Liity verkostomme!

Etusivu

Britannian parlamentin jäsenen kirottava tuomio Obamalle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

MAAILMANMAA

"Yhdysvaltojen drone-iskuilla ei ole Pakistanin hallituksen suostumusta, avoimuutta kohteiden valinnassa eikä laillisuutta tässä konfliktissa." - tämä oli Ison-Britannian parlamentin jäsenen Sajjad Karimin tuomitseva tuomio Euroopan parlamentin korkean tason kuulemistilaisuuden jälkeen. Yhdysvaltain drone-iskut Pakistanissa.

Paine on kasvanut päivittäin Barack Obaman liialliselle droonien käytölle, ja tämänpäiväinen tapahtuma oli erittäin kriittinen Yhdysvaltain presidentin terrorismia vastaan ​​käydyssä sodassa, jossa drone-iskuja on tapahtunut joka neljäs päivä presidentin kahden ensimmäisen hallitusvuoden aikana.

Mainos

Kuulemisen, joka osoittautui erittäin suosituksi, johti konservatiivisten lakiasiainjohtaja Euroopan parlamentin jäsen Sajjad Karim. Muut kaiuttimet mukana:

- Pakistanin suurlähettiläs EU: ssa, Munawar Bhatti;
- liberaalidemokraatti Euroopan oikeus- ja ihmisoikeustiedustaja, paronitar Sarah Ludford, Euroopan parlamentin jäsen
- kansainvälisen hyväntekeväisyysjärjestön Reprieve apulaisjohtaja, Hilary Stauffer;
- tutkija Amnesty Internationalista, Mustafa Qadri

Kuulemistilaisuuden järjestäneen Pakistanin ystävät -ryhmän puheenjohtaja Sajjad Karim puhui tapahtuman jälkeen. Hän sanoi:

Mainos

"Tämänpäiväinen kuuleminen Euroopan parlamentissa herättää lisää kysymyksiä amerikkalaisten drone-iskujen laillisuudesta ja moraalista Pakistanissa.

"Yhdysvaltain drone-tapot Pakistanissa heittävät vielä tummemman varjon Pakistanin hallitukselle ilmoittamalla nimenomaisesti, etteivät ne antaneet suostumusta hyökkäyksiin.

"Pakistanin suurlähettiläs ilmoitti selkeästi maansa kannan tämänpäiväisessä julkisessa kuulemistilaisuudessa. Ja se kertoo, että yhtä suuri kansa kuin Yhdysvallat ei ollut täällä selvittämään kantaansa".

Pakistanin suurlähettiläs EU: ssa Munawar Bhatti toisti brittiläisen parlamentin jäsenen mielipiteitä ja toisti maassaan tehdyt laittomat hyökkäykset. Kuulemistilaisuuden aikana hän sanoi:

"Vastustamme drone-iskuja. Ja olemme jatkuvasti tuominneet drone-iskut.

"Mielestämme drone-iskut ovat kansainvälisessä oikeudessa laittomia, vastaisia ​​tuottavia ja Pakistanin suvereniteetin ja koskemattomuuden loukkauksia."

Brittiläinen parlamentin jäsen korosti edelleen drone-iskujen kielteisiä vaikutuksia. Hän sanoi:

"Hälyttävä nopeus, jolla viattomia siviilejä menetetään Yhdysvaltojen drone-iskujen vuoksi, on vastoin Yhdysvaltojen terrorismin vastaista sotaa. Se on epäsuotuisaa ulkopolitiikkaa; Amerikan suojelemisen sijaan se provosoi liittolaisiaan.

"Droonilakot ovat iso asia. Ne ovat vaalikysymys. Pakistanin kansalaiset vastustavat lakkoja yhtenäisesti. Se herättää kyseenalaiseksi" kuinka suotuisat nämä lakot ovat? " "Mihin se jättää Yhdysvaltain aseman kansainvälisessä yhteisössä?" "

Laillisuus- ja avoimuuskysymys oli keskeinen huolenaihe monille puhujille samoin kuin vastituottavuuskysymykset.

Reprieven varajohtaja Hilary Stauffer kritisoi droneja, jotka usein hyökkäävät ihmisiä tiettyjen epäilyttävien liikkeiden perusteella. Hän sanoi istunnossa:

"Kukaan ei tiedä, mikä tekee sinusta tavoite (allekirjoituslakkoihin). Siksi kukaan (drone-iskualueilla) ei asu jokapäiväisessä elämässään."

Rouva Stauffer jatkoi:

"Yhdysvallat kirjoittaa kansainvälistä lakia omien tarpeidensa mukaan."

Lontoon parlamentin jäsen, paronitar Sarah Ludford, teki selväksi, että kaikki dronit eivät olleet vikaa. Hän sanoi:

"Se ei ole itsessään droneja, vaan aseistetut dronit ovat ongelma. Droneille on laillisia käyttötarkoituksia muissa olosuhteissa."

Euroopan parlamentin jäsen Sajjad Karim päätti kuulemistilaisuuden kutsumalla kansainvälistä yhteisöä käsittelemään tilannetta välittömästi. Hän sanoi:

"Olemme siirtymässä uuteen sodan aikakauteen, jossa itsenäisistä droneista on tulossa avaintoimijoita taistelukentällä. Jos emme käsittele tämän sodan modernin aikakauden ohjeita ja lainsäädäntöä, tulevaisuutemme näyttää todella synkältä."

Anna van Densky

 

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa