Liity verkostomme!

UK

Euroopan komissio kehottaa rauhoittamaan Jerseyn kalastusriidan vuoksi

Julkaistu

on

Jerseyn ympäröiviin vesiin liittyvien kalastuslisensseihin liittyvien jännitteiden viimeaikaisen lisääntymisen jälkeen Euroopan komissio on vaatinut rauhaa ja Yhdistyneen kuningaskunnan noudattavan EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välistä kauppa- ja yhteistyösopimusta. 

Komission tiedottaja Vivian Loonela sanoi: "Tilanne, jossa olemme, on se, että Yhdistyneen kuningaskunnan viranomaiset ilmoittivat meille 13. huhtikuuta, että he olivat myöntäneet 41 lisenssiä EU: n aluksille, jotka kalastavat Jerseyn aluevesillä, mutta nämä lisenssit (17 hakemuksesta). 

"Olemme nähneet, että EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisen kauppa- ja yhteistyösopimuksen (TCA) määräyksiä, joista olemme äskettäin sopineet, ei ole noudatettu. Sopimuksen mukaan kaikkien uusien edellytysten, jotka rajoittavat kalastusta Yhdistyneen kuningaskunnan vesillä, on oltava TCA: n tavoitteiden ja periaatteiden mukaisia, mutta niillä on myös oltava selkeä tieteellinen perustelu ja näiden ehtojen on oltava syrjimättömiä Yhdistyneen kuningaskunnan välillä. ja EU: n alukset ", Loonela lisäsi," kaikista uusista ehdoista on ilmoitettava etukäteen toiselle osapuolelle, jotta ehdotettujen toimenpiteiden arviointiin ja niihin reagoimiseen on riittävästi aikaa. Olemme ilmoittaneet, että ennen kuin olemme saaneet lisää perusteluja Ison-Britannian viranomaisilta, katsomme, että näitä uusia ehtoja ei pitäisi soveltaa. "  

Kysyttäessä, oliko Ranskan uhka keskeyttää Jerseyn sähköntoimitus suhteellisessa suhteessa, komission toinen edustaja Daniel Ferrie, joka käsittelee kaikkia Brexitiin liittyviä kysymyksiä, sanoi, että kaikkien osapuolten oli kunnioitettava TCA-sopimuksessa määrättyjä riitojenratkaisumenettelyjä.

Brexit

Iso-Britannia vaatii, että EU suostuu uuteen Pohjois-Irlannin Brexit-sopimukseen

Julkaistu

on

By

Näkymä Irlannin tasavallan ja Pohjois-Irlannin välisestä rajanylityksestä Newryn ulkopuolella, Pohjois-Irlanti, Iso-Britannia, 1. lokakuuta 2019. REUTERS / Lorraine O'Sullivan

Britannia vaati keskiviikkona (21. heinäkuuta) Euroopan unionilta uutta sopimusta Brexitin jälkeisen kaupan valvomiseksi, johon Pohjois-Irlanti osallistui, mutta välttyi erottamasta avioerosopimuksen yksipuolisesti huolimatta siitä, että sen ehtoja oli rikottu, kirjoittaa Michael Holden että William James.

Iso-Britannia ja Euroopan unioni sopivat Pohjois-Irlannin pöytäkirjasta osana vuoden 2020 Brexit-sopimusta, joka lopulta sinetöitiin neljä vuotta sen jälkeen, kun brittiläiset äänestäjät tukivat avioeroa kansanäänestyksessä.

Se pyrki pääsemään eroon avioeron suurimmasta ongelmasta: miten suojella EU: n sisämarkkinoita mutta välttää myös maarajat Ison-Britannian maakunnan ja Irlannin tasavallan välillä, jonka läsnäolo kaikkien osapuolten poliitikoilla pelkää voisi voimistaa väkivaltaa, pääosin päättyi vuoteen 1998 mennessä Yhdysvaltojen välittämä rauhansopimus.

Pöytäkirja edellytti lähinnä tavaroiden tarkastuksia Manner-Britannian ja Pohjois-Irlannin välillä, mutta ne ovat osoittautuneet raskaiksi yrityksille ja anatema "unionistilaisille", jotka tukevat kiihkeästi Yhdistyneen kuningaskunnan jäljelle jäävää maakuntaa.

"Emme voi jatkaa sellaisena kuin olemme", Brexitin ministeri David Frost sanoi parlamentille sanoen, että on perusteltua vedota pöytäkirjan 16 artiklaan, joka sallii kummankin osapuolen ryhtyä yksipuolisiin toimiin luopumaan sen ehdoista, jos seurauksena on odottamaton kielteinen vaikutus. sopimus.

"On selvää, että olosuhteet oikeuttavat 16 artiklan käytön. Siitä huolimatta ... olemme päättäneet, että ei ole oikea hetki tehdä niin.

"Näemme mahdollisuuden edetä toisin, löytää uusi tie pyrkiä sopimaan EU: n kanssa neuvottelujen kautta, uusi tasapaino Pohjois-Irlantia koskevissa järjestelyissämme kaikkien hyödyksi."

Continue Reading

UK

Yhdistynyt kuningaskunta haluaa määrittelemättömän keskeytyksen ja Pohjois-Irlannin pöytäkirjan uudelleenneuvottelut

Julkaistu

on

Yhdistynyt kuningaskunta esittelitie eteenpäin”Irlannin / Pohjois-Irlannin pöytäkirjasta (NIP) Westminsterin parlamentille tällä viikolla. Pohjois-Irlannin ulkoministeri Brandon Lewis ei halua muuta kuin neuvotteluja, joihin liittyy pysähdys pidennetyillä lisäajoilla eikä EU: lla ole enää oikeustoimia.  

NIP on tietysti osa EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan erosopimus, Britannian pääministeri neuvotteli `` uunivalmiin '' sopimuksen, jota käytettiin tärkeimpänä taisteluhuutona vuoden 2019 vaaleissa ja sitten ryntäsi parlamentin läpi vähäisellä erimielisyydellä. 

Yhdistynyt kuningaskunta ei keskustellut komentopaperistaan ​​EU: n kanssa etukäteen - mutta Yhdistynyt kuningaskunta on - jälleen kerran - toiminut yksipuolisesti ja kuulematta EU: ta.

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus väittää nyt, että se joutui neuvottelemaan Pohjois-Irlantia koskevasta optimaalista huonommasta sopimuksesta seuraavasti: "Parlamentin Benn-Burt-laissa vaadittu vaatimus siitä, että Yhdistynyt kuningaskunta ei voi poistua EU: sta ilman sopimusta", laki, joka on annettu välttämään niin - kutsutaan sopimuksettomaksi skenaarioksi. Tämä heidän mukaansa heikensi radikaalisti hallituksen neuvottelukäsiä.

Yhdistynyt kuningaskunta väittää myös, että uusien tullijärjestelyjen hyvin dokumentoidut vaikutukset olivat tuntemattomia, vaikka julkishallinnon toimittamat selittävät asiakirjat ja monien Pohjois-Irlannista ja muualta tulleiden elinten tuolloin antamat panokset. Vaikka neuvottelija olisi eristetty osastonsa ulkopuolella olevasta maailmasta, hän ei olisi kyennyt ylläpitämään autuaa - ja nyt hyödyllistä - tietämättömyyttä.

Yhdistynyt kuningaskunta hahmottaa tekemänsä työn ja puoli miljardia kiloa investointeja, joita se on tehnyt yrittääkseen varmistaa, että Yhdistynyt kuningaskunta on valmis muutoksiin, jotka tulevat voimaan 1. tammikuuta 2021. Se viittaa myös ongelmiin, joita se pitää ongelmina. mukaan lukien tapahtunut kaupan vääristyminen, mukaan lukien Irlannin Pohjois-Irlantiin suuntautuvan tavaravientin arvon 50 prosentin kasvu vuoteen 2018 verrattuna. Yhdistyneen kuningaskunnan mukaan tämä antaa sille perustan käyttää pöytäkirjan 16 artiklaa, mikä antaisi sille mahdollisuuden yksipuolisesti ottaa käyttöön suojatoimenpiteitä. Näiden toimenpiteiden olisi oltava oikeasuhteisia, ja erosopimuksen sekakomitea tarkastelee niitä uudelleen kolmen kuukauden välein.

- reaktio Euroopan komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič antoi nopean: "Irlantia / Pohjois-Irlantia koskeva pöytäkirja on yhteinen ratkaisu, jonka EU löysi pääministeri Boris Johnsonin ja Lord David Frostin kanssa [...]. Pöytäkirja on pantava täytäntöön. Kansainvälisten oikeudellisten velvoitteiden noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää.

"EU on etsinyt joustavia ja käytännöllisiä ratkaisuja voittamaan Pohjois-Irlannin kansalaisten vaikeudet pöytäkirjan täytäntöönpanossa. Esimerkiksi 30. kesäkuuta komissio esitti toimenpidepaketin tiettyjen kiireellisten ongelmien ratkaisemiseksi, mukaan lukien omien sääntöjemme muuttaminen, jotta varmistettaisiin lääkkeiden pitkäaikainen toimitus Isosta-Britanniasta Pohjois-Irlantiin. Näiden ratkaisujen tarkoituksena on ollut hyödyttää Pohjois-Irlannin kansaa.

"Olemme valmiita jatkamaan luovien ratkaisujen etsimistä pöytäkirjan puitteissa kaikkien Pohjois-Irlannin yhteisöjen edun mukaisesti. Emme kuitenkaan hyväksy pöytäkirjan uudelleenneuvotteluja. "

Euroopan parlamentin Yhdistyneen kuningaskunnan koordinointiryhmän johtaja David McAllister twiitti, että Yhdistyneen kuningaskunnan ehdotuksesta keskustellaan huomenna (22. heinäkuuta), mutta twiitti: "Pöytäkirjassa otetaan huomioon Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen päätös poistua sisämarkkinoista ja tulliliitosta. Se noudattaa pitkäperjantain sopimusta ja varmistaa rauhan ja vakauden Pohjois-Irlannissa. Protokollaa ei voida neuvotella uudelleen tai korvata. "

Yhdistyneen kuningaskunnan lehdistötiedotteessa todetaan: "Pöytäkirjaa ei romuteta, mutta tarvitaan merkittäviä muutoksia kestävän" uuden tasapainon "saavuttamiseksi, mikä asettaa Yhdistyneen kuningaskunnan ja EU: n suhteet vakaalle pohjalle. [...] 

"Tämän toteuttamiseksi tarvitaan merkittäviä muutoksia tavarakauppaa koskeviin järjestelyihin ja institutionaalisiin puitteisiin. Nämä sisältävät:

· Otetaan käyttöön tiukempi, näyttöön perustuva ja kohdennettu lähestymistapa vaarassa olevien tavaroiden pääsyn estämiseksi sisämarkkinoille. Olemme valmiita panemaan Irlanninmerellä täytäntöön EU: n tullisäännöt Pohjois-Irlannin kautta Irlantiin suuntautuville tavaroille, mutta Pohjois-Irlantiin menevien ja siellä pysyvien tavaroiden on voitava liikkua lähes vapaasti, ja tulli- ja SPS-prosesseja tulisi soveltaa vain tavaroihin aidosti tarkoitettu EU: lle.

· Varmistetaan, että Pohjois-Irlannin yrityksillä ja kuluttajilla on jatkossakin normaali pääsy muun Yhdistyneen kuningaskunnan tavaroihin, joihin he ovat pitkään luottaneet. Pohjois-Irlannin sääntely-ympäristön tulisi sietää erilaisia ​​standardeja, jolloin Yhdistyneen kuningaskunnan standardien mukaisesti valmistetut ja Yhdistyneen kuningaskunnan viranomaisten sääntelemät tuotteet voivat liikkua vapaasti Pohjois-Irlannissa niin kauan kuin ne pysyvät Pohjois-Irlannissa.

· Pöytäkirjan hallintopohjan normalisointi siten, että Yhdistyneen kuningaskunnan ja EU: n välisiä suhteita eivät viime kädessä valvoa EU: n toimielimet, mukaan lukien tuomioistuin. Meidän pitäisi palata normaaliin peruskehykseen, jossa hallintoa ja riitoja hallitaan yhdessä ja viime kädessä kansainvälisen välimiesmenettelyn kautta. "

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Ison-Britannian pääministeri Johnson hylkäsi COVID-19 -lukituksen, koska vain vanhukset kuolevat, entinen apu sanoo

Julkaistu

on

By

Dominic Cummings, Ison-Britannian pääministerin Boris Johnsonin entinen erityisneuvonantaja, saapuu Downing Streetille Lontooseen, Iso-Britanniaan, 13. marraskuuta 2020. REUTERS / Toby Melville

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson ei ollut valmis asettamaan lukitusrajoituksia lopettaakseen COVID-19: n leviämisen vanhusten pelastamiseksi ja kiisti kansallisen terveyspalvelun olevan hukkua, hänen entinen ylimmän neuvonantajansa sanoi maanantaina (19. heinäkuuta) esitetyssä haastattelussa, kirjoittaa Andrew MacAskill, Reuters.

Ensimmäisessä TV-haastattelussaan viime vuoden työpaikalta poistumisen jälkeen, josta otteita julkaistiin maanantaina, Dominic Cummings (kuvassa) sanoi, että Johnson ei halunnut asettaa toista sulkua viime vuoden syksyllä, koska "kuolevat ihmiset ovat olennaisilta osin yli 80".

Cummings väitti myös, että Johnson halusi tavata kuningatar Elizabeth, 95, huolimatta merkkeistä, että virus oli leviämässä hänen toimistossaan pandemian alkaessa ja kun yleisöä oli kehotettu välttämään tarpeetonta yhteyttä, erityisesti vanhusten kanssa.

Poliittinen neuvonantaja, joka on syyttänyt hallitusta siitä, että se on vastuussa tuhansista vältettävissä olevista COVID-19-kuolemista, jakoi lokakuussa joukon viestejä, joiden väitettiin olevan Johnsonilta avustajille. Lue lisää.

Yhdessä viestissä Cummings sanoi, että Johnson vitsaili, että vanhukset voisivat "saada COVIDin ja elää pidempään", koska suurin osa kuolevista ihmisistä oli yli keskimääräisen elinajanodotteen.

Cummings väittää, että Johnson lähetti hänet sanomaan: "Enkä enää osta kaikkia näitä NHS: n (National Health Service) ylivoimaisia ​​juttuja. Ihmiset, mielestäni meidän on ehkä kalibroitava uudelleen."

Reuters ei voinut itsenäisesti tarkistaa, olivatko viestit aitoja.

Johnsonin tiedottaja sanoi, että pääministeri oli toteuttanut "tarvittavat toimet ihmishenkien ja toimeentulon suojelemiseksi parhaiden tieteellisten neuvojen ohjaamana".

Ison-Britannian opposition työväenpuolueen mukaan Cummingsin paljastukset vahvistivat julkisen tutkimuksen perustetta ja olivat "lisätodiste siitä, että pääministeri on toistuvasti soittanut väärät puhelut kansanterveyden kustannuksella".

Cummings kertoi BBC: lle, että Johnson kertoi virkamiehille, ettei hänen olisi koskaan pitänyt suostua ensimmäiseen sulkemiseen ja että hänen täytyi vakuuttaa hänet olemasta ottamatta riskiä tavata kuningatar.

"Minä sanoin, mitä sinä teet, ja hän sanoi, aion nähdä kuningattaren ja sanoin, mitä ihmeessä sinä puhut, tietysti et voi mennä katsomaan kuningatar", Cummings sanoi kertoi Johnson. "Ja hän sanoi, ettei hän periaatteessa ollut vain ajatellut sitä."

Huolimatta siitä, että kyseenalaistettiin Johnsonin soveltuvuus pääministerinä olevaan tehtävään ja haastettiin hallituksen taistelu COVID-19: tä vastaan, Cummingsin kritiikki ei ole vielä vakavasti puhkaissut brittiläisen johtajan luokituksia mielipidekyselyissä. Koko haastattelu lähetettiin tiistaina 20. heinäkuuta.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa