Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Valtiontuki: komissio hyväksyy Kroatian suunnitelmat, jotka mahdollistavat 204 miljoonan euron investoinnin Istrian Y-moottoritien laajentamiseen

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti Kroatian suunnitelman jatkaa Kroatian ja Bina-Istra-yhtiön välistä toimilupasopimusta Istrian Y-moottoritien, 145 kilometriä pitkän Istrian alueen ja Istrian yhdistävän moottoritien, käytöstä ja laajentamisesta. muualla Kroatiassa.  

Vuodesta 1995 lähtien moottoritietä on operoinut Bina-Istra toimilupasopimuksen perusteella. Komissio hyväksyi muutokset ja toimiluvan jatkamisen vuonna kesäkuu 2018 (SA.48472) ja elokuu 2020 (SA.56832). Toimiluvan on määrä päättyä kesäkuussa 2039.

Kroatia ilmoitti komissiolle suunnitelmistaan ​​jatkaa toimilupaa vuoteen 2041 asti, jotta Bina-Istra voisi tehdä lisätöitä 204 miljoonan euron arvosta. Jatkamisen ansiosta Bina-Istra (i) voi rakentaa toisen ajoradan Učka-tunnelin/Kvarner-portaalin ja Matuljin liittymän välille moottoritien koillisosalle ja (ii) saattaa päätökseen pohjoisen tien toisen ajoradan. länsiosa.

Komissio tarkasteli toimenpidettä EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti yleistä taloudellista etua koskevat palvelut yleisiin taloudellisiin tarkoituksiin liittyvät palvelut, joiden avulla jäsenvaltiot voivat tietyin edellytyksin korvata julkisen palvelun velvoitteita hoitaville yrityksille näiden palvelujen tarjoamisesta aiheutuvat lisäkustannukset sekä EU:n julkisia hankintoja koskevien sääntöjen, erityisesti EU:n käyttöoikeussopimusten tekeminen (Direktiivi 2014 / 23 / EU). Komissio katsoi, että toimenpide on tarpeellinen ja asianmukainen moottoritien turvallisuuden varmistamiseksi ja liikenneruuhkien vähentämiseksi. Lisäksi komissio päätteli, että toimenpide on oikeasuhteinen, koska Bina-Istralle ei makseta liiallista korvausta eikä se vääristä kilpailua eikä jäsenvaltioiden välistä kauppaa. Tällä perusteella komissio hyväksyi Kroatian toimenpiteen EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Ei-luottamuksellinen toisinto päätöksestä on saatavilla tunnuksella SA.103361 vuonna valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa