Liity verkostomme!

Tila

Maailman ensimmäinen uudelleenohjelmoitava satelliitti avaruudessa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kehittynyt tietoliikennesatelliitti, joka voidaan täysin käyttää uudelleen avaruudessa, laukaistiin onnistuneesti viime yönä.

Eutelsat Quantum on kehitetty Euroopan avaruusjärjestön kumppanuusprojektin yhteydessä satelliittioperaattori Eutelsatin ja päävalmistajan Airbusin kanssa.

Mainos

Satelliitti - jota käytetään tiedonsiirtoon ja suojattuun viestintään - laukaistiin 5. heinäkuuta Euroopan avaruusportista Ranskan Guayanassa sijaitsevalle Ariane 30 -heittimelle.

Se on sittemmin saavuttanut geostationaarisen kiertoradan noin 36 000 km maanpinnan yläpuolella, missä se on ottanut käyttöön aurinkokuntansa ja kommunikoi hyvin maan päällä olevan operaattorinsa kanssa.

Koska satelliitti voidaan ohjelmoida uudelleen kiertoradalla, se voi vastata muuttuviin vaatimuksiin elinkaarensa aikana.

Mainos

Sen palkit voidaan ohjata liikkumaan lähes reaaliajassa, jotta ne toimittavat tietoa liikkuvien alusten tai lentokoneiden matkustajille. Palkkeja voidaan myös helposti säätää tuottamaan enemmän tietoa kysynnän kasvaessa.

Satelliitti voi havaita ja luonnehtia kaikki petolliset päästöt, jolloin se voi reagoida dynaamisesti vahingossa tapahtuvaan häiriöön tai tahalliseen häirintään.

Satelliitti pysyy geostationaarisella kiertoradalla sen 15 vuoden elinkaaren ajan, minkä jälkeen se sijoitetaan turvallisesti hautausmaan kiertoradalle kaukana Maasta, jotta se ei vaaranna muita satelliitteja.

Quantum on Yhdistyneen kuningaskunnan lippulaivahanke, jossa suurin osa satelliiteista on brittiläisen teollisuuden kehittämiä ja valmistamia. Airbus on pääurakoitsija ja vastuussa satelliitin innovatiivisen hyötykuorman rakentamisesta, kun taas Surrey Satellite Technology Ltd valmisti uuden alustan.

Onnistuneen laukaisun suoritti Arianespace (ArianeGroupin tytäryhtiö), jota operoi Ariane 5 Guyanan avaruuskeskuksessa Kouroussa ranskalaisen avaruusjärjestön CNES: n tiimien tuella.

Ariane 5: n suorituskyky tässä lanseerauksessa oli 10,515 9,651 kg, mukaan lukien 5 kg molemmille hyötykuormille. Ariane 19: ssä oli myös kryogeeninen ylempi vaihe ESC-D, jonka säiliöt pidennettiin tätä tehtävää varten, ja lavan kokonaismassa nostaessa oli yli XNUMX tonnia.

Tämä ensimmäinen Ariane 5: n laukaisu vuonna 2021 oli kaksinkertainen menestys Ariane -tiimille, koska se toimitti myös toisen televiestintäsatelliitin Star One D2: n operaattorille Embratelille, mikä vahvisti laukaisimen poikkeuksellisen luotettavuuden.

"Tämän uuden Ariane 5 -menestyksen myötä, joka oli ensimmäinen vuonna 2021, Arianespace on iloinen voidessaan jatkaa palveluaan kahdelle uskollisimmalle asiakkaalleen, operaattoreille Embratelille ja Eutelsatille", sanoi Arianespacen toimitusjohtaja Stéphane Israël. ”Tämä tehtävä, jossa on mukana kaksi erittäin innovatiivista satelliittia, on vahvistanut, kuinka laukaisuratkaisujemme kilpailukyky ja luotettavuus palvelevat asiakkaidemme tavoitteita. Olemme sitoutuneet heidän täydelliseen tyytyväisyyteensä. ”

ArianeGroup on johtava urakoitsija Ariane 5- ja Ariane 6 -heittimien kehittämisessä ja tuotannossa. Yhtiö koordinoi yli 600 yrityksen (mukaan lukien 350 pk -yritystä) teollisuusverkostoa.

ArianeGroup valvoo koko Ariane 5: n teollista toimitusketjua suorituskyvyn optimoinnista ja siihen liittyvistä tutkimuksista tuotantoon ja tehtävään liittyviin tietoihin ja ohjelmistoihin. Tämä ketju sisältää laitteet ja rakenteet, moottorin valmistuksen, eri vaiheiden integroinnin ja kantoraketin integroinnin Ranskan Guayanassa.

ArianeGroup toimittaa lentovalmiuden laukaisulaitteen laukaisualustalla tytäryhtiölleen Arianespace, joka hoitaa lennon nostolaitokselta asiakkaidensa puolesta.

Onnittelut ArianeGroupille tärkeästä panoksesta Euroopan saavutuksiin avaruudessa tämän onnistuneen laukaisun myötä.

Euroopan komissio

Tila: Uusi yhteistoimisto vahvistaa yhteistyötä ja uudistaa Galileoa

Julkaistu

on

Komissio, Euroopan avaruusjärjestö (ESA) ja Euroopan unionin avaruusohjelman virasto (EUSPA) perustaa komissioon yhteisen toimiston, joka auttaa hallitsemaan ja kehittämään Euroopan maailmanlaajuista satelliittinavigointijärjestelmää Galileoa. Yhdistämällä voimia ja kykyjä Galileon suorituskyvyn parantamiseksi yhteistoimisto tukee komissiota ohjelman hallinnoinnissa ja helpottaa koordinointia ESA: n ja EUSPA: n kanssa. Yhteistoimisto auttaa koordinoimaan ohjelmatason riskienhallintaprosessia ja varmistamaan, että riskit voidaan käsitellä ilman viivästyksiä tai ylityksiä. Yhteistoimisto auttaa Galileoa kehittymään nopeasti muuttuvassa ja kilpailuympäristössä, mikä edustaa uuden alkua komission, ESA: n ja EUSPA: n yhteistyölle. Se koostuu kolmesta organisaation henkilöstöstä, jotka työskentelevät komission johdolla. Galileo tarjoaa tarkkoja ja luotettavia paikannus- ja ajoitustietoja itsenäisille ja yhdistetyille autoille, rautateille, ilmailulle ja muille aloille. Galileo on ollut toiminnassa joulukuusta 2016 lähtien, jolloin se alkoi tarjota peruspalveluja viranomaisille, yrityksille ja kansalaisille.

Mainos

Continue Reading

Euroopan avaruusjärjestö

Aina ruuhkautuneeseen tilaan on puututtava, sanoo satelliittien laukaisuyhtiö

Julkaistu

on

Maailman johtava satelliittien laukaisuyritys on vaatinut uusia sääntöjä "aina ruuhkautuneen" tilan aiheuttamien vaarojen torjumiseksi. " Ariane Groupin mukaan tarvitaan "sääntöjen kirja" ongelman ratkaisemiseksi, jotta avaruus ei muuttuisi "vaarallisen ruuhkaiseksi".

Arvioiden mukaan keskimääräinen henkilö käyttää joka päivä 47 satelliittia ja että vuoteen 2025 mennessä satelliittien määrä avaruudessa kasvaa viisinkertaiseksi.

Tehokkuus- ja turvasatelliitit vaarantuvat myös avaruudessa lentävien valtavien jätteiden määrästä, Ariane sanoo.

Mainos

Se haluaa nähdä uusia sääntöjä, jotka auttavat hallitsemaan ”avaruusliikennettä” ja estämään törmäysten määrän kasvamisen entisestään.

Äskettäisessä tiedotustilaisuudessa Arianen tiedottaja sanoi: "Meillä on tällaiset liikenne- ja lentoturvallisuussäännöt, joten miksi ei avaruuteen?"

Avaruudessa on yli 1,500 satelliittia, lähinnä siviili- ja sotilaskäyttöön, ja 600 laukaistiin pelkästään viime vuonna.

Mainos

Tiedottaja sanoi: ”Avaruus on yhä ruuhkautuvampi ja kaikki ympärillä lentävät roskat muuttavat avaruuden roskakoriksi.

”Tämä lisää merkittävästi potentiaalisesti erittäin vahingollisten törmäysten riskiä ja todennäköisyyttä. Tällä on merkitystä, koska jos kallis satelliitti osuu ja hajoaa, se ei voi enää toimia. ”

Satelliitin arvioidaan maksavan 100–400 miljoonaa euroa. Ariane sanoo, että niiden käyttö ja arvo ovat tärkeämpiä kuin koskaan useilla aloilla, mukaan lukien armeija sekä havainto-, siviili- ja navigointikäyttö.

Samaan aikaan ryhmä, joka on eurooppalaisen ilmailu- ja ilmailuyhtiö Airbusin ja ranskalaisen Safran -konsernin yhteisyritys, on yleisesti ottaen tyytyväinen EU: n uusiin sitoumuksiin avaruuden, turvallisuuden ja puolustuksen suhteen.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi äskettäisessä puheessaan parlamentin jäsenille, että Euroopan unionin on "elintärkeää" "tehostaa" tiedustelualan yhteistyötä.

Ariane -ryhmän tiedottaja sanoi: "Otamme mielellämme vastaan ​​hänen kommenttinsa liiton puheessaan, mutta haluamme nähdä tekoja, ei vain sanoja."

"Eurooppa palauttaa avaruuteen liittyvät tavoitteensa ja se on hyvä asia."

Puheessaan von der Leyen sanoi: "Tarvitsemme yhteisen arvion kohtaamistamme uhista ja yhteisen lähestymistavan niiden käsittelemiseen."

Hän ilmoitti myös, että puheenjohtajavaltio Ranska kutsuu koolle huippukokouksen Euroopan puolustuksesta. 

Hän sanoi, että blokin tulisi harkita "omaa yhteistä tilannetietoisuuskeskustaan" ja luopua arvonlisäverosta ostaessaan "Euroopassa tuotettuja ja tuotettuja" puolustusvälineitä, mikä auttaisi "vähentämään nykyisiä riippuvuuksiamme". 

Kysymys Euroopan yhteisestä puolustuksesta on erimieltä joidenkin jäsenvaltioiden, erityisesti Itä- ja Baltian maiden, kanssa, jotka vastustavat EU: n sotilaallisen autonomian mahdollisuutta, koska ne väittävät, että päällekkäisyys heikentäisi Nato -liittoutumaa, samoin arvioi myös Washington.

Vuodesta 2021 vuoteen 2027 EU on valmis sijoittamaan lähes 8 miljardia euroa uuteen EKR: äänsä. Ohjelma ei edellytä EU: n armeijan perustamista, ja se keskittyy yksinkertaisesti rajatylittävän tutkimuksen ja kehityksen tukemiseen puolustuksen alalla.

Kyberpuolustuksen osalta hän kehotti jäsenvaltioita "niputtamaan" voimavaransa.

"Jos kaikki kerätään, kaikki voidaan hakata", hän sanoi.

"Euroopan on aika nousta seuraavalle tasolle."

Continue Reading

Ranska

Unseenlabsin neljännen satelliitin onnistunut laukaisu: ranskalaisella yrityksellä on nyt edistynein tähtikuvio avaruuden RF -signaalin sieppauksen alalla

Julkaistu

on

Unseenlabs, Euroopan johtava alusten satelliittivälitteisten radiotaajuisten geopaikannusjärjestelmien johtaja Euroopassa, on onnistuneesti lähettänyt laivastonsa neljännen satelliitin. Tiistaiaamuna klo 1 UTC (47 am Ranskan aikaa) Arianespace-kantoraketti VEGA sijoitti Unseenlabsin BRO-3 (Breizh Reconnaissance Orbiter-47) -nano-satelliitin auringon synkroniselle kiertoradalle (noin) 4 km, lennon VV4 kautta. Unseenlabs, uraauurtava ranskalainen uuden avaruuden käynnistys, laukaisi ensimmäisen satelliittinsa (BRO-551) elokuussa 19.

Kaksi vuotta myöhemmin sillä on nyt alansa edistyksellisin tähdistö. Itse asiassa yhtiö rakentaa satelliittikokonaisuuden, joka on omistettu radiotaajuiselle maantieteelliselle sijainnille, jonka avulla asiakkaat voivat seurata ja seurata laivojen signaaleja merellä. Sovellukset vaihtelevat varustamisesta varustamoille ajantasaisten alusten sijaintitietojen kanssa ja hallitusten työkalujen tarjoamiseen laittoman kalastuksen torjumiseksi. Unseenlabsin palvelun suorituskyky kasvaa moninkertaiseksi jokaisen uuden julkaisun yhteydessä. BRO-4: n onnistunut lanseeraus vahvistaa jälleen ranskalaisen yrityksen johtavan aseman. Unseenlabs kertoi 27. huhtikuuta keränneensä 20 miljoonaa euroa auttaakseen kasvamaan tähtikuvionsa 20–25 satelliittiksi vuoteen 2025 mennessä.

Tämä neljäs lanseeraus vahvistaa myös eurooppalaisen osaamisen: valitsemalla yhteistyön ranskalaisen Arianespace-ryhmän kanssa Unseenlabs lähettää voimakkaan viestin kaikille uuden avaruus- ja eurooppalaisen ilmailuteollisuuden toimijoille. Tällaista yhteistyötä on kannustettava seuraavien vuosien aikana Euroopan suvereniteetin takaamiseksi tällä alalla. Tietoja Unseenlabsista Vuonna 2015 perustettu Unseenlabs on ranskalaista alkuperää oleva innovatiivinen yritys, joka on Euroopan johtava satelliittivälitteisen alusten GPS-paikannuksen merellä. Sen omistama satelliittiteknologia mahdollistaa minkä tahansa aluksen paikantamisen merellä lähes reaaliajassa lähimpään kilometriin yhdestä nanosatelliitista.

Mainos

Unseenlabs tarjoaa laajan valikoiman merenkulun sidosryhmiä, joilla on tarkat ja ajantasaiset aluksen sijaintitiedot, mikä mahdollistaa paremman seurannan merellä. Olipa kyse sitten merenkulkuyhtiöiden tietotarpeiden täyttämisestä tai instituutioiden ja järjestöjen auttamisesta torjumaan laitonta ja ympäristön vastaista käyttäytymistä, kuten laitonta kalastusta tai laitonta jätteiden kaatamista, Unseenlabs-palvelu on väline valtamerien palvelemiseen.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa