Liity verkostomme!

Etusivu

Syöpä maksaa miljardeja Euroopan unionin maille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

cancercancer

Syöpä maksaa Euroopan unionin maille 126 miljardia euroa vuodessa, ensimmäisen EU: n laajuisen analyysin mukaan taudin taloudellisista vaikutuksista. Cancer Research UK: n hyväntekeväisyysjärjestö sanoi, että se oli "valtava taakka". Hahmot, julkaistu Lancet Oncology -lehdessä, sisälsi huumeiden ja terveydenhuollon kustannukset sekä sairauden tai hoitoa tarjoavien perheiden menetykset. Keuhkosyöpä oli taudin kallein muoto. Oxfordin yliopiston ja Lontoon King's College -ryhmän jäsenet analysoivat tietoja kaikista EU: n 27 maasta vuonna 2009. Kokonaiskustannukset olivat 126 miljardia euroa ja tästä 51 miljardia euroa ( 43 miljardia puntaa) euroa laski terveydenhuollon kustannuksista, mukaan lukien lääkärien aika- ja lääkekustannukset.

Tuottavuuden menetys sairauden tai nuorten kuoleman takia menetetyn työn vuoksi maksoi 52bn (£ 44bn) euroa, kun taas perheille aiheutuneet hoidon kustannukset olivat 23bn (£ 19.5bn). Kaiken kaikkiaan rikkaammat maat, kuten Saksa ja Luxemburg, käyttivät enemmän syövän hoitoon henkilöä kohti kuin Itä-Euroopan maat, kuten Bulgaria ja Liettua.

Mainos

Keuhkosyöpä muodosti yli kymmenesosan kaikista syöpäkustannuksista Euroopassa. Tappava syöpä yleensä vaikuttaa ihmisiin aikaisemmalla iällä kuin muut syövät, joten varhaiskuolemien kautta menetetty tuottavuus on tärkeä tekijä. Dementian ja sydän- ja verisuonitautien kustannusten takana on kuitenkin yleinen taloudellinen taakka.

Saman tutkimusryhmän EU: n laajuinen tutkimus osoitti sydän- ja verisuonisairauksien, mukaan lukien korkea verenpaine ja aivohalvaus, kustannukset € 169bn (£ 144bn) vuodessa kun taas dementia maksoi 189bn euroa (£ 169bn) vain 15-maissa Länsi-Euroopassa. Dementialla on erittäin korkeat pitkäaikaishoitoon liittyvät kustannukset, kun taas sydän- ja verisuonisairauksiin kuuluu niin laaja joukko sairauksia, että se vaikuttaa moniin muihin ihmisiin kuin syöpään.

Yksi tutkijoista, tohtori Ramon Luengo-Fernandez, Oxfordin yliopiston terveystalouden tutkimuskeskuksesta, sanoi: "Arvioimalla useiden sairauksien taloudellinen taakka voidaan julkista tutkimusrahoitusta kohdentaa korkeimpien sairauksien varalle. taakka ja korkein odotettu tuotto kyseiselle sijoitukselle. "

Mainos

Professori Richard Sullivan Lontoon King's Collegesta sanoi: "On elintärkeää, että päättäjät kaikkialla Euroopassa käyttävät tätä tietoa tärkeimpien alueiden tunnistamiseen ja priorisointiin.

"Investointien tehokkaampi kohdentaminen voi estää terveydenhuoltojärjestelmiä saavuttamasta murtumapistettä - todellinen vaara syövän kasvavan taakan vuoksi - ja joissakin maissa rahoituksen parempi kohdentaminen voi jopa parantaa selviytymisastetta."

Cancer Research UK: n politiikan päällikkö Sara Osborne sanoi: "Syöpään kohdistuvat taloudelliset vaikutukset talouteen kaikkialla Euroopassa, koska ihmiset kuolevat ennenaikaisesti sairaudesta ja työstä poissaolo, ovat edelleen valtava taakka.

"Tämä tutkimus vahvistaa, miksi tutkimus on välttämätöntä ymmärtämyksemme parantamiseksi syövän syistä - jotta voimme vähentää taudin vaikutuksia ja kehittää parempia tapoja sairauden ehkäisyyn ja hoitoon.

"Meidän on myös ymmärrettävä, miksi Yhdistyneen kuningaskunnan syöpäkuolleisuus on edelleen korkeampi kuin monissa EU-maissa huolimatta vastaavasta kulutuksesta syöpähoitoon."

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa