Liity verkostomme!

EU

Ensimmäinen Euroopan muuttoliikkeiden Foorumi: ihmisen kasvot muuttoliikkeen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

ETSKKutsumme niitä turvapaikanhakijoita, pakolaisia, siirtolaisia. Ne tulevat eri maista ja ovat eläneet erilaisia ​​kokemuksia, mutta kaikki näyttävät samaa: rauhallista elämää.
 
Ensimmäinen Euroopan muuttoliikkeiden Forum järjestämän Euroopan komission ja Euroopan talous- ja sosiaalikomitean (ETSK), pidettiin 26 ja 27 tammikuuta ETSK Brysselissä. Foorumi kokosi tuotantopanokset kansallisten ja kansainvälisten asiantuntijoiden ja ylhäältä EU: n virkamiehiä, mutta myös suosittelut pakolaisia ​​ja pelastajien, jotka jakoivat tosielämän kokemuksia ja antoi kasvot muuttovirtoja, usein virheellisesti kuvaaminen tiedotusvälineissä. Korostaa tarvetta lisätä suojelemiseksi turvapaikanhakijoita ja pakolaisia ​​tulossa Euroopan unionin, tapahtuma, johon osallistui yli 200 osallistujaa, keskusteltiin myös mahdollisia keinoja vastata ihmisten salakuljetusta ja ihmiskauppaa.
 
ETSK: n jäsen Luis Miguel Pariza Castaños korosti kahdenpäiväisen tapahtuman avajaisena "ainutlaatuista tilaisuutta, jonka foorumi tarjoaa kuuntelemaan kansalaisyhteiskunnan näkemyksiä valmistauduttaessa tulevaan Euroopan muuttoliikeagendaan". ETSK: n maahanmuuttoa ja kotouttamista käsittelevän pysyvän tutkimusryhmän jäsen Pariza Castaños lisäsi: "Haasteenamme on pelastaa ihmisten henkiä, ottaa heidät vastaan ​​ja tarjota heille kohtuulliset olosuhteet. Mutta tarjoammeko heille optimaalisen suojan?" Ylistämällä EU: n neuvoston entistä puheenjohtajavaltiota Italiaa Mare Nostrumin pelastusoperaatioista Välimerellä hän sanoi: "Elämme globalisoituneessa maailmassa, jossa liikkuu pääomaa, tavaroita ja palveluja, mutta näyttää siltä, ​​että unohdamme ihmiset ja heidän oikeuden saada etsimään parempaa elämää ".
"Tarvitsemme vahvaa yleistä mielipidettä turvapaikkajärjestelmien tukemiseksi", korosti UNHCR: n Euroopan toimiston johtaja Vincent Cochetel. "Meri on tällä hetkellä viimeinen vapaa raja, ja Välimerellä suurin osa ylittävistä ihmisistä pakenee sotaa, vainoja ja korruptiota. He eivät ole taloudellisia pakolaisia, kuten monet yleensä uskovat."
Norjalaisen laivanvarustajayhdistyksen edustajan Haakon Svanen ja Christian Remøyn merenkulkijalle "merellä olevien pakolaisten määrä on ollut ennennäkemätön sen jälkeen, kun ihmiset pakenivat Vietnamista 70-luvulla". Merenkulkijat ovat etulinjassa ja kohtaavat usein humanitaarisia tragedioita, joita heille ei välttämättä ole koulutettu tai joihin ei ole varauduttu. "Meille ei ole tärkeää tietää, ovatko pelastamamme ihmiset pakolaisia ​​vai ei, he ovat ennen kaikkea vaarassa olevia ihmisiä, ja meidän velvollisuutemme on auttaa heitä", molemmat puhujat päättivät.
Nigeriasta Italiaan paenneen Majid Hussainin ja Eritreasta Ruotsiin lähteneen Milen Eyobin vahvojen suositusten perusteella foorumi jakautui työpajoihin, joissa käsiteltiin turvapaikkamenettelyjen saatavuutta rajoilla, kansainvälisen suojelun saajien integrointia, taistelua vastaan. maahanmuuttajien salakuljetus ja riittävien tietojen tarve sekä lähtö- että kauttakulkumaissa.
ETSK: n pysyvän maahanmuuttoa ja kotouttamista käsittelevän työryhmän puheenjohtaja Irini Pari korosti, että "muuttoliikettä on tarkasteltava pitkällä aikavälillä ja kehitettävä kokonaisvaltainen lähestymistapa: Euroopan on tehtävä ja voidaan tehdä enemmän. "
Lopuksi: Henri Malosse, Euroopan talous- ja sosiaalikomitean puheenjohtaja sanoi: "Emme voi enää odottaa, ja jäsenvaltioiden olisi nyt jaettava ponnistelut. EU: n on reagoitava ja sen on reagoitava hyvin nopeasti. On olemassa todellinen hätätilanne. Sana" laiton ", kun on kyse maahanmuuttajista, se olisi kiellettävä, sitä ei voida hyväksyä määrittelemään ihmisiä, jotka haluavat vain elää turvallisesti ja rauhallisesti.Euroopan on avattava turvalliset polut pakolaisille, koska jos nämä ihmiset joutuvat salakuljettajien ja ihmiskauppiaiden käsiin, se johtuu siitä, että emme ole onnistuneet luomaan tapaa Turvapaikka ei ole etuoikeus, se on oikeus, joka on kirjattu YK: n periaatteisiin. " Malosse lisäsi: "ETSK kannattaa yhteistä maahanmuuttopolitiikkaa, joka toteutetaan yhteistyössä kansalaisyhteiskunnan kanssa."

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa