Liity verkostomme!

Irak

EU: n tuella Irak etenee hitaasti korruption torjunnassa

Julkaistu

on

Yhdysvaltojen johtamasta hyökkäyksestä pitkäaikaisen diktaattorin Saddam Husseinin karkottamiseksi vuonna 2003 korruptiosta on tullut Irakin horjumaton vitsaus, kun peräkkäiset hallitukset yrittävät puuttua ongelmaan. Nyt kuitenkin julkaisu Irakin rehellisyysviranomaisen (IIA) laatiman ja presidentti Barham Salihin hyväksymän maan korruptiontorjuntastrategian vuosiksi 2021--24 toivotaan antavan uuden sysäyksen Irakin koordinoiduille korruption vastaisille toimille.

Asiakirja julkaistaan ​​vasta viikkoja EU: n, YK: n ja Irakin jälkeen käynnistettiin kumppanuus korruption torjumiseksi maassa. 15 miljoonan euron hankkeella pyritään "tarkistamaan Irakin korruptiontorjuntalakeja, kouluttamaan tutkijoita ja tuomareita sekä työskentelemään kansalaisyhteiskunnan roolin lisäämiseksi", ja oikeusjärjestelmän parantaminen on lopullinen tavoite. Uuden projektin valossa - yhdessä uuden anti-siirteen kanssa lakiluonnoksesta parhaillaan keskustellaan varastettujen varojen takaisinperimisestä ja syyllisten saattamisesta vastuuseen - Irakin oma korruption vastainen strategia tulee aikaan, jolloin kansainvälinen yhteistyö laittoman toiminnan hillitsemiseksi on uudella korkeudella.

Liikemiehiä ja tuomareita seurataan

Nämä aloitteet ovat osa EU: n tukemaa laajempaa pääministeri Mustafa al-Kadhimin pyrkimystä, jonka aggressiivinen korruptiontorjunta kohdistuu vinoihin hallituksiin ja oikeuslaitoksen virkamiehiin pyrkiäkseen pysäyttämään rikollisesta toiminnasta aiheutuvat valtavat budjettitappiot. Loppujen lopuksi al-Kadhimi tuli valtaan julkisten mielenosoitusten jälkeen edellisen hallituksen epäpätevyyttä ja moraalittomuutta vastaan ​​lokakuussa 2019. pyydettäessä ravistelu Irakin parlamentissa, jossa al-Kadhimi lupasi ryhtyä kovaan linjaan korruptioon noustessaan hotseatille.

Al-Kadhimi voi jo vaatia korkean profiilin pidätyksiä, joihin kuuluu useita merkittäviä poliitikkoja, hyvät yhteydet liikemies ja eläkkeellä oleva tuomari. Elokuussa 2020 hän perustettu erityiskomitea, jonka tehtävänä on kohdistaa korkean profiilin ihmisiin, jotka ovat syyllistyneet varttamiseen ensimmäiset pidätykset kaksi virkamiestä ja yksi liikemies seuraavan kuukauden jälkeen. Kansallisen eläkerahaston päällikkö ja sijoituspalkkion päällikkö pidättivät kaksi virkamiestä, mutta ehkä liikemies - Bahaa Abdulhussein, sähköisen maksuyrityksen Qi Cardin toimitusjohtaja - edustaa suurinta kalaa, koska hänen runsaat ystävänsä korkeat paikat osoittavat, että edes hyvin yhteydessä olevat petokset eivät ole enää lain suojattuja.

Suurin tapaus tänä vuonna on eläkkeellä oleva tuomari Jafar al Khazraji, joka äskettäin oli antoi rangaistuksen "vakavasta vankeudesta" puolisonsa varallisuuden laittoman kasvattamisen vuoksi noin 17 miljoonalla dollarilla pimeää omaisuutta. IIA: n mukaan Khazrajia ei vain määrätty maksamaan summa kokonaisuudessaan, vaan hänelle annettiin lisäksi 8 miljoonan dollarin sakko. Tapaus on maamerkki, kun otetaan huomioon, että se edustaa ensimmäistä kertaa, kun oikeuslaitos on syyttänyt henkilöä lain nojalla laittoman aineellisen rikkauden hankkimisesta irakilaisten kustannuksella.

17 miljoonan dollarin takaisinperintä on varmasti myönteinen kehitys, mutta edustaa pelkkää pudotusta meressä verrattuna 1 biljoonaan dollariin, jonka al-Kadhimi arviot Irak on hävinnyt korruptiosta viimeisten 18 vuoden aikana. Tuomion ennakkotapaus voi kuitenkin olla arvokkaampi väärinkäytösten torjumiseksi ja suorien ulkomaisten suorien sijoitusten kannustamiseksi, että Irakin on niin epätoivoisesti rakennettava mureneva infrastruktuurinsa.

Irakin talous on linjalla

Al Khazrajin syytteeseenpano on todellakin merkittävä toisesta syystä. Tuomari oli ratkaissut kansainvälisiä Orange ja Agility -yhtiöitä vastaan ​​tapauksessaan Irakin telekommunikaatioyritystä Korekia vastaan. Kaksi ulkomaista etua väitti Korekin pakkolunastaneen heidät investoinnit ilman asianmukaista turvautumista lakiin, asenne, jonka al Khazraji kumosi ensin ja sitten vahvistettu Maailmanpankin kansainvälinen keskus sijoitusriitojen ratkaisemiseksi (ICSID).

ICSID-tuomio on ollut ankarasti arvosteltu Agilityn "perustavanlaatuisesti puutteellisena", koska ICSID antoi pohjimmiltaan korruptoituneille virkamiehille "carte blanche" -tapahtuman tehdä mitä haluavat sijoittajien rahoilla, lähettämällä siten huomattavia punaisia ​​lippuja merentakaisille sijoitusyhteisöille. Tämän kehityksen EU on varmasti ottanut huomioon, vaikka tapauksen kohteena olevan tuomarin pidättäminen voisi viedä jonkinlaisen tavan palauttaa tuohon uskoon Irakin oikeudenmukaisuuteen.

Eurooppalainen tuki Irakin pitkällä tiellä

Tällaista palauttamista tarvitaan kipeästi talouden elvyttämiseksi, mikä kutistui 10.4% vuonna 2020, mikä on suurin supistuminen Saddam Husseinin päivien jälkeen. Irakin BKT / velkasuhteen odotetaan pysyvän korkeana, kun taas inflaatio voi nousta tänä vuonna 8.5 prosenttiin. Al-Kadhimi on varmasti vastassaan melko haaste, jopa omien puolueen jäsenten kanssa jossa että 17 vuoden vakiintunut korruptio on pyyhittävä pois, jotta maalle saadaan uusi alku.

Nämä ovat vain ensimmäisiä askeleita pitkällä tiellä Irakin palauttamiseksi partaalta, ja se, että jokainen Husseinin karkotuksesta seuraava hallitus on käynnistänyt omat korruptionvastaiset aloitteensa - mutta eivät ole onnistuneet noudattamaan niitä - voi saada irakilaiset varoittamaan saada heidän toiveensa. Kuitenkin merkittävien henkilöiden alkuperäiset pidätykset yhdessä virallisen strategian julkaisemisen kanssa, jolla pyritään poistamaan korruption solmimainen sotku maan korkeammissa vaiheissa, ovat ainakin teknisellä tasolla rohkaisevia indikaattoreita siitä, että hallituksen toimet ovat vakaalla pohjalla. .

EU: n rooli on nyt auttaa hallitusta ylläpitämään myönteistä vauhtia. Bryssel on onnistunut pysymään hyvin läheinen kontakti avainluvuilla toimielinten sopimuksen korruption vastaisen strategian täytäntöönpanon varmistamiseksi. Vaikka on selvää, että jyrkkää mäkeä on vielä kiivetä, jos toteutetaan jopa muutama ehdotettu uudistus - mukaan lukien siirtyminen sähköiseen hallintoon tai kansalaisyhteiskunnan ryhmien osallistumisen ja yhteistyön lisääminen -, hallitus voi edetä eteenpäin tekemällä mitä yksikään sen edeltäjä ei ole onnistunut.

EU

Le Pen 'on yleisen järjestyksen häiriö' - Goldschmidt

Julkaistu

on

Kommentoi haastattelua ranskalaisen oikeistopopulistisen Rassemblement Nationalin (RN) Marine Le Penin puolueenjohtajan kanssa. (Kuvassa) julkaistiin saksalaisessa viikkolehdessä Die Zeit, Ylirabiini Pinchas Goldschmidt, Euroopan rabbien konferenssi (CER), on antanut seuraavan lausunnon: ”Ei huivi, joka häiritsee yleistä järjestystä, vaan rouva Le Pen. Tämä on selvästi väärä signaali Ranskassa asuville juutalaisille, muslimeille ja muille uskonnollisille vähemmistöille. Se ilmaisee Le Penin pelon ulkomaalaisista. Hän jakaa yhteiskuntaa sen sijaan, että yhdistää sen, ja tehdessään näin hän käyttää tarkoituksella juutalaisyhteisöä, jonka tulisi hänen mielestään pidättäytyä kippan käyttämisestä, vahingollisina vahingoina taistelussa kulttuureja vastaan.

"Kiellon kannattajat ovat vakuuttuneita taistelusta radikaalia islamia vastaan. Mutta miten he määrittelevät radikaalin islamin? Määritän radikaalin islamin islamiksi, joka ei siedä maallisia muslimeja, kristittyjä ja juutalaisia ​​eikä koko eurooppalaista yhteiskuntaa. Tämä radikaali islam voi myös kävellä farkuissa ja peittämättömillä hiuksilla. Juuri tämä on todellinen vaara, kuten Ranska on usein niin katkerasti kokenut. Sen sijaan, että hyökätään poliittiseen islamiin ja sen kannattajiin, hyökätään uskonnolliseen symboliin.

"Le Penin vaatimus ei ole muuta kuin hyökkäys uskonnonvapauden perusoikeutta ja ihmisoikeutta vastaan, jota ihmiset yrittävät nyt toistuvasti rajoittaa. Tämä on hälyttävä suuntaus kaikille uskonnollisille vähemmistöille. "

Continue Reading

Irak

Irakin talousarvio peittää yhteistyökorruptiota

Julkaistu

on

Vain muutama viikko sen jälkeen, kun paavi Franciscus teki historiallisen vierailunsa Irakiin, mikä merkitsi ensimmäistä kertaa Rooman piispan vierailua Lähi-idän maassa ja sen kerrostuneessa (jos hupenevassa) kristillisessä yhteisössä, Irakin hallituksen talousarvion poliittinen kiistely varjosti nopeasti kaikki hyvät tunteet. se on saattanut seurata pontiffin matkaa. Viime viikolla sen jälkeen kolmen kuukauden kiistat pääministeri Mustafa Al-Kadhimin hallituksen Bagdadissa ja Kurdistanin aluehallituksen välillä Irakin parlamentissa Erbilissä lopullisesti hyväksytty vuoden 2021 budjetti keskellä kaksintaisteluisia terveys- ja talouskriisejä, jotka ovat jättäneet köyhyyteen jopa 40% maan väestöstä, Maailmanpankkia kohden, kirjoittaa Louis Auge.

Äänestystä edeltävinä päivinä räjähtävä uusi raportointi Agence France-Press (AFP) paljasti, missä määrin Irakin eri etnisten ja lahkolaisten ryhmittymien julkiset vastakkainasettelut piilottavat melkein ihailtavan yhteistyön tason petollessa sekä Irakin julkista kukkaroa että kaikkia kauppiaita, jotka pyrkivät tuomaan tavaroita Irakin huonosti kontrolloidun kautta rajojen yli. Vaikka paavi Franciscus kehotettiin Irakin johtajat "torjumaan korruption, vallan väärinkäytön ja laiminlyönnin vitsausta", AFP havaitsi, että maan voimakkaat šiialaiset puolisotilaalliset ryhmät, joista monilla on läheiset siteet naapurimaiden Iraniin, sitovat miljardeja dollareita, jotka on tarkoitettu Irakin käteisrahan oma rahasto omiin taskuihinsa.

Tietysti annettu kokemus Irakin viranomaisten käsissä olevan ranskalaisen televiestintäjätti Orange: n AFP: n paljastamat korruptiot Irakin viranomaisissa aiheuttivat todennäköisesti vähän yllätystä Pariisissa, jossa Emmanuel Macron toivotti Irakin Kurdistanin presidentin Nechirvan Barzanin tervetulleeksi. viime viikko.

Paramilitary kartellit tekevät Irakin rajanylityksistä pahemmat kuin viidakko'

AFP: n mukaan Irakiin tai sieltä pois kulkeviin tavaroihin sovelletaan tosiasiallisesti rinnakkaisjärjestelmää, jota hallitsevat šiialaiset miliisiryhmät, jotka taistelivat kerran Irakin hallitusjoukkojen kanssa islamilaisen valtion voittamiseksi, mutta jotka ovat nyt turvautuneet kiristykseen Irakin rajoilla. rahoittamaan toimintaansa. Tunnetaan yhdessä nimellä Hashd al-Sha'bi tai ”Popular Mobilization Forces” (PMF), nämä ryhmät ovat varmistaneet asemansa omille jäsenilleen ja liittolaisilleen poliiseina, tarkastajina ja agentteina rajanylityspaikoilla, ja erityisesti Irakin Umm Qasrissa. vain syvänmeren satama. Virkamiehiin ja työntekijöihin, jotka vastustavat ryhmien valvontaa näissä tiloissa, on uhka kuolemaan, ja hallituksen suunnitelmat henkilöstön siirtämiseksi virkojen välillä eivät ole hajottaneet kartellia.

Irakin rajojen hallinta on osoittautunut kannattavaksi pyrkimykseksi PMF: lle. Kuten eräs virkamies kertoi AFP: lle, työntekijät voivat vaatia jopa 120,000 XNUMX dollaria päivässä lahjuksia maahantuojille ja viejille, jotka joutuvat odottamaan loputtomia viivästyksiä rajalla, elleivät he suostu maksamaan tulliedustajille pöydän alla. Näiden järjestelyjen tuotto on jaettu ahkerasti kartellin muodostavien ryhmien välillä, mukaan lukien ne, jotka näennäisesti ovat suorassa ristiriidassa keskenään. Estääkseen yhteistoiminnan valtion laittoman toiminnan torjumiseksi kartelli voi luottaa liittolaisiinsa Irakin poliittisissa instituutioissa.

Rajavalvonnan menettäminen on kallistunut Irakin valtiolle, kun Irakin valtiovarainministeri Ali Allawi myönsi, että Bagdad onnistuu keräämään vain kymmenesosan tullituloista, jotka sen muuten pitäisi maksaa. AFP: n kuvaaman korruption dynamiikka, jossa Irakin poliittiset ja oikeuslaitokset ovat joko suoraan osallisina oksastuksessa tai voimattomia pysäyttämään se, näyttää olevan samanlainen kuin minkä tahansa maan yritystoimintaa haluavan toimijan suuntaan. aiemmat ulkomaiset sijoittajat voivat todistaa.

Ulkopuoliset eivät ole kaukana immuuneista

Esimerkiksi Ranskan oranssi on haastaa parhaillaan Irakin hallitus on tällä hetkellä 400 miljoonan dollarin tapauksessa tulla kuulluksi Maailmanpankin kansainvälinen keskus sijoitusriitojen ratkaisemiseksi (ICSID) Washingtonissa. Vuonna 2011 Orange ja Kuwaitin logistiikkayritys Agility sitoutuivat a j810 miljoonan dollarin investointi Irakin Korek Telecomissa. Vain kahden vuoden kuluttua alkuperäisestä sijoituksestaan ​​ja juuri ennen kuin heidän yhteisyrityksensä oli tarkoitus ottaa enemmistöomistukseen Korekista, Irakin viestintä- ja mediavaliokunta (CMC) päätti peruuttaa Orange ja Agilityn osakkeet yhtiössä ja siirtää Korekin hallinnan takaisin sen omistukseen. edelliset omistajat, kaikki ilman korvausta Irakin kahdelle merkittävimmälle ulkopuoliselle sijoittajalle.

Siitä lähtien ilmoituksia myymälöistä, mukaan lukien Financial Times ja Ranskan Libération ovat herättäneet väitteitä siitä, että Korekin nykyiset omistajat - nimittäin presidentti Nechirvan Barzanin serkku Sirwan Barzani - korruptoituneet jäsenet CMC: lle ennen päätöstä "pakkolunastaa”Oranssi ja ketteryys. Orange ei kyennyt takaamaan palautusta Irakin tuomioistuinten kautta, joten Orange kääntyi viime vuoden lokakuussa ICSID: n puoleen, askel kumppaninaan Agility otettiin vuonna 2017.

Agilityn tapauksessa ICSID-tuomioistuin, johon kuului asianajajat Cavinder Bull, John Beechey ja Sean Murphy, löysi Irakin hyväksi ja yhtiötä vastaan ​​viime helmikuussa, mikä osoittaa, että oranssilla on ongelmia horisontissa, kun hänen oma valituksensa menee ruumiin eteen. Vastauksessaan ICSID-päätökseen Agility päätti ICSID-paneelin hylkäämään "irakilaisten todistajiensa henkilöllisyyden suojaamista koskevat pyynnöt" ja huomautti, että Irakin poliisit olivat joutuneet mielivaltaisesti yrityksen työntekijöihin ja uhkailivat niitä menettelyn aikana.

Nämä väitteet toistavat AFP: n raportteja Irakin poliisivoimien ja Irakin oikeuslaitoksen korruptiosta Irakin asianajajien kanssa. kertomalla uutispalvelulle että "yhdellä puhelulla valitut edustajat, virkamiehet voivat saada tuomarin hylkäämään heitä koskevat syytteet joko uhkaamalla tai maksamalla lahjuksia". Selviytyneensä vuonna 2019 laajalti korruption vastaisista mielenosoituksista ja osoittaneet kykynsä estää kansainvälisten oikeudellisten elinten työn, näyttää siltä, ​​että Irakin poliittisella luokalla ja sen puolisotilaallisten voimien ryhmittymällä saattaa olla vähän pelättävää toistensa ulkopuolella - ja tietysti paavin kehotuksia.

Korekin tiedottaja sanoi: "Agility ja Orange ovat esittäneet useita vakavasti vääriä ja kunnianloukkaavia syytöksiä osana kampanjaa Korekin tuhoamiseksi monenlaisten oikeudenkäyntien ja välimiesmenettelyjen kautta.

"Korek uskoo, että Agility ja Orange ovat karkeasti kuvanneet ja kuvanneet tosiasioita toimiessaan Korekin ja sen osakkeenomistajien etujen vastaisesti.

Toistaiseksi Orange ja Agility eivät ole onnistuneet missään vaatimuksessaan, ja herra Barzani puolustaa itseään edelleen voimakkaasti kaikissa näissä menettelyissä. Herra Barzani on toiminut ja tulee toimimaan edelleen Korekin, sen sidosryhmien sekä Kurdistanin ja Irakin ihmisten etujen mukaisesti. "

Valokuva: Irakin pääministeri Mustafa al-Kadhimi. Valokuva: Irakin pääministerin mediatoimisto, Creative Commons Lisenssi 2.5.

Continue Reading

Irak

Lähi-idän uskonnoilla on mahdollisuus marssia yhdessä rauhan kovia vastustajia vastaan

Julkaistu

on

Isältämme Abrahamilla on ollut viime aikoina paljon lautasellaan - aina ihmiskunnan hyväksi, kuten hänen tapansa. "Lech lecha", Luoja käski häntä, "mene maastasi, syntymäpaikastasi ja isäsi talosta siihen maahan, jonka minä sinulle näytän". kirjoittaa Fiamma Nirenstein.

Siitä lähtien alkoi monoteismin seikkailu. Valitettavasti tehtävä jätettiin Aabrahamin kahdelle pojalle, Iisakille ja Ismaelille, joiden ikuinen kiista on jatkanut meitä jatkuvasti.

Paavi Francis meni rohkeasti Syyria perjantaina (5. maaliskuuta) - Mosuliin, Najafiin ja Uriin - missä hän johti rukouksen muistuttaen osallistujia Abrahamin sanomasta: Jumala on näkymätön, ääretön ja hyvin lähellä; täynnä rakkautta ja vaatimuksia ihmiselle, ennen kaikkea heidän elää rauhassa.

Rauha on monoteismin moraalinen ominaisuus, juutalaisuuden poika, samoin kuin sen perustaja, jota on kutsuttu kutsumaan "ihmisen hengeksi", joka sisältää kristinuskon ja islamin.

Paavi Franciscuksen tapaaminen ajatollah Ali al-Sistanin kanssa, joka on Irakin šiiamuslimien keskeinen hengellinen johtaja, oli merkittävä. Vuosien ajan tehdyistä julmuuksista, jotka kohdistuvat erityisesti ISIS: n ja yleensä poliittisen islamin kristittyihin, hän matkusti Roomasta Lähi-itään keskustelemaan sopivimpien shiittien keskustelukumppaneiden kanssa, jotka eivät ole perinteisesti kärsineet köyhänä vähemmistönä sunnien enemmistön islamilainen maailma, mutta tänään - Teheranin hallinnon vuoksi - edustavat kaikkein vaikeimpia ajankohtaisia ​​kysymyksiä: imperialismia, uraanin rikastamista ja vähemmistöjen vainoa.

Silti Sistani on merkittävä poikkeus. Tasapainoinen luonne, hän on syntynyt Iranissa, mutta huomattavasti kaukana kotimaastaan, jota hallitsee joukko komeinisteja, joista islamilaisen uskonnollisen lain mukaan tulee tunnustettuja johtajia - vain Mahdin, Imam Husseinin, tullessa. maailman lunastus.

Hän on kohtalainen, varovainen poliitikkojen suhteen, mutta voimakas yhteisössään. Hän yritti sijoittaa entistä sen jälkeen, kun Yhdysvaltain, Ison-Britannian, Australian ja Puolan joukot yhdistivät joukot vuonna 2003 Irakiin. Yrittäessään myös hillitä iskuja amerikkalaisia ​​vastaan. Hän työnsi kovasti myös sotaa ISIS: ää vastaan. Lisäksi hänellä on suhde Iraniin osoittamatta omistautumista sille.

Paavi Franciscus on tutkinut tätä tilannetta hyvin. Aivan kuten hän kytketty yhdessä sunniinien kanssa vuonna 2019 - allekirjoittamalla asiakirjan ihmisyhteisöstä maailmanrauhan ja yhdessä elämisen puolesta (tunnetaan myös nimellä Abu Dhabi -julistus) Al-Azharin Grand Imanin, Sheikh Ahmed el-Tayebin, kanssa - hän on nyt löytänyt sopiva šiialainen kumppani auttamaan häntä suojelemaan kristittyjä Abrahamin nimessä.

Paavi vetoaa Abrahamiin tulee toisen historiallisen tapahtuman kantaan: Israel allekirjoittaa Yhdysvaltojen välittämät välineet Abraham Accords Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ja Bahrainin kanssa ja myöhemmät normalisointisopimukset Ukrainan kanssa sudan että Marokko - Muslimienemmistöiset valtiot ovat perinteisesti vihamielisiä juutalaisvaltiolle.

Nykyään kolmen monoteistisen uskonnon ekumeeninen isä on innoittanut häntä suunnittelemaan rauhan tulevaisuuden, johon kuuluu valtavasti kärsineitä Lähi-idän kristittyjä. Kuten hän tietää hyvin, ennen vuotta 2003 Irakissa kristittyjä oli yli 1.5 miljoonaa; alle 200,000 2 jäljellä. Samanlainen tilanne on Syyriassa, jossa kristitty väestö on pudonnut 700,000 miljoonasta alle XNUMX XNUMX: een muslimiterroristien karkottamisen ja murhien seurauksena.

Vaikka paavi ei toistanut Abrahamin nimeä vierailunsa aikana, hän ei maininnut tosiasiaa, että myös Lähi-idän muslimit ovat vainonneet juutalaisia. Siitä huolimatta rauhallinen tektoninen mullistus, joka sai Arabiemiirikuntien, Bahrainin, Sudanin ja Marokon hyväksymään Israelin ja juutalaiset alueen alkuperäiskansoiksi, on edelleen liikkeessä oleva juna. Ja se tuottaa tuloksia lähellä hänen kuvaustaan ​​Abrahamista, joka "osasi toivoa kaikkea toivoa vastaan" ja joka loi perustan "ihmisperheelle".

Vallankumouksellinen käsitys ihmisten yhteisestä kiinnostuksesta lastensa tulevaisuuteen sekä hyvistä suhteista ja kansalaisyhteiskunnan edistymisestä, joka on esitetty Abraham-sopimuksissa, on aito esimerkki siitä, miten rauha on toteutettava: ei vain johtajien välillä, vaan myös kansojen keskuudessa. Kyseisten maiden juutalaiset ja muslimit suhtautuivat sopimukseen välittömästi lämpimästi. kyse ei ollut vain byrokratiasta, jota kannustivat lasketut kylmäveriset edut.

On ollut hämmästyttävää tarkkailla viime kuukausien aikana kehittyvien muslimien ja juutalaisten välisiä kontakteja kaikilla aloilla. Intohimo Abrahamin kuvitellun rauhan toteuttamiseksi, jonka Palestiinan ja Iranin veto on vuosikymmenien ajan kieltänyt, on havaittavissa tuhansien kauppasopimusten, yhteistyöhön perustuvien tieteellisten ponnistelujen ja ihmisvaihdon aiheuttamassa innostuksessa jopa keskellä COVID-19: tä. pandeeminen.

Paavi Franciscuksen oleskelu Irakiin kuvaa Abrahamin toiminnan toista puolta toiminnassa. Voimme vain toivoa, että hänen kulkemansa polku on yhtä hedelmällinen. On sääli, että Irakin hallitus sivuutti maan juutalaiset tässä yhteydessä Vatikaanin toiveita vastaan ​​kutsumatta juutalaisten valtuuskuntaa tapahtumaan. Se oli juutalaisen historian irtisanominen ja satojen tuhansien karkottaminen muslimeista sekä niiden synagogista ja perinteistä.

Uskontojen välisessä rukouksessaan rauhasta Urissa paavi kiitti Herraa siitä, että hän oli antanut Aabrahamin juutalaisille, kristityille ja muslimeille yhdessä muiden uskovien kanssa. Virallisen juutalaisen valtuuskunnan puuttumisesta huolimatta läsnä oli heidän tunnetuin edustaja, Avraham Avinu ("Isämme, Abraham").

Abraham-sopimusten vakiinnuttamisen myötä kolmella uskonnolla on mahdollisuus marssia yhdessä kovaa rauhan vastustajaa vastaan, ISIS: stä Al-Qaidaan, Hamasista Hezbollahiin ja kaikkiin niitä tukeviin valtioihin. ennen kaikkea Iran.

Ehkä paavin tapaaminen al-Sistanin kanssa ja viesti hänelle osoittavat ymmärtävänsä tarpeen kutsua Abraham henkisesti tapaan, jolla Israel ja sen rauhankumppanit ovat toimineet konkreettisin toimin.

Toimittaja Fiamma Nirenstein oli Italian parlamentin jäsen (2008-13), jossa hän toimi edustajainhuoneen ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajana. Hän toimi Euroopan neuvostossa Strasbourgissa ja perusti antisemitismin tutkintakomitean ja toimi sen puheenjohtajana. Hän on kirjoittanut 13 kirjaa kansainvälisen Israelin ystävä-aloitteen perustajaksi, mukaan lukien ”Israel Is Us” (2009). Tällä hetkellä hän on kollega Jerusalemin julkisten asioiden keskuksessa.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa