Liity verkostomme!

Uncategorized

Ukrainan kansalaisyhteiskunta kehottaa EU:ta lupaamaan 715 miljoonaa euroa maailmanlaajuiseen rahastoon

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ukrainan kansalaisyhteiskunta ja kannattajat eurooppalaisista järjestöistä avasivat jättiläisen ukrainalaisen lippu Square Schumanilla (Bryssel) Euroopan komission puheenjohtajan Ursual von der Leyenin 14. syyskuuta pitämän unionin tilapuheen edellä. Lippu, jonka tarkoituksena on kiinnittää EY:n puheenjohtajan huomio tarpeeseen lisätä investointeja HIV:n torjuntaan, tuberkuloosi ja malaria, kantoivat seuraavan viestin: "Hyvä Euroopan komissio, lupaa 715 miljoonaa Global Fundille. Ukrainan kansalaisjärjestöt”.

Tämä lippu on solidaarisuuden symboli ja osoittaa Ukrainan kansalaisyhteiskunnan tukea Global Fundin toiminnalle. ”Kun sota alkoi 24. helmikuuta, Global Fund oli ensimmäinen avunantaja, joka reagoi nopeasti ja tehokkaasti. Global Fund tarjosi ylimääräistä hätärahoitusta tukemaan käynnissä olevia ohjelmia. Sen tuella pelastimme satoja tuhansia asiakkaidemme, potilaidemme ja heidän perheenjäsentensä henkiä. Nyt on aika pelastaa 20 miljoonaa henkeä. Globaalin rahaston täydennystä ei mitata dollareissa tai euroissa. Se mitataan ihmiselämässä, emmekä saa antaa kenenkään ylittää tältä listalta!“, – sanoi Andri Klepikov, toiminnanjohtaja, Alliance for Public Health.

Toiminta päätti Kiovassa ja Lvivissä (Ukraina) alkaneen kansainvälisen flashmobin ”Voimme yhdessä: #FightForWhatCounts”, ja se oli osa Ukrainan kansalaisyhteiskunnan ponnisteluja täysin rahoitetun maailmanlaajuisen rahaston puolesta. Sen käynnisti yli 100 ukrainalaista kansalaisjärjestöä eurooppalaisten kumppanien tuella jatkotoimena Avaa kirje kehottaa Euroopan komission puheenjohtajaa ja muiden maailmanlaajuisen rahaston avunantajamaiden johtajia lisäämään maailmanlaajuisen rahaston rahoitusta 30 prosenttia.

”Kuten olemme nähneet lukuisista lähimenneisyyden esimerkeistä, sodassa käyvä maa on myös vaarassa HIV:n lisääntyneen leviämisen väestön keskuudessa. Solidaarisuuteen Ukrainaa kohtaan tulisi sisältyä HIV-pandemian torjunta. Global Fundin, jolla on hyvä kokemus työstään EECA-alueella, tulisi jatkossakin olla keskeinen väline HIV:n torjunnassa koko alueella, kiinnittäen erityistä huomiota Ukrainan tilanteeseen”, sanoi Pieter Vanholder, Euroopan AIDS-hoitoryhmän pääjohtaja.

Kansainvälisen "Voimme yhdessä" flash mobin järjestäjät: #FightForWhatCounts: Alliance for Public Health, Aidsfonds, European AIDS Treatment Group ja Global Health Advocates. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa