Liity verkostomme!

Etusivu

Ohjaus muutoksen meren kautta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

MAAILMA

 Presidentti Ma Ying-jeou osallistui videokonferenssiin 16. huhtikuuta aamulla Demokratian, kehityksen ja oikeusvaltion keskuksen (CDDRL) kanssa Stanfordin yliopistossa. Tapahtuman puheenjohtajana toimi Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Condoleezza Rice, ja siihen osallistui paneeli, johon kuului CDDRL: n johtaja tri Larry Diamond, tri. entinen merivoimien päällikkö Yhdysvaltain laivaston kanssa). Sihteeri Ricen avattuaan presidentti Ma piti puheen "Ohjaus muutosmeren läpi"

"Siitä lähtien kun aloitin tehtävän Kiinan tasavallan presidenttinä vuonna 2008, Itä-Aasian geopoliittisessa tilanteessa on tapahtunut valtavia muutoksia. Viisi vuotta sitten oli kaksi leimahduspistettä: Korean niemimaa ja Taiwanin salmi. Tänään Korean niemimaa on ennennäkemättömällä jännitteellä: Pohjois-Korea on toteuttanut kolmannen ydinkokeen räjähdyksen, ja seurauksena olevien YK: n pakotteiden seurauksena se jatkaa miekkakörsinään väittäen, että se on kumonnut vuoden 1953 aseleposopimuksen, joka lopetti Korean sodan 60 vuotta sitten. Sitä vastoin Taiwanin salmen jännitteet ovat vähentyneet huomattavasti, ja Taiwanin ja Manner-Kiinan väliset suhteet etenevät edelleen kohti rauhaa ja vaurautta.

Mainos

Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että Itä-Aasiassa on vain yksi mahdollinen epävakauden lähde. Geopoliittinen kilpailu sekä Itä-Kiinan merellä että Etelä-Kiinan merellä kasvaa tiiviimmin, vaikka pyrkimys alueelliseen taloudelliseen yhdentymiseen jatkuu. Lisäksi kolme Itä-Aasian, Manner-Kiinan, Etelä-Korean ja Japanin major tärkeimmistä toimijoista on vaihtanut johtajuuttaan viimeisen kahdeksan kuukauden aikana, kun taas täällä Taiwanissa minut valittiin toiseksi toimikaudeksi viime vuoden alussa.
Näin ollen Kiinan tasavalta sitoutuu Taiwanista Taiwanissa edelleen tiukasti tukemaan rauhaa ja vakautta, ja se on tällaisten muutosten aiheuttaman epävarmuuden keskellä ja puolustaa voimakkaasti demokraattisia arvoja, joita demokratiat vaalivat maailmanlaajuisesti. Tätä taustaa vasten haluaisin keskustella siitä, kuinka hallinnoni on ohjannut Taiwania tämän muutosmeren läpi.

III. Kuinka saavutettiin salmien välinen lähentyminen

Päätin etsiä lähentymistä Manner-Kiinaan kauan ennen kuin aloitin virkaani vuonna 2008. Taakan salmen rauhan varmistamiseksi noin XNUMX myrskyisän vuoden jälkeen hallintoni täytyi vastata sekä Taiwanin salmen kahden osapuolen välisen keskinäisen luottamuksen luomisen haasteisiin että Taiwanin voiman uudelleenrakentaminen rauhan takaamiseksi.

Mainos

"Vuoden 1992 konsensus" (九二 共識) oli alusta alkaen kriittinen ankkurointipiste Taiwanille ja Manner-Kiinalle löytääkseen yhteistä kantaa "yhden Kiinan" muuten ratkaisemattomaan kysymykseen. Molempien osapuolten välillä vuonna 1992 saavutettu yksimielisyys loi yhteisen käsityksen "yhdestä Kiinasta vastaavilla tulkinnoilla" (一個 中國 , 各自 表述). Kun tämä ymmärrys oli perusta, hallintoni suunnitteli useita toimintatapoja, jotka määrittelivät laajasti, miten Taiwan pyrkii rauhaan ja vaurauteen Manner-Kiinan kanssa. Näihin sisältyi iterointi "Kolme ei: stä" - "Ei yhdistämistä, itsenäisyyttä ja voimankäyttöä" Kiinan tasavallan perustuslain puitteissa (在 中華民國 憲法 架構 下 , 不 統 、 不獨 、 不 武 的現狀). Tämä muotoilu, joka on perusteltu de jure Kiinan tasavallan vuoden 1947 perustuslaissa, asettaa selkeät parametrit sille, miten molemmat osapuolet voivat työskennellä suhteiden eteenpäin viemiseksi positiiviseen suuntaan ilman väärinkäsityksiä tai piilotettuja asialistoja keskinäisen luottamuksen rakentamiseksi ja molemminpuolisen hyödyn saavuttamiseksi. Taiwanin salmen molemmin puolin asuville ihmisille.

"Miekkojen lyöminen aurausosiksi" vaatii käytännöllisyyttä ja viisautta pysyä keskittyneenä siihen, mitä voidaan saavuttaa aikaisemmista eroista huolimatta. Siksi kehotimme "suvereniteetin vastavuoroista tunnustamista, hallitsevan viranomaisen vastavuoroista kieltämistä" (主權 互 不 承認 , 治 權 互 不 否認), jotta molemmat osapuolet voisivat käydä aineellista vaihtoa suvereniteettikysymyksistä erottamatta.

Kerroimme selkeästi myös toiselle osapuolelle ja Taiwanin yleisölle, kuinka aiomme jatkaa salmien välistä vuoropuhelua. Kummankin osapuolen ensisijainen kysymys olisi "kiireelliset asiat ennen vähemmän kiireellisiä, helpot asiat ennen vaikeita ja taloudelliset asiat ennen poliittisia" (先 急 後 緩 、 先 易 後 難 、 先 經 後 政). Hallintoni uskoi vakaasti asettaen selkeän asialistan alusta alkaen estääkseen salmien välisen vuoropuhelun tukkeutumasta ratkaisemattomilla asioilla, kun voimme nähdä, että sopimukseen saatetaan päästä monista muista. Tavoitteena on rakentaa keskinäistä luottamusta, joka on välttämätöntä pitkän aikavälin kehitykselle rauhanomaisen salmien välisen suhteen luomisessa. Uskon vakaasti, että tämä "rakennuspalikoita" koskeva lähestymistapa on ainoa tapa saavuttaa kestävä rauha Taiwanin salmessa.

Tämän seurauksena Taiwanin ja Manner-Kiinan välillä on tehty viimeisen viiden vuoden aikana 18 sopimusta, jotka kattavat muun muassa suorat lennot, matkailu, taloudellinen yhteistyö, immateriaalioikeudet, ydinturvallisuus ja keskinäinen oikeusapu. Annan vain esimerkin siitä, miten asiat ovat nyt. Viisi vuotta sitten Taiwanin ja mantereen välillä ei ollut säännöllisiä lentoja. Nyt on 616 reittilentoa viikossa. Viisi vuotta sitten 274,000 2012 mantereen ihmistä vieraili Taiwanissa. Vuonna 2.5 ihmisiä oli 2003 miljoonaa. Kun SARS-epidemia puhkesi ensimmäisen kerran vuonna 7, Manner-Kiina jätti kokonaan huomiotta Taiwanin tarpeet ja huolet. Mutta kun H9NXNUMX-lintuinfluenssa iski äskettäin, molempien osapuolten kansanterveysasiantuntijat alkoivat yhdessä tarkistaa sen leviämistä.

Seuraavien kolmen vuoden aikana osapuolten odotetaan saattavan päätökseen palvelukauppaa ja tavarakauppaa koskevat neuvottelut vuoden 2010 taloudellisen yhteistyön puitesopimuksen (ECFA) mukaisesti. Molemmat osapuolet laajentavat myös huomattavasti koulutus- ja kulttuurivaihdon tasoa. Esimerkiksi Taiwanissa opiskelevien Manner-Kiinasta tulevien opiskelijoiden määrän, joka on tällä hetkellä 17,000 7 vuodessa, odotetaan kasvavan, ja salmien välistä kulttuuriyhteistyötä lisätään. Kumpikin osapuoli aikoo myös perustaa toimistot suurkaupungeille toiselle puolelle pitääkseen paremmin huolta vain viime vuonna Taiwanin salmen yli yli 160 miljoonasta ihmisestä ja yli 60 miljardin Yhdysvaltain dollarin arvosta tavaroista ja palveluista. Tämän seurauksena salmien väliset suhteet ovat nyt vakain ja rauhallisimmat kuin ne ovat olleet yli XNUMX vuoden aikana.

IV. Taiwanin tehostettu kansainvälinen läsnäolo

Salmen välisten suhteiden kehittyessä edelleen rauhanomaisesti Taiwan on kasvamassa kansainvälistä läsnäoloaan. Hallintoni selkeät parametrit, kun aloitimme salmi ylittävän vuoropuhelun uudelleen, torjuu kaikki virheelliset yritykset yhdistää Taiwanin kansainvälinen osallistuminen "kahden Kiinan", "yhden Kiinan, yhden Taiwanin" tai "Taiwanin itsenäisyyden" asialistaan. Taiwan pyrkii nykyään toimimaan vastuullisena sidosryhmänä, toisin sanoen rauhan edistäjänä, humanitaarisen avun antajana, kulttuurivaihdon edistäjänä, uuden teknologian ja liiketoimintamahdollisuuksien luojana ja kiinalaisen kulttuurin kantajana.

Kansainvälinen yhteisö on äskettäin nähnyt kuinka Taiwan karkottaa itsensä vastuullisena sidosryhmänä ja rauhan edistäjänä. Hallinnoni ehdotti viime elokuussa Itä-Kiinan meren rauhanaloitetta, jossa kehotettiin neuvottelujen etusijalle Diaoyutai-saareiden suvereniteettiriita-asioiden vastakkainasetteluihin nähden. Seuraavana marraskuussa Taipei ja Tokio aloittivat neuvottelut Itä-Kiinanmeren kalastussopimuksesta. Tällaisia ​​neuvotteluja oli käyty 1996 vuodesta XNUMX lähtien, mutta sopimukseen ei ole koskaan päästy. Tällä kertaa molemmat osapuolet päättivät yhdessä säilyttää ja hallita kalavaroja Itä-Kiinanmeren sopimusalueella muuttamatta Diaoyutai-saarekkeita koskevia alueellisia ja merenkulkua koskevia vaatimuksiaan. Näin ollen kuusi päivää sitten allekirjoitettiin kalastussopimus, jolla turvataan molemmin puolin olevien kalastusalusten turvallisuus sopimusalueella, joka on kaksi kertaa suurempi kuin Taiwan. Tämä sopimus on historiallinen virstanpylväs Taiwanin ja Japanin suhteiden kehityksessä ja on hyvä esimerkki siitä, miten asianomaiset osapuolet voivat löytää tapoja ratkaista kiistansa ja säilyttää rauha ja vakaus alueella samanaikaisesti.

Viimeisen viiden vuoden aikana pyrkimyksemme lisätä Taiwanin osallistumista kansainväliseen yhteisöön ovat myös johtaneet konkreettiseen edistymiseen. Kiinan tasavalta on pitänyt ennallaan diplomaattisuhteensa 23 liittolaiseensa ja vahvistanut aineellisia suhteitaan muihin maihin. Esimerkiksi allekirjoitimme investointisopimuksen Japanin kanssa vuonna 2011 ja pyrimme allekirjoittamaan taloudellisen yhteistyön sopimukset Singaporen ja Uuden-Seelannin kanssa lähitulevaisuudessa. Samaan aikaan terveysministeri on osallistunut WHO: n Maailman terveyskokoukseen (WHA) virallisena tarkkailijana vuodesta 2009, samana vuonna, kun Taiwan liittyi WTO: n julkisia hankintoja koskevaan sopimukseen. Entinen varapresidentti Lien Chan (連戰) on pyyntöni mukaan osallistunut viiden vuoden ajan peräkkäin "johtajan edustajana" Aasian ja Tyynenmeren alueen taloudellisen yhteistyön (APEC) foorumin johtajien kokouksessa. Tämän vuoden 19. maaliskuuta johdin virallista valtuuskuntaa osallistumaan paavi Franciscuksen investointeihin. Ensimmäisen kerran Kiinan tasavallan presidentti tapasi paavin viimeisten 71 vuoden aikana, siitä lähtien kun molemmat maat ovat solmineet diplomaattisuhteet vuonna 1942. Taiwanin tehostettu kansainvälinen läsnäolo todistaa salmien välisten suhteiden parantuneen syklin, joka kannustaa lisäämään kansainvälistä tukea Taiwanille uusien mahdollisuuksien antamiseen vastuullisena sidosryhmänä. Tämä puolestaan ​​lisää alueellista rauhaa ja vakautta, mikä on kansainvälisen yhteisön etujen mukaista.

V. Taiwanin ja Yhdysvaltojen väliset yhteydet: turvallisuus, talous ja kulttuuri

Hallintoni on täysin tietoinen siitä, että vahvuus on välttämätöntä rauhan saavuttamiseksi. Kun tulin virkaan viisi vuotta sitten, hallintoni työskenteli nopeasti palauttaakseen korkean tason luottamuksen Taipein ja Washingtonin välille. Kuten entinen ulkoministeri Hillary Clinton sanoi vuonna 2011 Honolulussa, Havaijilla, Taiwan on tärkeä Yhdysvaltojen turvallisuus- ja talouskumppani. Arvostamme syvästi suhdettamme Yhdysvaltoihin, mukaan lukien Yhdysvaltojen asekauppa Taiwanille. Vain riittävällä itsepuolustuskyvyllä Taiwan voi aloittaa itsevarmasti vuoropuhelun Manner-Kiinan kanssa. Vakaus, joka johtuu Amerikan lisääntyneestä läsnäolosta Länsi-Tyynenmeren alueella, auttaa varmasti.

Yhdysvallat on Taiwanin kolmanneksi suurin kauppakumppani, mutta se on edelleen tärkein teknologiamme lähde. Vaikka Manner-Kiina onkin suuri kauppakumppani Taiwanille, Yhdysvallat on aina ollut tärkeä kauppakumppani Taiwanille. Tieto- ja viestintätekniikka (tieto- ja viestintätekniikka) ovat Taiwanin tärkein vientisektori ja suurin Yhdysvaltain investointien vastaanottaja. Haluamme ehdottomasti syventää taloudellisia siteitämme Yhdysvaltoihin. Viime vuonna onnistuneesti ratkaissut naudanlihan tuontikysymykset Kiinan tasavalta jatkoi kauppaneuvotteluja Yhdysvaltojen kanssa vuoden 1994 Taiwanin ja Yhdysvaltojen kaupan ja investointien puitesopimuksen (TIFA) nojalla. Taiwanin on luonnollisesti nopeutettava kaupan vapauttamisen vauhtia. Taloudellisen vaurauden ja kansallisen turvallisuuden hyväksi Taiwanilla ei ole varaa jäädä pois Tyynenmeren alueen kumppanuudesta (TPP) ja alueellisesta kattavasta talouskumppanuudesta (RCEP).

Kulttuurisesti amerikkalaiset arvot ja sen korkea akateeminen taso ovat houkutelleet kiinalaisia ​​opiskelijoita siitä lähtien, kun Yung Wingistä (容 閎) tuli ensimmäinen kiinalainen opiskelija, joka opiskeli Yhdysvalloissa vuonna 1847. Yhdysvalloissa opiskelleiden kiinalaisten opiskelijoiden sukupolvet ovat tuoneet amerikkalaiset arvot takaisin kotimaahansa, mikä antaa valtavan panoksen Kiinan modernisointiin, mukaan lukien vuoden 1911 vallankumous. Nykyään Yhdysvallat on edelleen Taiwanin opiskelijoiden halutuin akateeminen kohde.

Taiwan on kiitollinen Yhdysvalloille siitä, että se on antanut Taiwanin liittyä Visa Waiver -ohjelmaan, joka alkaa viime vuoden marraskuussa. Kiinan tasavalta on maailman 37. valtio, joka on turvannut tämän aseman, ja ainoa valtio, jolla ei ole muodollisia diplomaattisuhteita Yhdysvaltoihin. Yli 400,000 1979 Taiwanista kävijää, jotka vierailevat Yhdysvalloissa vuosittain, eivät vain ota huomioon amerikkalaista kulttuuria ja luonnonmaisemaa, vaan tekevät ostoksia myös erittäin vakavasti Yhdysvalloissa ja auttavat siten vähentämään Yhdysvaltain kauppavajetta Taiwanin kanssa. Sanalla sanoen Kiinan tasavallan ja Yhdysvaltojen väliset suhteet ovat edelleen menestyneet ja kasvaneet virallisten diplomaattisuhteiden päättymisen jälkeen vuonna XNUMX.

Siitä huolimatta Taiwanilla on edelleen monia haasteita, ja sillä on vain rajalliset resurssit. Muotoillessani Taiwanin kansallista turvallisuusstrategiaa hallintoni on ohjannut Taiwania kohti kolmikantaista kansallisen turvallisuuden kehystä. Ensimmäiseen osaan sisältyy lähentymisen Manner-Kiinaan institutionaalistaminen siten, ettei kumpikaan osapuoli koskaan ajattele turvautumasta muihin kuin rauhanomaisiin keinoihin erimielisyyksien ratkaisemiseksi. Toisessa osassa Taiwanista tehdään mallikampanja noudattamalla liberaalin demokratian periaatteita, puolustamalla vapaakauppaa ja antamalla ulkomaista apua kansainväliselle yhteisölle. Kolmas osa sisältää maanpuolustuskyvyn vahvistamisen. Tämä kansallinen turvallisuusstrategia on muotoiltu helpottamaan rajat ylittävien siteiden rauhanomaista ja myönteistä kehitystä samalla kun se perustuu käytännölliseen oivallukseen kohtaamistamme haasteista. Toisin sanoen Taiwanilla ja Yhdysvalloilla on samat arvot ja edut alueellisen rauhan ja vakauden säilyttämisessä.

VI. Taiwanin perimmäinen arvo: demokratian majakka

Turvallisuuskumppanuudessa olevat valtiot pelkäävät usein kumppaniensa tarttumista tai hylkäämistä. Aiemmin jotkut Yhdysvalloissa ovat ilmaisseet huolensa siitä, että Manner-Kiinan noustessa Taiwan saattaa joskus vangita Yhdysvaltojen tarpeettomaan konfliktiin Manner-Kiinan kanssa. Toiset pelkäävät, että Taiwan kallistuu kohti Manner-Kiinaa ja "hylkää" siten Yhdysvaltojen. Molemmat väitteet viittaavat siihen, että Yhdysvaltojen pitäisi vähentää tukea Taiwanille. Mutta kumpikaan näkemys ei ole perusteltua. Hallintoni pyrkimykset lähentyä Manner-Kiinaa ovat selvästi auttaneet
säilyttää ja lisätä rauhaa Taiwanin salmessa. Hallintoni noudattaminen Kiinan tasavallan perustuslaissa sulkee laillisesti pois kaikki mahdollisuudet harkitsemattomaan muutokseen status quossa.

Taiwanilla on niin paljon yhteistä Yhdysvaltojen kanssa demokratian rakkaudesta, ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion kunnioittamiseen, vapaan kaupan tukemiseen ja jopa voimakkaaseen intohimoon koripalloa ja baseballia kohtaan! Olemme myös hulluja Jeremy Lin (林書豪) ja Chien-Ming Wang (王建民) suhteen. Taiwan vaalii pitkäaikaista ystävyyttään Yhdysvaltojen kanssa ja vaalii aina arvoja ja kulttuuria, joita kiinalaiset ovat kehittäneet viiden tuhannen vuoden aikana. Kiinan tasavallan säilyttämisellä on valtava merkitys, joka ylittää Taiwanin rajojen. Ensimmäistä kertaa Kiinan historiassa me Taiwanissa olemme todistaneet, että demokratia voi menestyä kiinalaisessa yhteiskunnassa. Se tarjoaa loistavan toivon säteen 1.3 miljardille kiinalaiselle mantereella. Tiedän, kuinka paljon tämä tarkoittaa Yhdysvaltojen hallitusta ja kansalaisia, samoin kuin hallinnolleni ja Taiwanin kansalaisille.
Hallintoni johtaa tätä demokratiaa Itä-Aasian muutosmeren kautta. Pyrimme vahvistamaan rauhaa ja vaurautta Taiwanin salmella; ja sillä välin pyrimme lisäämään Taiwanin kansainvälistä läsnäoloa, joka antaa Taiwanille mahdollisuuden toimia vastuullisena sidosryhmänä kansainvälisessä yhteisössä. En tunne mitään muuta kuin luottamusta Kiinan tasavallan tulevaisuuteen!

 

Anna van Densky

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa