Liity verkostomme!

Brexit

Brexit - "EU ei koskaan lopeta neuvotteluja tulevasta kumppanuudesta" Šefčovič

Julkaistu

on

EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan sekakomitean kokouksen jälkeen erosopimuksen sujuvan täytäntöönpanon varmistamiseksi Euroopan komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič sanoi, että paljon työtä on vielä tehtävä ennen siirtymäkauden päättymistä 1. tammikuuta. Kansalaisten oikeudet - "Yhdistynyt kuningaskunta luo tosiasiallisesti kaksi edunsaajaryhmää" Kansalaisten oikeuksista Šefčovič sanoi, että pandemian vaatimusten vuoksi EU: n jäsenvaltioille oli annettu vielä kuusi kuukautta aikaa antaa Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisille mahdollisuus hakea asuinpaikkajärjestelmiin.

Yhdistyneen kuningaskunnan puolella Šefčovič tunnusti pyrkimykset rekisteröidä kaikki EU: n kansalaiset, mutta ilmaisi vakavan huolensa Yhdistyneen kuningaskunnan ratkaisujärjestelmästä, jolla oleskelulupa myönnetään käytännössä. Hän sanoi, että Yhdistynyt kuningaskunta luo eroamissopimuksen nojalla kaksi luokkaa edunsaajia erottaakseen eri EU-kansalaiset, joilla on sama asuinpaikka.

Brexit

Yhdistynyt kuningaskunta ei peruuta kalastuspolitiikkaa EU-neuvotteluissa: Gove

Julkaistu

on

By

Iso-Britannia ei peruuta vaatimuksiaan Euroopan unionille kalastuksen suhteen, ministeri Michael Gove sanoi 26. lokakuuta kirjeessä, joka lähetettiin hajautetun Walesin hallituksen ministerille, kirjoittaa William James.

Wove vastasi Walesin Euroopan siirtymäkauden ministerin Jeremy Milesin esittämiin huolenaiheisiin. Gove kirjoitti: "Pelkäänpä, että olemme täysin eri mieltä olettamuksestanne, jonka mukaan meidän pitäisi" perääntyä "kalastuksen suhteen.

"Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen mielestä Yhdistyneen kuningaskunnan on kaikissa olosuhteissa oltava itsenäinen rannikkovaltio, jota yhteinen kalastuspolitiikka ei enää sido."

Continue Reading

Brexit

Brexit-päätös on täysin erillinen Yhdysvaltain vaalituloksesta, sanoo pääministeri Johnson

Julkaistu

on

By

Ison-Britannian päätös Brexit-sopimuksen tekemisestä Euroopan unionin kanssa on täysin erillinen Yhdysvaltain ensi kuun vaaleista, pääministeri Boris Johnson sanoi maanantaina (26. lokakuuta), kirjoittaa William James.

"Kaksi asiaa ovat täysin erilliset", Johnson sanoi, kun häneltä kysyttiin Tarkkailija sanomalehti kertoi odottaneensa Yhdysvaltojen tulosta ennen Brexit-päätöksen tekemistä ja oliko hän huolestunut Joe Bidenin puheenjohtajakaudesta.

Continue Reading

Brexit

"Aika on hyvin lyhyt", Iso-Britannia sanoo, kun EU: n Barnier suuntaa Lontooseen

Julkaistu

on

By

Iso-Britannia ilmoitti maanantaina (26. lokakuuta), että aikaa oli hyvin vähän Euroopan unionin kanssa käytävien neuvottelujen keskeisten kysymysten jäljellä olevien merkittävien aukkojen poistamiseksi, kun EU: n pääneuvottelija Michel Barnier suuntaa Lontooseen jatkamaan neuvotteluja, kirjoittaa että

Yhdistynyt kuningaskunta poistui Euroopan unionista tammikuussa, mutta osapuolet yrittävät solmia sopimuksen, joka säätäisi lähes biljoonan dollarin vuosikaupan ennen epävirallisen jäsenyyden siirtymäkauden päättymistä 31. joulukuuta.

Lyhyen tauon jälkeen, kun Lontoo käveli pois neuvottelupöydästä, molemmat osapuolet tapaavat nyt päivittäin yrittääkseen löytää yhteisen pohjan.

Kyse on rajat ylittävän kaupan sujuvuudesta sekä vaikeimmin mitattavissa olevista vahingoista, joita kaoottinen irtautuminen aiheuttaisi esimerkiksi turvallisuustietojen jakamisen sekä tutkimus- ja kehitysyhteistyön aloilla.

"Paljon työtä on tehtävä, jos aiomme korjata mitkä ovat merkittävät aukot, jotka ovat jäljellä vaikeimpien alueiden asemiemme välillä, ja aika on hyvin lyhyt", Johnsonin tiedottaja sanoi.

Barnier ja hänen EU-tiiminsä ovat Lontoossa keskiviikkoon asti, minkä jälkeen neuvottelut siirtyvät Brysseliin ja jatkuvat viikonloppuna, EU: n tiedottaja sanoi.

EU: n diplomaattien ei odotettu saavan tietoa viimeisimmän neuvotteluerän edistymisestä vasta myöhemmin viikolla.

Johnson kertoi toimittajille olevansa erittäin iloinen voidessaan puhua jälleen EU: n kanssa, mutta ei tarjonnut uusia vihjeitä sopimuksen todennäköisyydestä: "Näemme mihin mennään."

Viime viikolla aloitettujen neuvottelujen jälkeen brittiläiset ministerit ovat sanoneet, että todellista edistystä on saavutettu ja että sopimukseen on hyvät mahdollisuudet. Irlannin varapääministeri Leo Varadkar sanoi sunnuntaina, että sopimus tullien ja kiintiöiden välttämiseksi on todennäköistä.

Kilpailutakuiden, mukaan lukien valtiontukisäännöt, edistymisen jälkeen vaikein ongelma on edelleen kalastus - Johnson on vaatinut ottamaan takaisin hallinnan Ison-Britannian vesillä, kun taas EU haluaa pääsyn.

Vaikka Britannia vaatii sen menestymistä ilman sopimusta, brittiläiset yritykset kohtaavat byrokratian muurin, joka uhkaa kaaosta rajalla, jos he haluavat myydä maailman suurimpaan kaupparyhmään, kun elämä Brexitin jälkeen alkaa 1. tammikuuta.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa