuurin käyttöönotosta. PPE-ryhmä vaatii siksi komission säännöllistä raportointia tässä saavutetusta edistyksestä ja sen vaikutuksista Hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteet ", de Lange totesi.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa