Liity verkostomme!

Etusivu

Parlamentin jäsenet ilmaisevat vakavan huolensa Venäjän lentomatkustajatietoja koskevasta pyynnöstä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

passamgersResize

Mainos

Venäjän vaatimus, että eurooppalaiset lentoyhtiöt luovuttavat matkustajatietoja, on "erittäin huolestuttava asia", joka voi luoda ennakkotapauksen muille maille, totesivat kansalaisvapauksien valiokunnan jäsenet maanantai-iltana keskustelussa sisäasiain komissaarin Cecilia Malmströmin kanssa.

 Venäjän liikenneministeriö antoi heinäkuussa 2012 asetuksen, joka velvoittaa eurooppalaiset lentoyhtiöt siirtämään lentomatkustajien tietoja (tunnetaan myös nimellä Passenger Name Record -PNR-) 1. heinäkuuta 2013 alkaen. Tämä koskee myös ylilentoja. Kommentoidessaan tätä Malmström sanoi, että "tämä toimenpide aiheuttaa valtavia ongelmia lentoliikenteen harjoittajille", koska EU: n lainsäädännön mukaan niiden ei sallita lähettää näitä tietoja kolmansille maille.

 Malmström huomautti "pitkän aikavälin toteuttamiskelpoisen ratkaisun" tarpeesta ja varoitti, että komissio "yhdistää" Venäjän PNR-tietoja koskevan pyynnön ja EU: n ja Venäjän nykyisen viisumihelpotussopimuksen suunnitellun tarkistuksen, joka tuli voimaan vuonna 2007.

Mainos

 Komissaari kritisoi myös Venäjän viranomaisten tiedon puutetta: "He eivät kertoneet meille, me saimme siitä tiedon itse", hän sanoi. Hän kertoi myös parlamentin jäsenille, että teknisten ongelmien vuoksi Venäjä ei aloita PNR-tietojen keräämistä 1. heinäkuuta, "mutta tarvitsemme takeet siitä, että tämä keskeytetään, kunnes meillä on kaikki tarvitsemamme tiedot", hän lisäsi. Komission ja Venäjän viranomaisten välinen tekninen kokous pidetään ensi viikolla.

 PNR - viisumimenettelyjen helpottaminen

 "Tämä on hyvin huolestuttava asia", sanoi Véronique Mathieu (EPP, Ranska), joka pyysi "käsittelemään viisumikysymystä vipuna". Hän varoitti myös, että lentoyhtiöiden on vastattava toimenpiteen taloudellisista kustannuksista myös työllisyyden osalta.

 "Olen erittäin skeptinen siitä, miten tämä sopii viisumien myöntämisen helpottamiseen", kommentoi Cornelia Ernst (GUE / NGL, DE).

 EU: n PNR: ratkaisua?

 "Keskustelujen on perustuttava EU: n lähestymistapaan sen sijaan, että ne antavat satunnaisen vastauksen mihinkään yksittäiseen tapaukseen", totesi Timothy Kirkhope (ECR, Iso-Britannia). "On sääli, että meillä ei ole EU: n PNR-järjestelmää", sanoi Mathieu väittäen, että "jos voimme toimia yhdessä, voimme neuvotella vankemmasta materiaalista".

 "Olen erittäin kriittinen kysymyksessä siitä, tarvitsemmeko EU: n PNR-järjestelmää", korosti Birgit Sippel (S&D, DE). "Vastustan PNR-tietojen käyttöä ilman epäilyksiä, se on perussopimusten ja [perusoikeuskirjan] vastaista", kommentoi Jan Albrecht (Vihreät / EFA, DE).

 Mitä tapahtuu muiden maiden kanssa?

 "Tämä voisi luoda ennakkotapauksen muille suurille maille aloittamaan oman PNR-järjestelmän", selitti Claude Moraes (S&D, Iso-Britannia).

 TEU teki PNR-sopimukset Yhdysvaltojen ja Australian kanssa, ja kolmannesta neuvotellaan Kanadan kanssa. Sophie 'T Veldissä (ALDE, NL) sanoi sen "Olemme kysyneet komissiolta yhä uudelleen, mitä se tekisi, jos muut maat koputtavat Hän selitti myös, että komissio kieltäytyi aiemmin aloittamasta PNR-neuvotteluja Qatarin kaltaisten maiden kanssa.

"En usko, että koska meillä on PNR-sopimuksia Yhdysvaltojen ja Australian kanssa, meillä on oltava sopimus Venäjän kanssa", Sarah Ludford (ALDE, Iso-Britannia) selitti.

 Vastauksena parlamentin jäsenten kysymyksiin komission jäsen Malmström huomautti, että "emme aio aloittaa PNR-neuvotteluja tällä hetkellä, mutta siitä on keskusteltava tapauskohtaisesti". Hän poisti myös mahdollisuuden neuvotella PNR-sopimuksesta Venäjän kanssa. "Se ei ole tällä hetkellä asialistalla", hän totesi.

Anna van Densky

 

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa