Liity verkostomme!

Ulkosuhteet

EU vaatii WTO-neuvotteluja yli Brasilian syrjivät verot

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU pyysi tänään (19. joulukuuta) neuvotteluja Brasilian hallituksen kanssa Maailman kauppajärjestön (WTO) riitojenratkaisusäännösten nojalla verotoimenpiteistä, jotka syrjivät tuontitavaroita ja tarjoavat kiellettyä tukea brasilialaisille viejille.

Viime vuosina Brasilia on lisännyt verojärjestelmän käyttöä tavalla, joka on ristiriidassa sen WTO-velvoitteiden kanssa, tarjoten etuja kotimaiselle teollisuudelle ja suojaamalla niitä kilpailulta. Tämä tapahtuu pääasiassa valikoivilla vapautuksilla tai veronalennuksilla kotimaisista tavaroista.

Brasilian hallitus otti syyskuussa 2011 voimakkaan veronkorotuksen moottoriajoneuvoille (lisäksi 30 prosenttia niiden arvosta) yhdistettynä kotimaisia ​​autoja ja kuorma-autoja koskevaan poikkeukseen. Tämän syrjivän veron oli määrä päättyä joulukuussa 2012, mutta syyskuussa 2012 sen sijaan se korvattiin yhtä ongelmallisella verojärjestelmällä, nimeltään Inovar-Auto, jonka on tarkoitus kestää vielä viisi vuotta. Samanaikaisesti Brasilian viranomaiset ryhtyivät toimenpiteisiin, jotka vaikuttivat muihin tuotteisiin, tietokoneista ja älypuhelimista puolijohteisiin. Muissa vastaavissa ohjelmissa veroetuudet varataan tavaroille, joita tuotetaan tietyillä alueilla Brasiliassa, toimialasta riippumatta. Brasilian viranomaiset ovat myös laajentaneet nykyisiä verovapautusjärjestelmiä Brasilian viejille laajentamalla mahdollisten edunsaajien määrää.

Mainos

Näillä verotoimenpiteillä on kielteinen vaikutus EU: n viejiin, joiden tuotteista peritään korkeammat verot kuin kotimaisilla kilpailijoilla. Lisäksi toimenpiteet rajoittavat kauppaa suosimalla tuotannon ja tarvikkeiden lokalisointia ja antavat etua brasilialaisille viejille. Toimenpiteiden seurauksena brasilialaiset kuluttajat joutuvat kohtaamaan korkeammat hinnat, vähemmän valinnanvaraa ja heikentämään innovatiivisten tuotteiden saatavuutta.

EU on ottanut asian esille kahdenvälisissä neuvotteluissa Brasilian kanssa ja WTO: n elimissä, mutta toistaiseksi tämä ei ole tuonut edistystä. Toimenpiteitä on myös korostettu useita kertoja ohjelmassa EU: n vuotuiset protektionismiraportit. EU: n päätöksen pyytää WTO-neuvotteluja tarkoituksena on saada Brasilian hallitus osallistumaan neuvotteluihin WTO: n kunnioittamisen varmistamiseksi.

Tausta

Mainos

Kaupan tosiasiat ja luvut

EU on Brasilian suurin kauppakumppani, jonka osuus koko kaupasta on 20.8% (2012). Brasilia on tärkeä kauppakumppani EU: lle: vuonna 2012 EU: n kokonaisvienti Brasiliaan oli arvoltaan yli 39 miljardia euroa, josta lähes 18 miljardia euroa koostui koneista ja kuljetusvälineistä, mukaan lukien moottoriajoneuvot ja osat sekä elektroniikkatuotteet ja komponentit.

Brasilian tavaroiden tuonti on kasvanut viime vuosina ja vuonna 2012 se ylitti 191 miljardia euroa. Tuonnin suhde BKT: hen (mukaan lukien tavarat ja palvelut) on kuitenkin edelleen alhainen, 14 prosenttia suhteessa BKT: hen. Viime aikoina tiettyjen tuontien määrä Brasiliaan on vähentynyt: esimerkiksi maahantuotujen ajoneuvojen rekisteröinti laski 857,900 2011 yksiköstä vuonna 788,100 2012 581,700 yksikköön vuonna 2013 ja 11.4 XNUMX yksikköön tammi-lokakuussa XNUMX (-XNUMX% edellisvuodesta) huolimatta siitä, että Argentiinasta ja Meksikosta tuotuihin ajoneuvoihin sovellettiin edelleen erityisiä verovapautuksia Inovar-Auto-ohjelman nojalla.

Seuraavat vaiheet WTO: n riitojenratkaisumenettelyissä

Neuvottelupyyntö aloittaa virallisesti menettelyn WTO: n riitojenratkaisumenettelyssä, jonka tarkoituksena on pyrkiä ratkaisemaan riita. Neuvottelut antavat EU: lle ja Brasilialle mahdollisuuden keskustella asiasta ja löytää tyydyttävä ratkaisu turvautumatta oikeudenkäynteihin.

Jos neuvotteluilla ei saada tyydyttävää ratkaisua 60 päivän kuluessa, EU voi pyytää WTO: ta perustamaan paneelin ratkaisemaan Brasilian toimenpiteiden yhteensopivuuden WTO: n sääntöjen kanssa.

Lisätietoja

WTO: n riitojenratkaisumenettelyn pähkinänkuoressa

EU: n ja Brasilian suhteet

Viimeisin EU: n raportti kaupan mahdollisista rajoittavista toimenpiteistä (s.15)

Belgia

#Huawei - osa ratkaisua, ei osa ongelmaa

Julkaistu

on

Abraham Liu on mies, jolla on tehtävä. Huawei on uusi Euroopan unionin päällikkö, ja hänen tehtävänä on vakuuttaa EU: n poliitikot ja päättäjät siitä, että hänen yrityksensä on johtava maailmanlaajuinen tieto- ja viestintäinfrastruktuurin ja älykkäiden laitteiden toimittaja, joka ei voi olla kiinalaisten vakoilun väline.

Abraham Liu

 

Mainos

 

 

 

Mainos

 

 

 

 

 

Amerikkalaiset virkamiehet ilmoittivat, että he pitävät Huaweiä, joka on yksi Kiinan suurimmista yrityksistä, uhkana kansalliselle turvallisuudelle, koska se rakentaa nykyaikaisen yhteiskunnan perustana olevat televiestintäverkot.

Australia kieltäytyi äskettäin Huawei'n 5g-laitteista. Japani on tiukentanut sääntöjään. EU harkitsee nyt, aikooko se ryhtyä samankaltaisiin toimiin.

2in tekoälyä käsittelevässä lehdistötilaisuudessand Helmikuussa Euroopan komission varapresidentti Ansip vastasi kysymykseen, joka koski Huawei: n roolia joissakin eurooppalaisissa kuljettajissa ja 5G-hankkeissa, jotka koskivat yritystä koskevia turvallisuusväitteitä.

Huawei vastasi välittömästi ja yksiselitteisesti Huawei'n EU-toimiston puheenjohtajan Abraham Liuin kanssa puolustamalla yritystä: ”Hylkäämme kategorisesti kaikki väitteet siitä, että saatamme aiheuttaa turvallisuusuhan. Olemme avoinna vuoropuhelulle varapuheenjohtaja Andrus Ansipin kanssa näiden väärinkäsitysten ratkaisemiseksi ja aikovat jatkaa pitkäaikaista yhteistyötä Euroopan komission kanssa yksityisenä työntekijänä toimivana yrityksenä.

"Olemme osa ratkaisua, emme osa ongelmaa. Mikään hallitus ei ole koskaan pyytänyt Huaweia rakentamaan takaovia tai keskeyttämään verkostoja, emmekä koskaan suvaitse kenenkään henkilöstömme tällaista käyttäytymistä.

"Kyberturvallisuus on aina ollut tärkein prioriteettimme, ja meillä on todistettu kokemus turvallisten tuotteiden ja ratkaisujen tarjoamisesta asiakkaillemme Euroopassa ja muualla maailmassa. Nykyään tieto- ja viestintätekniikan toimitusketju on erittäin globalisoitunut. Kyberturvallisuuteen on puututtava yhdessä osoitteessa maailmanlaajuisella tasolla, eikä laitetoimittajia pitäisi kohdella eri tavalla alkuperämaan mukaan.

"Yhden toimittajan valitseminen ei auta teollisuutta tunnistamaan ja torjumaan kyberturvallisuusuhkia tehokkaammin.

"Olemme valmiita toimittamaan kaiken tiedon ja olemme sitoutuneet ylläpitämään avointa vuoropuhelua eurooppalaisten kumppaniemme kanssa turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä."

Britanniassa on hallitus, joka sallii tiedustelupalvelunsa tarkistaa Huawei-laitteita. Saksa on kopioinut sen ja Singapore voi seurata.

Joidenkin Huaweiä käyttävien 170-maiden on nyt päätettävä, onko sen kanssa liiketoimintaa turvallista.

Huawei'n EU-toimiston puheenjohtajana Abraham Liu tuo kaikki hänen valtavat taidonsa vakuuttamaan EU: n poliitikot ja poliittiset päättäjät siitä, että Huawei pyrkii rakentamaan paremmin yhdistetyn maailman, ei vakoilemaan sitä.

 

Continue Reading

Valko-Venäjä

#Belarus: EU: n on harkittava uudelleen suhteet seuraavat Lukashenkon iskussa siviilejä

Julkaistu

on

Euroopan parlamentin ALDE-ryhmä tuomitsee jyrkästi mellakointipoliisin laukaisevat voimakkaat mielenosoittajat, jotka yrittävät kieltää marssin Valko-Venäjällä. Lähes tuhat ihmistä pidätettiin ja monet heistä hakkasivat poliisia ja tarvitsivat lääkärinhoitoa viikonloppuna. 

Valkovenäjän mielenosoittajat kävivät kaduilla uuden työlain seurauksena, joka pakottaa kansalaiset maksamaan hallitukselle 240 euron vastaavan summan, jos he työskentelevät alle kuusi kuukautta vuodessa tai jos he eivät rekisteröidy valtion työvoimapörssiin.

ALDE-ryhmän ulkoasiainvaliokunnan koordinaattori, Euroopan parlamentin jäsen Hans van Baalen (VVD, Alankomaat) sanoi: "Valkovenäjällä tuhannet menivät kaduille rauhanomaisessa mielenosoituksessa, mutta heidät koottiin ja pidätettiin joukkona. Jos Valko-Venäjä todella haluaa parantaa suhteitaan vähentää länsimaiden riippuvuutta Venäjältä, sen on lopetettava opposition ja arvostelukykyisten kohtelut tällaisilla painokkailla lähestymistavoilla. Valkovenäjän viranomaisten olisi vapautettava kaikki poliittiset vangit välittömästi. "

Mainos

Petras Auštrevičius MEP (vapaan liikkumisen Liettuan) sanoi tämä on pahin hyökkäys viranomaisten Valko aseettomia siviilejä, viime 7 vuotta:

"Valkovenäjän mielenosoittajien tukahduttaminen on ollut ennennäkemätöntä vuodesta 2010 lähtien. Valitettavasti ne tapahtuvat täsmälleen vuoden kuluttua EU: n neuvoston päätöksestä ryhtyä ns. Uudelleen sitouttamispolitiikkaan Minskin kanssa. Presidentti Lukašenko osoitti vastavuoroisuutta väärentämällä syyskuun parlamenttivaaleja Vuonna 2016 pitämällä kuolemanrangaistus voimassa ja tukahduttamalla rauhanomaiset mielenosoittajat Minskin kaduilla ja eri puolilla maata.Olen vakuuttunut siitä, että EU: n kanta Lukashenkon hallintoon on ollut väärä ja että se pitäisi asettaa vankemmalle arvopohjaiselle perustalle EU: n olisi keskeytettävä suoraan Lukašenkon hallitukselle menevä taloudellinen apu ja tuettava sen sijaan niitä, jotka pyrkivät kohti eurooppalaista ja demokraattista Valkovenäjää. Kaikki väkivaltaisista teoista vastuussa olevat on lisättävä sanktioluetteloon. "

Mainos
Continue Reading

EU

Britannian parlamentti äänestää Magnitskin #AssetFreezing lainsäädännöstä tiistaina

Julkaistu

on

MagnitskinHuomenna, on 21st helmikuuta 2017, Britannian alahuoneessa äänestämme Magnitskin lainsäädäntöaloitteesta joka pyrkii määräämään varojen jäädyttämisen Britanniassa ihmisoikeuksia rikkovia mistä päin maailmaa tahansa.

Aloite esitetään muutosta Criminal talous Bill joka esiteltiin parlamentille viime lokakuussa vahvistaa ja parantaa täytäntöönpanoa rikoksen tuottamaa hyötyä Act.

Magnitsky-aloitetta on kahta muotoa - Dominic Raab MP -versio (jota tukee puolueiden välinen edustajakokoelma), joka sallii sekä Ison-Britannian hallituksen että kolmansien osapuolten mennä oikeuteen etsimään ihmisoikeusloukkaajien varojen jäädyttämistä; ja hallituksen versio, joka pitää omaisuuden jäädyttämisvoiman yksinomaan hallituksen käsissä. Molemmat versiot kattavat Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolella tapahtuneen toiminnan, joka olisi laitonta Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Mainos

"Tämä lainsäädäntö osuu kleptokraatteihin missä se laskee. Lähes jokaisella tina-diktaattorilla, joka kiduttaa ja tappaa omassa maassaan, on kallis koti Lontoossa. Näille ihmisille ei pitäisi antaa pyhäkköä Isossa-Britanniassa. Tämä lainsäädäntö on myös tärkeä kunnianosoitus - perintö Sergei Magnitskin ja voimakas instrumentti, joka suojaa ilmiantajia,"sanoi maailmanlaajuisen Magnitsky Justice -kampanjan johtaja William Browder.

Tiistaina 21st helmikuun 2017, Bill tulee esille raportissa vaiheessa ja kolmannessa käsittelyssä Bill.

Jos Magnitskin aloitteen saavat lain, Yhdistynyt kuningaskunta on kolmas maa maailmassa määrätä Magnitskin tyyppi seuraamuksia.

Mainos

Uusi lainsäädäntö suojaa ilmiantajia ja ihmisoikeuksien puolustajia, jotka on tunnistettu "pyrkiviksi paljastamaan virkamiehen harjoittama laiton toiminta" tai "ihmisoikeuksien ja perusvapauksien saaminen / puolustaminen".

Ehdotettu Magnitskin lainsäädäntö muutetaan nykyinen määritelmä on toiminut lainvastaisesti osan mukaisesti 5 on rikoksen tuottamaa hyötyä lain sisällyttää ihmisoikeusrikkomuksista. Tämä mahdollistaa siviili ulosoton tuotava osalta omaisuutta ihmisoikeuksien rikkojia.

Ehdotettu Magnitskin lainsäädäntö koskee myös henkilöitä, jotka taloudellisesti hyötynyt tai olennaisesti avustaa ihmisoikeusloukkauksista. Sitä sovelletaan kiduttaa onko se tapahtui ennen tai jälkeen lain voimaan.

Yhdysvalloissa tehtiin Venäjän ja keskittynyt Magnitskin lain määräämällä US varojen jäädyttämisen ja viisumikieltoihin in 2012 ja Global Magnitskin Act jota sovelletaan ihmisoikeuksien rikkojia ympäri maailmaa 2016. Viro läpäisi sen Global Magnitskin Act 2016. Tällä hetkellä Kanada ja EU harkitsevat omia versioitaan Magnitskin seuraamuksia samoin.

Ison-Britannian Magnitsky-muutosta sponsoroi Dominic Raab (konservatiivinen), Dame Margaret Hodge kansanedustaja (Labour), Tom Brake kansanedustaja (liberaali demokraatti), Ian Blackford kansanedustaja (SNP), Douglas Carswell kansanedustaja (UKIP), Caroline Lucas kansanedustaja (vihreä) , ja Sammy Wilsonin kansanedustaja (demokraattinen unionisti), ja on tuettu yhteensä 50 kansanedustajista.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa