Liity verkostomme!

Talous

#TiSA Viviane Reding TiSA-neuvotteluista: 'Sääntelyoikeus on säilytettävä'

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

160118VivianeRedingCorrectSizeEU ja 23 maata, joiden osuus palvelujen maailmankaupasta on 70 prosenttia, neuvottelevat parhaillaan palvelukaupan sopimuksesta (TiSA). Se ei voi tulla voimaan ilman parlamentin hyväksyntää. Parlamentin jäsenet seuraavat tiiviisti neuvotteluja ja ovat vaatineet lisää avoimuutta. Kansainvälinen kauppakomitea äänestää suosituksia käsittelevästä mietinnöstä 14. tammikuuta. Viviane Reding, entinen komissaari ja Euroopan kansanpuolueen ryhmän Luxemburgin jäsen, mikä määrää parlamentin hyväksynnän kaikille sopimuksille.

TiSA on sopimus, josta neuvottelevat 24 WTO: n jäsentä, mukaan lukien EU, jotka haluavat vapauttaa palvelukaupan edelleen. Palvelujen viennin ja tuonnin helpottamisen myötä EU - joka on maailman suurin palvelujen viejä - odottaa luovan laajemmat markkinat eurooppalaisille yrityksille ja laajemman valinnan eurooppalaisille kuluttajille. Neuvottelut alkoivat maaliskuussa 2013, ja vuoden 2015 loppuun mennessä neuvotteluja oli jo 15. Euroopan komissio johtaa neuvotteluja EU: n puolesta.

Kuinka arvioisit TiSA: n tähänastiset neuvottelut? Oletteko samaa mieltä siitä, että ne ovat avoimempia kuin edelliset kauppasopimusneuvottelut?

TiSA-neuvottelut ovat todellinen läpimurto. Pyysimme lisää avoimuutta; me saimme sen. Parlamentin jäsenet saavat kaikki neuvotteluasiakirjat. Löydät nyt EU: n neuvotteluvaltuudet, EU: n sitoumusaikataulun ja muut asiakirjat verkossa ja pyydämme jatkossakin vielä enemmän avoimuutta.

Mainos

Sanoimme myös hyvin selvästi, että parlamentti ei aio odottaa, kunnes lopullinen teksti on valmis. Haluamme olla mukana koko menettelyssä neuvottelujen muokkaamiseksi. Vuonna 2014 perustimme seurantaryhmän seuraamaan neuvottelujen jokaista vaihetta ja analysoimaan jatkuvasti kaikkia neuvotteluasiakirjoja. Meillä kaikki poliittiset puolueet istuvat yhdessä ennen jokaista neuvottelukierrosta ja sen jälkeen keskustelemaan EU: n pääneuvottelijan kanssa. Olemme aktiivisesti yhteydessä myös EU: n toimielinten ulkopuolelle, erityisesti kansalaisyhteiskunnan kanssa. Tämä seurantaryhmä toimii erittäin hyvin.

Nyt meidän vastuullamme Euroopan parlamentin jäseninä on tehdä selväksi, mitä haluamme olla TiSA: ssa ja mitä emme halua olla siinä. Jos suosituksemme eivät ole lopullisessa sopimuksessa, parlamentti vetoo sitä.

Mitä suosituksia parlamentti antaa tasapainoisen sopimuksen saavuttamiseksi?

Mainos

Emme todellakaan halua TiSA: n heikentävän julkisia palveluitamme, kulttuuriamme, työlaitamme, ympäristöstandardeja, kuluttajansuojaa ja tietosuojaa - toisin sanoen tapaa, jolla elämme Euroopassa. Kaikki tämä on välttämätöntä. Poliittinen, sosiaalinen ja kulttuurinen mallimme on voimavara, ei taakka. Standardejamme ei voi muuttaa millään kauppasopimuksella. Muuten parlamentti kieltäytyy lopulta. Meidän on oltava kristallinkirkkaita. Sääntelyoikeus on säilytettävä. Mikään ei saa estää Euroopan, kansallisia ja paikallisia viranomaisia ​​ylläpitämästä, parantamasta ja soveltamasta lakejaan. Se on äärimmäisen tärkeää.

Tästä huolimatta EU: n ei pitäisi maailmanlaajuisena johtajana palvelukaupassa lyödä painonsa alle. TiSA on tilaisuus muokata globalisaatiota, varmistaa suurempi vastavuoroisuus ulkomaisille markkinoille pääsyn suhteen ja tarjota kuluttajille enemmän oikeuksia sekä ulkomaille matkustettaessa että verkkokaupoissa.

TTIP-neuvottelut ovat herättäneet ja herättävät monissa vakavaa huolta. Kuinka tämä voidaan välttää TiSA: lla?

Hyvin laajan parlamentaarisen sopimuksen kautta. Kaikki istuvat pöydän ympärillä ja puhuvat. Lopulta pääsimme yksimielisyyteen siitä, mitä todella haluamme. Tämä yksimielisyys tekee meistä vahvoja, ja koska olemme vahvoja, voimme määrätä Euroopan komissiolle tapaa, jolla näitä neuvotteluja johdetaan. Kansalaisten on ja ymmärretään, että suoraan valitut Euroopan parlamentin jäsenet pyrkivät suojelemaan oikeuksiaan paitsi tänään myös huomenna. He voivat olla varmoja, että se on hyvissä käsissä. Se on paljon työtä, mutta se on sen arvoista ja luulen, että kansalaiset odottavat meiltä sitä.

Lisää tietoa 

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa