Liity verkostomme!

Etusivu

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu vierailee Yhdysvalloissa tapaamaan Obamaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Yhdysvallat-Obama-Mideast-Isra_Horo-e1363810183386Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu tapasi 3. maaliskuuta Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman Washington DC: ssä ja puhui myös AIPAC: n (American Israel Public Affairs Committee) vuosittaisessa poliittisessa konferenssissa.

Presidentti Obaman sanottiin käyttäneen pääministeri Netanyahun tapaamista Valkoisessa talossa maanantaina painostamaan häntä hyväksymään "puitesopimus" rauhanneuvotteluille palestiinalaisten kanssa, jonka ulkoministeri John Kerry laatii.

- New York Times kertoi, että Obama tekee samanlaisen työn, kun hän tapaa Palestiinan presidentin Mahmoud Abbasin myöhemmin tässä kuussa.

Mainos

Lehdistötiedotteet ilmestyivät, kun Israel ja palestiinalaiset lähestyvät huhtikuun lopun määräaikaa sopia lopullisesta rauhansopimuksesta. Kerry asetti määräajan viime kesänä neuvottelujen alkaessa.

Neuvottelujen sopivan etenemisen vuoksi virkamiehet kertoivat - New York Times että uusi tavoite on ilmoittaa kehys määräaikaan mennessä.

Autettuaan aloittamaan uuden neuvottelukierroksen viime heinäkuussa Kerry on tehnyt 11 matkaa alueelle, mutta Yhdysvaltain viranomaiset kertoivat Times Valkoinen talo uskoo, että Obaman on oikea aika tehdä uusi askel.

Mainos

"Presidentti ei halua ottaa riskiä siitä, että hänen osallistumisensa puuttuminen tekisi eron menestyksen ja epäonnistumisen välillä", eräs vanhempi virkamies sanoi.

Times of Israel päivittäin siteeraten arabikielisen palestiinalaislehden raporttia, Al Quds, kertoi, että presidentti Abbas jätti viime viikolla Pariisissa pidetyn tapaamisen John Kerryn kanssa höpöttäen viimeksi mainitun ehdotuksia.

Abbasin väitetysti järkyttäneiden asioiden joukossa olivat Kerryn vaatimus, että palestiinalaiset tunnustavat Israelin juutalaisten kansakunnaksi, hänen ehdotuksensa perustaa Palestiinan valtion pääkaupunki vain yhteen Itä-Jerusalemin osaan ja jättää Jordanian laakso Israelin rajojen ulkopuolelle. tulevan Palestiinan valtion.

Mitkä ovat Kerryn puitesopimuksen todennäköisen sisällön avainkohdat?

Kehys esittelee Yhdysvaltojen näkemyksen siitä, kuinka aukkoja voidaan poistaa keskeisissä kysymyksissä, kuten rajoissa, turvallisuudessa, siirtokunnissa, Jerusalemissa, pakolaisissa ja vastavuoroisessa tunnustamisessa.

Yhdysvaltojen tavoitteena on varmistaa, että puitesopimus on suuntaviiva neuvotella yksityiskohtaisesta pysyvää asemaa koskevasta sopimuksesta uudessa, enintään yhden vuoden aikataulussa. He toivovat voivansa käynnistää sen ennen viimeistä suunniteltua palestiinalaisten vankien vapauttamista maaliskuun lopussa.

Israel suostui vapauttamaan yhdeksän kuukauden aikana 104 palestiinalaista vankia, jotka suorittavat pitkiä rangaistuksia terroririkoksista. Vastineeksi palestiinalaiset suostuivat olemaan poistumatta neuvotteluista eivätkä ponnistele yksipuolisemmin tunnustamisen turvaamiseksi YK: ssa tai muissa kansainvälisissä elimissä.

Kerry-suunnitelma on joukko periaatteita, jotka Yhdysvaltain ulkoministeriöryhmä laatii vuoropuhelussa israelilaisten ja palestiinalaisneuvottelijoiden kanssa ja jonka tarkoituksena on tarjota puitteet meneillään oleville neuvotteluille yksityiskohtaisen lopullisen asemaa koskevan sopimuksen saavuttamiseksi.

Nykyisen neuvottelukierroksen on määrä päättyä huhtikuun lopussa, ja Yhdysvallat toivoo, että kehys on perusta neuvottelujen jatkamiselle jopa vuoteen.

Neuvottelujen lähellä olevien lähteiden mukaan, kun Kerry käynnistää kehyksen, osapuolten odotetaan hyväksyvän sen julkisesti perustana prosessin jatkamiselle. He saavat ilmaista varaumansa, mutta vain täsmentää niitä suljettujen ovien neuvottelujen yhteydessä.

Mikä tulee olemaan puitteissa?

Tässä on Lontoossa sijaitsevan British Israel Communications & Research Centerin BICOM: n todennäköinen puitesopimus:

Lähin nykyinen kehysmalli on Clinton-parametrit, jotka presidentti Clinton esitteli molemmille osapuolille joulukuussa 2000. Sen odotetaan olevan lyhyt, enintään muutaman sivun lausunto, jossa hahmotellaan, miten jokaiseen lopulliseen statuskysymykseen puututaan. .

rajoja: Kehys heijastaa todennäköisesti palestiinalaisten vaatimusta, jonka mukaan vuoden 1967 rajat ovat alueellisen sopimuksen perusta, mutta tunnustetaan myös, että suurten siirtokuntien tulisi pysyä osana Israelia maavaihtosopimuksen nojalla. Sen odotetaan jättävän avoimeksi kysymys siitä, kuinka paljon maata on vaihdettava ja mitkä siirtokunnat Israelin tulisi säilyttää.

Turvallisuus: Netanyahun keskeinen vaatimus on, että Israelin tulisi säilyttää pitkäaikainen sotilaallinen läsnäolo Länsirannan ja Jordanian rajalla, kun taas presidentti Abbas on sanonut hyväksyvänsä Israelin läsnäolon vain viideksi vuodeksi ja sitten Naton turvallisuusjoukon.

Kehyksen odotetaan hyväksyvän Israelin turvallisuuteen liittyvät huolenaiheet, mutta kehystävän kaikki Israelin käyttöönotot laajemman turvallisuusjärjestelmän puitteissa ja lyhentävän periaatteessa tätä käyttöönottoa mahdollisimman pitkälle määrittelemättä ajanjaksoa. Yhdysvallat on jo esittänyt ehdotuksia Israelin lähettämisen laajuuden ja keston minimoimiseksi korvaamalla korkean teknologian seurantaratkaisuilla, vaikkakaan osapuolet eivät ole saaneet näitä ehdotuksia lämpimästi vastaan.

Hiljattain Davosissa pitämässään puheessa Kerry puhui tarpeesta "Israelin turvallisemmiksi ja turvallisemmiksi jättäville turvallisuusjärjestelyille", mutta myös "Israelin armeijan täydelliselle, vaiheittaiselle ja lopulliselle vetäytymiselle". Israel vaatii myös, että Palestiinan valtio on demilitarisoitava, kun taas palestiinalaiset haluavat valtion, jolla on rajoitetut aseet.

Selvitykset: Netanyahu vastustaa uudisasukkaiden väkivaltaista poistamista, ja hänen toimistonsa on ehdottanut, että heillä tulisi olla mahdollisuus pysyä tulevan palestiinalaisen rajojen sisällä. Israelille on myös esitetty ehdotuksia palestiinalaisilta vuokrata maa, jolla syrjäiset asutuskeskukset sijaitsevat. Palestiinan presidentti Mahmoud Abbas on hylännyt ajatuksen juutalaisten siirtokuntien jäämisestä väittäen, että ne on rakennettu laittomasti. On edelleen epäselvää, miten Yhdysvallat yhdistää nämä kannat, mutta kun israelilainen haastattelija kysyi Kerriltä uudisasukkaiden kohtalosta helmikuussa, hän vastasi: "En ole varma, että [uudisasukkaan] on lähdettävä kotistaan."

Jerusalem: Kehys tunnistaa todennäköisesti palestiinalaisten vaatimuksen, jonka mukaan sen pääkaupunki on Itä-Jerusalemissa. Vaikuttaa kuitenkin epätodennäköiseltä, että se olisi yhtä tarkka kuin Clintonin parametrit - jotka ehdottivat vanhankaupungin ja suvereniteetin jakamista erittäin arkaluonteisen Temppelivuoren / Haram al-Sharifin suhteen - koska Israelin hallituksen olisi liian tässä vaiheessa. Kuitenkin Kerry kehittää Jerusalemin, neuvottelijoilla on monimutkainen haaste saavuttaa molempien osapuolten ideologisesti hyväksyttävä ja käytännöllinen kaava.

pakolaiset: Palestiinalaiset haluavat, että pakolaisilla ja heidän jälkeläisillään on oikeus valita joukko uudelleensijoittamis- ja korvausvaihtoehtoja, samanlainen kuin Clintonin parametreissa esitetty kaava, joka sisältää pääsyn Israeliin. Israel vastustaa sitä, että palestiinalaisilla on "oikeus palata" Israelin rajoille. Vaikka Clintonin parametrit hahmottivat vaihtoehtoja ja antoivat Israelin päättää, kuinka monta palestiinalaista se myöntää, ei ole selvää, että Kerry on melko niin erityinen. Davosissa hän puhui vain "oikeudenmukaisesta ja sovitusta" ratkaisusta pakolaiskysymykseen, jota käytetään arabien rauhanaloitteessa. Joka tapauksessa todennäköisesti viitataan lopulliseen sopimukseen, joka lopettaa kaikki vaatimukset. Tämä on Israelin vaatimus, jonka tarkoituksena on sulkea vuoden 1948 sotaa koskevat väitteet, joista pakolaiskysymys johtuu. Yhdysvaltain virkamiehet viittaavat siihen, että myös korvataan juutalaispakolaisia, jotka pakenivat vainoa arabimaissa samana aikana.

Vastavuoroinen tunnustaminen ja juutalainen valtio: Netanyahun jatkuvin vaatimus on, että palestiinalaiset "tunnustavat juutalaisten kansan kansalliset oikeudet Israelin osavaltiossa", minkä monet Israelissa pitävät kestävän rauhan edellytyksenä. Juutalaisten kansallisten oikeuksien tunnustaminen on syvästi Palestiinan kansallisen kertomuksen vastaista, ja Abbas on ollut erittäin vastustuskykyinen. Tällä kysymyksellä on vaikutuksia myös pakolaiskysymykseen, koska tunnustaminen, että Israel on juutalaisten kansakunta, heikentäisi palestiinalaisten vaatimuksia "paluuoikeudesta" Israeliin. Kehys heijastaa todennäköisesti Netanyahun kysyntää jossain muodossa. Kerry puhui Davosissa "Palestiinan kansan ja juutalaisten kansakunnan vastavuoroisesta tunnustamisesta".

Muut ongelmat: Kehyksessä käsitellään todennäköisesti myös joitain muita arkaluontoisia kysymyksiä, mukaan lukien palestiinalaisten vaatimus kaikkien Israelin hallussa olevien palestiinalaisvankien vapauttamisesta.

Kuinka osapuolet todennäköisesti reagoivat?

Yhdysvaltojen tavoitteena on saada sopimus uudeksi kiinteäksi neuvottelujaksoksi, joka kestää enintään vuoden, mieluiten ennen palestiinalaisvankien neljännen ja viimeisen suunnitellun vapauttamista maaliskuun lopussa. Osapuolet saisivat ilmaista varaumia kehykselle, mutta vain täsmentää niitä suljettujen ovien keskustelujen yhteydessä. Molemmat osapuolet työskentelevät kuitenkin ahkerasti siirtääkseen tekstin mahdollisimman lähelle omaa asemaansa.

Pääministeri Benjamin Netanyahun on määritettävä, miten hallita tämän kehyksen esittelyä tavalla, joka ei saa hänen koalitionsa oikeistoa, etenkin Naftali Bennettin juutalaiskoti-puoluetta ja oman Likud-puolueensa oikeistoa, lopettamaan. Netanyahu haluaa jatkaa neuvotteluja palestiinalaisten kanssa, mutta todennäköisesti korostaa, että kehys on amerikkalainen kanta, jota Israel ei muodollisesti hyväksy, jotta vältetään asian saattaminen kiistanalaiselle hallituksen äänestykselle.

Presidentti Abbasin on kyettävä osoittamaan riittävä sisältö puitteissa neuvottelujen jatkamisen perustelemiseksi ja lykkäämään paluuta yksipuolisiin ponnisteluihin tunnustuksen turvaamiseksi kansainvälisissä elimissä. Palestiinalaiset ovat eri mieltä siitä, kannattavatko he rauhanneuvotteluja. Gazan aluetta valvova Hamas vastustaa ehdottomasti neuvotteluja.

Sopimalla yksipuolisten toimien keskeyttämisestä palestiinalaiset todennäköisesti vaativat lisää käytännön myönnytyksiä Israelilta, kuten he vaativat vankien vapauttamista vastineeksi heinäkuussa käytyihin neuvotteluihin. Erityisesti ne todennäköisesti uudistavat siirtokuntien rakentamisen jäädyttämistä koskevia vaatimuksia. Tällaisen kysynnän täyttäminen muodostaa uuden uhan Netanyahun koalition vakaudelle.

Saadakseen molemmat osapuolet ilmoittautumaan poliittisista komplikaatioista huolimatta, Yhdysvallat voi tarjota yksityisiä vakuutuksia tai kannustimia. Viime kädessä kumpikaan osapuoli ei halua syyttää prosessin romahtamisesta, mikä antaa Kerrylle jonkin verran vipua molempiin osapuoliin.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa