Liity verkostomme!

Politiikka

Viisumipolitiikka: Komissio arvioi edistymistä kohti täydellistä viisumivastavuoroisuutta Yhdysvaltojen kanssa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on raportointi edistymisestä joulukuun 2020 jälkeen kohti täydellistä viisumivapauden vastavuoroisuutta Yhdysvaltojen kanssa. EU:n viisumipolitiikan perusperiaatteena on varmistaa, että EU:n viisumivapausluettelossa olevat maat luopuvat viisumivaatimuksista kaikkien EU:n jäsenvaltioiden kansalaisilta. EU:n ja Yhdysvaltojen oikeus- ja sisäasioiden ministerikokoukset kesä- ja joulukuussa 2021 sekä Kroatian nimeäminen ja liittyminen Yhdysvaltain viisumivapausohjelmaan syyskuussa osoittavat, että jatkuva diplomaattinen sitoutuminen ja tuki jäsenvaltioille täyttää Yhdysvaltoihin liittymisen vaatimukset. Visa Waiver -ohjelma tuottaa edelleen tuloksia. Puola liittyi myös Yhdysvaltain viisumivapausohjelmaan marraskuussa 2019.

Komissio on edelleen sitoutunut saavuttamaan täyden viisumivastavuoroisuuden kaikille jäsenvaltioille ja on työskennellyt Yhdysvaltojen sekä Bulgarian, Kyproksen ja Romanian kanssa auttaakseen niitä täyttämään Yhdysvaltojen viisumivapausohjelman vaatimukset. Tiedonannossa korostetaan komission jatkuvia ponnisteluja ja sitoutumista nykyiseen vastavuoroisuuden puuttumiseen COVID-19-pandemiasta huolimatta. Tiedonanto on jatkoa sopimuksessa ilmaistulle poliittiselle sitoumukselle viimeinen tiedonanto joulukuusta 2020 alkaen raportoimaan Euroopan parlamentille ja neuvostolle tämän alan kehityksestä joulukuuhun 2021 mennessä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa