Liity verkostomme!

Etusivu

Paavi Franciscus: Kuka minä tuomitsen homoja?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

paavi

Paavi Francis on sanonut, että homoja ei pitäisi syrjäyttää, vaan integroida yhteiskuntaan.

Puhuessaan toimittajille paluumatkalla Brasiliasta hän vahvisti roomalaiskatolisen kirkon kannan, jonka mukaan homoseksuaalit olivat syntisiä, mutta homoseksuaalinen suuntautuminen ei ollut.

Mainos

"Jos joku on homo ja etsii Jumalaa ja jolla on hyvä tahto, kuka minä olen tuomitsemaan häntä?"

Hän sanoi myös haluavansa naisille suuremman roolin kirkossa, mutta vaati, etteivät he voineet olla pappeja. Paavi saapui takaisin Roomaan maanantaina viikon kestäneen Brasilian kiertueen jälkeen - hänen ensimmäinen ulkomaanmatkansa pomppuna - joka huipentui valtavaan kokoontumiseen Rio de Janeiron Copacabanan rannalle katolisen nuorisofestivaalin järjestämiseksi. Festivaalin järjestäjien mukaan se houkutteli yli kolme miljoonaa ihmistä.

Hänen huomautuksensa homoja kohtaan nähdään paljon sovittelevammana kuin edeltäjänsä kanta asiaan. Paavi Benedictus XVI allekirjoitti vuonna 2005 asiakirjan, jonka mukaan syvään juurtuneiden homoseksuaalisten taipumusten miesten ei pitäisi olla pappeja. Paavi Francis sanoi, että homopappeille tulisi antaa anteeksi ja heidän syntinsä unohtaa.

Mainos

"Katolisen kirkon katekismus selittää tämän erittäin hyvin", sanoi paavi Franciscus 80 minuutin pitkässä haastattelussa Vatikaanin toimittajien kanssa. "Sen mukaan heitä ei pitäisi syrjäyttää tämän takia, vaan että ne on integroitava yhteiskuntaan."

Mutta hän tuomitsi sen, mitä homoseksuaalit sanoivat lobbaukseksi. "Ongelma ei ole tällä suuntautumisella", hän sanoi. "Meidän on oltava veljiä. Ongelmana on lobbaus tämän suuntauksen kautta, tai ahneiden ihmisten aulat, poliittiset aulat, vapaamuurarien aulat, niin monet aulat. Tämä on pahempi ongelma."

Naisten roolista kirkossa hän sanoi: "Emme voi rajoittaa naisten roolia kirkossa alttaritytöihin tai hyväntekeväisyysjärjestön presidenttiin, niitä on oltava enemmän.

"Mutta mitä tulee naisten asettamiseen, kirkko on puhunut ja sanonut ei ... Tuo ovi on suljettu."

Vastaamalla kysymyksiin ongelmallisesta Vatikaanin pankista hän sanoi, että laitoksen on oltava "rehellinen ja läpinäkyvä" ja että hän kuuntelee neuvoja siitä, voidaanko sitä uudistaa vai pitäisikö se sulkea kokonaan. "En tiedä, mitä pankista tulee. Jotkut sanovat, että on parempi, että pankki on, toiset, että sen pitäisi olla hyväntekeväisyysrahasto, ja toiset sanovat sen sulkevan", hän sanoi.

Ennen lähtöään Brasiliasta paavi Francis antoi erittäin epätavallisen henkilökohtaisen haastattelun brasilialaiselle TV-ohjelmalle.

Haastattelu esitettiin TV Globon korkean profiilin sunnuntai-iltana dokumenttiohjelmassa Fantastico, joka lähetettiin pian sen jälkeen, kun paavi lähti Roomaan.

Paavalta kysyttiin vierailun hetkestä, jolloin kuljettaja käänsi väärän käännöksen ja hänen ajoneuvoaan ympäröi väkijoukkoja. "En tunne pelkoa", hän vastasi. "Tiedän, ettei kukaan kuole ennen aikaansa.

"En halua nähdä näitä ihmisiä, joilla on niin suuri sydän lasilaatikon takana. Kaksi turvallisuusryhmää [Vatikaanista ja Brasiliasta] työskentelivät erittäin hyvin. Mutta tiedän, että olen kurinalainen tässä suhteessa."

Kysyttäessä nuorten viimeaikaisista mielenosoituksista Brasilian kaduilla, paavi sanoi: "Nuori on pohjimmiltaan nonkonformisti, ja tämä on hyvin kaunista." On tarpeen kuunnella nuoria, antaa heille ilmaisupaikkoja ja olla varovainen, ettei niitä manipuloida. "

Kysyttäessä hänen yksinkertaisesta elämäntavastaan ​​ja pienen auton käytöstä hän sanoi, että se ei ollut hyvä esimerkki, kun pappilla oli uusin automalli tai huippumerkki.

"Tällä hetkellä uskon, että Jumala pyytää meiltä lisää yksinkertaisuutta", hän lisäsi.

Continue Reading
Mainos

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa