Liity verkostomme!

Ranska

Ranskalainen luennoitsija tavoittaa tähdet astronauttisovelluksella

Julkaistu

on

Matthieu Pluvinage, ehdokas Euroopan avaruusjärjestön (ESA) astronauttien valintaan, poseeraa toimistossaan ESIGELEC-insinöörikoulussa, jossa hän opettaa, Saint-Etienne-du-Rouvray'ssa, Ranskassa, 4. kesäkuuta 2021. Kuva otettu 4. kesäkuuta, 2021. REUTERS / Lea Guedj
Matthieu Pluvinage, ehdokas Euroopan avaruusjärjestön (ESA) astronauttien valintaan, poseeraa toimistossaan ESIGELEC-insinöörikoulussa, jossa hän opettaa, Saint-Etienne-du-Rouvray'ssa, Ranskassa, 4. kesäkuuta 2021. Kuva otettu 4. kesäkuuta, 2021. REUTERS / Lea Guedj

Tauko työstään tekniikan opettajana Ranskan Normandian alueen Matthieu Pluvinagen opiskelijoille (Kuvassa) laittaa viimeisen silauksen uuden työpaikan hakemukseen: astronautti, Reuters.

Pluvinage, 38, käyttää hyväkseen Euroopan avaruusjärjestön aloitetta käynnistääkseen avoimen rekrytointiajon uusille astronauteille miehitetylle lento-ohjelmalleen.

Vaikka hän ei ole koskaan ollut testilentäjä tai palvellut armeijassa - tyypillisiä astronauttien valtakirjoja aikaisemmin - hän merkitsee monia tehtävänkuvauslaatikoita.

Hänellä on maisterin tutkinto luonnossa, hän puhuu englantia ja ranskaa, hän luulee olevansa riittävän kunnossa läpäisemään lääketieteen ja hänellä on intohimo avaruuteen.

"On asioita, jotka saavat minut ajattelemaan:" Haluan tehdä tämän! Se on siistiä! "", Sanoi Pluvinage toimistossaan ESIGELEC-insinöörikoulussa Rouenin lähellä, 140 km Pariisista länteen, jossa hän opettaa.

Pluvinagella on kokoelma kirjoja Thomas Pesquetesta, avaruusinsinööristä ja lentäjälentäjästä, josta tänä vuonna tuli Kansainvälisen avaruusaseman ensimmäinen ranskalainen komentaja.

Hänen työhakemuksensa näytettiin tietokoneen näytöllä, ja sitä laadittiin edelleen. Hänen on lähetettävä se 18. kesäkuuta asti, ja tulos tiedetään lokakuussa.

Kertoimet ovat pitkiä. Hän ei ole vielä edes aloittanut rekrytointiprosessia. Kilpailu on kovaa. Menestyäkseen Pluvinagen on päästävä läpi kuusi valintakierrosta.

Mutta hän sanoi päättäneensä ottaa riskin, koska seuraavan kerran, kun avaruusjärjestö kutsuu avoimen kutsun uusille astronauteille, todennäköisesti vuosien päästä, hän saattaa olla liian vanha.

"Tuloksesta riippumatta, jos en kokeile sitä, minulla on valitettavia loppuelämäni ajan", hän sanoi.

Kypros

Ranska kutsuu Kyproksen turkkilaisia ​​siirtymään aavekaupungissa provokaatioksi

Julkaistu

on

By

Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drian puhuu tiedotustilaisuudessa Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin kanssa Ranskan ulkoministeriössä Pariisissa, Ranskassa, 25. kesäkuuta 2021. Andrew Harnik / Pool REUTERSin kautta

Ranska kritisoi keskiviikkona (21. heinäkuuta) Kyproksen turkkilaisten viranomaisten "provokaationa" siirtoa avata osittain uudelleen hylätty kaupunki Kyproksessa mahdollisen uudelleensijoittamisen varalta. Länsimaiden viimeisimmässä kritiikissä, jonka Ankara on hylännyt, kirjoittavat Sudip Kar-Gupta Pariisissa ja Jonathan Spicer Istanbulissa, Reuters.

Kyproksenturkkilaiset sanoivat tiistaina (20. heinäkuuta), että osa Varoshasta joutuisi siviilihallinnon alaisuuteen ja ihmiset pystyisivät saamaan takaisin kiinteistöjä - suututtamalla kyproksenkreikkalaisia, jotka syyttivät turkkilaisia ​​kilpailijoitaan varkauden järjestämisessä. Lue lisää.

Varosha, aavemainen kokoelma hylättyjä korkea-arvoisia hotelleja ja asuntoja sotilasalueella, johon kenellekään ei ole annettu pääsyä, on ollut autio siitä vuodesta 1974 lähtien, kun saari jakoi saaren.

Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drian (kuvassa) keskusteli asiasta kyproslaisen kollegansa kanssa tiistaina ja ottaa asian esille Yhdistyneissä Kansakunnissa, Le Drianin ministeriön tiedottaja sanoi.

Kyprosta edustaa Euroopan unionissa kansainvälisesti tunnustettu Kyproksen kreikkalainen hallitus. Ranska johtaa tässä kuussa YK: n turvallisuusneuvostoa.

"Ranska pahoittelee voimakkaasti tätä yksipuolista aloitetta, josta ei ole käyty neuvotteluja, mikä on provokaatio ja vahingoittaa sellaisen luottamuksen palauttamista, jota tarvitaan palaamaan kiireellisiin neuvotteluihin oikeudenmukaisen ja pitkäaikaisen ratkaisun löytämiseksi Kyproksen kysymykseen", Le Drianin tiedottaja sanoi.

Myös EU, Yhdysvallat, Britannia ja Kreikka vastustivat suunnitelmaa, joka paljastettiin, kun Turkin presidentti Tayyip Erdogan vieraili tiistaina Nikosiassa. Hän kutsui sitä "uudeksi aikakaudeksi" Varoshalle saaren itärannikolla.

Turkin ulkoministeriö totesi, että EU: n kritiikki oli "mitätön", koska se on erotettu todellisuudesta paikan päällä ja suosii Kreikkaa, joka on EU: n jäsen. "EU: lla ei ole mahdollista olla mitään myönteistä roolia päästäkseen Kyproksen kysymyksen ratkaisuun", siinä todetaan.

Etnisesti jakautuneella saarella on toistuvasti levinnyt rauhanponnisteluja. Uusi Kyproksen turkkilainen johto, jonka tukena on Turkki, sanoo, että kahden itsenäisen valtion välinen rauhansopimus on ainoa toteuttamiskelpoinen vaihtoehto.

Kyproksen kreikkalaiset hylkäävät saaren kanssa kahden valtion sopimuksen, joka antaisi suvereenin aseman irtautuneelle Kyproksen turkkilaiselle valtiolle, jonka vain Ankara tunnustaa.

Continue Reading

Ranska

Euroopan komissio nimittää kaksi uutta edustustojohtajaa Pariisiin ja Luxemburgiin

Julkaistu

on

Komissio on nimittänyt kaksi uutta edustustojohtajaa Pariisiin ja Luxemburgiin. Valérie Drezet-Humez aloittaa uudessa tehtävässään vuonna Pariisi Anne Calteux aloittaa tehtävässään edustuston päällikkönä vuonna Luxemburg, vielä päättämättömänä ajankohtana. He toimivat komission virallisina edustajina jäsenvaltioissa presidentti Ursula von der Leyenin poliittisen alaisuudessa.

Drezet-Humez, Ranskan kansalainen, jolla on 25 vuoden kokemus komissiossa, hyödyntää vahvaa poliittista taustaa, strategista viestintää ja johtamistaitoja sekä oikeudellista asiantuntemusta EU-asioissa. Vuodesta 2010 hän on työskennellyt pääsihteeristössä yksikön päällikkönä, joka vastaa presidentin ja varapuheenjohtajien tiedotuksista, joissa käsitellään kaikkia politiikan painopisteitä ja poliittista kehitystä. Sitä ennen hän johti kirjallista, valtuuttamismenettelyistä ja valtuuskuntien käsittelystä vastaavaa ryhmää pääsihteeristössä, jossa hän sai syvällisen käsityksen komission toiminnasta samalla kun tuki kriittistä hyväksymistä komission päätöksenteon mahdollistamiseksi.

Hän aloitti pääsihteeristössä apulaispääsihteerin ja sitten pääsihteerin poliittisena avustajana lähdettyään käännöstoimen pääosastosta, jossa hän toimi pääjohtajan poliittisena avustajana, viroissa, joissa hän joutui alttiiksi poliittisille ja poliittisille tahoille. tiedostojen toimitusulottuvuus. Hän työskenteli Euroopan komission palveluksessa vuonna 1995 ympäristöasioiden pääosastossa, jossa hän työskenteli teollisuuden ja ympäristön alalla sekä politiikan koordinoinnissa, joka on avain nykyisen poliittisen asialistan kannalta. Drezet-Humez on asianajaja, joka on valmistunut Lyon III -yliopistosta ja erikoistunut EU: n oikeuteen.

Luxemburgin kansalainen Anne Calteux tuo uuteen tehtäväänsä pitkän kokemuksen Luxemburgin ja Euroopan diplomatiasta, mikä antaa hänelle mahdollisuuden hallita tehokkaasti keskeistä poliittista viestintää ja strategista koordinointia. Vuodesta 2016 lähtien Calteux on toiminut useissa johtotehtävissä, joissa hänellä oli korkea vastuu ja kriisinhallinta, erityisesti viimeinen vastuuhenkilö koordinoidessa COVID-19-kriisikennoa Luxemburgin terveysministeriössä. EU: n ja kansainvälisten asioiden päällikkönä ja Luxemburgin terveysministeriön vanhempana neuvonantajana vuodesta 2016 lähtien hän on kerännyt runsaasti tietoa EU: n asioista ja politiikoista.

Vuosina 2016--2018 Calteux johti ministeriön viestintäyksikköä, joka osoittaa hänen vankan viestintä- ja analyyttisen taitonsa ja kykynsä strategiseen suuntautumiseen ja komission Luxemburgin edustuston johtamiseen. Vuosina 2004--2013 hän työskenteli Luxemburgin pysyvässä edustustossa Euroopan unionissa neuvonantajana, joka vastaa kansanterveydestä, lääkkeistä ja sosiaaliturvasta. Calteuxilla on oikeustieteen kandidaatti LLM: stä, Lontoon King's Collegesta, jossa hän on erikoistunut vertailevaan eurooppalaiseen oikeuteen.

Tausta

Komissio ylläpitää edustustoja kaikissa EU: n jäsenvaltioiden pääkaupungeissa sekä alueellisia toimistoja Barcelonassa, Bonnissa, Marseillessa, Milanossa, Münchenissä ja Wroclawissa. Edustustot ovat komission silmät, korvat ja ääni paikan päällä EU: n jäsenvaltioissa. He ovat vuorovaikutuksessa kansallisten viranomaisten, sidosryhmien ja kansalaisten kanssa ja ilmoittavat tiedotusvälineille ja yleisölle EU: n politiikasta. Edustustojen päälliköt nimittää Euroopan komission puheenjohtaja, ja he ovat hänen poliittisia edustajiaan siinä jäsenvaltiossa, johon heidät lähetetään.

Lisätietoja

Euroopan komission edustusto Pariisissa

Euroopan komission edustusto Luxemburgissa

Continue Reading

koronavirusantigeenin

"Naurettavaa", matkailijat tyrmistyivät Yhdistyneen kuningaskunnan karanteenitoimenpiteistä Ranskalle

Julkaistu

on

Matkailijat, jotka ovat nousemassa Pariisista Lontooseen suuntautuvaan junaan päivänä, jolloin Britannian karanteenisäännöt olivat rauenneet, järkyttyivät maanantaina (19. heinäkuuta) viime hetken päätöksellä pitää heidät kutsumalla sitä "naurettavaksi", "julmaksi" ja " sekava", kirjoittavat Emilie Delwarde, Sudip Kar-Gupta, John Irish ja Ingrid Melander, Reuters.

Ranskasta saapuvien on asetettava karanteeniin kotona tai muussa majoitustilassa viiden tai kymmenen päivän ajan, hallitus ilmoitti perjantaina (10. heinäkuuta), vaikka heidät olisikin täysin rokotettu COVID-16: ää vastaan. Lue lisää.

Se, että Englanti romutti useimmat koronavirusrajoitukset maanantaina, teki siitä vielä katkeramman niille, jotka aikovat kirjautua Eurostariin Pariisin Gare du Nord -asemalla. Lue lisää.

"Se on epäjohdonmukaista ja ... turhauttavaa", sanoi 30-vuotias ranskalainen Vivien Saulais matkalla takaisin Iso-Britanniaan, jossa hän asuu, vierailunsa jälkeen perheensä luona.

"Minun on pakko tehdä 10 päivän karanteeni, kun Britannian hallitus poistaa kaikki rajoitukset ja pyrkii karjan koskemattomuuteen."

Matkustajat odottavat sosiaalisesti etäisillä tuoleilla Heathrow'n lentokentällä koronavirustaudin (COVID19) pandemian keskellä Lontoossa, Iso-Britanniassa 7. heinäkuuta 2021. REUTERS / Kevin Coombs
Matkustajat odottavat sosiaalisesti etäisillä tuoleilla Heathrow'n lentokentällä koronavirustaudin (COVID19) pandemian keskellä Lontoossa, Iso-Britanniassa 7. heinäkuuta 2021. REUTERS / Kevin Coombs

Iso-Britannia raportoi paljon enemmän COVID-19 -tapauksia kuin Ranska johtuen Delta-muunnoksen leviämisestä, joka tunnistettiin ensin Intiassa, mutta siinä on vain vähän beeta-variantin tapauksia, jotka tunnistettiin ensin Etelä-Afrikassa. Hallitus ilmoitti pitävänsä karanteenisääntöjä ranskalaisille matkustajille beta-variantin läsnäolon vuoksi.

Britanniassa on seitsemänneksi korkein COVID-19-kuolonuhrien määrä maailmassa, 128,708 48,161, ja sen ennustetaan saavan pian päivittäin enemmän uusia infektioita kuin viruksen toisen aallon korkeudella aiemmin tänä vuonna. Sunnuntaina oli XNUMX uutta tapausta.

Mutta ohittamalla eurooppalaiset ikäisensä 87 prosentilla Britannian aikuisväestöstä on ollut yksi rokotusannos ja yli 68 prosentilla kaksi annosta. Kuolemat, noin 40 päivässä, ovat murto tammikuun yli 1,800 huippusta.

"Se on täysin naurettavaa, koska beetavaihtoehto Ranskassa on niin alhainen", sanoi 70-vuotias britti Francis Beart, joka oli matkustanut Ranskaan tapaamaan kumppaniaan, mutta oli katkaissut vierailunsa varata aikaa karanteeniin. "Se on vähän julma."

Ranskan viranomaisten mukaan suurin osa beetaversiotapauksista tulee La Reunionin ja Mayotten merentakaisilta alueilta pikemminkin kuin Manner-Ranskasta, missä se ei ole laajalle levinnyttä.

"Emme usko, että Yhdistyneen kuningaskunnan päätökset perustuvat täysin tieteellisiin perusteisiin. Mielestämme ne ovat liiallisia", Ranskan nuorempi Eurooppa-ministeri Clement Beaune kertoi BFM TV: lle.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa