Liity verkostomme!

Etusivu

Pakolaiskriisistä: Euroopan komissio vauhdittaa humanitaarista apua Syyriaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20131024_syrian-refugees_nicholson_210Euroopan komissio myöntää 62 miljoonaa euroa humanitaarista apua syyrialaisten tukemiseksi, jotka ovat siirtäneet konfliktinsa kotimaansa sisällä.

Humanitaarisesta avusta ja kriisinhallinnasta vastaava komissaari Christos ilmoitti tänään varojen jakamisesta Stylianides, joka on päättämässä vierailunsa Jordaniaan ja Libanoniin.

Uusi rahoitus tulee kriittisenä ajankohtana, kun maan turvallisuustilanne pahenee, ja se auttaa talvehtimista ja pakolaisten ja isäntäyhteisöjen perustarpeita, kuten terveydenhuolto, puhdas vesi, turvakoti, vuokrat ja koulutus.

Mainos

Komissaari Christos Stylianides sanoi: "Meidän on jatkettava humanitaarisen avun saamista apua tarvitseville syyrialaisille, koska tuleva talvi tuo lisää vaikeuksia kaikkein heikoimmassa asemassa oleville. Siksi Euroopan komissio ryhtyy toimiin, saa maan sisällä siirtymään joutuneille syyrialaisille hengenpelastavaa humanitaarista apua ja pakolaiset naapurimaissa. Viime päivinä Jordaniassa ja Libanonissa olen tavannut kokonaisia ​​perheitä, jotka ovat paenneet Syyriasta. Olen nähnyt omakohtaisesti, kuinka humanitaarinen apu tuottaa ja vaikuttaa, mutta rauha on ainoa ratkaisu, joka voi loppua pakolaiskriisi, humanitaarinen kriisi. "

Syyrian uusi rahoitus seuraa viimeaikaisia ​​ilmoituksia 43 miljoonaa euroa Libanonille että 28 miljoonaa euroa Jordanialle, jonka komission jäsen on esittänyt kansallisille viranomaisille 1-3 marraskuu. Kaiken kaikkiaan 133 miljoonaa euroa humanitaarista lisäapua vuonna 2015 menee kolmelle maalle.

Vierailullaan komissaari vieraili Zaatarin pakolaisleirillä Jordaniassa ja pakolaisten Bekaa-laaksossa Libanonissa. Hän keskusteli Syyrian pakolaisten kasvavista tarpeista valtion virkamiesten ja humanitaaristen kumppanijärjestöjen kanssa.

Mainos

Tausta

Viime päivinä ilmoitettu rahoitusosuus koskee komission ehdottamaa 200 miljoonan euron lisä humanitaarista apua vuodelle 2015 23 syyskuu tarjota välittömiä resursseja vastaamaan YK: n pakolaisasiain päävaltuutetun, maailman elintarvikeohjelman ja muiden asiaan liittyvien organisaatioiden vaatimuksiin pakolaisten auttamiseksi välittömästi.

EU on Syyrian kriisin johtava avunantaja, jolla on yli 4.2 miljardia euroa EU: lta ja jäsenvaltioilta humanitaarisen avun, kehitysyhteistyön, talouden ja vakauttamisen apuna.

 

Lisätietoja: 

Tietolomake Syyrian humanitaarisesta kriisistä

http://ec.europa.eu/echo/files/aid/countries/factsheets/syria_en.pdf

Lehdistöaineisto - Euroopan muuttoliikeagenda:

http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/european-agenda-migration/press-material/index_en.htm

Tietolomakkeet - Euroopan muuttoliikeagenda:

http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/european-agenda-migration/background-information/docs/eam_state_of_play_20151014_migration_priority_en.pdf

Europe by Satellite -videolinkit:

http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?sitelang=en&ref=I111302

http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?sitelang=en&ref=I111385

http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?sitelang=en&ref=I111395

http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?sitelang=en&ref=I111384

http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?sitelang=en&ref=I111301

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa