Liity verkostomme!

Etusivu

CIA: n entinen Milanon päällikkö pidettiin Panamassa papin sieppauksesta

Julkaistu

on

CIA

Entinen CIA: n asemapäällikkö, jonka italialainen tuomioistuin tuomitsi terrorismin epäilijästä, on pidätetty Panamassa, Italian virkamiehet sanovat. Robert Seldon Lady tuomittiin yhdeksän vuoden vankeuteen hänen osallistumisestaan ​​egyptiläisen papiston miehen sieppaukseen Milanossa vuonna 2003.

Paperi, joka tunnetaan nimellä Abu Omar, lennettiin väitetysti Egyptiin ja kidutettiin. Lady tuomittiin poissa ollessa 22 muun amerikkalaisen kanssa heidän roolistaan ​​hänen "poikkeuksellisessa luovutuksessaan".

Mutta Italian viranomaiset ovat toistaiseksi pyrkineet vain Milanon entisen päällikön kansainväliseen pidätykseen, sanovat italialaiset tiedotusvälineet. CIA ilmoitti, ettei sillä ollut välitöntä kommenttia pidätyksestä, kun taas Panaman viranomaiset ovat toistaiseksi kieltäneet tietoja pidätyksestä.

Panamalla ja Italialla ei ole luovutussopimusta, joten on epäselvää, lähetetäänkö Lady Italiaan vankeusrangaistuksensa suorittamiseksi. Lady pidätettiin pidätettynä lähellä Panaman rajaa Costa Rican kanssa.

Italian tiedotusvälineiden mukaan oikeusministeri pyysi kansainvälistä määräystä Italian edellisestä hallituksesta joulukuussa 2012. Ladyin tapauksen syyttäjä sanoi, että Interpolin määräys heijastaa Italian päättäväisyyttä saada hänet luovuttamaan.

Milanon tapaus oli ensimmäinen poikkeuksellinen luovutus, CIA: n käytäntö siirtää epäiltyjä maihin, joissa kidutus on sallittua. Ihmisoikeusryhmät ovat tuominneet tämän käytännön kansainvälisten sopimusten vastaiseksi.

Hassan Mustafa Osama Nasr, jota Yhdysvallat piti terrorismin epäiltynä, siepattiin Milanon kadulla helmikuussa 2003 ja siirrettiin Yhdysvaltain sotilastukikohtien välillä Italiassa ja Saksassa ennen kuin hänet tuotiin Egyptiin. 2009 CIA-agenttia, mukaan lukien Lady ja ilmavoimien lentäjä, tuomittiin vuonna XNUMX papin sieppaamisesta. Italian korkein muutoksenhakutuomioistuin vahvisti heidän tuomionsa viime vuonna.

Muutoksenhakutuomioistuin tuomitsi helmikuussa kolme muuta amerikkalaista, mukaan lukien CIA: n Rooman aseman päällikkö Jeffrey Castelli. Kukaan 26 tuomitusta ei ole koskaan esiintynyt Italian tuomioistuimessa, ja vain kahdella ei ole ollut yhteyttä asianajajiinsa. Useiden tuomittujen nimien uskotaan olevan aliaksia, Associated Press raportoi.

Lady kuulemma ryntäsi takaisin Yhdysvaltoihin vuonna 2007, jolloin Milanossa alkoivat oikeudenkäynnit päättää, asetetaanko 23 amerikkalaista oikeudenkäyntiin. Hän sanoi vastustaneensa ehdotusta imaamin sieppaamiseksi, mutta hänet kumottiin.

Italia oli aiemmin sanonut, että Lady oli ainoa 23 amerikkalaisesta, joka voidaan luovuttaa, kun otetaan huomioon hänen rangaistuksensa pituus.

 

Anna van Densky

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa