Liity verkostomme!

Puolustus

Callanan: Euroopan puolustus tulevaisuus on Naton elvyttämisessä, ei päällekkäisyydessä EU: n tasolla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

NATOKun Euroopan johtajat valmistautuvat keskustelemaan Euroopan puolustusyhteistyöstä Brysselissä ensi viikolla, parlamentin jäsenet ovat keskustelleet aiheesta Strasbourgissa. Euroopan konservatiivit ja reformistit -ryhmän johtaja Martin Callanan, Euroopan parlamentin jäsen, oli eri mieltä EU: n itsenäisen puolustuslaitoksen monista vaatimuksista ja väitti, että Euroopan puolustuksen takaa parhaiten elvytetty Nato, joka "pitää Yhdysvaltoja". 

Hän väitti, että Euroopalla ei ole riittävästi resursseja erottuakseen Yhdysvalloista ja että raskas nostimet tekevät Euroopan maat eivät ole halukkaita luovuttamaan omaisuuttaan keskitetylle EU: n päämaalle. Tärkeintä, hän väitti, joukot eivät olisi halukkaita riskittämään henkensä lipun kanssa, jota he eivät tunne voimakkaasti yhtenäisesti.

Callanan sanoi, että Euroopan on jatkettava tiivistä yhteistyötä kahden- ja monenvälisesti, mutta tällainen lähestymistapa vaatii tahdonvoimaa eikä monimutkaisia ​​uusia byrokratioita.

Mainos

Hän sanoi: "Mitä tulee puolustukseen Euroopassa, oikean lähestymistavan tulisi olla yhteistyö, kyky ja yhteensopivuus. Tätä lähestymistapaa Eurooppa on kehittänyt yli 60 vuoden ajan: Naton alaisuudessa." Nato on kokeiltu -testattu liittouma. Silti monet täällä pyrkivät heikentämään sitä EU: n byrokratialla YTPP: n kautta. He pyrkivät kopioimaan sen rooleja luomaan EU: n armeijan takaoven kautta.

"Kyllä, me kaikki tunnustamme, että Naton on uudistuttava. Ensimmäisen perustamisensa yhteydessä vuonna 1949 sen ensimmäinen pääsihteeri sanoi, että sen tehtävänä oli" pitää venäläiset poissa, amerikkalaiset ja saksalaiset poissa ". 21-luvun haasteet ovat erilaiset vuoteen 1949. Naton vahvuus on kuitenkin viime kädessä sen transatlanttinen turvallisuussuhde, jonka meidän on edelleen pidettävä "amerikkalaisten sisällä".

"Euroopan ja Pohjois-Amerikan yhteistyö on yhtä merkityksellistä tänään kuin koskaan. Valitettavasti USA on niin sanotun" Tyynenmeren presidentin "presidentti Obaman johdolla vaarassa kääntää strategisen painopisteen länsirannikolleen. Työnnämme heitä Jotkut saattavat väittää, että ainoa ratkaisu on siis muodostaa yhteinen eurooppalainen puolustus, mutta tällainen suunnitelma on puutteellinen monilla tasoilla.

Mainos

"Ensinnäkin Euroopan mailla ei yksinkertaisesti ole resursseja. Nato käyttää puolustukseen noin biljoonaa dollaria. Kaksi kolmasosaa tulee Yhdysvalloista. EU: n valtioiden jäljellä olevasta kolmanneksesta 70 prosenttia käytetään vain neljään: Iso-Britannia, Ranska, Saksa ja Italia. Tämä ei olisi "eurooppalainen" puolustus, koska niin harvat maat tekevät raskasta nostoa. Mutta vaikka laskemme yhteen koko EU: n laajuisen menomme, se haaleaa merkityksetöntä verrattuna Yhdysvaltain kulutukseen.

"Toiseksi Euroopan maat eivät aio luovuttaa varojensa hallintaa ja valvontaa EU: n operatiiviselle päämajalle. Varmasti Euroopan suurin puolustusvoima ei ole, ja se on jo vetoinut tällaisen päämajan. Joten meille jää todellinen hallitustenvälinen järjestely, jossa maat tekevät yhteistyötä ja sitoutuvat puolustamaan toistensa etuja. Se kuulostaa minusta paljon Naton tavalta. Silti tällä päällekkäisellä toiminnalla vähennämme resursseja jo liian ojennettuihin sotilaallisiin voimavaroihin. Nämä ovat resursseja, jotka voisimme käyttää laitteistoihin ja koulutukseen, pikemminkin kuin leikkisotilaiden kanssa.

"Mutta tärkein huomio on joukkojemme itsensä suhteen. Olen varma, että jokainen täällä parlamentissa kunnioittaa suurimmaksi osaksi oman maansa asevoimia. Kiitän kaivoksiamme: brittijoukkojen rohkeus ja sankaruus on ihmeellistä. Nämä ihmiset taistelivat lippunsa, maansa ja - kotimaassani - kuningattarensa puolesta. Uskommeko rehellisesti, että ihmiset tuntevat samanlaisen halukkuuden taistella ja mahdollisesti maksaa lopullisen uhrin Euroopan lipun puolesta?

"Euroopan mailla on jo pitkä ja arvokas kahden- ja monenvälisen yhteistyön historia tehtävissä. Tätä olisi jatkettava. Meidän on tehtävä yhteistyötä mahdollisuuksien mukaan. Strategiset puutteet poistetaan tällä lähestymistavalla, joka sisältyy jo Naton älykkääseen puolustukseen" Esimerkiksi äskettäisessä Malin lähetystyössä Yhdistyneen kuningaskunnan liikennelentokoneita lähetettiin auttamaan ranskalaisten varojen nostamisessa Yhdistyneen kuningaskunnan valvontakoneiden rinnalla. Mutta tällaiset kahdenväliset yhteistyötoimet eivät tarvitse uutta byrokratiaa EU: n tasolla niiden toteuttamiseksi. tarvitsevat vain kyseisten valtioiden tahdonvoimaa.

"Tätä tahdonvoimaa ei ole aina ollut kaikissa EU: n jäsenvaltioissa. Mikään ei havainnollista tätä asiaa voimakkaammin kuin Irakin sodan aiheuttama jakauma vuosikymmen sitten. Huolimatta kyseisen konfliktin oikeuksista ja väärinkäytöksistä, se osoitti hyvin elävästi, miksi kansallinen itsenäisyys on kriittistä niin monelle osavaltiolle.

"Näinä haastavina aikoina meillä ei ole varaa johtaa kahta puolustusorganisaatiota Brysselissä. Meillä on jo yksi erittäin onnistunut. Se on pitänyt rauhaa Euroopassa 60 vuoden ajan. Se ilmentää transatlanttista turvallisuussuhdetta. Ja se edustaa edelleen suurinta toivomme Turvallisuus 21-luvulla. "Jokainen askel kohti kohti Euroopan yhteistä puolustusta, USA ottaa askeleen pois Natosta. Aikana, jolloin nousevat taloudelliset voimat eivät aina ole liberaalidemokraattisia valtioita, meidän on pysyttävä päättäväisesti yhtenäisenä Atlantin yli.

"EU: n on opittava eurokriisin oppitunnit. Meidän on lopetettava kiirehtiminen luomaan Euroopan valtiollisuuden ansoja. Sen sijaan meidän on keskityttävä käytännössä siihen, mikä todella toimii, ei uusien byrokratioiden luomiseen, jotka eivät toimi." Nato toimii. Joten pidämme kiinni siitä ja lopeta tämä turha yritys luoda eurooppalainen armeija takaoven kautta. "

Puolustus

”Eurooppa voi - ja sen pitäisi selkeästi - pystyä ja halukas tekemään enemmän yksin”, von der Leyen

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen pohti EU: n tila (SOTEU) -puheessaan Naton Afganistanin operaation nopeaa päättymistä. Kesän tapahtumat ovat antaneet uutta vauhtia Euroopan puolustusliitolle. 

Von der Leyen kuvaili tilannetta nostattavaksi "erittäin huolestuttavia kysymyksiä" Naton liittolaisille ja sen seurauksista afgaaneille, palvelumiehille ja -naisille sekä diplomaattisille ja avustustyöntekijöille. Von der Leyen ilmoitti odottavansa, että EU: n ja Naton yhteinen julkilausuma esitetään ennen vuoden loppua ja että "me" työskentelemme parhaillaan tämän asian parissa Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa.

Euroopan puolustusunioni

Mainos

Monet ovat kritisoineet sitä, ettei EU ole käyttänyt taisteluryhmiään. Von der Leyen hyökkäsi asian kimppuun: "Sinulla voi olla maailman kehittyneimmät joukot - mutta jos et ole koskaan valmis käyttämään niitä - mitä hyötyä niistä on?" Hän sanoi, että ongelma ei ollut kapasiteetin puute, vaan poliittisen tahdon puute. 

Von der Leyen sanoi, että tuleva strateginen kompassi -asiakirja, joka valmistuu marraskuussa, on avain tähän keskusteluun: ”Meidän on päätettävä, kuinka voimme käyttää kaikkia perustamissopimuksessa jo olevia mahdollisuuksia. Tästä syystä presidentti Macron ja minä kutsumme Ranskan puheenjohtajakaudella koolle huippukokouksen Euroopan puolustuksesta. Euroopan on aika nousta seuraavalle tasolle. ”

Von der Leyen kehotti lisäämään tietojen jakamista tilannetietoisuuden parantamiseksi, älykkyyden ja tiedon jakamista sekä kokoamaan yhteen kaikki palvelut avunantajista niihin, jotka voisivat johtaa poliisin koulutukseen. Toiseksi hän kehotti parantamaan yhteentoimivuutta yhteisten eurooppalaisten alustojen kautta kaikessa hävittäjistä droneihin. Hän hylkäsi ajatuksen luopua arvonlisäverosta ostaessaan EU: ssa kehitettyjä ja tuotettuja puolustusvälineitä ja väitti, että tämä auttaisi yhteentoimivuutta ja vähentäisi riippuvuutta. Lopuksi hän sanoi kyberturvallisuudesta, että EU tarvitsee eurooppalaista kyberturvallisuuspolitiikkaa, mukaan lukien lainsäädäntö yhteisistä standardeista uuden eurooppalaisen kyberresilienssilain mukaisesti.

Mainos

Mitä me odotamme?

Euroopan kansanpuolueen puheenjohtaja Manfred Weber sanoi von der Leyenin puheen jälkeen: ”Olen täysin tyytyväinen Ljubjanan puolustusneuvoston aloitteisiin. Mutta mitä me odotamme? Lissabonin sopimus antaa meille kaikki vaihtoehdot, joten tehkää se ja tehkää se nyt. ” Hän sanoi, että presidentti Biden oli jo tehnyt selväksi, että Yhdysvallat ei enää halua olla maailman poliisi, ja lisäsi, että sekä Kiina että Venäjä odottavat täyttävän tyhjiön: ”Heräämme maailmassa, jossa lapsemme eivät halua elää."

Continue Reading

9 / 11

20 vuotta syyskuun 9. päivästä: korkean edustajan/varapresidentin Josep Borrellin lausunto

Julkaistu

on

11. syyskuuta 2001 Yhdysvaltain historian tappavin hyökkäys tappoi lähes 3,000 6,000 ihmistä ja loukkaantui yli XNUMX XNUMX, kun kaapatut matkustajalennot törmäsivät World Trade Centeriin, Pentagoniin ja kentälle Somerset Countyssä, Pennsylvaniassa.

Kunnioitamme niiden muistoa, jotka menettivät henkensä tänä päivänä, 20 vuotta sitten. Terrorismin uhreja ei unohdeta. Ilmaisen sydämellisen myötätuntoni amerikkalaisille, erityisesti niille, jotka ovat menettäneet rakkaansa iskuissa. Terrori -iskut ovat hyökkäyksiä meitä kaikkia vastaan.

9/11 merkitsi käännekohtaa historiassa. Se muutti pohjimmiltaan maailmanlaajuista poliittista agendaa-Nato käytti ensimmäistä kertaa 5 artiklaa sallien jäsentensä vastata itsepuolustukseen ja aloitti sodan Afganistania vastaan.

Mainos

20 vuoden kuluttua terroristiryhmät, kuten Al Qaida ja Da'esh, ovat edelleen aktiivisia ja virulentteja monissa osissa maailmaa, esimerkiksi Sahelin alueella, Lähi -idässä ja Afganistanissa. Heidän hyökkäyksensä ovat aiheuttaneet tuhansia uhreja ympäri maailmaa, valtavaa tuskaa ja kärsimystä. He yrittävät tuhota ihmishenkiä, vahingoittaa yhteisöjä ja muuttaa elämäntapamme. Pyrkiessään horjuttamaan maita kokonaisuudessaan he saalistavat erityisesti hauraita yhteiskuntia, mutta myös länsimaisia ​​demokratiamme ja arvoja, joita puolustamme. He muistuttavat meitä siitä, että terrorismi on uhka, jonka kanssa elämme joka päivä.

Nyt, kuten silloin, olemme päättäneet taistella terrorismia sen kaikissa muodoissa missä tahansa. Osoitamme ihailua, nöyryyttä ja kiitollisuutta niitä kohtaan, jotka vaarantavat henkensä suojellakseen meitä tältä uhalta, ja niitä, jotka reagoivat hyökkäysten jälkeen.

Terrorisminvastainen kokemuksemme on opettanut meille, että helppoja vastauksia tai nopeita korjauksia ei ole. Pelkällä voimalla ja sotilaallisella voimalla vastaaminen terrorismiin ja väkivaltaisiin ääriliikkeisiin ei auta voittamaan sydäntä ja mieltä. Siksi EU on omaksunut yhdennetyn lähestymistavan, jossa se on käsitellyt väkivaltaisten ääriliikkeiden perimmäisiä syitä, katkaissut terroristien rahoituslähteet ja hillinnän terroristista sisältöä verkossa. Viisi EU: n turvallisuus- ja puolustusoperaatiota ympäri maailmaa on valtuutettu osallistumaan terrorismin torjuntaan. Kaikissa pyrkimyksissämme sitoudumme suojelemaan viattomia ihmishenkiä, kansalaisiamme ja arvojamme sekä kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja kansainvälistä oikeutta.

Mainos

Viimeaikaiset tapahtumat Afganistanissa pakottavat meidät harkitsemaan lähestymistapaamme uudelleen yhteistyössä strategisten kumppaneidemme, kuten Yhdysvaltojen kanssa, ja monenvälisten ponnistelujen avulla, mukaan lukien Yhdistyneiden Kansakuntien, Daeshin voittamista käsittelevän maailmanlaajuisen koalition ja maailmanlaajuisen terrorisminvastaisen foorumin (GCTF) kanssa. ).

Tänä päivänä meidän ei pidä unohtaa, että ainoa tie eteenpäin on seistä yhtenäisenä ja lujana kaikkia vastaan, jotka pyrkivät vahingoittamaan ja jakamaan yhteiskuntiamme. EU jatkaa yhteistyötä Yhdysvaltojen ja kaikkien sen kumppanien kanssa tehdäkseen tästä maailmasta turvallisemman paikan.

Continue Reading

koulutus

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčičin lausunto kansainvälisestä päivästä koulutuksen suojelemiseksi hyökkäyksiltä

Julkaistu

on

Kansainvälisen koulutuksen suojelemispäivän (9. syyskuuta) yhteydessä EU vahvistaa sitoutumisensa edistää ja suojella jokaisen lapsen oikeutta kasvaa turvallisessa ympäristössä, saada laadukasta koulutusta ja rakentaa parempaa ja enemmän rauhanomainen tulevaisuus, sanoo Janez Lenarčič (kuvassa).

Kouluihin, oppilaisiin ja opettajiin kohdistuvilla hyökkäyksillä on tuhoisa vaikutus koulutuksen saatavuuteen, koulutusjärjestelmiin ja yhteiskunnan kehitykseen. Valitettavasti niiden esiintyvyys kasvaa hälyttävästi. Tämä on aivan liian selvää Afganistanin viimeaikaisesta kehityksestä ja kriiseistä Etiopiassa, Tšadissa, Afrikan Sahelin alueella, Syyriassa, Jemenissä tai Myanmarissa. Global Coalition to Protect Education from Attack on todennut yli 2,400 hyökkäystä oppilaitoksia, opiskelijoita ja opettajia vastaan ​​vuonna 2020, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset ovat myös kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomuksia, sääntöjä, joilla pyritään rajoittamaan aseellisten konfliktien vaikutuksia. Tällaiset rikkomukset lisääntyvät, mutta tekijöitä harvoin vaaditaan vastuuseen. Tässä mielessä asetamme kansainvälisen humanitaarisen oikeuden noudattamisen johdonmukaisesti EU: n ulkoisen toiminnan ytimeen. Yhtenä suurimmista humanitaarisista avunantajista EU jatkaa siten kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamista ja puolustamista niin valtioiden kuin valtiosta riippumattomien aseellisten ryhmien aseellisen konfliktin aikana.

Mainos

Tilojen tuhoamisen lisäksi koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset johtavat oppimisen ja opetuksen keskeyttämiseen pitkällä aikavälillä, lisäävät koulunkäynnin keskeyttämisen riskiä, ​​johtavat pakkotyöhön ja aseellisten ryhmien ja joukkojen rekrytointiin. Koulujen sulkeminen vahvistaa altistumista kaikenlaisille väkivallan muodoille, mukaan lukien seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva väkivalta tai varhainen ja pakkoavioliitto, joiden taso on noussut rajusti COVID-19-pandemian aikana.

COVID-19-pandemia paljasti ja pahensi koulutuksen haavoittuvuutta maailmanlaajuisesti. Nyt enemmän kuin koskaan meidän on minimoitava häiriöt koulutushäiriöissä ja varmistettava, että lapset voivat oppia turvallisesti ja suojelemalla.

Koulutuksen turvallisuus, mukaan lukien jatkuva osallistuminen turvallisten koulujen julistukseen, on olennainen osa pyrkimyksiämme suojella ja edistää jokaisen tytön ja pojan oikeutta koulutukseen.

Mainos

Kouluun kohdistuviin hyökkäyksiin vastaaminen ja estäminen, koulutuksen suojaavien näkökohtien tukeminen sekä oppilaiden ja opettajien suojeleminen edellyttää koordinoitua ja monialaista lähestymistapaa.

EU: n rahoittamilla hankkeilla koulutuksessa hätätilanteissa autamme vähentämään ja lieventämään aseellisten konfliktien aiheuttamia riskejä.

EU on edelleen eturintamassa tukemassa koulutusta hätätilanteissa, ja se käyttää 10 prosenttia humanitaarisen avun määrärahoistaan ​​koulutuksen saatavuuden, laadun ja suojelun tukemiseen.

Lisätietoja

Tietosivu - Koulutus hätätilanteissa

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa